Здравейте. От два дни имам проблеми с бързината на машината. Като стартирам Win XP всичко се зарежда адски бавно, въпреки че Page File и CPU usage са на около 105Mb и 2-5% съответно. След внимателно наблюдение на поведението на компютъра установих, че всички проблеми произтичат от постоянното въртене на хард диска. Онзи ден докато се ровех в Интернет дочух познатия звук от моментно изключване на хард диска. Понякога, макар и рядко, се случва хард дискът ми да "увисне". Това става когато не е добре закачен или болтовете му са притегнати малко повече от необходимото. Става дума за 30Gb Maxtor DiamondMax, 7200rpm, 2Mb cache, който, както знаете, е изключително капризно устройство. По принцип винаги внимавам да не притягам болтовете на харда за да не го повредя, но този наистина е адски капризен. Прекъсването трая около 10-15 секунди, след което харда отново "оживя". Имаше още 3-4 прекъсвания и тогава най-накрая реших да изключва компа и да проверя болтовете. В резултат на това сега хард дискът върти дълго време, бави цялата машина, оттам скача и CPU usage и системата като цяло е *МНОГО* тромава. А преди не беше така. Правих дефрагментация на диска и не помогна. Сканирах за вируси и такива не бяха открити. Бавенето започва от момента на зареждането на Win XP - компа дори не успява да просвири интро звука без да насече!!! Мой приятел ми каза, че понякога неговия Windows ставал адски тромав и лагвал по същия начин, но дали проблемът е само софтуерен? Чакам мнения... Весели празници на всички!