Това, което съм написал с химикала е било за да се разбере къде трябва да се свърже въпросният проводник.
И като казваш "чети", се очаква и ти да правиш същото, иначе е доста лицемерно. Ако ми четеше мненията, щеше много добре да знаеш, че знам как се пробва ДТЗ. Момък!
"В зоната на действие на ЗП не се допуска връзка на неутралния проводник със заземени елементи и защитни проводници."
Зоната на действие на ЗП е след ЗП и там не се допуска връзка на нула и земя, защото ЗП ще изключва.
Точно така, най-накрая да сме на едно мнение с теб! Е, поне отчасти.
С второто изречение обаче не съм съгласен, тъй като аз от самото начало на спора се опитвам всячески да обясня, че ДТЗне може да работи ако инсталацията след нея е двупроводна, трябва да е трипроводна. Не така обаче стоят нещата преди ДТЗ - там трябват фаза и нула, за да работи, а земята, ако я няма, може да се "симулира" по начина, който съм "нарисувал в ученическа тетрадка" и всичко ще си работи нормално! Който не вярва да пробва
Момък, тъй като в няколко теми попаднах на това твое изказване, си направих труда да го проверя, понеже признавам си - не знаех.
Излиза обаче, че това, което проповядваш като развален грамофон, всъщност не е вярно, поне не и според wikipedia.
Там пише:
Защо когато се заземяват ГРТ с поцинковани колове се обединяват с нулата, за да дадат по-добро земно при лабораторното замерване? Това се прави най-вече от полу-пияни "енергаджии", които ги мързи да забиват още колове, че после да ги заварят, че да мажат заварките с асфалт, че после пак да мерят.
- high sensitivity (HS): 6 – 10 – 30 mA (for direct-contact / life injury protection),
- medium sensitivity (MS): 100 – 300 – 500 – 1000 mA (for fire protection),
- low sensitivity (LS): 3 – 10 – 30 A (typically for protection of machine).
Това е и причината земните колове да се поливат с вода преди замерване.
И в края на краищата, след като всички знаем, че земя и нула са обединени в ГРТ в 99% от случаите, защо го водим този спор, в който на всичкото отгоре хора, които усукват жици по тръби и маркучи, се опитват да ме изкарат неграмотен, незнаещ и т.н., без самите те да имат представа за нещата.
И последно - откъде идва нулата знаете ли? Аз знам.