Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 55 от общо 55

С връзки ли започнахте настоящата си работа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2003

Не Ви знам с връзки или не сте започнали работа момчета и момичета, но ми прави впечатление, че дори и тези, които с (заслужена, може би) гордост твърдят, че са започнали благодарение на разностранните си таланти, допускат правописни грешки! Какво да говорим за чужди езици ...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Предишната ми работа почнах след интервю по обява във вестника. Между другото бях кандидатствала на няколко места едновременно и едновременно почти ме одобриха на 3 от тях и трябваше да избирам. Тогава кандидатствах и към един от GSM опраторите (да не го злепоставам тук). Минах 2 теста за компютър и английски. След всеки кръг ми се обаждаха да ми кажат, че съм преминала с отлични резултати. Накрая оставаше едно последно интервю-разговор с някакъв шеф, за да започна работа. И тук беше времето, в което трябваше да извадя някакви връзки. И тъй като аз ги нямах - просто не почнах.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">дори и тези, които с (заслужена, може би) гордост твърдят, че са започнали благодарение на разностранните си таланти, допускат правописни грешки! Какво да говорим за чужди езици ...

<div align="right">Originally posted by alek - 26/08/2004 : 09:41:36</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ммм? [:O]

5. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... дори и тези, които с (заслужена, може би) гордост твърдят, че са започнали благодарение на разностранните си таланти, допускат правописни грешки! <div align="right">Originally posted by alek*-*26/08/2004*:* 09:41:36</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Да бе Бог създал човекът съвършен, то пак щяхте да му намерите кусури...

6. Тук е от
    Sep 2003

Исках просто да апелирам към охлаждане на страстите, Profita! Напоследък се превръща в тенденция всеки въпрос, по който въобще е възможен някакъв спор, да се превръща в малка битка на живот и смърт. А и всеки, който твърди, че абсолютно САМ е постигнал всичко, най-меко казано не е забелязал нещо... Съжалявам, ако съм засегнал нечии чувства, но винаги изглежда смешно, когато някой се взема прекалено насериозно. Ето ти и любимия ми цитат:

"Vanity - definitely my favourite sin!"/"Суетата - определено любимият ми грях!"/ - The Devil's Advocate, Ал Пачино в ролята на Дявола.

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Прав си Alek, но ние българите сме малко по "бамбашкъ" от другите нации, както казва баща ми.

Обикновено за неуспехите ни все някой друг ни е виновен, не ние.

А за успехите заслугите са единствено наши.

Един човек, който смятам за приятел, всички го познавате или поне сте го чували, казва следното по повод психологията на българина:

"В България успеха има много бащи, а неуспеха само една майка."

Или ако нещо се направи както трябва, всички се пишем в равносметката, макар и да нямаме грам принос за това.

А ако нещо се оклепа, някой друг ни е виновен и ако може да изсипем всичко върху него, ние както винаги сме невинни.

8.  

9. Member Аватара на Milanoff
    Тук е от
    Oct 2001

Хмммм, за съжаление в БГ трудно се почва работа без връзки или контакти, както му казват някои - в моя случай просто бях одобрен и на 2-ро интервю (между другото водех преговори на някакъв етап с още 4 фирми), но без препоръка от един познат който е виждал как работя, защото сме работили заедно просто нямаше да стане - затова моя отговор е "ДА". Дори бяха звъняли на шефа от предпоследната работа - откъде са му намерили мобилния не знам, но е факт!?

Също мога да кажа, че каквото съм постигнал съм го постигнал сам, но трябва да уточня че все пак съм се допитвал до хора дето все пак знаят за какво става въпрос и са ми препоръчвали какво да чета, до какво ниво и т.н за работата, която върша, все пак както се казва: " С питане и до Цариград се стига.".

Бих казал, че съм виждал и хора с връзки дето хал-хабер си нямат от това какво се бачка, но след 4-5 год се научават, примерно когато бачках в един сервиз шефа все някакъв братовчед, а скоро като ходих гледам доста е научил, само не знам дали си е струвало нервите и усилията такъв да го научиш!?

10. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Да, с връзки/контакти/препоръки от там нататък - кой каквото сам си направи - друг не може да му го направи

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

На 30 години съм,и по трудова книжка имам 9г и 7 месеца трудов стаж,от извадката преди последната ми отпуска,винаги в частни фирми,никога с връзки,почти винаги с интервю,ако изключим оследната ми работа....но вече се бях доказал като специалист и се знаехме със шефа ми,дори се бяхме карали преди да почна със него..и то здраво[:D]

Но....тъжната истина е че хубавите места е БГ са САМО И ЕДИНСТВЕНО със връзки колкото кракът ми...за да почне жена ми на нейното си място трябваше буквално да селуваме ръцете на шефа на гранична полиция и на кардиохирург от БМА,неприятно но необходимо[8D]..още нещо;случайни хора там няма

И тък като догодина и аз съм се запътил надам(дорде е време,2007 годиа иде бързо),съм глсувал с ДА,имайки в предвид бъдещите ми планове

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз понеже съм в малко по-различна от вашите области, а именно медицината, смея да кажа, че при нас 99% от местата за хубавите специалности са не с връзки, а с въжета и то главно по роднинска линия. Баща-професор, майка доцент, тъст-хирург и т.н. Това е особено валидно извън София. При нас най-важното е да ти се даде шанс още в началото да почнеш на хубаво място, при добри професионалисти, за да се изградиш като специалист. Защото има един порочен кръг - за да вземеш добра специалност трябва да си в съответното отделение, а за да си в съответното отделение трябва да имаш такава специалност. Всички лекари за 6г. завършват като обикновени медици без специалност, за която са необходими още минимум 4г. стаж в съответната т.н. Първа база. И това определя цялото ти бъдеще развитие, защото за разлика от другите образования не може да си нищо друго освен лекар. Е аз от 6год. се занимавам повече с компютри поради причината, че въпреки че съм завършил медицина с 5.82, но баща ми е само фаянсаджия, а майка ми мед.сестра, а това не е достатъчно за работа в Институтската болница при ВМИ-Плевен, независимо, че взех и специалност. Само от моя випуск навремето имаше поне 20-на синове, дъщери, зетьове, снахи и т.н. нататък родово-общинно общество, което трябваше веднага да бъде уредено на работа. Всичко е навързано. Дори ако не практикуваш 4г. и дипломата ти губи вече всякакво значение. Аз за себе си вече не съжалявам, яд ме е, че все още хиляди кадърни млади хора не намират реализация, заради връзкари и техния потенциал остава нахалост.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

1. Климатици - линкове (връзки)
    От dmt във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 118
    Последно: 20-12-23, 20:13
  2. климатик с гъвкави връзки
    От TIREX1 във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 5
    Последно: 06-09-12, 10:36
  3. ЛАН ВРЪЗКИ
    От li4ko72 във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 05-12-08, 20:38
  4. 2 връзки едновременно?
    От peter_nn във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 23-09-07, 15:06
  5. 2 входящи интернет връзки на XP?
    От naughty hacker във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 01-04-05, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе