Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 129

Анкета за изборите /само за сеткомци/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    270
    #46

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    Не на циганския и турския терор!!!



    Атака Българи!

  2.  
     
  3. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    650
    #47

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    3 теми/въпроса за размисъл...



    Тема 1. Костов загуби инерция след средата на мандата си. Кое ви кара да си мислите, че пак ще я набере и ако случайно това стане - че няма пак да я загуби?



    Тема 2. Няма ли да стане страшно ако ДПС не влезе в парламента?



    Тема 3. Ако някой иска "протестен" вот - да пусне невалидна бюлетина - така 4%-та бариера ще е по-висока. С по-малко на брой партии в парламента няма ли да е по-добре?

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #48

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    Какво да ви кажа колеги... Очевидно е, че всеки гледа от своята камбанария и вижда това което иска да види. На този фон и аз ще споделя гледната си точка.

    1. Иска ли ни се или не ни се иска територията на България е обект на много чужди интереси.(корпоративни, кланови, държавни и какви ли не още). Ако аз съм (аз НЕ СЪМ само исказвам хипотеза) представител на някоя световна сила (корпорация, клан, секта, банда и т.н.) как ще постигна интересите си тук и сега. Просто - "купувам" си хората, които са достатъчно известни в страната(т.е. имат медиино влияние) и имат изградена структура за да могат да упражнят това влияние. Кои са тези хора - политиците.Естествено ако не са купени от някой друг преди мене. Това прочие е и обяснение на непрекъснато "роящите" се политически формации.

    2. За повечето от политическите "ни" сили е ясно чии са (слагам "ни" в кавички защото всъщтност не са наши). Тук трябва да добавя, че съвсем не е необходимо всички членове и симпатизанти да са в течение на нещата. Кои за кого лобират може в голяма степен да си проличи по големите им проекти - приватизация, приети закони, концесии, докато са били на власт. Те май повечето се изредиха. Тези които не са управлявали държавата активно действат на общинско равнище.

    3. Естествено докато се отблагодаряват на "спонсорите" (Сорос, Коч холдинг, еврейското лоби, .... ) си, нещичко остава и за тях. Вижте ги как дойдоха в политиката и как си тръгват от нея.(май само Желев и Виденов излязоха глупаци)

    4. Има резон да гласуваш за някого, ако неговите интереси съвпадат, поне отчасти, с твоите.

    5. Може да се пише цял ден. Продължете вие.[:D]



    Аз все пак ще гласувам[:D]

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #49

    Анкета за изборите /само за сеткомци/



    По темите...с елементи на разсъждение:

    1. За каква инерция говорим? Явно тепърва ще се създава нова дясна партия/коалиция, която да се бори за доверие след 4 г./ако не се наложи по-рано/

    2. Няма никаква вероятност ДПС да не влезе в парламента - поне докато избирателната ни система е такава.

    3. По-малко от 4 партии -> БСП, НДСВ, ДПС. Добре ли ти изглежда?

  6. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #50

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ето как изглеждаме в очите на Европа:

    http://tribal.abv.bg/gavra/

    Дали сме добре дошли там???



    <div align="right">Originally posted by Lupus*-*20/06/2005*:* 22:04:51</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    ДА, абсолютно сме добре дошли. Не мога да разбера защо си мислите, че въпреки всичко, не ни искат ?

    български банди, мафия, проститутки, незнам си какво си. Какви са тези глупости. Или може би в Холандия няма мафия ?? Там не си трепят висшите държавни служители. Или пък в германия няма корупция ?!? За това осъдиха Хелмут Колл. В Испания цари невероятна законност, само дето си взривяват влаковете. За Италия няма да говоря, че там направо е по голяма мътилка и от нашето правителство.

    Колкото и смешно да звучи, България, както и цялата източна Европа са пазар, голям пазар с все по нарастващо потребление. И тъй като хората на запад не са като тук (аз за триста лева няма да му работя) и се борят за всеки евро цент, то определено ни желаят. Печалбите на западните икономики ще са къде къде по високи от колкото разходите по нашата инфра структура и безвъзмездните спонсорирания.

    Та аз лично предпочитам да съм в Европа и да работя за чужда фирма, от колкото да съм извън Европа, да се бия в гърдите, колко съм велик, че не ме командва никой и в същото време брутния вътрешен продукт на страната да няма и 1000 лева на глава от населението.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #51

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    Като гледам писанията тук и резултатите от анкетата, ми става тъжно и страшно. Тъжно, защото виждам как с патриотична реторика се омайват справедливо недоволните от двойните стандарти в отношението към различните национални малцинства. Тъжно, защото виждам, че популизмът на поредния Жорж замъглява мозъците на много хора. Тъжно, защото сме бедна държава и подобни възгледи логично намират благодатна почва в обществото ни. Страшно, защото отявленият антисемитизъм и ксенофобията отново надигат глава. Страшно, защото все повече хора не успяват да прозрат опасността от тях - да се подкопае етническият и религиозен мир. Страшно, защото образовани и интелигентни хора се подвеждат по идеите на крайния агресивен национализъм. Страшно, защото познавам историята и знам до какво е водило това.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    2
    #52

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    Атака

  10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #53

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    @Raid,

    За съжаляние си много прав. Към мнението си по-горе защо много хора ще гласуват за "Атака" ще добавя само, че когато дълго едно заболяване не се лекува с терапевтичните средства, най-често идват хирурзите, за да не се стигне до летален край.


  11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #54

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    радикализмът е характерен за по-младото поколение, сред което обаче не се наблюдава висока избирателна активност. така че опасенията ви за влизането на крайно националистически и шовинистични партии в парламента са неоснователни. 4% е ужасно много и по тази причина няма как да има влезли 7-8 формации. истинският проблем е преразпределението на гласовете след влизането на политическите сили.



    няма значение аз за кого ще гласувам. нито ти, нито тя, нито той... мога и накратко да се аргументирам - феноменът НДСВ беше търсене на алтернатива на "оцапаните" от миналото. е, видя се, че формулата работи, затова сега има нови времена, рози, теменужки, рдвр-та и т.н. ... само че на тях им липсва елемента на изненада, откъдето следва, че те чисто и просто ще разводнят слабичко вота, който после при невлизането им в парламента, ще бъде разпределен пропорционално, независимо дали си гласувал за крайна десница или за крайна левица....



    такива ми ти работи, санчо... като ни перне поредното крило по главата ще видим този път с коя мелница сме се опитвали да се борим...

  12. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #55

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    Е какво толкова се чудите - след като няма личност или партия, който/която да е доказал/а себе си - това е. Азис ще ни е кумир на Нацията.

    Днес обикалях 2 часа по улиците на Сливен. Не видях нито една платформа/програма. И очевидно бе, че никой не усеща някаква липса. Навсякъде ми се хилят кандидат - депутатите. Всички лъжат като за последно, за комунистите си е въпрос на социалистически реализъм - тях ги разбирам. За царя си е въпрос на корона- имотите са малка грижа. Всички други май греят в собствена светлина и се опияняват с мечтите за бъдещите проценти.



    Как да не гласуваш в тая обстановка[:P]. Лошото е , че няма за кого.

    Ще гласувам, обаче!



    Резултатите тук не са представителни - парламентът ще е доста по-различен. Все пак си беше интересно (и още е).

    И от нас си зависи - не се сърдете после, че някой е спечелил.



    //OFF

    Не знам дали няма някой с необходимите познания, възможности и желание да представи резултата от гласуването във вид на депутатски места. Мисля, че за всички ще е интересно. И да стане преди събота - нали има някакви ограничения.

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #56

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    "нашият" парламент изглежда така:



    коалиция за българия - 43 места (18%)

    ндсв - 53 (22%)

    одс - 19 (8%)

    дбс - 29 (12%)

    новото време - 14 (6%)

    атака - 82 (34%) !!!!!!

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #57

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"нашият" парламент изглежда така:



    коалиция за българия - 43 места (18%)

    ндсв - 53 (22%)

    одс - 19 (8%)

    дбс - 29 (12%)

    новото време - 14 (6%)

    атака - 82 (34%) !!!!!!



    <div align="right">Originally posted by FearMe - 21/06/2005 : 16:11:07</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    Да - супер!

    Сега да се опитаме да съставим Сеткомско правителство[]



    Много възможности, но май Атака с БСП е най-реалистичното[:P]

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #58

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"нашият" парламент изглежда така:





    <div align="right">Originally posted by FearMe - 21/06/2005 : 16:11:07</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Да - супер!

    Сега да се опитаме да съставим Сеткомско правителство[]



    Много възможности, но май Атака с БСП е най-реалистичното[:P]



    <div align="right">Originally posted by Wise*-*21/06/2005*:* 17:11:52</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    За съжаление не припознавам горепосочените проценти за Сеткомско правителство...не знам защо си мисля, че ако на Сетком му се наложи някой ден да излъчи правителство ще е доста по сполучливо от досегашните :-) Тук има много повече стабиляги от въпросните партии...я да видим как би изглеждало:



    <font color="blue">Правителство на Сетком - никакви коалиции</font id="blue">



    - Крис - министър председател

    - Лупус - министър на културата и туризма ( и мангалите ще пропишат на кирилица )

    - Малоун - главен секретар на мвр ( може да се бие, а и има добро медийно излъчване )

    - Профита - мислех да и дам външните работи ама тя ще ни вкара във война с целия свят - я нещо по безобидно - министър на финансите - нали е счетоводител

    - Пат - с тая папионка и спортяга по натура - министър на спорта

    - Биби - министър на образованието и науката ( логика му е майката, акъл )

    - Каисо - министър на транспорта (нали е драйвер

    - Дзвер - прогонихте го пред девет гори та в десета, затова - министър на замеделието и горите

    предложения за допълване на предизборните листи тук - вакантни места както следва: http://www.bcci.bg/bulgarian/info/ministries.htm


  17. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2,757
    #59

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    Стоп машини! Анулирайте гласуването!

    Изтървали сме много важен участник!

    Добре, че чета блоговете на хората, та да науча, че Извънземнто се е кандидатирало и то за депутат. Това вече няма начин да не ни обедини.

    Край на разцеплението на Сеткомци! [^]

    Код:
    Преди малко ходих до магазина и видях един предизборен плакат - оказа се че E.T. се е кандидатирало за депутат! Да, същото онова със светещия пръст - но като че ли е качило малко килограми и си е сложило риза и вратовръзка. Пръстът му обаче все така си свети. Вижте сами!
    
    E.T.-то обещава по 1000 лева минимална пенсия и 2000 лева минимална заплата - сигурно това е в някакви извънземни левове, иначе би звучало смешно.
    
    Сериозно обаче - колко тъп трябва да си, за да облепиш София с плакати, на които пише "Гласувайте за мен" - нещо именце, номерче, партия да беше сложил...
    Ето го нашето момче: http://netinfo.bg/photo/2005.16.06pl...s/P6171110.jpg.

    Към урните, УРА! [)]

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    1,563
    #60

    Анкета за изборите /само за сеткомци/

    Аз за тоя не ща да гасувам...да ми реже заплатата [:P]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 24
    Последно: 26-04-16, 11:47
  2. Отговори: 144
    Последно: 24-02-07, 02:26
  3. Али Баба и 40-те Сеткомци
    От ru-boy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 39
    Последно: 15-12-04, 10:12
  4. Леко празнуване на сеткомци
    От fori във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 19-06-04, 20:02
  5. Готварската Книга на Сеткомци :>)))
    От D3BEP във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 03-03-04, 01:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе