Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 55

Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...Ако Вук Драшкович не беше предал Милошевич...

<div align="right">Originally posted by nikolin*-*22/07/2004*:* 09:47:47</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">//offtopic

Зоран Джинджич (Бог да го прости), а не Вук Драшкович нареди арестуването и предаването на трибунала в Хага на Милошевич. И Саддам го предаде негов приближен. Бе въобще от 1994 г., когато французите отвлякоха Карлос Чакала от Хартум, "елитните" спецчасти на "световните сили" не могат да се похвалят с никакви успехи в залавянето на most wanted персоните. И Младич е на свобода, и Заркауи, и Осама. </font id="blue">

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

да се изтеглят но когато им свърши мандата или както там се води срока, а не под заплаха от терористи.

След последните заложници (нови 6 човека) сред който има и египтянин (а и там има не малко терористи) не мисля че и да се изнесат воиските ще има някаква разлика.

Колко от терористите в ирак са иракчани?

Просто в момента използват присъствието на войски за защита на своята кауза. А и колко терористични акта имаше вече в ирак с колко цивилни жертви?

4. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Официално предупреждавам аз ! Един от групировката на Кайсиянците, крило да Да-иба действаща в североизточен Мадагаскар.

ОФИЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДАВАМ - Ако не се изтегли българския батальон от Ирак, ще има кръв и ще чувате тътена от експлозиите около вашата страна. Ще има смърт и нещастие и много ще ви е гадно.

Това е официална заплаха и ако не ме земете на сериозно, лошо ви се пише.

П.С. А ся да видим, какво ще кажат довечера за мене по новините, след моята заплаха отправена във форума на някакъв български сайт.....

5. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Няма да отговарям пряко, но мисля че ще разберете какво мисля [8D]

1. Категорично нямаме работа там (Ирак,Косово,Джибути или което и да е)

2. Категорично американците(НАТО,СЕАТО,Варшавския договор,Тристранния пакт...) нямат работа там.

3. Наистина "парите управляват света" , поне в този отрязък от време в който живеем.

4. Колкото повече се навеждаме, толкова повече ни таковат (чуждите интереси).

Стъпвайки на тази база за мене извода е един:

Който не иска да го таковат, да стои по-далече от мястото дето тарикатите си мерят ... интересите

Сега е много модерно на държавно равнище да се говари за бъдещето (то пък кога ли не е било). Защо у мен остава гадното чувство (ще цитирам по памет "Параграф 22"), "че сме тръгнали надолу по лай*яната река в лодка без гребла" ?

Простете ми ако ви се стори , че мнението ми е offtopic .

6. Member
    Тук е от
    Jan 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Официално предупреждавам аз ! Един от групировката на Кайсиянците, крило да Да-иба действаща в североизточен Мадагаскар.

ОФИЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДАВАМ - Ако не се изтегли българския батальон от Ирак, ще има кръв и ще чувате тътена от експлозиите около вашата страна. Ще има смърт и нещастие и много ще ви е гадно.

П.С. А ся да видим, какво ще кажат довечера за мене по новините, след моята заплаха отправена във форума на някакъв български сайт.....

<div align="right">Originally posted by Кайсо*-*22/07/2004*:* 11:29:04</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">===off topic===

@Кайсо довечера с колегите с качулките ще дойдем на гости. Няма да окупираме, а само да въдворим МИР в обърканата ти главица [:D]

===off topic===</font id="blue">

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Официално предупреждавам аз ! Един от групировката на Кайсиянците, крило да Да-иба действаща в североизточен Мадагаскар.

<div align="right">Originally posted by Кайсо*-*22/07/2004*:* 11:29:04</div id="right">

Отцепниците кайсианци само блъфират!

Единствено легитимната организация Даго Ибн'а и нейният признат лидер Абдал Ал-Саалам Шпеков категорично се дистанцират от самозванците и декларират, че бомбите им са кьорфишеци!!

Само наште нанасят поражения - припомням, че капсул-детонаторът в 14 дупка на общата тоалетна на кашиците в Плевен нагледно показа на света и България кой се е окъкал!!!

П.С. Те ти сега и междуособици - да създадем интрижка за медиите.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

[:D]

Поредното - и може би последно авторитетно мнение:

Радвам се, че го обръщате на майтап.

Явно че съм сбъркал относно мнението ми за тази държава и здравия разум няма да надделее. Около 1 млн. младежи го осъзнаха преди мен, аз обаче бях тъп и упорит, че има надежда и реших да се натискам тук вместо да ходя да стана примерно хамалин в Германия. Грешка. Осъзнавам я.

Ако я поправя, няма да съжалявам.

Държавата няма да се промени никога, защото нея я правят хората. А нашите хора гледат как да бъркат в чуждата паница, как да минат някого отзад, а не да свършат някаква работа. Сега и това, което ясно показва, че акъла на българина е пряк продукт на радиото и телевизията. Понеже те отхвърлят заплахата на майтап - еми и ние така правим.

Държавата няма да я бъде. Познавам доста от световната история и мога да кажа, че не сме първите, дето го вървим тоя път....

Кайсо, дано заплахата да се окаже майтап или волно излияние на някой прростак. Обаче отношението ти към нея хич не е разумно. По таз логика и аз мога да си нахлузя една изрязана шапка от 5 лв и да се снимам с камерата на ДжиСиЕм-а как заплашвам и да го кача някъде из интернет. Изглеждам достатъчно внушително. Какво пречи цялата история с войната да са циркове и монтажи? Обикновено всички записи на терористи са калпави и са качени в някой сайт. Поразгледай английските форуми, да видиш - изяли са всички записи за екзекуции, като във всеки са открили поне по 10 несъответствия с действителността. Това обаче не е отговорно отношение.

Относно оттеглянето и заплахата - еми не знам как я смятате тази работа. Оттеглим ли се без разрешение от "Мама" от Ирак - винаги ще ни обвинят, че е отстъпчивост пред терористите. Това е ясно.

Ясно е също така и друго - тея заплахи нямат срок! Не са казали - "Аде, в петък ше ва видим как шса събирате!" Заплахата важи през цялото време от когато се обяви до когато се изпълни, което може и да е вече след като е приключила войната, или докато извършителят не бъде обезвреден. Винаги някой може да ревне че го правим заради тероризма.

@Сороу,

страшно съм разочарован. Не мога да го проумея - ти си лекар, а си един от най - сериозните апологети на войната, както я наричаш ти "срещу тероризма". Аз не помня тероризъм преди войната, не го помнят и иракчаните в БГ, и също така не зная някой лекар около мен на твоето мнение..... Но както каза Профита, всеки си има право на мнение....

@Профита

Може би съм си заслужил острия ти отговор. Но искам да напомня само, че това не е темата "за или против противозачатъчните" и ми е чудно какво ще имат да разправят тея, които се подиграват със случката или тея, които защитават войната, на тея, които ще пострадат утре, ако заплахата се осъществи.

Затова и аз ще отговоря - въпреки твоите точки по въпроса, които знаеш, по принцип не признавам.[]

За първото - че само лалам, а нищо не правя - абсолютно си права. Аз, както и целият български народ. Това е някакво проклятие.

Но и виж какво се получава - единици са на моето мнение. Какво мога д анаправя - да излеза и да сваля правителството ли? Ами ако чичо Сам ме чуе - какво става? Честно, аз нямам съмнение по въпроса как те се разправят с опозицията.

За позицията ти за войната - изумява ме твоето - струва ми се - неразбиране ..... Наистина. Световния мир. Своеволието на шепа маймуни. Верни думи, но осъзнаваш ли, че шепата маймуни и тея, които се борят против световния мир сме ние? Че ние мачкаме мирни държави?

Ако искаш да се убедиш в това, изпрати писмо с въпрос до някои американски сенатор, в което го питай, кога смятат да се разкарат от държавицата Кувейт, която освободиха от злите иракчани? Та агресорът Ирак вече не съществува ????

Мачкат? Тези зад нас? Аз гледам, че все повече и повече стават тия, които отказаха да вървят по летвата по свирката на кукловода. Ако да бехме първите - ок ...

Въпросът ми не си разбрала правилно или го интерпретираш свободно. Питах какво печели българската нация от войната в Ирак, къде е националния интерес, а не колко пари ще вземеш ти.

Линкът е даден от Сороусад.

Предполагам, ще откажеш да отговаряш на коментарите ми.

И след като сте против войната - ами ако сега не действаме, кога? След атаките? За какъв чеп ?

Никой терорист няма да се занимава с Бг ако отстъпи от Ирак. Това са две клики - американците и терористите, които вероятно маат от петрола. Едните имат ужасно много ресурси и мачкат другите, както си искат, другите са по - ограничени и мачкат с каквото могат. Не сме им ние целта на вторите - целта им е да изолират първите и да покажат реалното равнище на ситуацията.....

И аде пак ще пофилософствам над бъдещето:

Погледнете пропагандата: Терористи = Воини на Исляма; Ислямски сайт = терористки сайт. Подобни необуздани мнения слушам и тука - от това, че е разбойническа религия мохамеданството, до това ,че Кораните в Бг били подправени. Най - милото мнение по случая е лошо и опира до невежество според мен.

Колко араби живеят в Бг? Аз мисля, че броят им е поне в десетки хиляди. Колко турци и мохамедани? Ох, много повече. Колко помаци???? И някои от тях също живеят с недобри спомени от миналото време.

А какво ще стане с България, ако атаката се осъществи и загинат невинни хора и злобата нарастне ???????????? Дали Бг ще е пак пример за етническия мир ? Или ще стане мазало и най - малкото ще се създаде почва за нови, много повече терористични атаки.

Всяка нормална държава се грижи първо не за лозунгите, а за собствената си сигурност. Нашата почти няма как да бъде гарантирана...

А какво представлява нашата гражданска защита? Специализираните й звена?

Пожарникарите на Бат Бойко?

Полицията дори........

Никакъв шанс срещу терористична атака......

Мисля, че е по - добре зад граница. Ако се шмугна примерно в Германия, ще се чувствам много по добре и няма опастност да бъдя повлечен от глупостта на другите.

А и при евентуална трета световна може да имам шанса да участвам на страната на армия, която може да излезе и печеливша.

Вярно е, че прекалявам с дължината на мненията си. Вярно е, че приемам такива въпроси лично. Може да е вярно, че превръщам дискусията в парламент Правя го, защото си мисля, че има надежда и здрав разум в тая държава.

Ама вече се отчайвам

Със здраве!

P.S. Или пък хайде, дайте, ако сме толкова много, да разпратим писма против участието ни във войната до институциите. Да се свържем с политическите партии. С медиите. Какво ще кажете? Аз съм готов.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

е едно нещо не ми е ясно и продължавам да се чудя:

как може да съществуват хора на възраст > 12 години, които да вярват в справедливостта.

няма справедливооооост, нямааааааааа. има СИЛА! правото е на страната на силния. като толкова искате справедливост, мир, равенство, братство и уважение си разделете заплатите със съседите, които взимат по-малко. защо не го правите? защото вие работите едно, а те друго. вие заслужавате едно, а те друго. не можеш да извадиш едно нещо от контекста и да го развяваш като лозунг.

западната цивилизация е доминиращата в момента цивилизация. логика, морал, етика, икономика - всичко е подчинено на цивилизацията, тръгнала от аристотел. а не от конфуций да речем. затова арабите могат да си рипат колкото си искат, но това е положението. да се благодарят на това, че в западната цивилизация варварският период е отминал, докато в тяхната още не е.

криво ли ви е от размириците в близкия изток? опасно ли е напрежението индия-пакистан? корея?

май никой не би одобрил нещо от рода на кръстоносните походи. кръвта се е ляла и за някакъв период от време "мирът" е бил налаган.

аз не искам това да се повтаря!!! и цената на това да не се повтарят кървавите страници е да бъде потъпквано правото и свободата на определени групи да тласкат себе си и народите около тях към подобна участ.

ЗА окупациите на държави с фашизирани лидери съм. ЗА отнемането на свободата някой да грабне калашник и да ми застреля детето на улицата съм. ЗА смъртната присъда съм. ЗА прогреса съм. човечеството е доказало, че не разбира от добро.

"като не щеш мира, на ти секира". ха да видим от историята на кой народ съм взел цитата

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ЗА окупациите на държави с фашизирани лидери съм. ЗА отнемането на свободата някой да грабне калашник и да ми застреля детето на улицата съм.<div align="right">Originally posted by FearMe*-*22/07/2004*:* 14:55:42</div id="right">

Извън темата:

<font color="blue">И аз мисля така. Значи следва да окупираме САЩ, ***** и Израел.....</font id="blue">[:D]

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

...ако си мислиш, че си по-силен от която и да било от тях и можеш да го направиш - дерзай...

правото на силата, дзвер, правото на силата

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

FearMe е прав.

Две изречение точно по темата.

България не бива да изтегля контингента си.

България въобще нямаше работа там.

Някой да отговори защо т. нар. варвари не се е6ават със руснаците да кажем?

Нали отвлякоха група руснаци. На другия ден се извиниха и ги пуснаха по живо, по здраво.

Защото ще дойде "Алфа". И тогава положението ще е много кърваво.

Досега няма задържан израелец за повече от 24 часа.

Защото ще дойде "Сайарет Миткал". И пак много кръв.

Да има отвлечен и заклан американец досега?

И няма да има, защото това ще е достатъчен повод американците да обърнат даржавата им наопаки.

А те само това чакат.

Ще рече, че се закачат само с дупедавци и келяви нации, чиито ръководители не ги е еня за поданиците им.

За това казвам, че FearMe е прав.

Ще използвам случая малко да разведря темата с илюстрации на действията на "Алфа" и "Сайарет Миткал", с които точно тези ... да ги наречем просто араби, са напълно наясно.

"Сайарет Миткал" и "Алфа" се славят с това, че неистово мразят преговорите с хората, които са отвлекли техни съграждани или въобще невинни хора.

Резултатите от техните акции са винаги с кървави статистики.

Само два, три примера накратко.

<font color="red">Група "Алфа"</font id="red">

Атаката на "Алфа" не помня през коя година в административна сграда в една африканска държава, ако не се лъжа в Руанда. Случая е известен защото възбуди доста публичното мнение.

Та за освобождаване на заложниците са извикани първо SAS, след това GSG-9.

Първите не започват атаката, заради опасността да бъдат убити и част от заложниците, вторите въобще не идват, тъй като нямат право да извършват операции зад граница.

Делта Форс, също умуват, а времето е било ограничено.

Тогава идват Алфа.

Операцията им трае точно 14 минути. От атаката, до излизането им от сградата.

След себе си оставят мъртви всичките терористи.

Влизат застрелват абсолютно всички терористи и след това буквално им отрязват главите.

Без нито една жертва от заложниците.

Тази "ненужна" жестокост възбуди общественото мнение.

Подробен разказ за тази операция четох в някаква статия, когато имаше група бойци от Алфа в София.

Интересна е и атаката на двореца Дар Ул Аман в Кабул, Афганистан на 27-ми Декември 1979 г., където атаката е била извършена от 25 командоси от Алфа.

Двореца е на такова място и с такова устройство, че на практика се счита за напълно неправземаемо място.

Защитавал се е от 200 души.

25 срещу 200.

Иракчаните много добре познават силата и нравите на руснаците. Със сигурност помнят тази битка.

Ако ви е интересно ще ви я разкажа, но не е кратко, може би друг път.

Нали сега руснаците ще изпращат свой контингент в Ирак. 40 000 души армия.

Айде да видим ще има ли задържан и обезглавен руски гражданин.

<font color="red">"Сайарет Миткал"</font id="red">

Атаката на Сайарет Миткал на 3-ти юни 1976 на летище Ентебе, Уганда.

Група палестински терористи заедно с двама техни съмишленици от западногерманската група "Баадер-Майнхоф" отвличат самолет пътуващ от Тел Авив за Париж.

Отклоняват го и кацат в Уганда, където са приети от Иди Амин, любител на екзотичните политически решения.

Планирането и извършването на атаката е извършено от бойци на Сайарет Миткал, командоси от пехотната бригада Сайарет Голани, парашутисти и специалисти по диверсии от Мосад.

Групата е командвана от бригаден генерал Дан Шамрон, а самата операция от командирът на Сайарет Миткал, подполковник Йонатан Нетаняху.

Специалистите от Мосад измислят много подъл номер за да успеят бойците да се приближат до сградата на летището без да предизвикат реакция в терористите. Ако ви е интересно ще ви го разкажа.

Атаката трае три минути.

Избити са всички терористи, както и 35 угандийски войници, помагащи на терористите. Ранени са повече от 100.

Загиват само двама заложници, които не са легнали на земята при нахлуването на Сайарет Миткал в летището.

Тази операция започва под името "Мълния", но след края и е прекръстена на операция "Йонатан", на името на командира на Сайарет Миткал. Той и още един боец от отряда загиват в тази операция.

Цялата операция трае 58 минути.

И ... FearMe ... Конфуций е китаец, не арабин. Не съм чул някой да нарича китайците варвари. []

Поне за мен не са.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да има отвлечен и заклан американец досега?

И няма да има, защото това ще е достатъчен повод американците да обърнат даржавата им наопаки.

А те само това чакат.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*22/07/2004*:* 17:29:03</div id="right">

Корекция: За съжаление - има. На 9 май бе намерено тялото на Ник Бърг, а на 11 май бе излъчено и обезглавяването му - извършено лично от Заркауи...

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

malone, спор няма, конфуций не е арабин [:D]. сега като си чета поста вярно може и така да се изтълкува.

споменах го като родоначалник на тип цивилизация. всеки, който е имал контакти с далекоизточните народи знае колко различни са от нас като народопсихология и т.н., а причината е именно в следването на този вид философия, на който именно конфуций поставя основите и постулира принципите, ценностната система и начин на мислене.

извинявам се на всеки, когото съм въвел в заблудата, че конфуций е арабин []. буахаха, смешно ми става само от идеята...

p.s. арабската цивилизация няма "едноличен родоначалник", както е случая с западната или далекоизточната. като двигател на прогреса нея (арабската) отдавна я няма и точно това е причина за съжаление. защото те са дали много на света... за съжаление "дали", а не "дават"

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">p.s. арабската цивилизация няма "едноличен родоначалник", както е случая с западната или далекоизточната. като двигател на прогреса нея (арабската) отдавна я няма и точно това е причина за съжаление. защото те са дали много на света... за съжаление "дали", а не "дават"

<div align="right">Originally posted by FearMe*-*22/07/2004*:* 19:08:00</div id="right">

А Асирия и Вавилон къде са били? Не наследяват ли тяхната цивилизация арабските племена?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Мalone, прав си и разбирам идеята.

Ама май случая вече се обръща в друга посока.

Не в посоката как ще им отмъстим, ако продължават да се ебават с наши граждани. Ясно, че нямаме държава, която да ни защитава и трябва сами да се оправяме извън нея.

А как ще се защитим, ако решат да пренесат мизериите на наша територия.

С 4-те военни хеликоптера или с двата самолета?

Или с гражданска защита, която в повечето време е тренирала слагане на противогази и криене в антиядрени скривалища ?

Ще стане мазало. А ние сме точно на границата между двете зони и имаме и християни, и мюсюлмани, и араби, и азиатци бол.....

Ако войната е необходима, тя се започва тогава, когато имаш идея какво имаш ти, какво противника и как да му се противопоставиш, какво ще спечелиш при победа и какво рискуваш, а не от стремеж да се харесаш на някой срещу примерно два лева под масата, че и да се запъваш като магаре, когато е пределно ясно колко си безсилен.

На тия - извинявайте - лаййняри от политическия ни елит - и НДСВ и БСП и СДС просто някой сигурно им е платил и те са готови ние да бъдем жертвените им агнета в една терористична атака, че дори и сериозна война.

Щото аз иначе не мога да допусна, че се втурнахме с главата напред в една чужда война и нито управляващи, нито опозиция вдигнаха въпроса за националния интерес в тая война, нито президент, нито премиер, нито политице изявиха някаква здрава мисъл по въпроса - "бе чакайте, ние за какво аджеба сме тръгнали?" Единственото са пари под масата, което ми идва наум .....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 129
    Последно: 29-05-14, 13:22
  2. Отговори: 53
    Последно: 26-03-14, 01:40
  3. Трябва ми пътна карта за България
    От peterkac във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 07-12-05, 20:37
  4. Отговори: 9
    Последно: 02-11-05, 13:56
  5. Отговори: 26
    Последно: 30-03-04, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе