И кое е глупост, съветвам да НЕ се купува нисък клас автомобил!!! Благодаря за линковете от тестовете, и предполагам, че ще се съгласиш, но резултата е очакван, предвид 15-20 годишната разлика на Модус /съвсем не е нисък клас/ и 740-ката. Ако беше толкова добре защитен СмъртА, детето нямаше да е в кома, понеже и ударът в дървото надали е бил със 100 км/ч /при мъгла и току що излязла от разклона на гр.Мартен/.
Виж с 2 ръце препоръчвам МИНИ КУПЪР. Двигателя е с верига /дизеловия/, не страдат от ръжди /доколкото знам/, забелязващ се автомобил е, и има някакъв имидж.
Относно двигателите - на Рено е 1.9Д, който е слаган и в Нисан и във Волва / S/V40 1996+/. Имах бензиново V40, на което сложих газов инжекцион.
По новите Волва са с дизели на Пежо 1.6 и 2.0 съответните мощности 90/110/136 к.с. Ако не бяха тея врътки със собствеността на Волво и влагането на дизели, различни от тяхните разработки в ниските мощности /D5 - 163 и 185 к.с./, досега отдавна да съм разходил Пасата 1.9 TDI 131 к.с. и да си взема пак Волво!
Виждам че в нета Corsa C е доста оплювана
това важи ли за Corsa D ?
Няма неоплюта кола. За да нямаш ядове ползвай такси.
Добре да променя въпроса си,
някой има ли впечатления от Corsa D ? (не по стри модели - А,В или С)
До колкото знам от 2006 (година на производство не на покупка) до сега е все Corsa D ,като има по нова модификация от 2011 ,
но ме интересуват предимно бензиновите
Аз този проблем с малка градска кола го реших преди няколко месеца Рено Туйнго. За мен важното беше около 1000лв.(плюс смяна на задължителните консумативи около 300лв.) ефтина потдръжка и нисък разход. За втора кола е перфетния избор.
За мен перфектната градска кола е тойота айго,тези коли са идиотоустойчеви,аз съм 190см и се чувствам просторно в нея.За града е перфектна,може да я пркираш навсякъде,пък ако свалиш задните седалки получаваш добър багажник.
Рено Клио, аз от моето съм супер доволен и вътре е по-широко, удобно, но с колата всичко е на късмет. Моето определено е касметлийско, не ми съсдава никакви ядове за ремонт, само основните елементи, който се износват съм сменял.