roumen68, чувал съм, че французите са ни отрязали за Булгарреното, точно заради този износ, за който пише в статията - за това, че сме им подбивали цените! А иначе още ги има в движение тези автомобили.
Malone, не споделям, че сервото на волана трябва да е задължително включено в цената базовия модел на бюджетен автомобил. Достатъчно е да го има като опция. Ако направиш една справка за броя/процента на продадените коли без тази опция, ще видиш, че има и други на моето мнение. Не знам за кой от предните модели говориш, защото са няколко: Dacia 1310(Рено12), Dacia Liberta(в чест на свободата '89), Dacia Nova, Dacia Solenca, както и много разновидности на пикапи, включително и с двойно предаване. Моделът по R12 беше много сполучлив за времето си - румънците още тогава са ни изпреварили, като са взели по-перспективния модел! Имах такава и бях доволен, но заради откраднати документи я спях, и след няколкогодишен престой, лани я продадох за части на познат. За мое удивление, вместо да я разфасова, той я регистрира наново(на 20год) и е много доволен! При Логан има взаимстване в дизайна от Nova и особено от Solenca, но само в дизайна! Иначе те бяха изцяло румънски и бяха големи дръвчета. От Solenca също се внесоха много таксита( да нямаш тях в предвид?)
CrossBlade, ние все още не сме се сдобили с автомобил, чийто врати да се отварят "също като при всички останали коли"!
А някой може ли да цитира някакви цифри относно валутата, която изтича между пръстите ни, чистейки Европа от боклу?. Или пък за задоволяване на нуждата от служебни коли? Дайте да не се присмиваме на румънците, за да не излезем смешни ние!