Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 105

Най добрите марки автомобили за 2006 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Re: Най добрите марки автомобили за 2006 г.

Мисля си ,че разходът се определя не само от двигателя, но и например от големината и теглото на автомобила, от сцеплението на гумите...
    Както и да е де, да приемем, че 3,6 е нормален разход за голямо комби

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

3.6 си е прекалено нисък разход.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Нее, 3,6 беше експериментално икономично шофиране, за което допринесоха и следните фактори:
    - към Варна пътя най вече се спуска надолу.
    - добре надути гуми, отпред 2,5 отзад - 2,6.
    - внимателно боравене с педала на газта. След като се стигне до към 85-90 км/ч - на прав път гледам да я поддържам без излишни колебания надолу/нагоре.
    - при спускане с последващо изкачване - ускорявам надолу като гледам моментният разход да не превиши да кажем 4,5. При изкачване използвам инерцията от така направеното засилване, с малко газ като я оставям леко да се забавя до края на изкачването.
    - хванах попътен вятър

Нормално се движа с разход между 4,7 и 5,2.

nocToRHHo 3JIo, благодаря ти, наздраве и на теб! Аз съм си, разбира се
    Little_Alien, привет колега!
    Хайде, разкажи твоята каква е, изпълнение, двигател?
    Аз съм над 80 хил и в сервиза ми казаха, че накладките ми са само наполовина износени, няма да ги сменям скоро.
    Е, другото са обичайните смени - масло, маслен филтър, горивен и въздушен филтри, филтъра на климатика.

P.S muncho, за сервиза си прав - дерат кожи, смяна на масло излиза към 170 лв, но какво да се прави...

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Разход който ми хареса е 10 моментен @ 3000 оборота и скорост 210км/ч.

интересно ми е какво показва компютъра на Авенсиса при тази скорост.

Цитираната кола е Е60 3.5d

6. Member
    Тук е от
    Jul 2004

@ roumen68

Абе може и обяснението да ти се стори ламерско, ама не съм фен на колите и ще ти кажа какво знам. Колата е купе, с 2.0 D-4D двигателите и 5-степенна ръчна скоростна кутия. Бях хвърлил белтък на 2.2 D-4D двигателите със 6-степенната кутия, ама жената се намръщи и каза, че си купуваме кола, а не самолет за мое съжаление. Пък аз като един интелигентен човек никога не споря с нея, щото после аз си го отнасям. Тъй като я вземах по панаирно време за да се възползвам от "примоцията" и ме домързя да чакам 15-тина дена за нов внос, се оказах принуден да си взема един куп екстри, които са ненужни. Например предния парктроник. По принцип може и да върши добра работа, но е направен да се включва и изключва, а познай дали някой се сеща да го включи. Другата принудителна екстра е нещо като "спойлер" на капака на багажника. По фактура парчето пластмаса дето е турено там излиза над 1000 лв., ама карай... Аудиото не го знам какво е, ама има CD плеър, касетофон и радио с управление от вола. За съжаление едниственото което ползвам от цялата дандания е радиото и климатика. Даже не ги знам повечето копчета по таблото за какво служат. Така и не можах да се изнудя да прочета доста обемистата книжка с упътвания, която ми дадоха с колата.
    Не знам тия работи с разхода на гориво как ги постигаш. Въртя почти само градско и винаги с включен климатик и при мене разхода се върти около 7 и нещо на 100 км. Ама това не ме притеснява особено, все пак гледам преди всичко да ми е комфортно. Както вече споменах, единствената забележка която имам е прекалено ниската отпред маска. На няколко пъти при слизане от бордюр съм я откачал. Добре, че са я направили да се закача на копчета Това е общо взето, ако те интересува нещо по-специално питай, пък аз ще се поразтърся из разните му книжа на колата и се надявам да успея да ти отговора.

Румене, не знам дали си можел да поискаш да ти я сложат вътре като експонат, ама моята си беше точно такава - експонат от панаира... Просто за разлика от тебе аз нямах търпение да внесат бройки. За информацията за копчелъците благодаря - наистина не го знаех. Още довечера като се прибирам от работа, ще проверя има ли такова животно. Иначе съм останал с впечатлението, че си загрява купето преди да е заграл двигателя. Поне при мене още щом запаля и пусна климатика почва да духа топло. Не знам на какво се дължи това. Иначе разхода не ме притеснява особено. Взел съм я да върша работа и парите за гориво си ги избивам, не са проблем. Просто ми беше интересно, че при мен (на градско) се колебае все около 7.8 на сто, това е.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Little_Alien ,

Аз с моята си върша и работата - пътувам из страната. И тъй като се бях напатил от трошляци, а след поръчката на Авенсиса трябваше да чакам около 4 месеца доставката - предварително бях взел дебелата книжка от магазина и преди да пристигне колата я бях прочел няколко пъти от кора до кора. Така че като и се качих в София, откъдето ходих да си я взимам - нямаше неизвестни неща по таблото за мен Стриктно спазвах и изискванията за разработване в първите 1000 км.

Но при мен ги няма екстрите от по-късните издания. Нямам парктроници, няма управление за стабилноста, няма и системата против буксуване при потегляне, няма и автопилота (cruise control), който трябва да се намира вдясно от волана.

Сигурно се чудиш на едно копче до настройката на огледалата и височината на фаровете вляво от волана? Това включва климатика в обратен режим в студено време за бързо стопляне на купето преди да е загрял двигателя. Обяснявам ти го, защото и в книжката не е обяснено както трябва за какво е и как действа.

За ниският просвет - така се бях напатил с още по-ниските Типо и Пасат, че Авенсиса пред тях ми се стори висок. Така че си имах тренинга за паркиране при висок бордюр

Карам повече между градовете, затова и разхода ми е така нисък, а и полагам специални усилия да го държа такъв. Ако не те е грижа за това и настъпваш здраво педала - скача и разхода. Може би най-важното за нисък разход е плавно и равномерно шофиране. На прав път и на магистрала да си като кораб - поддържане на постоянна скорост. Икономичните трикове са ми по скоро като хоби - тръпката от постигнатото при относително добра средна скорост.

През 2004-та ходих на Панаира с нея. Видях се в чудо къде да я паркирам, затова я оставих чак на паркинга на Метро и оттам с такси. А на Панаира гордо имаше изложена точно като моята - комби, дизел! Стана ми смешно, можех да поискам да я паркирам вътре като експонат

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Little_Alien
    ... Иначе съм останал с впечатлението, че си загрява купето преди да е заграл двигателя. Поне при мене още щом запаля и пусна климатика почва да духа топло. Не знам на какво се дължи това...
    Ами дължи се точно на това, че топлото идва от климатика, а не от парното на колата. Парното за да топли трябва да загрее двигателя, а компресора на климатика се върти от коляновия вал посредством ремък и работи като термопомпа, но енергията за компресора я заплащаш, като допълнителен разход, а като загрее двигателя е по-икономично да минеш на отопление от парното за да ползваш отпадна топлина и да не товариш климатика и двигателя на колата. Но - въпрос на избор .
    .

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Маркетинговата агенция J.D. Power прави редовни проучвания за удовлетвореността на потребителите в различни страни от автомобилите, които ползват. В Европа проучване се прави в Англия, Франция и Германия.

Цялата статия тук.

Данните са от лятото на 2006-а, но все пак е интересно да се види. Все пак като цяло японските автомобили (Honda, Toyota, Mazda) са в челото на класацията.

P.S. и още една статия - за първи път в историята на подреждането за сполучливост и надеждност на употребяваните автомобили, правено на базата на техническите прегледи TÜV в Германия, на първите две места при тригодишните автомобили са два немски модела. Цялата статия

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

В световен мащаб се забелязва голям спад в качеството на автомобилите, трошат се като за световно. Но японците се доказват все повече и повече като производители на здрави коли. Особено показателно е, че една кола, направена в Япония от японец е на светлинни години от аналога й, сглобен в Европа или Азия. Европейските и американските марки са много далеч от надеждността.

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Гледал съм филм за успехите на Toyota, но за тези които се интересуват има специална оферта на в-к Дневник за нови абонати: ако се абонираш за три месеца(29лв), получаваш като подарък книга по избор - "Пътят на Toyota" или "Войната на марките" .

13. Member
    Тук е от
    Apr 2001

sry Cko, някой колега изглежда е решил, че това е най-интересния вестник

става въпрос за статията в "24 часа" от 30 януари, за най-надеждните автомобили,
    резултатите са почти като тези тук, може даже да са същите ...
    ако се появи наоколо ще сканирам страницата.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Meto
    sry Cko, някой колега изглежда е решил, че това е най-интересния вестник

става въпрос за статията в "24 часа" от 30 януари, за най-надеждните автомобили,
    резултатите са почти като тези тук, може даже да са същите ...
    ако се появи наоколо ще сканирам страницата.
    Да де, ама темата е започната на 23-ти Януари, от което следва че даже и от в. "24 часа" хвърлят редовно по едно око във форума.... Няма ли някъде долу в скобички "по материали от сетком.бг"?

16. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Разход който ми хареса е 10 моментен @ 3000 оборота и скорост 210км/ч.

интересно ми е какво показва компютъра на Авенсиса при тази скорост.

Цитираната кола е Е60 3.5d
    Тва по на надолнището ли го показва? Щото моята "табуретка"(1200кг-толкова и му дават по книга)-Клио, 1,5DCI-100к.с. при 170км/ч при 4000об. на 5-та, на равното по магистралата моментния разход на бордкомпютъра показва 10-11л/100.

17. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от roumen68

Един експеримент: икономично шофиране от Добрич до Варна (50 км) с ето какъв среден разход на гориво: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2090814
    Че то, Добрич->Варна е хем право, хем надолнище, ако си карал с 90-100 и техники за икономичност, даже си е преразход

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    В световен мащаб се забелязва голям спад в качеството на автомобилите, трошат се като за световно. Но японците се доказват все повече и повече като производители на здрави коли. Особено показателно е, че една кола, направена в Япония от японец е на светлинни години от аналога й, сглобен в Европа или Азия. Европейските и американските марки са много далеч от надеждността.
    Още няколко години китайците да наводнят пазара, и не ми се мисли какво ще стане...

Ей тая китайска "S класа" струва 15,600лв в България с всички екстри за модела, двигател 1.5 100 кс на Тойота.

Не знам дали знаете, преди няколко месеца китайците купиха за около 50 милиона евро (ако не ме лъже паметта) марката на Ровър, тая година почват произвoдство, направо не ми се мисли какви боклуци ще изтрещат на пазара...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. tb - марка автомобили? :)
    От Bvlgari във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 29
    Последно: 19-07-06, 08:47
  2. Сайт за автомобили
    От NosferatU във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 29-03-04, 16:42
  3. най-добрите HOSTING компании !
    От masterross във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-03, 16:05
  4. Poll - Най-добрите куестове !
    От Kayso във форум ИГРИ
    Отговори: 8
    Последно: 31-10-02, 04:45
  5. Въпрос към най-добрите:
    От Domin във форум Овърклок
    Отговори: 23
    Последно: 04-09-01, 13:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе