Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 133

Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #61

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Цитат Първоначално публикувано от dmanov
    Говори се още, че на бензиностанция трябва да загасиш Варшавата, иначе не можеш да й напълниш резервоара.
    На извънградско май гореше 10/100, при двигател 45 к.с. Ама тогава и бензина беше стотинки...

  2.  
     
  3. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #62

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Скакауец - AUDI, дааа... Същите, които газеха и през 80-те с Quattro! Взимам си бележка.
    Айде, след още 20 години пак
    (Пак те, обаче, родиха и антиидеята ТТ с профил на силуета "самолетно крило" Рядко се споменава и провалът на Mercedes A-class в стабилността, Opel Calibra в туристическия клас състезания, а Golf-овете по любителските ралита, които, ако и да беше работено по тях, колко зле се държаха в завоите дори в сравнение с ладичките, няма и да описвам)

  4. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    445
    #63

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    FORD = Fix Or Repair Daily

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006
    Мнения
    122
    #64

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    @XIIID - с риск да ти прозвучи като заяждане (не е така) ще продължа...
    Направих си справка на www.lemans.org. През последните 25 години има тотано превъзходство на немските автомобили. 2 пъти се вмества Jaguar, по веднъж Mazda и McLaren, и два или три пъти Peugeot. Всички останали победи са предимно за Porsche, Audi, BMW и Mercedes (последните имат по-малко).
    Та... Така погледнато, може би твоите приятели, с които сте спорили, имат някакво основание да твърдят, че това не им е цел на немските производители. Защото иначе веднага се появява питане, защо другите не издържат в едно такова сериозно натоварване?


  6. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #65

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Цитат Първоначално публикувано от Io
    FORD = Fix Or Repair Daily
    Категорично не съм съгласен!!!
    Карам Форд Мондео комби 16 клапана, 1.6 кубика пълен инжекцион с много екстри вече седем години и освен текуща поддръжка не съм имал никакви проблеми. Когато я купих колата беше на 3 год. и 4 месеца първа ръка от Германия, доста пари се изръсих тогава, но си струваше. Не знам например какво е проблеми със запалване независимо кой сезон е.
    Един мой съсед 1-2 години ме обикаляше постоянно да подпитва туй-онуй-има ли проблеми и накрая си купи и той Мондео комби, но 1.8 и един ден ми казва: "Да знаеш, че Мондеото няма нищо общо с Форд!"

  7. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #66

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    @Скакауец: проверих, имаш право.
    Имам обаче какво да добавя още за германските "успехи", що се отнася до WRC и ЕдикъдеСи-Дакар, ама нали пустата му тема беше за най-противните боклуци, а швабите определено не правят такива... ако не са от ГДР
    @SPaun: Не можеш да оправдаеш соц-производителите на "автомобили" защото не били сравними - напротив, сравнени със съвременниците си от западна европа Жука, Нисата, Варшавата и всичките двутактови изчадия си бяха чисто разхищение на материали... просто символ на инженерната и изобщо професионална соц-некадърщина.
    В оправдание на все още движещите се Жигулки и някои стари "Джогани" обаче ще ви обърна внимание колко по-отдавна измряха Шкодилаците например! По-скоро ще видиш някой Вартбург да задръства движението. Виж, Тавриите нямат конкуренция, като опре до бързо изчезване от пътищата - шампиони в този своеобразен спорт заслужават наградата "да изчезнеш за 60 секунди"

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #67

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Аз пък основно си карам в контролирана среда. И ме интересува как се държи колата ми там. Ако реша да се юрна към Дакар и по някаква изключително странна причина не взема самолет ще да е Land Rover или нещо подобно. И изобщо няма да ми пука за Peugeot, Citroen, Opel или каквото и да било. Но пък да отида до Правец (примерно) ще ми е доста по-комфортно да се повозя на някой Mercedes... Или дори с Range Rover.

  10. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #68

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    М/у другото чувам че Rover доста се излагат откъм джипове напоследък. По-вероятно е до пущинака да те откара я някоя Toyota, я дори Hiundai! Сега се сещам и за едно джипообразно, което направи дебют на българския пазар преди 5-8 години - SANG YONG май беше, е няма по-типичен пример за азиатска измишльотина! Сещам се, че от подобни пазари насам преливат и сумати боклуци, непроектирани и неизпитвани на абсолютно никакви изпитания за сигурност, за разлика от европейските возила...

  11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #69

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    За това голяма група BMW фенове не признават дизайна на същите тези модели ....
    П.П. дизайн на "... студиото Пининфарина", не дизайн на "... Фиат". Или вие сте Италянци че така се радвате като деца
    Аз харесвам дизайна на определени автомобили от Италия, ама не се сещам за Фиат или Ланча сред тях.
    Това, че "голяма група BMW фенове" не признават дизайна на някои модели едва ли е критерий. Вероятно впечатленията на въпросните фенове са: "Возих се в едно Е60 на един приятел ..."

    Основни клиенти на Pininfarina са: Ferrari, Maserati, Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Peugeot, Citroen, Rolls-Royce, Daewoo, Honda, Hyundai, General Motors, Brilliance.
    Това, що се отнася до дизайн. Дизайна на Fiat е на Pininfarina, а не просто италиански.
    Разбира се, серийния дизайн не може да се сравни с дизайна на спортните автомобили, но вида на търсените усещания при туристическите и спортните автомобили са коренно различни.

    Специално за BMW въобще не може и дума да става за сравнение. В която и да е пета серия от близкото минало водача и пътника ще се чувстват значително по "тясно" от които и да е Tipo, Croma или Tempra. Казвам го от личен опит, а не от возене в "кола на приятел".
    Сравнявам усещанията във Fiat Tipo [1993, тези с новата маска] и BMW 525tds [E39].
    И подчертавам, говоря само за интериора, за усещанията на пътуващите. Двигателите са от съвсем различни класове, там няма база за сравнение между двата автомобила.

    А ... по голяма недомислица от последното изречение просто няма.
    Може да се каже само от човек, който е стигал до разглеждане на Lancia Dedra и Fiat Dogan [турско производство].
    Погледнете новата Thesis само.

    по топика
    Opel Frontera е анти автомобила за мен.
    Най-вече, дългата база с 2.4 литров, бензинов двигател.
    Безумно муден по шосе автомобил и невероятно лоши реакции при зимно offroad шофиране. А не само при offroad, само сняг да има.
    На мен ми трябваше да изляза около 20 минути от огромна преспа сняг. През същата преспа една проста УАЗ 2206 на "енергото" мина покрай мен все едно нямаше нищо.
    Аз бях с включен "бавен" 4х4 режим и с нови Gislaved NordFrost3, а той с някакви Медвед, познавам ги по шарката. Безумно тежки и небалансирани по принцип.

    Съгласен съм със Ско, но само относно разхода при италианските автомобили.
    По принцип всички италиански автомобили са с чувствително по-висок разход, което, според специалисти се дължи на динамичните характеристики на двигателите, а именно по високооборотни, сравнени с немските да кажем.
    При автомобили от един и същ клас, при немски автомобил, на равно и пета скорост, 120 км/ч се постигат при 3 000 об/мин. При Фиат поне, при същите условия, 120 км/час се постигат при 3200-3300 об/мин.

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    331
    #70

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Като бях малка помня, че някъде из квартала бях виждала едно такова грозно возило, приличащо на кутия. Мисля, че беше някаква експериментална френско-българска кръстоска и носеше звучното "заглавие" Булгар Рено. Не разбирам от коли, нито пък мога да взема сериозно отношение по техническите въпроси, които задълбочено разисквате, но доколкото съм чувала отзиви за въпросното возило, според някои е било голяма работа за времето си, тъй като е бил сравнително евтин автомобил, с гъзарски мотор на Рено - някаква щура иновация.
    От друга страна пък на мен никак не ми прилича на кола.



    Също така си спомням и опита на Роувър да пробият на наш терен както и скандалното им напускане на българския пазар след някаква издънка.

    п.с. Все пак простете ми невежеството - жена съм

  13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #71

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Да, било е модерен автомобил за времето си.
    Освен Renault 8, тук се произвежда и Renault Alpine, спортен автомобил, който изглежда ултрагъзарски дори и днес. Мой колега има такъв, неговата "голяма любов" и наистина е хубава вещ. За времето си и в нашите условия е било нещо уникално.

    В България е произвеждан още Fiat 850 [Pirin Fiat sedan и coupe] и Fiat 124 [1:1 дизайн с познатите ни Жигули, sedan и station wagon].

    И вижте сега голямата тъпотия.
    Докато почти всички военни заводи в България работят по договорите с Renault и Fiat в СССР пускат заводите “Толиати”.
    И какво се случва?
    През 1970 г. излиза решение на Министерския съвет за прекратяване на този “производствен лукс” и производството в заводите се закрива окончателно през 1971-1972 г.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #72

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Да, било е модерен автомобил за времето си.
    Освен Renault 8, тук се произвежда и Renault Alpine, спортен автомобил, който изглежда ултрагъзарски дори и днес. Мой колега има такъв, неговата "голяма любов" и наистина е хубава вещ. За времето си и в нашите условия е било нещо уникално.
    ...
    Наистина е утрагъзарийка - 1968 г. с корпус от стъклопласт и с тоя вид:



  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #73

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Да, било е модерен автомобил за времето си.
    Освен Renault 8, тук се произвежда и Renault Alpine, спортен автомобил, който изглежда ултрагъзарски дори и днес. Мой колега има такъв, неговата "голяма любов" и наистина е хубава вещ. За времето си и в нашите условия е било нещо уникално.

    ..........
    Така е, БулгарРено си беше много добра за времето си кола и запълваше една цяла пазарна ниша. А Alpine и сега бих разходил с удоволствие по софийските улици и съм сигурен, че ще предизвикам много завистливи погледи.

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    323
    #74

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    На мен ми трябваше да изляза около 20 минути от огромна преспа сняг. През същата преспа една проста УАЗ 2206 на "енергото" мина покрай мен все едно нямаше нищо.
    Много неумесно сравнение Простите УАЗ-ки от къде могат да минат, повечето намазани "джипове" могат само да си мечтаят. Тези шосейки, сравнени с УАЗ-ката, са уголемени леки коли - 4х4

  18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #75

    Re: Коя марка на автомобил в БГ е синоним на антиавтомобил ??

    А ... по голяма недомислица от последното изречение просто няма.
    Може да се каже само от човек, който е стигал до разглеждане на Lancia Dedra и Fiat Dogan [турско производство].
    Погледнете новата Thesis само.
    Естествено, щом консервативния Модератор го харесва, другите нямат право да не го харесват....

    Кога ли някои ще спрат да налагат мнението си като закон?

    Аз харесвам дизайна на определени автомобили от Италия, ама не се сещам за Фиат или Ланча сред тях.
    _________________________________________________

    Специално за BMW въобще не може и дума да става за сравнение. В която и да е пета серия от близкото минало водача и пътника ще се чувстват значително по "тясно" от които и да е Tipo, Croma или Tempra. Казвам го от личен опит, а не от возене в "кола на приятел".
    Сравнявам усещанията във Fiat Tipo [1993, тези с новата маска] и BMW 525tds [E39].
    Точно така. Типо-то "разказва" играта на E39, че и на Е38 даже ... Всеки има право да няма вкус, или да има особен такъв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. MP3 в автомобил
    От taralion във форум Автомобили
    Отговори: 15
    Последно: 08-09-07, 00:39
  2. Навигация за автомобил
    От celestion във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 5
    Последно: 28-08-07, 10:45
  3. Микрофон за автомобил
    От rude_ във форум Автомобили
    Отговори: 11
    Последно: 27-08-07, 12:20
  4. Бракуван автомобил
    От Goldmen във форум Автомобили
    Отговори: 3
    Последно: 21-02-07, 16:53
  5. "Българско" е синоним на качество ;)
    От superfly във форум Коментирай новина
    Отговори: 14
    Последно: 30-07-06, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе