Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 34

Колко пъти са ви спирали катаджии?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<font face="Verdana">Мен до сега са ме спирали 1 път рутинно, имам и един акт за неправилно паркиране :] Имам приятели които им взимат книжките за 2-3 път вече, а са шофиори от 1-2 години :P Доста често карам доста над позволената скорост, но като бърза човек, няма да кара с 50 я! В града много се дразня като има някой пред мен който няма от къде да го изпреваря, а кара като баба с 40-50. Споделете малко шофиорски опит :] </font id="Verdana">

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

За 21 години шофьорски стаж:

- по 1-2 акта годишно (средно) за превишена скорост;

- по 1-2 фиша за същата работа;

- към 5-6 акта общо за неправилно паркиране (плюс полагащата се сума за "евакуация на неправилно паркираното МПС");

- 1 акт за забравени документи;

- 1 акт за ПТП (спукана гума и хоп - предно салто с двутонен бус);

- 1 акт за "техническа неизправност, свързана с безопасността" (износен протектор на задна дясна гума, измерен с кибритена клечка);

- 1 фиш пак за "техническа неизправност..." (изгоряла крушка на десния фар);

- 1 фиш за "неопрятен външен вид" (смачкан преден десен калник, докато чаках ДЗИ да изплати щетатата);

- 1 фиш за навлизане в еднопосочна улица;

- 17000 лв. (1997 г.) на ръка за 0.6 промила.

Бе накратко - по 1-2 акта и 1-2 фиша годишно. Щото мразя да давам пари на куките...

Нямам нарушения (и съответно наказания) за неспазване на предимство и минаване на червено. Не са ме хващали и за неправилно изпреварване.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

За 10г Стаж - 1 акт и 2 фиша само за миналата година и 3 проверки при излизане от Златни пясъци -1път и от Св. Константин и Елена -2 пъти

Акта бе за катастрофа - в София , ама щото не бях със Софийска регистрация аз отнесох акта - и до ден днешен го обжалвам - от 100 лв + 6 точки - засега го обжалвам на 50 лв без точки

1 фиш за превишена скорост на отиване към Златни пясъци - бях се олял

1 фиш на отиване към Видин - в населено място със 100 км. - не разбрах че това е населено място ама айде - нали е само фиш

Та това е - само последната година имам произшествия и спирания, предишните 9 г . съм безупречен .

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

0 акта, 0 фиша. Не е толкова трудно да се спазват знаците. Сега извън града е друго. Ясно че няма да караш с 90кв в час но не трябва да се прекалява.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Не гласувам за никой от посочените отговори на анкетата, защото не ми се връзва със ситуацията.

А иначе 15 години стаж зад волана, почти само градско из София.[:D] 15-20000км на година. Най-много актове за превишена скорост - десетина или неспазване на предимство -3. Градация на автомобилите - от Трабант до Опел Вектра В. Най-омразна ситуация: "Ама защо наруши знак едикойси?" (въпросния се вижда само ако разгърнеш клоните на кичеста липа).

7. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

На въпроса "Колко пъти са ви спирали катаджии?", мога да отговоря с мнооооооооооого.

Иначе актове имам само 1 за забранен завой наляво, и 6 за несъобразена/превишена скорост. В населени места карам внимателно, не шофирам пиян, почти винаги спазвам знаците. По магистралите карам с колкото може да върви колата.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2003

[] Изразявам възмущение от последния отговор в анкетата []

На въпроса: спират ме непрекъснато, но обикновено ми се разминава, може би защото съм жена []

Напоследък имам само два акта - за превишена скорост (още се чудя моята нещастна колица как ли е успяла да вдигне 90 км при разрешени 50) и за неспазване на дистанция, когато в най-голямото задръстване на Орлов мост един смотаняк засече колата пред мен и аз спрях в бронята й. Добре поне, че не ме набиха []

Шофирам от много години и то непрекъснато, но трябва да призная, че такава лудница и нервно напрежение по улиците в София, каквото забелязвам в последно време, никога не е имало.

The_UFO, не се дразни от бавно каращите! Нали знаеш приказката "Бързай бавно"[]

10. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Aми в БГ , само5-6 акта за бързо каране , на Бул.Вапцаров 2 и на бул.Черни връх... иначе са ме спирали за един ден макцимален брой пъти на един мой рожден ден преди 4 години ТОЧНО (ШЕСТ) пъти и то два екипа полицай , не знам на 5тият път им викам абе не знам аз ли имам проблем , ама не можахте ли да ми запомните вече колата.... беше до НДК иначе тука в Маями не са ме спирали досега ... иначе пак си карам бързо , но доста повече внимавам , щото глобата е обикновенно около 180$+още 90$ за едно неделно у-ще за припомняне на правилата

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

За 19 години каране имам една дупка в талона и два фиша за превишена скорост, един акт за това, че не си нося "синьото картонче" и два акта за неспазване на знак 24 [изпреварване при непрекъсната линия]. Последните в рамките на последния месец.

Спирали са ме безброй пъти.

Пари на служители на КАТ или въобще на полицаи не съм давал и не са ми искали.

Закачки от рода "ще почерпиш" ги приемам като несериозни и в кръга на лекия разговор. Предизвикват обещание, че някога, като се видим в подходяща обстановка това ще е първото, което ще направя.

Никога не карам, когато съм пил алкохол. Правил съм го само два пъти и то по крайна необходимост. И двата пъти съм карал хора в критично състояние до болницата.

Когато съм сам, карам бързо, в повечето случаи по-бързо от разумното, но се стремя да преценявам условията на пътя и мястото където съм.

Смятам се за отличен шофьор, но не забравям, че не всички са такива и на пътя не съм само аз.

Също не забравям фразата, че "децата нямат спирачки".

Единственото ми спречкване с т. нар. катаджии е, когато при една рутинна проверка за алкохол отказах да проба на дрегера, тъй като не смениха мундщука на апарата след теста на водача преди мен, който беше класически мангал в Жигула резедав цвят.

Нямали друг мундщук, този бил последния.

Обясних, че не отказвам тест, а отказвам да го дам при тези условия.

Поядосаха се, мислеха, че им се подигравам или съм пил и си търся повод да откажа проверка.

След това се поядосах аз и им обясних, че "абе капут" може да нарича сина си ... или началника си. Набрах му номера и му дадох телефона да му го каже лично, ако желае.

Тук имаше лека промяна в отношението, разбирайте не по възпитано, а малко по по устав, както е и редно.

От този момент нататък, за да няма двусмислия ги помолих да извикат кола, която има налични мундщуци и да изчистим казуса "пил ли съм или не".

След като на дисплея се изписа 0.00, си взехме довиждане с тяхното оправдание, че напоследък работата им е много изнервена и някой път неволно си изпускат нервите.

Аз се съгласих.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2001

За 14 години имам 2 фиша и един рушвет - все за превишена скорост. Карам максимално бързо според това, което позволява пътя, пътната обстановка и колата и според мъдростта "По-добре 30 минути по-късно, отколкото 30 години по- рано".

13. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Спирали са ме няколко пъти, имам книжка по-малко от 2 години.

Понякога са много коректни, понякога просто се заяждат, особено когато са в София, не мога да дам причина, спазвам си правилата, и колан си ползвам.

Един от последните пъти - на изхода на София, Ботевградско шосе - гледа, гледа и накрая ми написа акт за "неизправно шумозаглушително устройство"... пуснах жалба и отговора беше, цитирам : "Не е имало начин да бъде измерен шума, понеже шумозаглушетелното устройство на автомобила, което се намира в багажника на автомобила не работи"....

Имам няколко акта, превишена скорост - 2 фиша.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2003

За около 23 год. шофьорски стаж имам около 5 фиша/акта за превишена скорост. НЕ КАРАМ ПИЛ и вас не ви съветвам да го правите. Спазвам законите, включително и този за движение по пътищата (е в рамките на възможното - не съм ангел все пак). С органите на реда се разбираме нормално, дори и в случаите когато те и/или аз не сме били прави

16. Тук е от
    Jul 2004

Кой ти брои, за 2 години имам над 10 фиша, и над 5 акта

и нито един не съм платил ;-)

А последната среща с пръдлицаите беше в събота вечер - спират ме двама нехранимайковци единия гей, другия - жена и гей-а ме пита що карам с изтекал картон за преглед, ама ме пита така от любопитство само, и докато му обяснявам се намесва жената и почва да се прави на много строга: ТУКА ПИШЕ ЮНИ, СЕГА СМЕ ЮЛИ.

ЩЕ ТИ НАПИШЕМ АКТ!

да ама немогат да напишат акт щото не са катаджии и кво да правят - тая измисли да ми пише призовка да отида в понеделник в РПУ-то там да ми пишат акт. На призовката написа "да си носи необходимите документи". Та какво направих отивам на сутринта в неделя и минавам на технически преглед. Пичовете там си умряха от смях като им разправям. И така с изрядни документи отивам в понеделника в РПУ-то да ги видя тея какво ще ми кажат.

Написали на призовката да отида при незнам си кой, да ама го няма. И ми казват ела в 5 следобед, в 5 следобед вече и портиера го няма . И ги заебах изобщо, ако искат да ми видят документите да ми се обадят

17. Member
    Тук е от
    Aug 2003

Ами сега се опитах да преброя колкко пъти са ме спирали.

Но се оказа почти невъзможно!

Спират ме предимно вечер 1-2 дена в седмицата.

Но ми се е случвало и по 3 пъти на вечер. Един път ме претърсваха 2-пъти за оръжие в една и съща вечер.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

<font color="blue">[offtopic]

Ами то, като те видят с генералските пагони, как няма да те проверяват за оръжие [] Ама в твоя случай поне би трябвало да го притежаваш и носиш законно

[/offtopic]</font id="blue">

Що се отнася до мен, спират си ме редовно за превишена скорост и имам един акт = 10 точки + 50 лв, които не съм плащал, а не знам дали и точките ми са отнети в действителност. Иначе съм "кихал" на куките - последно за ляв завой по "Шипка" откъм Паметника Левски; преди това за влизане в еднопосочна улица и шофиране без предпазен колан; за превишена скорост - няколко пъти, но напоследък яко оспорвам и обикновено ми се разминава.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 12LGC - мига 5 пъти operation и 2 пъти timer
    От mihov79 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 135
    Последно: 01-08-12, 16:03
  2. 12LDC - operation и timer мигат 4 пъти, след това само timer 3 пъти.
    От nako-bako във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 06-01-12, 23:26
  3. ARM пуска 10 пъти по-бърз графичен чип
    От FearMe във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 11-11-11, 01:32
  4. Катаджии дебнат във Facebook за гонки
    От Usera във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 14-06-11, 23:02
  5. Отговори: 6
    Последно: 30-10-03, 23:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе