Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 55

С връзки ли започнахте настоящата си работа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

1. С връзки ли започнахте настоящата си работа?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ако знаеш как и какво да лъжеш и имаш малко повече сладък език пак става, но и връзките не са за изпускане, макар че ще те приказват на работата всички че си връзкар и ще трябва да се доказваш два пъти повече от друг път.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Не, създадох си я сам. Започнах през 1992г с нулев капитал, даже и без собствено жилище, което да заложа за да взема кредит.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Не.

Един семеен приятел, който също работи там, ме викна на интервю.

Оттам насетне всичко, заради което си тежа на мястото в работата, съм го постигнал сам.

6. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Един бивш съученик работеше в БТК, срещнах го случайно на спирката, той ме препоръча на шефката си, в този момент един от екипа напускаше, и ме взеха. До този момент не бях чувал думата Интернет. А ако не бях започнал работата в БТК, нямаше да съм и на сегашната. Така че се слагам в графата "С връзки."

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не.

Един семеен приятел, който също работи там, ме викна на интервю.

Оттам насетне всичко, заради което си тежа на мястото в работата, съм го постигнал сам.

<div align="right">Originally posted by Dark Skywalker*-*23/08/2004*:* 20:07:49</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Здравейте група, това е едно малко изследване на теорията че в България без връзки си заникъде...

Реших да генерализирам нещата изключвайки опции като :

С помощта на приятел, с малко помощ от познати, по скоро да и т.н., въпреки че отговор като цитираният е по скоро за ДА

Както и да е анкетата е анонимна, а резултатите следват...

Благодаря за мненията

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Силно казано "с връзки", но чрез контакти, които съм създал благодарение на предишната си работа. Освен това не работя на постоянен договор. Все пак, гласувах с "да" - да съм чист пред съвестта си, не съм се явявал на интервюта и не съм започнал "от нищото".

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

След като незаконно ме изхвърлиха на улицата (както и останалите мои колеги) през 2000г.,както казва Lupus,си я създадох сам.Явих се на интервю пред себе си,премислих малко и...се одобрих[][:D].Щом и досега работя,значи и други ме одобряват (защото аз работя по-скоро за другите,а след това за себе си).Понеже работата ми включва задължително 24-часов работен "ден","крада" по 6-7 часа на денонощие за да работя и друго(за да мога да изплащам заемите,които са на гърба ми).Следователно работя по 30-32 часа на денонощие...и не се оплаквам.За някои може горното да е безсмислица,но за мен е реалност.

11. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Моят отговор е "да", доколкото мой приятел ме препоръча на свой състудент, в една от фирмите обслужващи пиратския картел "УНИСОН" (това беше през 1992), и аз - дотогава скромен хидроинженер се превърнах в предпечатник (DTP). Оттам нататък всичко съм си извоювал сам. (За съжаление не е много )

Иначе аз не разбирам защо някой се учуди, че в БГ нещата ставали само с "връзки". Според мен така е и в останалия свят. Просто там хидроинженера си е хидроинженер, икономиста си е икономист а полиграфиста - полиграфист!

12. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Също по-скоро "ДА", доколкото заедно с баща ми постъпихме на работа при негов познат. Аз съм от Бургас и не познавам (почти нито един) човек, приет на работа без връзки ((( Но едно е как си постъпил, друго е какво вършиш. А, и трето - как ще си идеш

13. DGP
    DGP е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Категорично НЕ - нито на настоящото, нито на предишните си работни места. Винаги съм се явявал на конкурс (без да познавам никого от фирмата и/или "побутвайки" чрез лични контакти) и сам съм печелил съревнованието за съответната позиция. А съм виждал доста хора, които действат точно по този начин и искрено ги съжалявам - назначават ги (това добре) но после картинката става грозна ... [B)]

ПС: Дарки, не се съмнявам в думите ти, но формално погледнато твоят случай е за "ДА" []

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

ПС: Дарки, не се съмнявам в думите ти, но формално погледнато твоят случай е за "ДА" []

<div align="right">Originally posted by DGP - 24/08/2004 : 10:34:00</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не съм съгласен. Ако и Папата да беше тоя мой приятел, щяха ли да ме вземат на работа, ако не ме бяха одобрили на интервю и в следващия един месец изпитателен срок? В случая намесата на човека играе също такава роля, като обява за работа във вестник (и по такава съм си намирал работа като по-млад).

Така че на такъв въпрос - такъв отговор... [:D]

Edit: Хм, абе защо мога пак да гласувам и от служебния компютър, след като вчера гласувах от вкъщи? [}]

16. Member
    Тук е от
    Nov 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Категорично НЕ - нито на настоящото, нито на предишните си работни места. Винаги съм се явявал на конкурс (без да познавам никого от фирмата и/или "побутвайки" чрез лични контакти) и сам съм печелил съревнованието за съответната позиция. А съм виждал доста хора, които действат точно по този начин и искрено ги съжалявам - назначават ги (това добре) но после картинката става грозна ... [B)]

<div align="right">Originally posted by DGP - 24/08/2004 : 10:34:00</div id="right">

Не те познавам DGP, така че нямам право да се съмнявам в думите ти, но ако това което казваш е вярно ти си от редките случаи наречени ГОЛЕМИ КЪСМЕТЛИИ.

С изключение на първата си работа която започнах преди ... много години - веднага след завършване на образованието си, всички последващи са с препоръка (дори и при обявен конкурс), след което съм назначаван. Не се гордея с това, но разбирам че това е начина по който стават нещата. Не съм съгласен, че "после картинката става грозна ...", защото всичко зависи от това как ще защитиш позицията която заемеш. Досега не ми се е налагало да се срамувам от себе си.

Но по въпроса могат да се изкажат и хората, които дават работа - има такива във форума, нека кажат как стават нещата от тяхна гледна точка

17. Тук е от
    Feb 2004

Категорично не, създадох си работата сам,но преди това отидох да поработя в чужбина,не заради капитал,а за да се науча на "капиталистически" начин на труд и мислене! Препочъчвам го на всички, които имат проблем с работата.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не, създадох си я сам. Започнах през 1992г с нулев капитал, даже и без собствено жилище, което да заложа за да взема кредит.

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*23/08/2004*:* 19:42:07</div id="right">

А сега де!

А как без начален капитал се прави кабелна телевизия?

Не съм го учил туй в университета, честно си признавам. Може да не съм бил на тая лекция.

Много ми е интересно. Ще обясниш ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици - линкове (връзки)
    От dmt във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 118
    Последно: 20-12-23, 20:13
  2. климатик с гъвкави връзки
    От TIREX1 във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 5
    Последно: 06-09-12, 10:36
  3. ЛАН ВРЪЗКИ
    От li4ko72 във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 05-12-08, 20:38
  4. 2 връзки едновременно?
    От peter_nn във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 23-09-07, 15:06
  5. 2 входящи интернет връзки на XP?
    От naughty hacker във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 01-04-05, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе