Здравейте!
Налага ми се замяна на старият бойлер ,защото прокапа от тръбите за топла и студена вода.Да уточна ,че бойлерът е на 25 години - Елдом Варна.Никога не е отварян или ремонтиран.За 40 мин.има топла вода за 2-3 къпанияот по 10-15 мин.МноО си го обичам ама това капане ме дразни и ме е страх да не направиме някоя беля!Когато се къпеме бойлерът е изключен освен от ключа и от главният прекъсвач за него в апартаментното табло!Не е бел занулен 25 години!!!Тръбите сигурно са го "заземявали".Схема 1!
Ел.инсталацията е двупроводна!!Бих желал новият бойлер да бъде подвързан както трябва!Смятам да пусна нов кабел от ключа до бойлера с 3 проводника ,като жълто -зеленият ще го подвържа към нулата преди ключа!Не мога да го взема директно от ел.таблото на апартамента защото всичко е в стената ,пода или незнам още къде!Евентуално при един основен ремонт на апартамента ще се усъвършенства!Схема 2!!
Относно ВиК-то ще използвам меки връзки с които ще заменя част от поцинкованите стари тръби.
Последователността: стара тръба --- спирателен кран --- възвратен клапан /знам ,че бойлерите се продават с двойно действащ клапан-предпазен и възвратен/ ,но ще си монтирам друг мой преди него --- мека връзка --- този на бойлера --- входа за студената вода!
Изхода: изход топла вода --- мека връзка --- спирателен кран --- стара тръба!
Бих желал някои по-запознати от мен да дадат мнения ,съвети ,коментари!И се надявам чрез темата да помогнем на много други в подобна ситуация като моята!
Благодаря на всички отзовали се!1