Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 55

Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #1

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    21.07.2004 г



    В съобщение подписано от ислямска групировка Таухид, която се представя като "европейския клон на Ал Каида" се отправя заплаха към България и Полша за терористични атаки, ако двете страни не изтеглят войските си от Ирак.

    ==============================================



    Според мен България не трябва да се подава на какъвто и да било терористичен натиск. Отстъпването от заетата позиция би дало повод и кураж на атентатори и за в бъдеще да използват подобни действия за шантаж над която и да било страна. Трябва да се отстоява от гледна точка на глобалната политика и всякакви подобни заплахи да бъдат спрени с необходимите мерки.




  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #2

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Ами аз не искам да гласувам в тази анкета, но ще кажа два лафа.

    Лафовете са:

    100 +% процента съм сигурен, че ако в Бг стане терористичен акт, при сегашното доверие във властта от какъвто и да е цвят, най вероятно ще има страхотен натиск от обществото и опозиционни кръгове и войските ще се оттеглят тъй или иначе.

    С тая полиция и сигурност, дето я имаме, направо не искам да обсъждам безопасността ни.

    Та според мен правилната анкета е по - скоро: "Кога искате да си изтеглим "войските" - преди или след евентуална терористична атака срещу България?"

    ........................................................................................................

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    323
    #3

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Не, в никакъв случай!!!

    Ако изтеглим войските си и ... утре, поставят ново искане, да се забрани Християнството... ще се съгласим ли с тях [?] НЕ!!! [!]

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #4

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Сороу, човеко, ти си много умен човек, но според мен политическите дейности не са за теб.

    След това си изречение спокойно изчаквам всеки, който иска, да започне да ме осмива.

    И е много лесно между другото на някой от Балчик или Айтос да заяви, че не се страхува от терористични атаки....

    Можем да разчитаме на две неща:

    Заплахата да се окаже фалшива

    или

    Заплахата да не се окаже последна.



    Няма справедливост във войната, не знам защо толкова усърдно я търсите там. И според мен е правилно за или против войната да се обявява само някой, който знае за какво става въпрос, а не този, който е гледал анимационни филмчета.

    Хубаво е също някой да проумее, че тук става въпрос не за лозунги, силни думи и братство, за чест и доблест, ами за интереси. Някои от воюващите чудесно съзнават своя интерес. Какъв е нашият ?



    Чакам ви, Профита и Сороу да ми отговорите. Какво очакваме от Америка? Нищо и не можем да искаме. Прочетете си пак сайта, който сте дали като линк. Какво пише в него? Че заплахата не била официална и не можела да бъде коментирана. Какво означава официална заплаха от незаконна, терористична организация? Подпис и печат на Осама, може би?

    Аз ще ви преведа това изречение на разбираем български. На български то означава: Не можем да искам помощ от съюзниците за сигурността си, защото нямаме официална причина за това.

    [:D]

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #5

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Не гласувам, защото нито един отговор не се връзва с моето разбиране на нещата.

    Трябва ли да се изтеглят нашите войски от Ирак. Да трябва, но не точно в този момент. Може би когато изтече мандата на третия контингент и тяхното правителство успее да си стъпи на краката.

    От тяхна гледна точка ние сме окупатори, подкрепяме една вражеска за тях армия, разрушила тяхната държава и опитваща се да им наложи един несвойствен начин на разбиране на света. Затова моето мнение е, че каквото и да прави тяхната съпротива, когато го прави там, а не у нас, това си е тяхно исконно право. И ние по никакви писани или неписани закони и канони нямаме право да наричаме това тероризъм.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #6

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Ами,аз изобщо не съм наясно какво правят така наречените ни "войски" там.Това си е чиста окупация.Не ми е ясно и какво стана с прословутите биологични оръжия,за които USA представиха "доказателства" в ООН.Съгласен съм,че не трябва да се преговаря с терористи,но как трябва да се преговаря с някой,който идва в страната ти за да раздава "правосъдие"...

    Не ми се иска да бъда разбран неправилно и нямам намерение да започвам спор,но ми се ще проблемите да бъдат разглеждани от повече гледни точки.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #7

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Ами незабавно трябва да си изтеглим контингента. Терористите не си правят майтап. Не трябва да чакаме антентат като този в Испания за да си изтеглим хората, които защитават чужди интереси.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #8

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Profita, ако трябва да вземем предвид "глобалната политика" на страната ни (което само по себе си е правилно) трябва да добавиш и четвърти отговор: "Ама и идея си нямам!". Защото ако човек се води от обявените приоритети на външната ни политика няма да може да ти отговори. От години слушаме едно и също: "европейска и евроатлантическа интеграция". Сиреч, координирана с ЕС и НАТО външна политика. И от тази гледна точка военното ни присъствие в Ирак не е обосновано от <u>декларираните</u> външнополитически приоритети. Войски на НАТО в Ирак няма, а отношението на повечето страни-членки на ЕС (Франция, Германия, Испания и т.н.) е общоизвестно. Неологизмът "международна общност", с който се подменят официалните и легитимни структури (ООН, НАТО, ЕС) всъщност обозначава САЩ, Англия и парвенюта като нас, Полша, Латвия и Украйна.



    Липсва и още един възможен отговор (моят): "Изобщо не трябваше да стъпваме там". Защото ситуацията, в която се намираме сега, на шахматен език се нарича "цугцванг" - просто нямаме полезни ходове. Нито е допустимо да се отстъпва под натиска на терористи, нито имаме работа в Ирак. Е, ако целта ни в дългосрочен план е да започнем да избираме губернатор вместо президент и да гласуваме за Джордж Буш VII може и да греша...

  11. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #9

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    <font color="blue">===off===

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Сороу, човеко, ти си много умен човек, но според мен политическите дейности не са за теб.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    ДЗВЕР, напомням ти, че като граждани на тази страна, която претендира с народно управление, всеки нейн член има право на глас, макар и косвено във взимането на решения относно всеобщата съдба. До колко нашите гласове се чуват от властимащите и изпълняващите, това е тема на друг разговор. Защо сме на този хал? Защото хора като теб "разбиращи от политика" не смеят да си изявят явно съжденията и само чакат и търпят, а после недоволстват. Да, хора като теб и мен, като всички нас. В България няма народно управление.

    Точка по въпроса.



    Колкото до това ти изречение: <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И е много лесно между другото на някой от Балчик или Айтос да заяви, че не се страхува от терористични атаки....</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> На подобно нещо мога само да му се усмихна широко, да погледна невзрачно, но не и да отговоря. Не вярвам да има такъв храбрец, който да не се страхува от тероризъм. Нямам повече какво да кажа. Смятам бях ясна.



    Какво очаквам от Америка?! Ха... Кой е казал, че нещо очаквам. Очаквам вси народи на вземат всеобщи мерки против своеволието на шепа маймуни. Защото клекнем ли веднъж - нема мир за никого по тоя свят скъпи ми ДЗВЕР. Осъзнаваш ли го?!

    Без значение е чия е войната. Без значение, че ние не сме там за лошо, а за добро ... Щом една държава е подложена на нападение, то каква е гаранцията, че останалите са застраховани против злонамереността.

    Освен това нека мислим на база текущ етап. Вече сме си изцапали ръцете. Дали е било правилна политика или не - Господ знае. Ако си тръгнал на някъде, с някаква цел или продължавай да вървиш или спри обърни се и гледай как останалите след теб ще те тъпчат, защото пречиш на пътя им. Което не означава да сме като стадо овце, което поема на където му покажат, а да поддържаме всеобщата кауза.

    Я да видим какво ще стане, ако вече на този етап отстъпим ние. Утре ще заплашат друг - и той да отстъпи. Всички се прибират по живо по здраво и след време хоп...атентат.



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Прочетете си пак сайта, който сте дали като линк</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> Къде го виде тоя линг бре дружко???



    И последно. Забележи, това е анкета за собствен вот, а не дискусия кой е изказал правилното решение и кой не. Спести си анализите относно мненията на останалите потребители. Както аз не твърдя, че не си прав, така и ти нямаш право да ми заявяваш, че това което мисля е грешно.

    ===off от безсмислени диалози===</font id="blue">



    Raid, подкрепям абсолютно становището ти, че нямаме работа в Ирак!!!

    Но за жалост, да - за жалост камъкът е хвърлен и май ще трябва по някакъв начин да го извадим от реката, защото в противен случай ще ни се срути основата на къщата.

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #10

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Гласувах контингента да остане. Пояснения:

    Първо, наши войски въобще не трябваше да ходят там.

    Сега, обаче, щом сме се хванали за хорото, ще го играем до край.

    В близко бъдеще, когато мандадът изтече, трябва, ама много хубаво да се помисли да го подновяваме ли.



    А до тогава остава да се впрегнат всички усилията да предотвратим или осуетим евентуален терористичен акт или ако, не дай, Боже, се случи, възможно най-бързо и ефикасно да оправим последствията от него.



    Иначе аз лично съм за неутралитет.



    P.S.: Profita, смятам, че е некоректно да създаваш анкета и едновременно с това да обявяваш и да защитатваш мнение по нея в един и същи topic.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #11

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    <font color="blue">//offtopic

    @stfn

    Позволявам се да не се съглася с мнението ти, че пускащия анкетата няма право да се изказва по темата. Все пак това е форум, а не новинарски или институционален сайт. Там заемането на позиция е до голяма степен недопустимо, защото така се манипулират анкетираните и се изкривяват резултатите. Тук анкетите се пускат от потребителите, които по презумпция са равнопоставени. Иначе можем да стигнем до крайности - например да кажем, че ДЗВЕР (примерно) като най-авторитетен не трябва да поства, за да не манипулира мненията на останалите...

    No offense []</font id="blue">

  14.  
     
  15. Gadget
    Guest
    #12

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Не коментирам, тази политика ми е доста мътна... не ми е ясно кой какво цели...

  16. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    347
    #13

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Не съм експерт но ще ви кажа следното:

    идеята е: Отстъпим ли сега ще ни ч**** и от Алкайда и от САЩ!

    кво да правим? Рано или късно с или без контингент щеше да се стигне до това, така че просто да продължаваме хорото!



    П.С. Руснаците са единственито който успяха да се справят пък макар и временно! А знаете как стана това!

  17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #14

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    цялата тази работа е много смешна и честно казано ми става ... жал, когато гледам интелигентни хора да се вживяват за неща, които са "хляб и зрелища" за масите.



    "сила на политиката" или "политика на силата" - кой е правилният израз?

    +

    "историята се пише от победителите"

    +

    "money make the world go round"

    ---------------------------------------------------

    ="кучето си лае, керванът си върви"



    мислите, че световните сили не могат да направят това, за което говорят? могат, и още как. могат да изринат всяка страна и да й обърнат горните 30см от почвата така, че не терорист, а хлебарки да не останат.



    но западната цивилизация сега е в капана на така прокламирания "хуманизъм", който дава поле за изява точно за инцидентни, зверски прояви на жестокост, които намират медийно отражение и целият свят не спи.



    за съжаление целият свят сега е под влиянието на американската формулировка за "човешки права", която по същността си поставя индивидуалното право над колективното (който не вярва или не разбира моля да се запознае с американстака конституция и хартата на правата на човека).



    малко отдалече тръгнах, но ще си стигна и до същността. именно така постулираното право, следвано по начин, който осигурява запазването на консуматорския характер на западната цивилизация, позволява в кризисни ситуации (войни, окупации, инвазии...) да се стига до абсурдното по рода си положение на "запазване на индивидуалните права при погазване на клективните" или с други думи - ние окупираме/завземаме/присъединяваме дадена територия, но постъпваме хуманно и гледаме да не нараним отделния индивид. смешно!!! една война или се води с кръвопролитие, жертви и насилствено налагане на волята на една наьция над друга, или е пълна пародия, която има абсолютно други цели. както е и коментирания тук случай.



    "искаш ли мир, готви се за война" - всеки го е чувал. демокрацията (или както щете го наречете) в ирак можеше да бъде наложена много лесно чрез прилагане на excessive force или с други думи - избиваш опозицията, всяваш страх сред склонните да се противопоставят (които така или иначе винаги са малцинство, защото на сивата маса й е все едно кой ще й прибира данъците) и редът е установен. саддам, маддам... всичко щеше да е вече в историята, стига това да беше целта. а целта не е това!



    ето и защо сега седим тук и си чешем езиците, нищо и никакви квартални главорези получават световна трибуна, а по телевизията слушаме ******изми от рода на "като стане битка да вземат да покрият нашите момчета, че да не им стане нещо". като искат да не им става нищо да не са отивали доброволно! като са отишли са си поели риска. пенчо мие чинии в барчето и взима 120лв, но не го стрелят, "крали марко" е отишъл в ирак за $3000 точно защото ще го стрелят.



    да си стоят там - за това, за което са отишли.



    а заплахите? човек "клекне" ли веднъж, цял живот патешката ще ходи.



    и с нациите е така... българи сме, ние ли не го знаем!

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #15

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Гласувах за да се оттеглят . Защо ли ?

    Ами всички там са окупатори , дори и доброволците които уж пазят мира вътре . А всъщност обслужат чужди интереси . Ако в България стане нещо подобно , дали ще реагирате толкова либерално ? или ще ви завре л......о . Аз живея във Варна и знам че един атетнтат ако ще правят ще бъде 90 % тук , а това не ми харесва .



    @FearMe не си прав че могат да изръчкат всичко и да намерят всички които си поискат "световните сили" . Ако Вук Драшкович не беше предал Милошевич , сърбите никога ни биха го предали , нито пък някои друг би го хванал , макар да се мъчат да го изкарат тиранин .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 129
    Последно: 29-05-14, 13:22
  2. Отговори: 53
    Последно: 26-03-14, 01:40
  3. Трябва ми пътна карта за България
    От peterkac във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 07-12-05, 20:37
  4. Отговори: 9
    Последно: 02-11-05, 13:56
  5. Отговори: 26
    Последно: 30-03-04, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе