Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 55

Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #31

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    @Malone

    За пример на Алфа-та можеш да дадеш и операцията в Болшой Театър в Москва . Не помня колко продъжи , но помня едно изказване по ОРТ " Девизът им бе ' Тихо,бързо,ефикасно ' - дори това да включваше и заложниците" . Другото им такова подразделение "Вимпел" също е така ефикасно .

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #32

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">



    ...никой не би одобрил нещо от рода на кръстоносните походи. кръвта се е ляла и за някакъв период от време "мирът" е бил налаган.



    аз не искам това да се повтаря!!! и цената на това да не се повтарят кървавите страници е да бъде потъпквано правото и свободата на определени групи да тласкат себе си и народите около тях към подобна участ.



    ЗА окупациите на държави с фашизирани лидери съм. ЗА отнемането на свободата някой да грабне калашник и да ми застреля детето на улицата съм....

    <div align="right">Originally posted by FearMe - 22/07/2004 : 14:55:42</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    @FearMe

    За съжаление не мога да се съглася с изводите ти направени от иначе правилни разсъждения . Ти дефакто казваш - американците са прави, ... не правя оценка от гледна точка справедливост, а съобразно резултата от техните действия - няма Мир, а няма и "мир" . Кръв се лее и ще продължава да се лее, докато те са там . Дори повече в сравнение с времето преди да отидат.Не ме разбирай погрешно - наясно съм, че в света в който живеем ЩЕ бъде така докато няма сила-балансьор на USA, само казвам че не трябва да ти подкрепяме.

    За съжаление няма верен отговор на въпроса: Какво трябва да направим в конкретния случай и въобще в бъдеще при това развитие на нещата?

    Не мога да приема и крокодилските сълзи на Мони Паси, нито двуличната загриженост на медиите трупащи пачки от случаи, като този

    @nikolin

    Атаката в Москва не беше на Болшой, а на някакъв друг театър

    @D3BEP

    Разбирам желанието ти да разбудиш гражданската съвест и действие, но според мен си закъснял с 1-2 десетилетия. В момента българина трупа пари , а не съвест. Разбери, човече, дори утре (пу-пу плюй се в пазвата да не се случи!) да гръмне бомба на центъра на София, пак шум ще има само в Парламента (трупат се дивиденти за следващите избори) и в медиите (увеличен тираж=повече пари)[!] Не очаквай нито протести, нито бдения, нито дори окултни танци

  4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #33

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    @nikolin

    Атаката на 23 Октомври 2002 е в Дома на културата на ул. "Дубровка", не в Болшой Театър. Операцията е "Норд-Ост", по името на първия руски мюзикъл, чието представление е предстояло в Театралния комплекс.



    Там са участвали "Алфа" и "Вимпел" заедно.

    Вътре проникват "Алфа", "Вимпел" са отвън около дома на културата.

    Лошото е, че е имало 117 жертви от заложниците и по статистика 116 от тях са умрели от действието на газа, който "Алфа" използват. Не мога да твърдя дали е вярно или не /за бройката и причините/. Просто статистиката е такава.



    Друг начин обаче е нямало при разположението на терористите и по-специално на жените опасани с взрив.

    Показателен е факта, че за да се взривят те е трябвало да направят три движения. След приключването на операцията се установява, че всички смъртнички, с изключение на една са заспали при второто движение, или всичко е било на косъм.

    Няма заловен жив терорист.

    Очевидци дават показания, че тези терористи, които са били заспали, един по един са застреляни от бойци на "Алфа" от упор в лицето. За арести и дума не се обелва.

    Причината според "Алфа" е, че са се опасявали, от събуждането на някои от "живите" бомби и самовзривяването им.



    За "Алфа" операцията е ювелирна. Склонен съм да се съглася с това, тъй като последствие става ясно, че хората на Мовсар Бараев са били отлично подготвени за предстоящите им действия.

    Поради еднотипността на сградите в Москва терористите са се подготвяли, като са снимали със скрити камери и изучавали в подробности Двореца на Младежта на Комсомолски проспект, по време на мюзикъла "42-а улица". Щателно са фиксирани всички входове и изходи, постовете на охраната. Камерата показва цялото здание и дава възможност за оценка на всички възможности при операции срещу Театралния комплекс на Дубровка.

    Терористите са снимали прозорците на озвучителите, балконите на осветителите по такъв начин, който да позволи пресмятане на времето за придвижване от една точка до друга, определяне на позициите, как да бъдат разположени бойците във връзка с възможността за обстрел на зданието.

    Терористичната операция на Бараев е била планирана първоначално за 19-ти Октомври, когато е било юбилейното представление на "Норд Ост". Тогава в театралния комплекс е имало само деца. Можете да си представите, какво щеше да се случи в такава ситуация.

    Терористите са били напълно уверени в себе си и готови да умрат, което е правила операцията още по сложна.

    Бараев в едно интервю преди атаката на "Алфа", казва изречение, от което всички настръхват.



    "Ние желаем да умрем повече, отколкото вие желаете да живеете."



    За качествата на бойците от "Алфа" може да се съди по случката, която става около 18:30.

    Две жени успяват да излязат през прозореца на тоалетната на третия етаж. Оттам скачат на покрива на втория и от козирката скачат долу. Те обаче са забелязани от терористите, които откриват огън по тях. На помощ на двете жени се отзовават четирима бойци от "Алфа".

    Един от бойците [майор Константин Журавльов] се опитва да изведе девойките от зоната на обстрел. Прикривайки ги, той не може да стреля. Тогава започва да "танцува" излизайки под огъня на терористите, отвличайки вниманието им от двете бегълки. Това е бойна техника, която си заслужава да се види. Ранен е в гърба, но двете девойки успяват да достигнат до останалите трима бойци от "Алфа". Най интересното е, че в него момент само той е без бронежилетка.



    80% процента от атаката преминава в пълна тъмнина, "Алфа" са стреляли безпогрешно единствено ориентирайки се по звука и светлината от изстрелите.

  5. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #34

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    LOLL

    Malone, братче, тея са не хора бе [:D][:D][:D]



    D3BEP - платили са им на НДСВ и БСП и СДС. Мусад, КГБ и Осама им е платил, да си изпробват върху нас бомбите и биоологичните оръжия. Няма да ти кажа пък Садам колко пари е налял, ама тъкмо преди да си пусне газовете в наща държава и айдеееее, братята американци си пуснаха бомбите в неговата.

    Абе човек, ти как спиш нощем бе, след 5 валеряна и половин кило твърдо гориво сигурно.

    Толкоз параноя на куп LOLL [8D]. Сигурно в мазата у вас има 20 сантима дебели бетонни стени и запаси от храна за 6 месеца!

    И кажи ми ти моля те, като един виден обществен деец, оплакващ се от властта, от държата, от гражданска защита, от батальона или там още от каквото има да се оплаква. Какво си направил ти за това общество, че искаш то да направи нещо за тебе ? Или може би, войниците ни в Ирак, трябва да се махнат от там, въпреки че получават 20х средната работна заплата за БГ, само заради тебе и още една такава недоволна дружинка страхопъзльовци?

    Ае стига сте ревали като малки бебета. Хората дават хиляди жертви, ние тука с двама заложници минахме, вие вече го изкарахте едв ли не, че до година две, терористите ше ни заробят и всички мъже и жени над 16 г. ще бъдат изпращани на запад с бомби около кръста...



    Ааа и забравих да питам - абе вие помните ли, какви бяха исканията, след като взеха заложниците ??

    Имаха ли тея искания, нещо общо с контигента ни в Ирак. Аз мисля - не!

  6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #35

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Весела е обявата, която бившата зелена барета полковник Чарлз Бекуит пуска, когато му възлагат да създаде отряда "Делта Форс" през 1978 год.

    Обявата гласи:

    "Събират се доброволци. Гарантират се медал или гроб, а понякога и двете."



    Или пък актуалното в момента мото на "тюлените" [SEAL]:

    "Отговорност на Бог е да прости на Осама Бин Ладен. Нашата отговорност е да организираме срещата."

    [8D]

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #36

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    прочетете днешния 168 часа. има интерсни анализи по темата....

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    855
    #37

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Malone, благодаря ти за интересното инфо, ако можеш цитирай още такива акции на спец службите

  10. qas
    qas е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    1
    #38

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[:D]

    Питах какво печели българската нация от войната в Ирак, къде е националния интерес, а не колко пари ще вземеш ти.

    .......................................

    Никой терорист няма да се занимава с Бг ако отстъпи от Ирак. Това са две клики - американците и терористите, които вероятно маат от петрола. Едните имат ужасно много ресурси и мачкат другите, както си искат, другите са по - ограничени и мачкат с каквото могат. Не сме им ние целта на вторите - целта им е да изолират първите и да покажат реалното равнище на ситуацията.....

    <div align="right">Originally posted by D3BEP*-*22/07/2004*:* 14:06:39</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    D3BEP, същото е да питаш какво би спечелила България, ако не беше изпратила контингет в Ирак- с една дума, отговора и на двата въпроса е нищо. Щото правилния термин от шаха е цайкнот- България е принудена да действа без да има полезен ход. Правилният тук въпрос е, кой е по- малко губещия ход и по- малкото зло- евентуални атентати в БГ за в бъдещето или сигурни икономически санкции от САЩ днес и сега? Ще се радвам да ми отговориш на този въпрос. Моето мнение, че ние сме пътници и в двата случая- дали ще умрем от глад или от бомба резултата е един и същ, а твоята добра воля и лекарски умения могат да помогнат срещу бомбите , но не и срещу глада. Затова и съм подръжник на мисията в Ирак- притази политика все няки ще оцелее.

    Мнението ти за терористите, дето ако се изтеглим от Ирак, нямало да ни закачат, е меко казано пожелателно и би било верно в случай, че терористите държат на световното мнение и искат да се представят пред него, като борци за свобода. Ама последните отвличания на 6 шофьори, чийто държави нямат контингент в Ирак и исканията фирмите, закоито работят да се изтеглят говорят за друго. Че целта на терористите е единствено и само да трупат точки пред иракското население, къде със страх и заплахи, къде с резане на глави на чужденци- просто хората се нуждаят от гласове за бъдещите избори и са преценили, че с тези отвличания и кланета ще повлиаят на иракския избирател. Посланието е ясно- "Ние колим и бесим тук, гласувайте за нас и ние ще изгоним лошите чуденци, които богатият от петрола ни, ние сме по- силни от тях- даже ще направим атентати в техните срани". Тук е мястото да попитам, ако терористите направят атентат в Белград, колко от Иракчаните ще разберат, че става въпрос за Сърбия, а не за България и като какво послание ще разбере иракския народ този атентат?

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #39

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Грешка



    Заплахата срещу България оттеглена веднага

    Магдалена Ташева



    Заплахата, отправена на 20 юли т.г. от ислямски сайт срещу България, Полша, Япония, Пакистан, Йордания,. Турция, Иран, Арабските емирства, Индонезия и Малайзия да "последват Филипините" и да изтеглят военните контингенти и фирмите си от Ирак, е била опровергана по-късно същия ден.

    Първото съобщение, приписано на Абу Мусаб ал-Заркауи, обявен за водач на групата "Таухид уал Джихад", се е появило в дискусионния форум на сайта ansarnet.ws/vb.

    Според Ройтерс и Би Би Си опровержението, появило се по-късно същия ден гласи: "Станала е грешка. Искаме да уведомим всички мюсюлмани и муджахидини, че (заплашителното) съобщение, което се приписва на групата, предизвика у нас изненада и изумление".

    Според Би Би Си автентичността на нито едно от двете съобщения не е доказана.

    в-к "Монитор" 22.07.04



    Ами сега? - "Не било компютри, ами било компоти"[:D]

  12. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #40

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Абе заплаха е бе, вервайте ми, аз ги познавам тея хора.

    Давайте да изтегля контингента и да бягаме на Марс да се крием, щото мамата си тракало, тука съвсем ше се сбозят нещата !

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    45
    #41

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Не отговорих на анкетата, защото нещата са по сложни и има повече отговори. Но в крайна сметка, не не трябва... вече след като се забъркахме. Не знам какви са тези ******ски изрази "лична свобода", "национални интереси" и т. н. Все пак навсякъде става дума за живота на хора, който се отнема насилствено. Би трябвало това да прави живота "некомфортен" дори на най-добре живеещите хора. Ако беше така... ехеей...

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #42

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Разбирам желанието ти да разбудиш гражданската съвест и действие, но според мен си закъснял с 1-2 десетилетия. В момента българина трупа пари , а не съвест.



    <div align="right">Originally posted by Lazy Dog*-*23/07/2004*:* 11:38:23</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Трупа. Има - няма по 200 лв заплата, скоро и без право на добавка за стаж.

    Кайсо, лапешките ти изказвания няма какво да ги коментирам.

    Гас :

    Нямаше опастност от икономически санкции срещу България. САЩ от нас помощ не са искали, нито са стигнали до западната ни граница и са искали да продължат напред, ние сами им се навряхме. Бази ги молихме да си правят, през нас Сърбия да атакуват и т.н.

    Другото което казваш: за да разбереш какво се опитвам да кажа, трябва да се оттърсиш от предубежденията, иснспирирани от радио и телевизия и да погледнеш ситуацията отстрани:

    Както вече казах, това се според мен две клики, имащи пари и борещи се за петрола. Терористите(или по - скоро организацията зад тях) няма интерес от каквито и да е чужди граждани, работещи в Ирак, понеже те в момента пряко или косвено подпомагат дейностите на иракското правителство и оттам - интересите на САЩ. Тяхна основна цел е в момента изолацията на Ирак, което означава изолация на САЩ във войната. Глупаво е да си мислиш, че ще тръгнат да гонят всяка изтеглила се страна, да я тормозят и хапят до последно. Напротив. Ако всички се изтеглят, тях това ги устройва, те стават победители. В момента губят войната и затова я водят със средства, с каквито могат и с каквито им е по - лесно. Трябва да са много прости за да могат в момента, когато им се даде от някои държави въздух за да дишат, започнат да водят с тях война на унищожение, защото последват ли втори и трети терористичен акт срещу направила отстъпки държава след изтеглянето е сигурно едно: пак отстъпка няма да има. САЩ ще приеме обратно "блудния син" - добре дошъл е в подкрепа, а отношенията с него винаги може да си изчисти след войната.

    Другото: еми такива хора създава войната. Бандити, престъпници. Нищо чудно, че много от тях миткат с по два - три автомата из Ирак и се чудят как да изкарат парици. Бандата отвлича някой и ако може взима откуп или го продава; тези, които купуват - преценяват дали по някакъв начин може да послужи той на техните интереси. Когато нещата се решат по определен начин и времето се смени, най - вероятно тея отгоре ще намерят начин да се отърват от миткащите гладни банди като от мръсни котета. Повечето от тея, които правят такива мизерии според мен са дори самодейни групички, добре дошли на мангизлиите.

  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #43

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    @D3BEP,

    С последния ти пост и аз съм съгласен. Горе долу така стоят нещата.

    В два последователни броя на в-к "Монитор" има интересен анализ по темата под заглавие:

    Кой е Абу Мусаб ал Заркауи

    За реализацията на имперските цели на САЩ е нужно гражданите да живеят в постоянен страх, със съзнанието за надвиснала перманентна заплаха от терор

    проф. Мишел Хосудовски Център за изследване на глобализацията (Канада)

    За тези, които проявяват по-задълбочен интерес към проблема ще е интересно да го прочетат.


  17. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #44

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Нямаше опастност от икономически санкции срещу България.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Ти каква опастност искаш да има?! Да тръгнат да ни глобяват за недобро държание?! Да ни спрът тока и телефона? Те тока и без това са на път да го съсипят... и ще го направят.



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">САЩ от нас помощ не са искали, нито са стигнали до западната ни граница и са искали да продължат напред, ние сами им се навряхме. <div align="right">Originally posted by D3BEP*-*25/07/2004*:* 11:52:25</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Много ясно, че сами им се навряхме. Те няма да дойдат и да ни молят. Ние сме в неблагоприятната позиция, не те. И нали сме тръгнали към Европа (ние я гоним, тя бяга) трупаме точки, та дори и кървави да са те.



    Абе `що САЩ не ни направят една тяхна колония... Мир и любов не знам, ама хляб и сол поне ще има в изобилие.




  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #45

    Трябва ли България да изтегли войските си от Ирак?

    Лошото е, Профита , че моето мнение е че е доста спорно дали плюсчетата, които ни пише Америка са плюсчета в очите на Европа. Лично аз дори се учудвам, че все още Евросъюзът няма общ военен блок...

    Все пак това си е лично мое мнение.

    Но две дупета за съжаление нямаме....



    Добавено:

    Хах. Гледах частично тази новина, щото тъкмо си включих телевизора, ама май американците си осъзнаха грешката и пропуска и мислят да ни купят. Чух, че обмисляли специални визови режими за Щатите за гражданите на държави, помогнали в Ирак и Афганистан

    Е това ако не е рушвет.....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 129
    Последно: 29-05-14, 12:22
  2. Отговори: 53
    Последно: 26-03-14, 00:40
  3. Трябва ми пътна карта за България
    От peterkac във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 07-12-05, 19:37
  4. Отговори: 9
    Последно: 02-11-05, 12:56
  5. Отговори: 26
    Последно: 30-03-04, 13:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе