Здравейте,някой можели да каже за двигателите 1.6 Z16SE - 85 к.с. които го монтират при ASTRA G дали са добри и някой карал ли е такъв.
Здравейте,някой можели да каже за двигателите 1.6 Z16SE - 85 к.с. които го монтират при ASTRA G дали са добри и някой карал ли е такъв.
Не са по-добри. Ако си намериш с 8 клапановият мотор ще се родиш. Аз само по тази причина още си карам с Астра Ф и се оглеждам за следващото покеление астричка ама с старият мотор.
И тоя мотор е 8 клапанов до колко знам само че е пълна инжекция и е рядко срещан и немога да открия за него много мнения пише че се произвежда от 2001 г.
Възможно е да бъркам , но мисля, че всички Екотеци са 16 клапанови. Аз лично съм много доволен от X16SZ мотора на дъртата ми кола и ако успея да си намеря Астра G със същият мотор (произвеждат се но са голяма рядкост). Ще си я взема.
И като и пуснеш климатика ще тръгне назадПървоначално публикувано от stenly
.
Какво ги изкарахте по-черни от дявола тия екотеци, я се огледайте има ги по пътищата, немска кола е, има други марки който се застояват повече по сервизите.
Проблeмния мотор е 1,6 16V, механиците казват да се избягва. Май след време го оправят и вече е 105 коня. Препоръчителните екотек за АСТРА Г са X18XE1 (115), Z18XE (125). Не е лоша колата особенно ако е след 2000 (когато са изчистили основните дефекти )и е запазена.
Напълно съм съгласен с мнението на колегата!Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Изкарах ги защото колкото се карат , толкова и стоят по сервизите или по салоните. Хората избягват Екотек Двигатели- това е реалноста сега.Първоначално публикувано от Colonelo
Преди 5 г и идея си нямам , но сега предпочитат ново Авео пред нова Вектра.
но там незнам - заради парите или друго.
Ако не си проучил - Опел бълария са регистрирали огромен спад на обикновените автомобили, и почнаха с "примоциите" на Опел 2008 г( нова кола модел 2008 вектра дизел за 28 000лв ) - ама нещо пак не хваща вяра.
Всичките Екотеци си вървят с фабричен разход на масло който според книжката на колата е до 800 грама на 10к километри.
Кола с такъв мотор ще си купя точно ....никога. Дъртата ми кочина не пипва маслото , а една нова ще си яде 800 грама ... няма да стане. Моторите на екотеците са податливи на счупване и нямат голям ресурс (според изказване на майстори).
От друга страна , жената и колата се вземат с много късмет.
Ekotrak - 1.3 CDTI Ужассст. На 62270 км скъса ос на турбината, начупени лопатки и стружки е ЕГР клапана . Смяна с нови само за някакви си 1875 лв за ново турбо и клапан -какво му плащаш .Това беше след 6 тата смяна на мослото./ първата беше на 1500км, втората на 7,500км оттам на 15 000км
И сега като си мисляи ми настръхва косата / смених 1 път масло - значи имам още 3 смени на маслото и пак ли ще сменям турбина
Екотек- а вече има нова схема за разход
-"Колко ти гори колата?
-"Ми 8л бензин и 2л масло на 100км![]()
Това на "Комбо"-то ли?Първоначално публикувано от kris11
а на вектра - та 2004-05 г. 2.2 дето е двигателя как се държи? става ли за нещо въобще че като гледам как говорите за екотек като цяло се плаша
Нали ти казах Екотек да не си купуваш бре.Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
Добре тръгна към японските- карай натам .
Аз пък съм привърженик на италианките. Ако искаш кола с характер си вземи АР- 156, сега поне могат да се намерят по-ефтини след фейслифта(мисля че беше 2003година).Ако искаш семейна - една ланча капа(2.0-бензин от 8.5 до 12 бензин градско или 2.4 дизел 8-8.5 градско и 5.5-6 извънградско) ще ти свърши работа-много екстри, голям багажник, поносима цена.Имам няколко приятели с опели- един астра седан 1993г., друг астра 2002г., вторият се скъса да я кълне и псува и се чуди на кой да я хариже щото не му се дава почти за без пари като си спомни колко даде за нея и какви надежди хранеше за евтини части и поддръжка.На първия ми приятел няма кой знае колко проблеми, като изключим една бензинова помпа и това че цялата отдолу е изгнила и макар да я прави няколко пъти ръждата си плъпва отново 7-8 месеца след ремонта, ама той не му прави много впечатление и не държи да се различава много от другите-хлопела го задоволява.
И като се събуди - ккаво стана .Първоначално публикувано от justify
АР 156 е как да кажа- по капризна и бъгава кола не бях карал.
150коня а с климатик и сякаш тегля тир - баси спънатия двигател.
И преди да си ме опонирал - първи братовчед си купи и не е много доволен.
Астра 2002 си е читава кола
астра 1993- ти ме уби - как я сравняваш с АР 156 99 / 2к че и нагоре година ?
Хлопел става като не се поддържа- то и с АР е така.
няма Италианка която да ме впечатли близките няколко години.
Носят ги тука убити от каране и после се радвай на евтина кола с екстри !!!