Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 34

Колко пъти са ви спирали катаджии?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[] Изразявам възмущение от последния отговор в анкетата []

На въпроса: спират ме непрекъснато, но обикновено ми се разминава, може би защото съм жена []

The_UFO, не се дразни от бавно каращите! Нали знаеш приказката "Бързай бавно"[]

<div align="right">Originally posted by Jenny*-*10/07/2004*:* 03:09:06</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ха-ха :] Жена и бавно каране, абе като дупе и гащи са :]

@Raid : амм колко пъти са ти взимали книжката? :]

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ха-ха :] Жена и бавно каране, абе като дупе и гащи са :]

<div align="right">Originally posted by The_UFO*-*16/07/2004*:* 01:01:42</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Това във форума изобщо не го споменавай, ако не искаш да ти се смеят [}] Или поне добави стандартната фраза, че "всяко правило си има изключенията"

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Raid : амм колко пъти са ти взимали книжката? :]

<div align="right">Originally posted by The_UFO*-*16/07/2004*:* 01:01:42</div id="right">

Николко. Че що да ми я вземат?!? Дори с превишението на скоростта не прекалявам - максимумът с който са ме хващали е бил +42 км/ч и за това ми взеха 7 точки. По принцип не карам пил (бе някоя и друга бира не го броя), а останалите ми прегрешения са относително дребни и доста разхвърляни във времето. Даже и най-плашливите ми пътници (майка ми и жена ми) смятат, че карам сигурно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това във форума изобщо не го споменавай, ако не искаш да ти се смеят [}] Или поне добави стандартната фраза, че "всяко правило си има изключенията"

<div align="right">Originally posted by Slero*-*16/07/2004*:* 06:18:45</div id="right">

Ти пък да не си шефа на язовира, че да ми даваш акъл как да си изразявам мислите? Както съм го казал така го мисля. Колкото и мъжете са родени да отглеждат деца, толкова и жените са шофьори!

@Raid ползваш ли антирадар ? Аз мисля да си сложа, доста са полезни , затова и са забранени. Този който мисля да сложа много лесно се слага и се маха, така че като те спрат примерно за отрицателно време можеш да го прибереш в джабката :]

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@The_UFO,

Slero не ти дава акъл а ти намеква за една от изявените дами на форума, известна със спортния си стил на каране.

Антирадарите не са забранени (пасивните, които само следят дали те облъчват). Забранени са устройствата за активно противодействие, които излъчват и "побъркват" радарите.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

За антирадара Lupus е прав, но все пак е добре да е поприкрит, щото куките се дразнят и почват да се заяждат за други неща. Иначе на тази кола, която карам редовно нямам антирадар и гледам да внимавам - Tyan знае по пътя за Елена на колко места му казах че ще има куки и познах []. На най-често използваните за дълъг път коли на фирмата инсталирахме на втората седмица след купуването (т.е. на втория акт за превишена скорост [:D]). Вършат много добра работа - препоръчвам ти да си инсталираш.

8.  

9. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

Май само 2 пъти са ме глобявали

<ul>[*] за изгоряла крушка на задния габарит (5 лв., при това ме спряха за нея – още не знам как го направиха – сигурно е имало някъде по-напред някоя скрита патрулка)
    [*] за каране със 60км./ч. в населено място (мястото си беше в рамките на града, но хич не беше “населено” ...)
    [/list]

<u>А най-интересното:</u>

Минах веднъж на “оранжево” (жълто+червено) на Попа и на следващия светофар (с Гурко) ме спират и ме качват в будката. Поспорихме с чичкото полицай (около 30 годишен) дали е било жълто или червено. Обясних му, че ако съм бил спрял на жълтото, то таксито зад мен е щяло да ми влезе в задницата или поне да ме благослови юнашки... Той помисли-помисли. Тръгна да пише акт. Гледа ми талона – Габровски. Казва – “Уфф. Сега като ти го взема, чак там ще трябва да ходиш да си го вземеш.” Аз: “Вярно. Няма ли милост?”. Той се наежи, извади си портфейла (аз започнах да пресмятам наум какви налични имам) и ... ми тегли едно слово как “така не бивало (да се кара сигурно)” и че “полицаите и те били нормални хора” и че “не всички гледали само да вземат пари”. При което (сега внимавайте) той (полицая) извади 1 лев от портфейла си, сложи го при документите ми и ми ги подаде. Аз останах безмълвен ...

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@The_UFO,

Slero не ти дава акъл а ти намеква за една от изявените дами на форума, известна със спортния си стил на каране.

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*16/07/2004*:* 17:32:29</div id="right">

Точно така [:D]

11. Member
    Тук е от
    Feb 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Колкото и мъжете са родени да отглеждат деца, толкова и жените са шофьори!

<div align="right">Originally posted by The_UFO*-*16/07/2004*:* 16:50:48</div id="right">

<font color="blue">offtopic//

Доста крайни възгледи за един толкова млад мъж []</font id="blue">

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

The_Ufo, отдавна отминаха времената, когато жените караха само в неделя, когато мъжете им са пили.

Човек или може да кара - или не! Независимо дали е мъж или жена. Опитът и годините зад волана също имат огромно значение.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">The_Ufo, отдавна отминаха времената, когато жените караха само в неделя, когато мъжете им са пили.

Човек или може да кара - или не! Независимо дали е мъж или жена. Опитът и годините зад волана също имат огромно значение.

<div align="right">Originally posted by Sunny*-*22/07/2004*:* 10:31:13</div id="right">

Хаха :] Мъжете отдавна не пият само в неделя :] Второ, зависи какво разбираш под каране! Да си видяла във WRC, F1, NASCAR или някой друг автомобилен спорт жена?! Няма, след 50 години може да се появи една примерно! Това че ти имаш спортна кола и си се издигнала в очите на всички заради нея че караш бързо не означава че си добра шофьорка! Бас хващам че ако се качиш на някоя лада или москвич ще потърсиш запалването от дясната страна ) да не говорим от кой път ще потеглиш. Добър водач на МПС не се става с каране на хубави коли по прав път, не се става и с годините шофьор. Или имаш талант, или си поредния возещ се елемент от пътното движение. Петър Солберг спечели WRC на 29, Карлос Сайнц е на 45+ и няма нито една титла! Това е нещо като Култард в МакЛарън, просто бройка за златните среди за постоянна реклама. Каквото и да си говорим 95% е работа 4% автомобил и 1% талант...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Бас хващам че ако се качиш на някоя лада или москвич ще потърсиш запалването от дясната страна ) да не говорим от кой път ще потеглиш. <div align="right">Originally posted by The_UFO*-*28/07/2004*:* 01:39:39</div id="right">

Аз пък бас хващам, че ти ако се качиш на ГАЗ 51, няма изобщо да запалиш. Да не говорим за понятия като междинна газ и двойно амбриране [8D]

Сега сериозно. Не бих задълбавала в темата, ако не се сблъсквах непрекъснато с прекалено самоуверени шофьори, които си мислят, че улиците са писти, слаломират при задръствания, надуват клаксона, притесняват участниците в движението, псуват (особено по адрес на жените и то не винаги оправдано []) и в крайна сметка пак се събираме на поредния сфетофар. Спортното каране в градски условия води до неоправдани рискове според мен. Определено мисля, че добрият шофьор не е прекалено самоуверен.

С това моето участие в темата приключи []

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

1. Нямам спортна кола, но съм имала 2 такива

2. Защо трябва да мога да карам Москвич или трабант, за да съм добър шофьор?

3. Ще ти кажа моето определение за добър шофьор:

сигурност на първо място

добре пресметнат риск при спортно каране

задължителни никакви рискове, ако се возят други хора в колата

да стигнеш от точка А до точка Б без инциденти и рискови ситуации предизвикани от теб

Ако са предизвикани от друг да съумееш да ги избегнеш Да следиш обстановката във всички налични огледала и бърза реакция)

Добро познаване на колата, поведението и при спиране, завои и познаване на техническото и състояние.

Умение за боравене със скоростите при спортно каране и завои.

Добро познаване поведението на колата при хлъзгане и нейното овладяване.

Непрекъснато следене на пътните знаци и маркировка - те говорят много

Много хора не могат да осъзнаят колко отговорно е да седнеш зад волана. За мен най-важното е сигурността. Не ме интересува кой как мисли че карам - това си е моя работа и не искам оценки от никой. Важното е, че аз се чувствам сигурна в карането си и хората, които се возят в моята кола, дори и при бързо каране са спокойни.

А относно спортното каране - имам много приятели които се състезават и за доста години не съм пропускала рали. те са ме учили преди доста години(по-точно 15 ако те интересува) да карам и да овладея различните елементи при спортното каране.

Само да спомена, че съм се учила на състезателна лада на спортно каране, а шофьорските курсове съм изкарала на Москвич на 17 години.

Както вече казах - не може шофьорите да се делят на мъже и на жени: или могат да карат - или не.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Браво, Sunny, много правилно и синтезирано определение! Поздравления и за Jenny [8D]

The_UFO, пренебрежението ти към жените-шофьори тук звучи твърде не на място, май нямаш поддръжници... не се ли усещаш? И не че съм "шеф на язовира" (не и точно на този "язовир" / раздел), ама темата се поотплесна в друга посока от първоначалната.

За да се върнем към замисъла й, ако искате, мога да споделя опит на тема "отърваване от катаджии в градски условия", но е много дълго за разказване... когато имам повече време [:D]

18. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Вчера ме глобиха за пореден път и пак за превишена скорост, ми какво да правя, като ми е бърза колата?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 12LGC - мига 5 пъти operation и 2 пъти timer
    От mihov79 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 135
    Последно: 01-08-12, 16:03
  2. 12LDC - operation и timer мигат 4 пъти, след това само timer 3 пъти.
    От nako-bako във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 06-01-12, 23:26
  3. ARM пуска 10 пъти по-бърз графичен чип
    От FearMe във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 11-11-11, 01:32
  4. Катаджии дебнат във Facebook за гонки
    От Usera във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 14-06-11, 23:02
  5. Отговори: 6
    Последно: 30-10-03, 23:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе