Страница 47 от 81 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1214
Like Tree307Одобрявам

Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Хич не ми е трудно. Затова аз ще те улесня. Такива проекти изградени има хиляди в северна и южна Америка, Европа, Япония и Ю. Корея, Австралия, при арабите също. Прав си че с нагласата на хора като теб и Лупи в България нищо няма да се случи. Добре че има и хора с друго мислене и малко амбиции и желание да научат нещо от другите, а също така и да искат да се развиват.
    https://www.google.com/search?q=sola...w=1366&bih=614
    Я дай малко по-конкретно за кои хиляди проекти говориш? Че нали за да направиш хиляди покрити със соларни конструкции паркинги ти трябват милиони тонове стомана! Виждал ли си поне на картинки кой е един от най-големите замърсители на природата?
    Ами именно процеса на добив и обработка на желязо! "Другото мислене" не означава непременно хвърлянето "на сляпо" по всяка идея без отчитане на последиците. Да не би идеята за биогоривата от рапица и други маслодайни култури да е много умна? Милиони декари, които сега се сеят с рапица могат да раждат жито, плодове и зеленчуци, на тях да пасат животни и всичко това да отива за изхранване на милиони гладуващи хора по света. Или изсичането на хиляди квадратни километри джунгли, които са белия дроб на планетата, за да се сеят пак тези култури за биогорива да е умно решение? И после да ревем срещу увеличаващия се парен ефект от въглеродния двуокис, който няма какво да усвои? Вместо да си вземем поука от сътворените глупости, ние творим върху тях нови глупости и пеем дитирамби колко са полезни те!

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ми за мен е по-добре на паркинги и покриви да слагат соларките, отколкото земеделска земя , както го правят при нас .

Апропо - желязо и бетон не се ли ползваше и за другите типове производители на ел. енергия ?

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Ми за мен е по-добре на паркинги и покриви да слагат соларките, отколкото земеделска земя , както го правят при нас .

Апропо - желязо и бетон не се ли ползваше и за другите типове производители на ел. енергия ?
    Ползва се за всичко, но какъв е смисъла да правиш екология с едно нещо, като със същото нещо я разрушаваш? Как мислиш къде е по доброто място за соларните панели - по паркингите или по покривите на автомобилите? Колко желязо, бетон и въглеродни емисии биха се добавили/спестили при двата варианта?

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не съм казал, че не е добре да имат на покривите соларни панели , но в момента има повече паркинги отколкото ел. автомобили . Площите (паркинги и покриви на сгради) така или иначе си съществуват и е по-добре да се ползват по-ефективно вместо да "засаждат" полята с тях.
    Tommorow одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Не съм казал, че не е добре да имат на покривите соларни панели , но в момента има повече паркинги отколкото ел. автомобили . Площите (паркинги и покриви на сгради) така или иначе си съществуват и е по-добре да се ползват по-ефективно вместо да "засаждат" полята с тях.
    Съгласен съм! Така постъпиха немците с инициативата за 100 000 покрива. А ние си построихме мастодонти насред полето, които сега спираме по команда, защото тока в слънчевите дни ни идва в повече.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Айдееее Пак парата през свирката!

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Трябва да се поддържа интереса - но така или иначе прогрес и развитие в технологиите ще има - влагат се сериозни суми , а "тоягата" в законодателствата на някои страни "стимулира" фирмите да търсят решения ...

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Трябва да се поддържа интереса - но така или иначе прогрес и развитие в технологиите ще има - влагат се сериозни суми , а "тоягата" в законодателствата на някои страни "стимулира" фирмите да търсят решения ...
    Прогрес в технологиите винаги е имало и ще има, но само времето ще покаже дали една технология е жизнеспособна или не. Тошиба преди повече от 5 години се изцепи за микро ядрения си реактор, дето можеш да си го сложиш в мазето и да имаш "ток на корем". Да си чул повече нещо за него?

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

След като аз претърпях метаморфоза в мисленето за електрокарчетата ...

Това е бъдещето.Един познат гледам във фейса си купил немски соларен панел за зареждане на акумулатора на кемпер -100 вата дава 12.5 волта ток .Това за 320 лева.Размер на куфар -разгъва се.

След 15-на години тези технологии ще са далеч напред ...Да му мислят арабелите, венецуелите и всьо такие ...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    ...Да му мислят арабелите, венецуелите и всьо такие ...
    И ты тоже.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз вече съм помислил

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Лично на мен таблото на тази Тесла е изключително не ергономично с този "телевизор" плеснат по средата му.Можеха доста по -добре, но нали все пак и на традиционните производители трябва да остане "поле за действие" ...

Предпочитам традиционният дизайн на таблото.

Вчера гледах на снимки автомобили Фискер карма за продажба в аутскаут24.де. Още от преди 5 години(през 2012 година) са започнали да предлагат като допълнителна екстра да предлагат и монтират на покрива на колата фотосоларни панели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 81 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко време изкара вашето LCD TV ?
    От Nikolai Vasilev Dimitrov във форум Телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 20-12-12, 19:08
  2. Колко ви е свободното време ?
    От obshtinska_mishka във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 46
    Последно: 02-07-10, 16:15
  3. Отговори: 27
    Последно: 03-03-04, 21:18
  4. Отговори: 4
    Последно: 23-01-04, 11:45
  5. За колко време става добавянето на нов сайт в....
    От saint056a във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 11-01-04, 02:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе