Страница 78 от 81 ПърваПърва ... 28687677787980 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 1212
Like Tree307Одобрявам

Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #1156

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Мисля, че ти е малко остаряла информацията за някои неща.
    Батериите нямат проблем със стареенето. Вече има предостатъчно коли на много километри и цикли на зареждане и статистиката те оборва.
    Освен това, явно не следиш пазара на автомобили и не си видял трендовете.
    Тъй като жена ми е в тази сфера и мога да ти кажа, че напук на твоите и донякъде на моите виждания по въпроса, промяната идва.
    На потребителите им е интересно и ръста в продажбите е като лавина.
    Погледа на повечето производители е насочен натам и се спират цели мкделни и производствени линии.
    Има някакъв шанс покрай Германия и неуспеха на техните марки да предложат адекватни модели да има някакви отстъпки от поетите срокове.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,306
    #1157

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Остаряла е: Великобритания отмени забраната за продажба на нови бензинови и дизелови коли
    Лондон се стресна от кризата и отложи битката с климатичните промени


    Особено констатацията за липсата на субсидиране на закупуването на нови електрички в Бг ...

    Като гледам не само Германия и Италия драпат, ами и други започнаха да се усещат, че с тези темпове на развитие на технологията няма да стане толкова скоро колкото им се иска...

    Празни приказки всеки може да пуска в ефира - ако можеш дай пример с поне един електромобил, който прави реално + 600км пробег...

    Пробивът ще е когато над 50% от електромобилите го могат този пробег...

    Дотогава само сладки приказки...

    Да не говорим, че след 2.5 години ще има шоково повишаване на цената на тока...

    Това у Великобритания:
    Заради кризата продажбите на по-скъпите електрически автомобили намаляват, а се увеличават тези с бензин и дизел, които са на цени между 5 000 и 15 000 паунда. Също така и на колите втора ръка, чиито цени растат.

    "Смятам, че поне засега, вие, консуматорите сте тези, които трябва да направят този избор, вместо правитеството да ви принуждава да го сторите. Защото цената продължава да е висока, особено за семействата, които страдат от финансовата криза.
    Държава и граждани доста по-богати от България...


    Крачка назад: Швейцария забранява електромобилите заради недостига на електроенергия


    Но най-сериозни неудобства ще изпитат собствениците на електрически превозни средства, тъй като ще им бъде забранено да шофират в случай на недостиг на електричество. "Личното използване на електрически превозни средства е разрешено само за абсолютно необходими пътувания – професионална практика, пазаруване, посещения при лекар, религиозни събития, участие в съдебни заседания", гласи законопроектът.

    Следователно, ако собственик на електрически автомобил, нарушил забраната, бъде спрян за проверка, той ще трябва да докаже, че е използвал превозното средство съобразно закона или в противен случай ще бъде глобен
    Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак...Това сме ние...

    П.П.
    Да си джиткат от единият до другият край на Софето и обратно може, ама да пробват от София до Стара Загора и обратно може и да се прибират с пътна помощ...

    И на мен ми се иска с 3.50 лв да минавам 100км, ама засега не става - няма инфранструктура...

    Да не говорим, когато едно 30% от автомобилите станат електрически какви схватки и престрелки ще са на зареждащите колонки по пътя...


    П.П.2.

    Па и данъкът им един такъв убаааав.... Например една Тесла до 5 години:

    Мощност на двигателя/ите = 525 коня = 386 киловата х минимум 2.10лв(ама може да е и 6.30лв за киловат) = 810лв х 2.30 коефициент година производство = 1864,38 лв х 0,60 коефициент(което е максималният такъв, но може да е и 0.40) = 1118,628 лв.

    Ако горната сума 386 киловата ги умножим по 3.50лв(което е близо до средата между минимум и максимум) и вместо 0.60 екологичен коефициент вземем 0.50 то крайната сума за една Тесла с 525 коня е 1553,65 лв годишен данък превозно средство.А тази сума е средната възможна стойност, което статистиката показва, че над 90% от общините надхвърлят тези показатели и коефициенти и реалният данък превозно средство по-скоро ще между 1700лв и 2100лв... Изглежда с колкото по-екологичен автомобил си и колкото повече пазиш природата и здравето на хората толкова по-наказан си от държавата...

    Струва ми се, че самата държава не държи много на преминаването от автомобили с ДВГ на електрички...

    По-скоро ще има постепенно на меки хибриди и плъг ин хибриди...
    Този пост е редактиран от justify; 24-09-23 в 16:30.

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #1158

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Проблема ти, освен че си подбираш определени новини и статии, е че търсиш икономическата обосновка на този преход.
    Влака е тръгнал и няма спиране. Следващите две три години поне половината ДВГ модели ще са история. И това не е като да го решат ей така, а е плод на години стратегии.
    В същото време, само от европейските марки ще излезнат десетки нови електрически модели. Те са разработени вече, линиите им за производство съществуват и връщане назад няма.
    Аз също подозирам, че ще има леко отстъпление от сроковете за пълно премахване от политиците, но повечето производители няма да спрат.
    Също така, говориш за България на няколко пъти. Ние изобщо не сме в картинката и ничии планове не зависят от нашия пазар, нагласите на хората и инфраструктурата.
    Тук най-голямата движеща сила е далаверата. Само чакай да станат една идея по-достъпни на втория пазар и всички кошници на ток ще полетят към нас.
    Историята познава куп такива на пръв поглед безумни преходи да се осъществят на пук на всякаква логика.
    Ето, жена ми отговаря за Волво в България. Вече спряха всички дизели. Моделите на бензин стават все по-малко и с ограничени екстри.
    След няколко години няма да можеш да си купиш и да искаш дори хибрид.
    Такива са плановете на още няколко други марки.
    Дори Тойота тия дни призна загубата си и се обръща към електрическите модели.
    Пропускаш огромния фактор, че така ще станем по-малко зависими от петрола. Половината петрол в света отива за гориво. Представи си един огромен процент електрически коли колко ще ни откъсне от араби и руснаци.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,431
    #1159

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Тойота тия дни си признаха грешката и заявиха - пускаме пак дизели , защото хората ги искат. Германия също призна , че е грешка спирането на коли с ДВГ и искат отлагане до 2050 г. Нали се сещате , че до 2050 г., който е жив ще види по-добри технологии от електрички и ОЛЕД. Досега е признато , че най-доброто КПД от ДВГ е на дизела, а за електрички има няколко варианта : мангизлия си , имаш къща/гараж с възможност за зареждане, беден си - живееш на село и опъваш 30 м., кабел да заредиш / ма като си беден не знам как се купува електричка за 90 - 150 хилки!?, последен вариант - не си на село , не си богат , продаваш на дядо си земите , купуваш електричка , нямаш вече нито село, нито гараж , но имаш време , висиш на някоя бензиностанция и зареждаш , за да се прибереш.
    Гледам на бензиностанцията един с 3.0 матор вика на момчето - зареди за 10 лв. Момчето пита учтиво - бате за 100 лв или за 10 ? За 10 лв казах ве , да се прибера у дома. Това не е виц.

  6. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    3,227
    #1160

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Единственото дето е признато на дизела е че е чиста отрова. Но в страни на развитието на България това не изглежда да е голям проблем. Там ще ги шиткат тези дизели. Няма да е в Европа, САЩ или Япония.
    lazarus18 и ronnie72 харесват това.

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #1161

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Тойота тия дни си признаха грешката и заявиха - пускаме пак дизели , защото хората ги искат. Германия също призна , че е грешка спирането на коли с ДВГ и искат отлагане до 2050 г.
    Тойота планират до 2030 година да произвеждат по над 3 милиона електрически коли годишно.
    Германия и някои други европейски държави си правят оглушки защото техните марки изостават адски много от Тесла и дори китайските модели.
    Сигурно ще има отстъпки в сроковете. Европа не е готова да задоволи търсенето и не иска да предаде бранша в ръцете на Тесла и Китай.
    Само че колелото се завъртя и вече 20% от всички нови коли са електрически. Това при положение, че няма достатъчно предлагане и за повечето модели се чака по една година.
    Все пак, ДВГ колите , произведени до 2035 година ще се карат още много години и особено в България, ще са мнозинство докато сме живи.
    Който не може да даде сто хиляди за електрическа, не може да даде и толкова за ДВГ, така че това няма значение.
    След пет години за 10-20 хиляди ще могат да се купят спокойно много електрически коли. Колкото и да скочи тока, зареждането им в домашни условия, съчетани с липса на разходи по поддържане има двигател и всички съпътстващи системи ще привлече много хора.
    Има някаква извратена логиката в потребителите, които се радват на ниския разход. Собственици на скъпи коли се хвалят как се движат за стотинки.
    Същите преди купуваха дизели, че харчели по-малко...
    За газаджиите да не говорим.
    stenly и podredko харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    3,227
    #1162

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Проблемите на сегашните лидери европейски, японски и американски производители е че не могат да произвеждат евтини батерии. Там е където китайците и тесла са десетилетие напред.

  10. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,882
    #1163

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    ..След пет години за 10-20 хиляди ще могат да се купят спокойно много електрически коли…..
    О, да и сега може - наскоро позната си продаде стария Лийф за там някъде пари с пробег 90км на заредена батерия и си купи новия.
    Похвали се даже, че с новия успяла да стигне до Бургас (от Разград), ама без климатик, че и духало и се схващала….

    Наскоро си приказвахме с инженерите на тая фирма дето работи жена ти (Варненския офис),… абе нещо не са очаровани като цяло от представянето на електричките.
    Например - преди месец имало някакво експо в Русе.Тръгват от Варна с ел. Мустанга и I Pace-а на Ягуар.Стигат и батериите - гейм оувър. Пък са коли за над 150К.
    Там естествено едвам намерили работеща зарядна станция за едната, другата - с кабел от хотела….
    Много са проблемите/въпросителните за сега - цена, инфраструктура за зареждане - на път и пред/зад блока, че не всеки има гараж , и т.н.

  11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #1164

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Единственото дето е признато на дизела е че е чиста отрова. Но в страни на развитието на България това не изглежда да е голям проблем. Там ще ги шиткат тези дизели. Няма да е в Европа, САЩ или Япония.
    Единственото което е признато на kokovox е, че нищо не разбира от съвременни дизели и най-вероятно никога не е карал такъв, нито пък е обгрижвал такъв, нито пък е обгрижван от такъв.

    Но пък е фен на лафове от сорта (не само в тая тема)
    "аз този филм не съм го гледал, но ви казвам, че е лош".

  12. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    3,227
    #1165

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Ще повярвам че модерните дизели не бълвали чиста отрова като си вкарате дизеловия ауспух в кабината и покарате 20 минути със затворени прозорци. Ако оцелеете ще ви признам че са много чисти, ама да не се залъгваме... Чиста отрова си е това дето излиза от ауспуха, както и да го въртите и сучите.

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #1166

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията

    Наскоро си приказвахме с инженерите на тая фирма дето работи жена ти (Варненския офис),… абе нещо не са очаровани като цяло от представянето на електричките.
    Например - преди месец имало някакво експо в Русе.Тръгват от Варна с ел. Мустанга и I Pace-а на Ягуар.Стигат и батериите - гейм оувър. Пък са коли за над 150К.
    Там естествено едвам намерили работеща зарядна станция за едната, другата - с кабел от хотела….
    Като знам как душманската ги карат тия служебни коли не се учудвам.
    Скоро бях взел електрическия Polestar 2 да го направим покарам и на таблото бяха постигнали разход около 30/100.
    Аз се скъсах да го настъпвам, гонки правих с разни и го докарах до 17/100.
    Така или иначе, има още да се работи по пробега.
    За мен приемлив пробег ако колата прави 300 км във всякакво време и скорост с батерия от 80% до 10-15%.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,882
    #1167

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    ... като си вкарате дизеловия ауспух в кабината и покарате 20 минути със затворени прозорци. Ако оцелеете ...

    Това ако го направиш със модерен бензинов ауспух резултата ще е същия - 1:1.
    Беше на мода като начин за самоубийство преди време, но излязоха по-модерни .

  16. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    475
    #1168

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Volkswagen временно спира производството на два модела електромобили заради слабо търсене

    Нещата вече изглеждат малко по-различно след отпадането на субсидиите за покупка...

  17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,298
    #1169

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Не е само това.
    Суровините или по-скоро редкоземните метали, необходими за производство на батерии са в ограничени количества и на определени територии.
    Които не са под пълния контрол на "демократичната световна общност". Оттам и цените за добив, логистика, преработка и т.н. са високи. И ще се увеличават още.
    Което, разбира основно определя високите цени на батерията и автомобила като цяло.

  18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,306
    #1170

    Отговор: Ел. автомобили - за колко време се зареждат ?

    Разработват се нови технологии за батерии, някои са в процес на изпитания и предстои внедряването им в автомобили.

    Работата е там, че освен пробег се изисква и продъжителен живот на батерията поне едно 12 години, след които да е с остатъчен капацитет от поне 80%-85% , а засега нещо не успяват да съчетаят голям пробег от +800км с живот на батерията над 2500 зареждания при които да запази капацитет от 85% ...

    Оптимист съм за електричките, но ще им трябва още между 15 и 25 години време.


    Относно дизелите: https://www.youtube.com/watch?v=Z67bQt0bOd0

    БМВ също не се е отказало от дизела.

    П.П.
    И в момента има Тесли-чки ВУ за по 60 000лв уж на между 80000 до 130 000км, НО колко им е останало от батерията е един голям ВЪПРОС...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 78 от 81 ПърваПърва ... 28687677787980 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Колко време изкара вашето LCD TV ?
    От Nikolai Vasilev Dimitrov във форум Телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 20-12-12, 18:08
  2. Колко ви е свободното време ?
    От obshtinska_mishka във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 46
    Последно: 02-07-10, 15:15
  3. Отговори: 27
    Последно: 03-03-04, 20:18
  4. Отговори: 4
    Последно: 23-01-04, 10:45
  5. За колко време става добавянето на нов сайт в....
    От saint056a във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 11-01-04, 01:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе