Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 95
Like Tree1Одобрявам

какво мислите за двигателите на опел астра с който са еко тек

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:какво мислите за двигателите на опел астра с който са еко тек

Здравейте,някой можели да каже за двигателите 1.6 Z16SE - 85 к.с. които го монтират при ASTRA G дали са добри и някой карал ли е такъв.
    valeridimitrov одобрява това.

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Не са по-добри. Ако си намериш с 8 клапановият мотор ще се родиш. Аз само по тази причина още си карам с Астра Ф и се оглеждам за следващото покеление астричка ама с старият мотор.

4. Тук е от
    Dec 2007

И тоя мотор е 8 клапанов до колко знам само че е пълна инжекция и е рядко срещан и немога да открия за него много мнения пише че се произвежда от 2001 г.

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Възможно е да бъркам , но мисля, че всички Екотеци са 16 клапанови. Аз лично съм много доволен от X16SZ мотора на дъртата ми кола и ако успея да си намеря Астра G със същият мотор (произвеждат се но са голяма рядкост). Ще си я взема.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Възможно е да бъркам , но мисля, че всички Екотеци са 16 клапанови. Аз лично съм много доволен от X16SZ мотора на дъртата ми кола и ако успея да си намеря Астра G със същият мотор (произвеждат се но са голяма рядкост). Ще си я взема.
    И като и пуснеш климатика ще тръгне назад .
    Какво ги изкарахте по-черни от дявола тия екотеци, я се огледайте има ги по пътищата, немска кола е, има други марки който се застояват повече по сервизите .
    Проблeмния мотор е 1,6 16V, механиците казват да се избягва. Май след време го оправят и вече е 105 коня. Препоръчителните екотек за АСТРА Г са X18XE1 (115), Z18XE (125). Не е лоша колата особенно ако е след 2000 (когато са изчистили основните дефекти )и е запазена.

7. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Питай Lupus- той има такава.
    аз принципно не харесвам еко тек двигателя- много спънат, познати са се оплаквали че харчи и масло, но всичко е до късмет според мен.
    Най- добре ще ти каже този който има такава и я кара от доста време.
    Напълно съм съгласен с мнението на колегата!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:какво мислите за двигателите на опел аст

Цитат Първоначално публикувано от Colonelo
    Какво ги изкарахте по-черни от дявола тия екотеци, я се огледайте има ги по пътищата, немска кола е, има други марки който се застояват повече по сервизите .
    Изкарах ги защото колкото се карат , толкова и стоят по сервизите или по салоните. Хората избягват Екотек Двигатели- това е реалноста сега.
    Преди 5 г и идея си нямам , но сега предпочитат ново Авео пред нова Вектра.
    но там незнам - заради парите или друго.

Ако не си проучил - Опел бълария са регистрирали огромен спад на обикновените автомобили, и почнаха с "примоциите" на Опел 2008 г( нова кола модел 2008 вектра дизел за 28 000лв ) - ама нещо пак не хваща вяра.

10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Всичките Екотеци си вървят с фабричен разход на масло който според книжката на колата е до 800 грама на 10к километри.
    Кола с такъв мотор ще си купя точно ....никога. Дъртата ми кочина не пипва маслото , а една нова ще си яде 800 грама ... няма да стане. Моторите на екотеците са податливи на счупване и нямат голям ресурс (според изказване на майстори).

От друга страна , жената и колата се вземат с много късмет.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ekotrak - 1.3 CDTI Ужассст. На 62270 км скъса ос на турбината, начупени лопатки и стружки е ЕГР клапана . Смяна с нови само за някакви си 1875 лв за ново турбо и клапан -какво му плащаш .Това беше след 6 тата смяна на мослото./ първата беше на 1500км, втората на 7,500км оттам на 15 000км

И сега като си мисляи ми настръхва косата / смених 1 път масло - значи имам още 3 смени на маслото и пак ли ще сменям турбина

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Екотек- а вече има нова схема за разход
    -"Колко ти гори колата?
    -"Ми 8л бензин и 2л масло на 100км

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Ekotrak - 1.3 CDTI Ужассст. На 62270 км скъса ос на турбината, начупени лопатки и стружки е ЕГР клапана . Смяна с нови само за някакви си 1875 лв за ново турбо и клапан -какво му плащаш .Това беше след 6 тата смяна на мослото./ първата беше на 1500км, втората на 7,500км оттам на 15 000км

И сега като си мисляи ми настръхва косата / смених 1 път масло - значи имам още 3 смени на маслото и пак ли ще сменям турбина
    Това на "Комбо"-то ли?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2005

а на вектра - та 2004-05 г. 2.2 дето е двигателя как се държи? става ли за нещо въобще че като гледам как говорите за екотек като цяло се плаша

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:какво мислите за двигателите на опел аст

Цитат Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
    а на вектра - та 2004-05 г. 2.2 дето е двигателя как се държи? става ли за нещо въобще че като гледам как говорите за екотек като цяло се плаша
    Нали ти казах Екотек да не си купуваш бре.
    Добре тръгна към японските- карай натам .

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз пък съм привърженик на италианките. Ако искаш кола с характер си вземи АР- 156, сега поне могат да се намерят по-ефтини след фейслифта(мисля че беше 2003година).Ако искаш семейна - една ланча капа(2.0-бензин от 8.5 до 12 бензин градско или 2.4 дизел 8-8.5 градско и 5.5-6 извънградско) ще ти свърши работа-много екстри, голям багажник, поносима цена.Имам няколко приятели с опели- един астра седан 1993г., друг астра 2002г., вторият се скъса да я кълне и псува и се чуди на кой да я хариже щото не му се дава почти за без пари като си спомни колко даде за нея и какви надежди хранеше за евтини части и поддръжка.На първия ми приятел няма кой знае колко проблеми, като изключим една бензинова помпа и това че цялата отдолу е изгнила и макар да я прави няколко пъти ръждата си плъпва отново 7-8 месеца след ремонта, ама той не му прави много впечатление и не държи да се различава много от другите-хлопела го задоволява.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Аз пък съм привърженик на италианките. Ако искаш кола с характер си вземи АР- 156, сега поне могат да се намерят по-ефтини след фейслифта(мисля че беше 2003година).Ако искаш семейна - една ланча капа(2.0-бензин от 8.5 до 12 бензин градско или 2.4 дизел 8-8.5 градско и 5.5-6 извънградско) ще ти свърши работа-много екстри, голям багажник, поносима цена.Имам няколко приятели с опели- един астра седан 1993г., друг астра 2002г., вторият се скъса да я кълне и псува и се чуди на кой да я хариже щото не му се дава почти за без пари като си спомни колко даде за нея и какви надежди хранеше за евтини части и поддръжка.На първия ми приятел няма кой знае колко проблеми, като изключим една бензинова помпа и това че цялата отдолу е изгнила и макар да я прави няколко пъти ръждата си плъпва отново 7-8 месеца след ремонта, ама той не му прави много впечатление и не държи да се различава много от другите-хлопела го задоволява.
    И като се събуди - ккаво стана .
    АР 156 е как да кажа- по капризна и бъгава кола не бях карал.
    150коня а с климатик и сякаш тегля тир - баси спънатия двигател.
    И преди да си ме опонирал - първи братовчед си купи и не е много доволен.

Астра 2002 си е читава кола
    астра 1993- ти ме уби - как я сравняваш с АР 156 99 / 2к че и нагоре година ?
    Хлопел става като не се поддържа- то и с АР е така.
    няма Италианка която да ме впечатли близките няколко години.
    Носят ги тука убити от каране и после се радвай на евтина кола с екстри !!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 04-01-10, 14:58
  2. Отговори: 16
    Последно: 27-02-08, 11:44
  3. Какво мислите за GB 7N400L
    От Wizard във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 28
    Последно: 21-10-04, 19:18
  4. Какво мислите за мониторите КТС
    От Whiskey във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 05-12-03, 17:06
  5. Какво мислите за XGI ?
    От Aquadark във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 25-09-03, 00:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе