Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият LCD телевизор Panasonic ?

Гласували
342. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 19''

    0 0%
  • 26''

    2 0.58%
  • 32''

    78 22.81%
  • 37''

    35 10.23%
  • 42''

    153 44.74%
  • 47''

    59 17.25%
  • 55''

    15 4.39%
Страница 87 от 113 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 1684
Like Tree88Одобрявам

Panasonic LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #1291

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Panasonic Sat > IP
    Люксембург, 16 април, 2014 - Panasonic представи първия в света телевизор с вградена SAT>IP технология, като част от събитието SES Industry Days в Люксембург, организиранo от SES (NYSE Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG). Новият телевизор Panasonic VIERA има интегриран SAT>IP клиент, който преразпределя сигнала на сателитната телевизия към IP-базираната домашна мрежа, включително Wi-Fi. Иновативната технология позволява на зрителите да гледат телевизия у дома, върху различни IP-устройства едновременно, без сложно окабеляване в дома.
    SAT>IP е иновативна технология, разработена от SES и нейните партньори от индустрията, която превежда сигнала на спътниковата телевизия в интернет протокол (IP), който се преразпределя в дома до всички IP-устройства като таблети, смартфони и лаптопи. Технологията позволява приемането на няколко програми паралелно на различни устройства и значително разширява базата за телевизионен прием на голям спектър от висококачествени сателитни предавания.
    http://www.satip.info/sites/satip/fi...0140314%29.pdf
    Products | SAT IP

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #1292

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Не знам дали е възможно да се направи по-скапан софтуер на телевизор.

    Пак проблеми с моя ЕТ60. Ресетвах го и го сложих на страна "Други". EPG-то вече показва на всички канали текущо и следващо предаване. На страна "Германия" го правеше само за немските, но за 24 часа, за останалите канали беше въпрос на ... де да знам - на кеф може би? Това долу-горе добре, макар, че за 2013 година телевизор както писа и някой по-горе е необяснима липсата на 7-дневно EPG и програмиране на напомняния.

    След споменатото ресетване, датата и часовникът полудяха съвсем. Като е активен "Екран Лайфстайл" отстрани има приложения за часовник и календар. Датата и часът постоянно се сменят, примерно на 30 секунди, като има две положения - 1 Януари 2000 , часовникът показва 3 часа или някой_си_Септември_2005, часовникът показва 23:12. Сега в момента всъщност не се сменят, а си стои само на Януари 2000. И при двата варианта нито датата, нито часът се променят, ако ще и телевизорът да стои включен цяла седмица. Поради този проблем може би като вляза в "Guide" не показва абсолютно нищо на нито един канал. Това е от поне 2 седмици.

    Вчера се оказа, че не работи нито едно интернет приложение. Тръгнах да си нагласям града в AccuWeather приложението и ми казва "Необходима е интернет връзка, за да се наслаждавате(!) на Smart VIERA приложения и услуги". Натискам "статус на мрежата" - показва, че има връзка, подробен статус показва "свързан" и 3 чертички, както е било винаги досега. Опитвам YouTube, опитвам УебБраузър, все същото съобщение. Зададох ръчно IP адрес, DNS и т.н. - никаква промяна. Пускам да проверя пак дали няма ъпдейт на фирмуеуъра, проверява и ми казва, че версията ми е актуална, т.е. за това намира начин да се свърже с интернет, но за друго не може. Отделно, че и на страна "Други" ги няма някои приложения, които ползвам а ги има на страна "Германия", като едно приложение на CNBC например което ползвах.

    Питах тука в сервиз на Panasonic дали това се счита за повреда, отговорът беше "Ами те телевизорите са за гледане", но ако аз смятам, че е повреда да го занеса все пак. Аз това го разбирам така: телевизорите Panasonic са за гледане, т.е. да си гледал какво купуваш, екстрите "смарт" и т.н. утки майни са само за да си дадеш парите и за да направят невъзможно да си свериш дори скапания тъп часовник.

    Жалко, че се подведах по картината в магазина, наистина ми хареса най-много от алтернативите на други марки. В момента съм ужасно бесен, че са ме оскубали за "смарт" функции, а дори нямам един тъп часовник, да не говорим за такива неземни екстри като нормално EPG, или пък интернет приложения.

    Edit:
    Сега пробвах с DLNA сървър(Домашний) - свързват се телевизорът и компютърът, филмът върви нормално, значи има физическо свързване с интернет, просто приложенията не искат да проумеят това.
    Този пост е редактиран от Motao; 25-04-14 в 15:19.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #1293

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Остави го на страна Германия...език български. DLNA е само домашна мрежа нямаща общо с интернет.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #1294

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    hristoslav2, благодаря за коментара. Прав си, не съм се изразил коректно, работата през DLNA сървър потвърждава единствено връзка с рутера ми, но не и с интернет. Така или иначе потвърждението за връзка с интернет е това, че самият телевизор ми казва, че е свързан при проверка, както и това че си прави проверка за актуалност на фирмуеъра, която проверка си мисля, че трябва да да бъде направене в интернет. Приложенията обаче, включително тези за дата и час не регистрират тази свързаност.

    Вчера отделих целия следобед да пробвам различни(4-5) държави, включително и Германия. Нищо не свърши работа, на всички проблемът с интернет свързаността си остава. Пробвах и кабелна и уайърлес връзка. От Панасоник България ми отговориха да опитам Швеция, Финландия или Норвегия и ако това не помогне да се свържа съе сервизните им партньори. Въпросът е какво ще направят в сервиза и струва ли си цялата хамалогия със сваляне от стената, търсене на достатъчно голяма кола за превоз и чакане до 1 месец? Още повече, че както вече казах, в един от сервизите в който бях по друга работа неглижираха проблема.

    П.П.
    От Панасоник България ми пратиха едно упътване на български, почти като това, само дето няма нищо за сверяване на часовника. На английското има такава информация на 159-160 стр, както стана въпрос по-рано в темата. Не пожелаха да обсъждат с мен гледната ми точка, че намирам това за един вид дискриминационна практика, която най-малкото показва различно качество за различни региони на света. В известен смисъл ги разбирам, не те са взели това решение. В интерес на истината иначе съм доволен от бързата им реакция - получих отговор в рамките на час.
    Този пост е редактиран от Motao; 26-04-14 в 17:57.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #1295

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Часовника се сверява автоматично по EPG генератора на провайдъра ти. Ти можеш единствено да променяш часовият пояс(GMT).
    Пробвай на ефирна да видим какво ще стане с часовника.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #1296

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    hristoslav2, вярвам че си сигурен в това, за да го напишеш... Обаче ако часовника се сверява по данни от EPG, а не през интернет, както аз предполагам, как може да се коментира това :
    clock.jpg
    Според EPG информацията СЕГА е между 15:00 и 18:00, явно неделя(според предаването, което е в момента), а часовникът и календарът ми казват, че е 01.01.2000, Събота 01:00. GMT е на AUTO, страна Швеция.

    Въпросът е да го нося ли на сервиз или да се примиря, че няма да имам интернет на телевизора? Според мен проблемът с интернета не е хардуерен. Дали няма начин да се ресетне нацяло софтуера до фабричния му вид? Имам страхове от ходене в сервизи за щяло и нещяло.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #1297

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    При някои марки автоматичното сверяване е през телетекста. Пробвай на цифрова ефирна да видим как ще се държи часовника.
    За часа от интернета не знам - не ползвам такъв на моят телевизор. При мен на М-сат, часовника на EPG ми е наред.
    си на страна Швеция?
    Може да върнеш фабричните настройки:
    Меню -> настройки -> системно меню -> Начални настройки -> ОК

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #1298

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Да, аз по този начин връщам начални настройки, но си мислех дали това напълно нулира софтуера. Някак си имам чувството, че по този начин се зануляват настройките, свързани само с каналите. Пък аз имам чувство, че се е бъгнал софтуера в частта му за управление на хардуера, по-скоро връзката на приложенията с хардуера. Какво биха направили в сервиза? Предполагам някакъв тотален ресет или някакъв вид "преинсталиране"?

    На Швеция съм, защото докато правих експериментите оня ден забелязах, че само с тази държава работят коректно Aspect Ratio режимите, т.е. на НОВА например при настройка AUTO на Aspect Ratio го дава директно 4:3. Като е на друга държава при AUTO ми отива на "Точен екран", където хората ми мязат на мутри.

    Трудно ми е да пробвам ефирни програми, защото без антена не хваща нищо, пък аз последно съм ползвал една грамаданска антена преди 20-ина години и не знам къде точно из гаража или тавана съм я заврял.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #1299

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Ако имаш пряка видимост към предавателя - ползвай 1-2 метра кабел за антена.
    Понякога наистина софтуера се бъгва при старта, заради неправилно зареждане в процесора, в такива случаи телевизора се гаси и стартира наново.

  12. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    619
    #1300

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Нещо ми се струва странна тази работа с часовника и датата . Ще кажа как е при мен и вие преценявайте. Телевизора е плазма ST60 . Откакто съм купил телевизора съм го настроил на ДРУГИ и часовника е настроен GMT+3 в момента, защото е лятно време иначе е на +2 (МЕНЮ-ТАЙМЕР-ЧАСОВА ЗОНА-GMT+2 или 3). В момента на настъпване на лятното време при корекцията на GMT се разминаха предаванията с час,но това бе по вина на оператора и се коригира на другия ден. Според мен коректната дата и час не зависи от телевизора само , а най-вече от оператора в DVB-C режим. Ползвам Net1. Пробвай ефира....

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #1301

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Въобще не мога да разбера какво става... Взех от един друг телевизор по-дълъг кабел, изкарах го през прозореца, върнах начални настройки, пуснах да търси само DVB-T, намери осем канала, минаха досадните жълти начални приветствия и ... ВСИЧКО ИЗГРЯ. Имам предвид часовника и датата се свериха за под 1 секунда след пускането, интернета проработи като слънце, EPG(то е по-скоро само EG май де) работи...

    Какво става? За часовника приемам логиката да се сверява през доставчика на тв сигнал, обаче защо приложенията не искат да работят, когато не е точна датата на моя кабелен оператор? Може би нещо твърде старата дата(2000) ги спира да се свържат с интернет? Не намирам логика защо са го направили така... Ето, докато пиша го ресетнах пак и си го пуснах на кабелната и пак датата е 01.01.2000 и пак не работят интернет приложенията

    При всички положения ви благодаря за съвета. Поне се успоких, че нещата не са в моя телевизор.

    Сега остана да разбера какво трябва да говоря с кабелния си оператор, че да имам точна дата и интернет. Някой може ли да сподели?

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #1302

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Проблема е в настройките на сървъра (на кабелният ти оператор) и инсталираният EPG генератор. Надявам се, че вече си се успокоил :rolleyes: телевизорът ти е наред. При ефирната приложенията работят ли ?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #1303

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    ... При ефирната приложенията работят ли ?
    Да! Работят! Точно това не мога да си обясня - как толкова просто нещо като несверен часовник при кабелния ми оператор може да накара интернет приложенията ми да не работят.

    Значи утре като се обадя да кажа на телефонистката да си сверят часовника на И-Пи-Джи генератора? Или И-Пи-Джи сървъра? Кое е по-коректно?

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #1304

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Само интернет приложенията ли не работят ? Тоест браузъра си е наред.
    Часовника на ЕПИДЖИ генератора.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #1305

    Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница

    Когато направих пробата на ефирна телевизия всички приложения, които опитах работеха без никакъв проблем, включително часовник и календар.

    Когато съм на кабелна телевизия нищо не работи - нито браузър, нито ЮТюб, нито нито едно друго приложение, нито час, нито дата. На приложението календар като вляза, по принцип за всяка дата има избор дали искам да напиша бележка или да ползвам Гугъл Календар, която опция е вдясно от самия календар. Въобще цялата опция за Гугъл Календар я няма когато съм на кабелна телевизия, има само локалните бележки. Самият телевизор обаче при проверка "Мрежа -> Статус на мрежата" прави теста, показва отметки и изписва "Успешно свързване към интернет". При натискане на "Подробна статус" показва данните за мрежата, пише "Свързани" и покава 3 или 4 чертички за сила на сигнала.

    Утре ще се обадя на доставчика си и ще им кажа за проблема, пък да видим кога ще реагират. Благодаря ти още веднъж за това, че отделяш толкова време на проблема ми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 87 от 113 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 09:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 11:41
  3. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 09:01
  4. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 19:03
  5. Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1319
    Последно: 02-01-15, 19:26

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе