Страница 1 от 26 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 381

Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    8
    #1

    Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) / FAQ - мнения, обсъждане

    Безплатна версия на руски
    Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP)

    и платена версия на англииски
    Wild Media Server (UPnP, DLNA, HTTP)

    Форум
    Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) • Главная страница





    Незнайно защо автоматично разпозна телевизора като DLNA Device (версия 1.5 , 16:9 , 720x406) Това доведе до ефекта, че не сканира на пълен екран и плейва 4:3 , а като сетна Original свива картината в малко квадратче в центъра на екрана.
    В "Настройки-Транскодер-Кодеки,кадр" маркирайте "Если оригиналны больше" или "Всегда"



    В "Журнал сообщений" изписва това : Windows Firewall заблокировал hms.exe от входящих соединений из сети.
    Преди стартиране на "Домашный медиа сервер" трябва да изключите Windows Firewall, иначе DLNA-връзката между PC и TV не става.Може ли да се направи някаква настройка във Windows Firewall, за да не се налага това?
    Отивате в контрол панел -> windows firewall намирате Allowed programs.

    В случай, че сте с уин7/виста може да поставите този линк в адрес бара на файл експлоръра: Control Panel\All Control Panel Items\Windows Firewall\Allowed Programs
    Натискате бутона Change settings от горе (трябва ви админ акаунт). От списъка си намирате програмата и отмятате за какви мрежи да не важи файъруола.



    Когато инсталирате първоначално ДМС или WMS програмата се инсталира с всички необходими настройки за да ви плейва филмите със субтитрите, но и зависи ТВ-то ви какви формати плейва и според това зависи необходимостта от транскодинга. 3Д филми можете да гледате, единствено не трябва да са ISO, а единичен медиен файл + файл със титри до него SBS или OU . След като го пуснете си превключвате ТВ на 3Д режим и гледате. Трябва да укажете на програмата къде се намират папките с филмите, снимките и музиката, останалото тя си го върши.

    Субтитрите ги слагате в папката на филма. Оставете в папката само тези с разширение . srt и ще ви тръгне филма с 3D субтитри в бял цвят. По настройките на Домашний медиа-сервер не променяйте нищо. Само махнете другите субтитри.


    3D субтитрите излизат от двете страни - субтитрите са два пъти, в ляво и дясно.
    След като стартирате програмата Домашен медиен сървър, цъкте с десния бутон на мишката върху филма, избирате второто поле "Редактирование информации", и на показалият се прозорец полето "3D-видео" избирате "нет".
    https://forum.setcombg.com/attachmen...%D1%80-hms.jpg


    3D субтитрите ми не тръгват.
    Ако субтитрите са графични (sub+idx), може и да не ги разпознава.
    DLNA сървър, който чете графични субтитри е Playstation 3 Media server



    Искам да подкарам 3D субтитри с разширение .idx но така и не успявам по никакъв начин. Също така не успявам да подкарам субтитрите от потока вградени вътре в .mkv файл.
    Няма как да подкарате динамични субтитри(.idx) директно, независимо от настройките на DLNA или ТВ-то. Варианта е компютър с HDMI към ТВ-то за да имате динамични субтитри, това е вариант и за .mkv файловете с вградени субтитри или да се извадят субтитрите от MKV файла.



    1. В главния прозорец на програмата цъквате бутон "Настройки". Отваря се нов прозорец за настройки.
    2. В прозореца за настройки от ляво щраквате на бутон "Устройства". (От най-горната иконка "Медия-ресурси" можете да укажете къде да търси медийнии файлове)
    3. В средата на прозореца се появявява списък на устройствата (с IP и MAC адресите) - цъквате върху телевизора (ако не се вижда, стартирайте сървъра и сканирайте за нови устройства)
    4. Щраквате бутона "Настройки" в дясно и излиза нов прозорец - в дясно в секцията "Медия-ресурси" слагате отметка пред "всегда вьiполнят транскодирование если найденьi субтитрьi" .
    В горната секция (Поддержка файлов без транскодирование) от падащото меню за филми изберету "mpeg, mpg" или "avi, mpeg, vob". Ако е "*" т.е всички типове файлове или в избраното има и mkv формат, не се изпълнява транскодиране и съответно няма субтитри.

    Субтитрите трябва да са ANSI кодирани за да вървят през HMS, а UTF-8 не тръгват, докато ако се гледа през USB флашка филма е обратното.

    1. За да тръгнат субтитрите, трябва да се сложат в отделна папка - там си копирате всички субтитри (името трябва да е същото като на филма!). Влизате в програмата -> настройки -> транскодер -> от табът субтитри даваш тикче на субтитри ако няма и посочвате папката където се намират. Рестарт на сървъра и готово. Има и настройка за големината на шрифта, отстояние от долу и др. При пускане на филма, програмата си намира файла със субтитри.)

    2. Стига имената на филма и субтитрите да са еднакви, ако са в една папка си тръгват без никакъв проблем. След време като решите да триете филма, триете папката му и се изтриват и субтитрите заедно.



    Пускането на субтитрите с "Домашний медиа сървър"
    Настройки -> Устройства -> в дясната част иконата Настройки -> Файли,субтитри -> отметка на Субтитри .
    За шрифт задайте Tahoma ,размер 4
    (Слагате .srt файла със същото име като филма в една и съща папка и трябва да тръгнат.)

    Името на файла и субититрите трябва да са с еднакви имена в една папка!
    Случвало се е да не иска да зареди субтитри при много дълги имена на филм + субтитри (например:Falling.Skies.S03E05.PROPERPROPERPROPERPROPER.HDTV.XviD-AFG.avi).
    В този случай преименувате филма и субтитрите например на film.avi/film.srt и пускате наново сървъра.



    Има два лесни начина за пускане на субтитри.
    1. Отивате на филма, с десен бутон избирате "Редактирование информации",
    Прикачен файл 10759

    След това, в прозореца с настройките има нещо като таблица "Список дорожек". Там са описани видео, аудио потоците и най-накрая има "Субтитръй". Ако има файл с титри в същата папка на филма и със същото име - би трябвало да имате някакви субтитри показани. Ако няма - от бутона "+ Добавить" избирате съответния файл. След като вече се появи в табличката, трябва да го "Въйбрать" (извинете за правописа). И... това е, при мен работи.
    Прикачен файл 10760

    2. Втори начин е от самия телевизор да си изберем субтитри, но тогава мисля че задължително филма се транскодира, което не винаги е добре.
    Отивате в папката на филма, там избирате "Транскодирование" -> "Настройки" -> "Субтитрьй" и избирате файла. Появява се едно голямо зелено кръгче с отметка и след това трябва да имате вече титри.

    Относно динамичните, честно казано не съм си играл много с настройки но това което съм постигал е да ми излизат по 2 пъти - едни от ляво - едни от дясно! (при SBS титри). Шашава работа. Има настройка в ДМС но не съм се задълбавал чак толкова. Някой споменаваше в предните постове, има "3Д-Видео" на прозореца от втората картинка долу в дясно с няколко опции но не съм пробвал.
    Мисля да пробвам Playstation сървъра, но не съм възхитен от 3D-то на телевизора и избягвам такива филми.


    Може ли да се избира звукова пътечка когато филма е с звук на няколко езика? Също да се избират субтитри когато във файла има няколко?
    Ако за филма са налични няколко езика и субтитри, може да се зададат предпочитания от основния екран на програмата - цъквате на "+" вляво от името на филма - разгръща се таблица с наличните ресурси (звук, субтитри, видео и т.н.). С десен бутон върху избрания език или субтитри, след това от плаващото меню се избира "вьiбрать дорожку".
    Друг вариант е: десен клик върху името на филма, от плаващото меню се избира "специальные настройки". Отваря се прозорец, в който от падащите менюта се избират предпочитанията, УКАЗВАМЕ за кое устройство са от най-горния ред (падащ списък "Устройство"), натискаме "Сохранить" и имаме запазен профил за възпроизвеждане.


    Настройка на (Home media server)
    http://ru.samsung.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=107148

    В зависимост от избраните настройки за телевизор , менюто на сървъра изглежда различно.
    (става въпрос за менюто през телевизора - чрез което си пускате филмите, музиката, снимките), та идеята е, че независимо от изгледа след като изберете филми и си изберете съответно филмът който искате да гледате, то той се появава в папка в която има други папки и най-отдолу ви излиза филма.
    Е някаде из всичките тези папки трябва да има папка с име "настройки", като влезете в нея трябва да има "субтитри" и от там като влезете си избирате да са пуснати.
    След като го маркирате и то се опитва да ти възпроизведе филма, ама пак казва "грешка възпроизв. носител" не му обръщайте внимание, просто дайте назад да излезете от папката за субтитри и настройки и си пускате вече филма, като той съответно трябва да бъде вече със субтитри.


    Как да си добавя интернет телевизия в сървъра ?
    Ако има плейлист файл, сваляш си го и го добавяш в "Интернет телевидение"
    https://forum.setcombg.com/attachmen...-online_tv.jpg



    Субтитрите не излизат!
    За да имате субтитри трябва имената на филма и субтитрите да са еднакви. Също така в програмата трябва да имате отметка на: Всегда въполнять транскоирование если наидень субтитрь.
    https://forum.setcombg.com/attachmen...5%D1%80-tv.jpg
    трябва и тези две отметки да се маркират.
    https://forum.setcombg.com/attachmen...BC%D0%B5-2.jpg



    Искам да подкарам 3D субтитри с разширение .idx но така и не успявам по никакъв начин. Също така не успявам да подкарам субтитрите от потока вградени вътре в .mkv файл.
    Няма как да подкарате динамични субтитри(.idx) директно, независимо от настройките на DLNA или ТВ-то. Варианта е компютър с HDMI към ТВ-то за да имате динамични субтитри, това е вариант и за .mkv файловете с вградени субтитри или да се извадят субтитрите от MKV файла.


    Как се подкарват субтитрите в една папка.
    Като влезете в менюто, отивате на всички филми. Най-отгоре имате папка транскодиране, влизате в нея и отивате на филма, който ще гледате. Изскача ви подменю, в което стои файла със субтитрите. Зареждате го и се връщате обратно на филма. Като го пуснете субтитрите излизат. Преди това обаче трябва в основния прозорец на програмата да дадете десен бутон върху филма и да посочите, че са налични субтитри. Има опция за това.


    Как да решите проблема с товаренето на процесора на компютъра и насичането на филмите.
    1.Пускате филм на телевизора ,процесора на компютъра започва да се товари (при мен скачаше до 100%).
    2.От клавиатурата натискате Ctrl+Alt и Del , появява ви се един екран и най-долу натискате : „стартирай диспечера на задачите“ ако Windows ви е на български , ако е на английски трябва да пише „task manager“.
    3.Като стартирате „диспечера на задачите“ или „task managr|“ ,най долу натискате един бутон в синьо на който пише „монитор на ресурсите“ или на английски „resource monitor “.
    4.След като отворите „resource monitor “ някъде горе ще видите този модул: „ Модуль для запуска ffmpeg “,с десен бутон на мишката цъкате върху него и от там избирате „End Process“.
    При мен като направих това, процесора на компютъра заработи на 7-10% и филм 12Gb си върви без никакво насичане.



    На всички които филмите им насичат ако имате парола на рутера , пробвайте след като я премахнете дали ще ви насича , при мен когато е отключена мрежата не насичат дори и по големите филми 20 - 30 гигабайта .



    Пишете модела на телевизора и операционната система на компа.
    Дали връзката е безжична или с кабел.
    Какви видео формати и с каква големина реално сте успели да прехвърлите безжично, като се спомене качеството на картината и субтитрите.
    Какви плюсове и минуси вижда всеки.
    По възможност да се онагледяват настройки, да се дават линкове за изтегляне, изобщо по-разбираемо за HI-TECH неграмотните.





    Здравейте,
    Бихте ли ми помогнали как да настроя програмата имам телевизор Toshiba 40TL838. Нямам проблем със свързването между компютъра и телевизора (с рутер съм, телевизора ми е свързан с кабел към рутера, а компютъра ми е с wi-fi към рутера). Проблема който бих искал да споделя е свързан със засичането на филми, главно имам наблюдение към .mkv разширението. Когато стартирам филма ми дава надпис "Декодиране" след което тръгва с перфектно качество, на моменти накъсва (чак става дразнещо). Копютъра ми е 512mb Video, Core 2 Duo (Intel 2Ghz), рутера TP-link най - евтиния вариант. Готов съм да изпозвам и други препоръчани програми, както и просто да ме насочите кои филми да свалям (да не ми насичат, а съответно да задоволяват с качество). Ако пък може да ме насочите как да направя необходимите настройки за да гледам безпроблемно филми ... Ще съм Ви безкрайно благодарен.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-02-14 в 00:39.

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #2

    Re:Подробно за Домашний медиа-сервер

    Аз съм си свързал ТВ-то с ПС-то с кабел и нямам такива проблеми. Явно връзката по въздуха не е толкова бърза.

  4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #3

    Re:Подробно за Домашний медиа-сервер

    Цитат Първоначално публикувано от kostadini
    Здравейте,
    Бихте ли ми помогнали как да настроя програмата имам телевизор Toshiba 40TL838. Нямам проблем със свързването между компютъра и телевизора (с рутер съм, телевизора ми е свързан с кабел към рутера, а компютъра ми е с wi-fi към рутера). Проблема който бих искал да споделя е свързан със засичането на филми, главно имам наблюдение към .mkv разширението. Когато стартирам филма ми дава надпис "Декодиране" след което тръгва с перфектно качество, на моменти накъсва (чак става дразнещо). Копютъра ми е 512mb Video, Core 2 Duo (Intel 2Ghz), рутера TP-link най - евтиния вариант. Готов съм да изпозвам и други препоръчани програми, както и просто да ме насочите кои филми да свалям (да не ми насичат, а съответно да задоволяват с качество). Ако пък може да ме насочите как да направя необходимите настройки за да гледам безпроблемно филми ... Ще съм Ви безкрайно благодарен.
    До колкото разбирам пускаш филм от лаптопа през мрежата като връзката между лаптопа и рутера ти е безжична. Мисля, че проблема ти е точно в безжичната връзка на лаптопа - вземи пусни кабел от рутера до лаптопа и пак пробвай би трябвало да не ти насичат повече. Виж ако си с HDMI кабел между лаптопа и тв-то е друг въпрос...

  5. Novice
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    8
    #4

    Re:Подробно за Домашний медиа-сервер

    Точно така ми е връзката, но не пускам нищо освен програмата която ми шерва файловете .... след което от телевизора влизам в менюто и избирам да гледам каквото искам от шернатите файлове ... преди това пробвах така както dimkaraganchev по - горе написа и нямах проблеми, вашия вариант ivodivo също ще ми помогне убеден съм, питах се дали няма някакъв начин от настройките на home media server, и в частност трандекодирането на входящия файл в подходящ изходящ, който няма да натоварва много мрежата и ще върви на телевизора.

  6. Member Аватара на spark33
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    188
    #5

    Re:Подробно за Домашний медиа-сервер

    Някой знае ли как да си добавя интернет телевизия в сървъра ?

  7. Member Аватара на spark33
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    188
    #6

    Re:Подробно за Домашний медиа-сервер

    Има ли кой да ми помогне да мога и аз да гледам едно 3Д на тоя "Домашний медия сървър" като нормален човек ?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    191
    #7

    Re:Подробно за Домашний медиа-сервер

    няма ли някой ентусиаст който да е превел Домашний медиа-сервер на Български език че този руски много ме мъчи

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    28
    #8

    Отговор: Re:Подробно за Домашний медиа-сервер

    Цитат Първоначално публикувано от spark33 Виж публикацията
    Има ли кой да ми помогне да мога и аз да гледам едно 3Д на тоя "Домашний медия сървър" като нормален човек ?
    И аз бих желал помощ от някой ентусиаст относно гледането на 3Д през ДМС. Аз съм с Самсунг 32Д6500...

  11. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #9

    Отговор: Re:Подробно за Домашний медиа-сервер

    Цитат Първоначално публикувано от spark33 Виж публикацията
    Някой знае ли как да си добавя интернет телевизия в сървъра ?
    Ако има плейлист файл, сваляш си го и го добавяш в "Интернет телевидение"
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    16
    #10

    Отговор: Подробно за Домашний медиа-сервер

    И аз го инсталирах тоя ДМС пускам си филми няма проблем но пустите му субтитри не излизат и не излизат давайте акъл какво да правим!

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #11

    Отговор: Подробно за Домашний медиа-сервер

    Цитат Първоначално публикувано от БайТанас Виж публикацията
    И аз го инсталирах тоя ДМС пускам си филми няма проблем но пустите му субтитри не излизат и не излизат давайте акъл какво да правим!
    За да имаш субтитри трябва имената на филма и субтитрите да са еднакви. Също така в програмата трябва да имаш отметка на: Всегда въполнять транскоирование если наидень субтитрь.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    35
    #12

    Отговор: Подробно за Домашний медиа-сервер

    Къде точно е тази отметка, че явно аз не я виждам?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    31
    #13

    Отговор: Подробно за Домашний медиа-сервер

    Привет,
    дано помогна:

    tv.jpg

    Така съм ти отворил прозорците, да проследиш стъпките.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    35
    #14

    Отговор: Подробно за Домашний медиа-сервер

    Да - благодаря.
    Този пост е редактиран от Masklin; 24-10-12 в 23:05.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    16
    #15

    Отговор: Подробно за Домашний медиа-сервер

    Цитат Първоначално публикувано от saint056a Виж публикацията
    За да имаш субтитри трябва имената на филма и субтитрите да са еднакви. Също така в програмата трябва да имаш отметка на: Всегда въполнять транскоирование если наидень субтитрь.
    Това с имената съм го направил даже като кача филма на флашка го пускам на телевизора субтитрите излизат но когато пусна същия филм през ДМС и отметката е сложена там кадето казваш нямя субтитри.

    - - - Обновено - - -

    Най-после излезнаха субтитрите трябва и тези две отметки да се маркират.Без име 2.jpg

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 26 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. PS3 Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 87
    Последно: 13-01-17, 10:19
  2. XBMC Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От i486 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 19
    Последно: 16-11-15, 00:53
  3. Домашний медиа-сервер - странен проблем
    От Blazhev във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 0
    Последно: 06-04-13, 14:00
  4. Домашний медиа-сервер проблем
    От plkochev във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 29-12-12, 23:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе