Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 39
Like Tree1Одобрявам

Какъв акумулатор 62ah ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Какъв акумулатор 62ah ?

Нещо прекалено много се оплаквате от Монбат, струва ми се... И според мен цялата работа се обяснява до една степен с понятието "НЕобслужваем", а не чак толко с марката. Щото от доста години караме семейните автомобили с Монбат и проблеми не е имало. Разбира се - с редовна поддръжка (за чиято необходимост и в техническата 'книжка' на акумулатора си пише): периодична проверка на гъстотата на електролита (на всеки 1000-1500 км пробег например) и при необходимост - корекция (доливане на концентрат или дестилирана вода, в зависимост от ситуацията и предписанията).
    И не на последно място - регулатора на напрежението, който определя с колко волта ще си 'пържите' акумулатора, също е фактор.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Преди година и половина, точно на тръгване към морето закъсах със стария акумулатор (нямам спомен какъв беше, но беше внесен заедно с колата) купих си един монбат от първия изпречил се на пътя Лукойл и от тогава нямам проблеми с акумулатора при положение че:
    1. За 4 месеца през зимата колата беше оставена в гаража без да и се откачи акумулатора - падна на нулата, заредих го в най-близката зареждачница и нямаше проблеми.
    2. За извесно време имах леко окъсяване на ел инсталацията (или пък утечки) на таблото в купето имаше 6 волта вместо 12, оправих проблема, акумулатора нищо му нямаше след това.
    Естествено че Varta или Bosh са по-добри, но ои Монбат си вършат работа.

4. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Колата я купих с акумулатор Magneti-Marelli (така си беше внесена), който сдаде преди един месец. Интересен е факта че този акумулатор беше произведен октомври 1999 или с други думи беше каран 6 години. Хукнах да купувам. Имаха мерак за Bosch, ама като видях че е 130 лева, мераците ми се поохладиха. Взех един Старт -Добрич, от най-простите, обслужваем за 65 лева, правейки си сметката че все ще изкара година-две и че на цената на един Бош ще си купя два Старт-а :coolsmiley:
    Поддържам мнението, че ако има проблем в инсталацията и най-добрия (скъпия) акумулатор да сложиш, ще си замине скоропостижно.

В края на краищата това е само един акумулатор. Ние да сме живи и здрави!

5. Member
    Тук е от
    Feb 2004

Вземи си от словенските "Topla" (едни такива червени , за този сезон най-малко рекламации има от тях. По евтини са от Bosh и Varta и от италянските Excel, но по качество не им отстъпват!

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Като говорим за акумулатори какви си слагате на азиастикте коли, който има такава. Те с други размери и обратни електроди.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Малко е изън темата , но е пак свързано с акумулатори. Във Варна от м-н "Арарат"- пресечката на ул.Кап.Райчо и канала си купих аерометър за гъстотата на електролита за 4,50лв. Интересното тук , че приборчето има и скала за измерване температурата на замръване на антифриза , това вече е актуално пред вид предстоящите студове.
    Oсвен Тойота нищо друго дръпнато. А за тях има доста евро части или стават с префасониране.
    Иначе сега сме на самолет 155TS 2,0l* "Белсима" -* Cuore Sportivo

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Като говорим за акумулатори какви си слагате на азиастикте коли, който има такава. Те с други размери и обратни електроди.
    И европейски коли има с обратни клеми.Като си купуваш акумулатора казваш за този факт и няма проблеми-дават ти такъв.Колкото до размера и той не е фатален-брат ми 2-3 години вече кара Омега 2.3Дизел на 15 години с акумулатор 60Ач.Ако двигателя е регулиран така че да пали "на чукване" и релето за зареждане да отсича 14.2V, можеш да караш с много по-малък акумулатор от предвидения.Ако пък е обратно-един акумулатор от ЗИЛ върши добра работа(повечето съвременни коли имат големи багажници! )

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

При азиатските не е проблема само обратните клеми. При някои коли стават какви д ае акумулатори ама на един ланос ми се такова таковата доката приспособим акумулатор.

11. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    И европейски коли има с обратни клеми.Като си купуваш акумулатора казваш за този факт и няма проблеми-дават ти такъв.Колкото до размера и той не е фатален-брат ми 2-3 години вече кара Омега 2.3Дизел на 15 години с акумулатор 60Ач.Ако двигателя е регулиран така че да пали "на чукване" и релето за зареждане да отсича 14.2V, можеш да караш с много по-малък акумулатор от предвидения.Ако пък е обратно-един акумулатор от ЗИЛ върши добра работа(повечето съвременни коли имат големи багажници! )
    Та точно в тон с твоето изказване бих добавил моето мнение. Винаги когато съм купувал акумулатор, съм купувал най-големия който се побира на отреденото му място. Защото акумолатора има най-общо казано определен брой цикли на заряд и разряд, като при по-високотехнологичните са повече(условно). Следователно когато консумацията е константна, по-големия по-малко се разрежда и зарежда спрямо капацитета си и предпоставките за по-дълъг живот са повече. По-големия има и по-голям стартерен ток, което е много важно за дизелите на които съм върл фен.
    Бягайте от "СТАРТ", стартерния ток им е малък и след 3-тия оборот на двигателя омалява, а по-измерване няма нищо нередно което да бъде уважено при рекламация освен, че на стартера му падат оборотите точно в момента в който дизела е на чалъм да запали и трябва да дадеш почивка от около 1 мин. С МонБат не съм имал проблеми, но пазарджишките бяха по-добри(откъм стартерен ток и неговото поведение).

12. Тук е от
    Nov 2008

Az sum s Iskra 62Ah i sum mnogo dovolen :

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Е на това му викам онлайн некрофилия - да съживиш тема отпреди 3 години и то с пост на шльокавица

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2007

Форумен некрофил,иначе темата не е лоша.Аз искарах 3 зими с Монбат и окапа.Взех си пак същият тази пролет ей така на инат да видим дали са по-зле или по-добре."Искара" повече ги хвалят"говорим за родните производители".

16. Тук е от
    Jul 2007

Карам ладата 21061 с Монбат 62 амперчаса.Предния беше пак такъв,обслужваем,само доливах дестилирана вода,нищо друго.Колата зимата не се кара,само до първия сняг е в движение.Срам ме е да кажа на колко години е(сигурно доста колеги от форума са по-млади от нея).Акумулатора се държи добре,но може да съм вимал късмет-във всеки случай не се оплаквам от Монбат.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

От родните предпочитам Монбат необслужваем
    Искра и Старт ги карах по 2 г и клекнаха тотално
    Иначе @Pat преди време ми препоръча Турска Варта - не мога да я намеря да си купя

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Какъв акумулатор 62ah ?

Събуждам една дълбоко спяща тема, за да не отварям нова
    Имам дилема, какво да избера измежду няколко марки, тъй като навсякъде отзивите са в двете крайности, от сорта на - "Купувай смело, супер са" или "Остави ги, за нищо не стават".
    Става въпрос за Варта-Силвър Динамик серията, Банер-Пауър Бул серията, Иксайд-Премиум серията, Берга-Пауър Блок серията и може би АЦДелко, ампеража им е 62-63-64Аh в зависимост от марката/серията, като засега имам оферта за Вартата - 167лв. и Банера - 161лв., това са цени с отстъпка. За другите марки надали ще ми предложат такива цени, но утре ще проверя и за тях. Дилемата идва от това, че не е сигурно в кой от всичките им заводи е произведена Варта, донякъде и Иксайд, Берга и АЦДелко, макар на стикерите баркода да показва, че е в Германия-"40" (за Варта), но го няма надписа "Made in Germany", а на Банера пише "Made in Austria" и баркода започва с "90". От друга страна Варта е с 3г. гаранция, а Банер с 2г.
    Какви са вашите впечатления от споменатите марки и по-конкретно от сериите, кой акумулатор си заслужава парите и би изкарал повече време (поне 5-6г.). Ще Ви помоля да не се дават предложения за БГ или други марки, а да се съсредоточим върху горепосочените модели.
    Благодаря Ви предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за акумулатор
    От roumen68 във форум Автомобили
    Отговори: 76
    Последно: 30-09-24, 17:04
  2. Зарядно за акумулатор
    От avenger във форум Автомобили
    Отговори: 14
    Последно: 09-02-14, 03:02
  3. Акумулатор
    От Kossowala във форум Автомобили
    Отговори: 13
    Последно: 04-06-12, 14:59
  4. Офис техника на акумулатор
    От nikolayvarna във форум Друга битова техника
    Отговори: 9
    Последно: 22-09-11, 00:05
  5. Изтощен акумулатор
    От roumen68 във форум Автомобили
    Отговори: 32
    Последно: 20-05-07, 21:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе