Здравейте колеги. Скоро дъщеричката ми ще проходи и трябва да сложа телевизорът на стената, за да не може да го пипа и да го събори Препоръчайте ми някоя стойка за плазмен телевизор. Не знам колко обикновените стойки за ТВ са удачни за плазмени телевизори поради причината, че се намират много близо до стената. Телевизорът е Panasonic 42ST50. Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от chorlav; 17-09-14 в 15:31.
Аз купих сплитер на Inakustik 4-портов. 370лв с доставка от Конрад, купих и кабел на Inakustik 8m за 150лв. В едната зала на телевизора - стара плазма на LG 42инчова със кабел за 22лв 10метра често не можеше да изкара картина - пробвах, сменях резолюции, вадих го слагах го пак, със Inakustika тръгна от раз. През сплитера по същия начин. Затова се чудя сега какви още кабели да купя - по принцип ми казват дългите кабели се прецаквали бързо освен ако нямали някаква защита. Заслужава ли си да купя още на Inakustik 10m-ови или пък HDMI over cat или Hama 10m.
SONOROUS SUREFIX 332 :: Стойки за стена :: Стойки за стена :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Stefan Troplev
Избягвай Hama- това е китайско производство. Потърси някой марков HDMI кабел. Като правило производителите на телевизори дават гаранция за безпроблемна работа с кабели до 6 метра. Търси някой "по-дебел".
Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-09-14 в 20:20.
Тогава 10 метра като този HDMI Anschlusskabel [1x HDMI-Stecker <=> 1x HDMI-Stecker] 10 m Blau, Silber Inakustik im Conrad Online Shop | 671985
или да купя 2x 5-метрови и да ги вържа с преходник (разбира се не с такъв от магазина на Конрад)
Този пост е редактиран от Stefan Troplev; 20-09-14 в 10:09.
Извинявай за късният отговор. Този кабел става - има доста нишки и добра екранировка.
Избягвай преходниците - обикновенно при тяхното прилагане сигнала пада.
Извинявай hristoslav2, но това е HDMI 2.0 от висок PREMIUM клас на In-akustik (0042310).
in-akustik | Cables & Accessories | High Speed HDMI Cable with Ethernet | HDMI 2.0
Не само става, но и е прекалено скъп и качествен (мое мнение) за целите, за които ще се ползва.
А и тази цена от 65,60Euro в Conrad не знам каква е! in-akustik Premium II HDMI (10,0m) HDMI-Videokabel: HDMI-Kabel Preisvergleich - Preise bei idealo.de
Този пост е редактиран от Gena_bs; 23-09-14 в 01:02.
Да попитам и аз,има ли стойка за стена,която да се накланя целият ТВ.леко надолу.ТВто е Sony 828.стойката за стена която е в комплекта е статична.Стойката която в момента ми е на стената държеше LG47'691,и бях много доволен,че леко се накланяше надолу.Беше някаква от ТМ.Ако няма такъв вариант за стойка с накланяне за Sony,ще има ли проблем с гледането на ТВ,ако е статична и неможе да се наклони леко надолу както е фабричната му стойка...Защото ще ми застане малко като картина.А дали фабричната стойка за стената,ще има нужните 8-10см.от стената за охлаждането на ТВто....?
Здравейте отново, благодаря ви за отговраа. Отсега нататък ще оръчвам такива кабели вече поръчах 8-метров от Premium серията за 130-140лв със доставка от conrad.com. Имам от другия клас 8-метров със букси на въртящи се на 180 градуса. За HDMI 2.0 гледах друга серия и са супер скъпи - мисля че 3-на цена. На една конференция пробвахме да се вържем техен лаптоп къ техен проектор с HDMI кабел директно. Пробвах с наш и с техен и не иска да тръгва. Накрая сложих inakustika и от раз го разпозна! Определено си заслужава парите.
Няма разлика в HDMI кабелите за различните варианти(1.0 , 1.3 , 1.4 . 2.0) пиновете са еднакви. Хубаво е да го знаете.
Разликата е в портовете(софтуера) на самите устройства
Има накланящи се - просто не си гледал
GOLDEN BRACKET 451 TILT 50" :: Стойки за стена :: Стойки за стена :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
GOLDEN BRACKET 701-M2 TILT *65" :: Стойки за стена :: Стойки за стена :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
GOLDEN BRACKET 401-M2 TILT 50" :: Стойки за стена :: Стойки за стена :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
SONOROUS SUREFIX 340 :: Стойки за стена :: Стойки за стена :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
SONOROUS SUREFIX 430 :: Стойки за стена :: Стойки за стена :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Hristoslav2,с риск да те опровергая,но никоя от тези стойки не би станала за този модел,причината е че той има само два фиксирана отвора от горната страна предназначени за оригиналната стойка.В долният край ТВ е издаден и няма къде да се хванат с болтовете посочените от теб стойки.Причината е,че е предназначен само за захващане от горният край с оригиналната стойка тип (висящ)захванат само отгоре.
Явно не четеш инструкциите за монтаж...
А може и с адаптер
MonLines SONY VESA Adapter V001 buy online at vogels-mounting.com
Защо да не може? Вярно, че инженерите на Sony са пропуснали възможноста за накланяща се стойка но...
Купуваш и си монтираш адаптера от поста горе..после и стойката от LG-то.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-10-14 в 20:53.