А, FearMe, ти си ударил шейсетака! ОХРАНАААА!![]()
ок, аз ще съм на 0 постове и [-] рейтинг
който ме уважава.... "ти с'я мени у'уажа'аш ли ма?"
Абе, я си кажете честно, някой обръща ли внимание на рейтинга, че си чешете езиците с него? Аз честно казано изобщо не обръщам внимание на рейтига и не мога да я разбера тая разгоряла се напоследък полемика....
Ако някой ми даде отговор на въпроса, все ми е тая с какъв рейтинг е. Така че нито гледам кой с какъв е, нито гледам аз с какъв съм.
Почвате да ми напомняте да малките деца, дето си мерят пишките. Само дето вие сте по-големи и си мерите рейтинга :D
Аз съм ЗА рейтинга, но бих предложил да се направи така, както е във форума на kaldata.com. Значи за тези, които не са запознати, при повишаване или намаляване на рейтинга се отваря допълнително поле и там трябва да запишеш, защо намаляваш или повишаваш рейнтига на дадения юзер. Не може просто да дадеш + или - без да си написал защо го правиш. При кликване в/у числото на своят рейтинг, юзера разбира къде е сгрешил или къде е помогнал. А не както е тук. Да се чуди човек, за какво е бил санкциониран или за какво поощрен.
Вярвам тиПървоначално публикувано от Io
, но в случая говорим за рейтинг.
@Little_Alien
Рейтинг, брой постове и др. подобни "properties" придобиват някакво значение (според мен) за онези хора, които "заживяват" във форума, за тези за които Сетком е повече от една страница в интернет.
Първоначално публикувано от carcass
И моето мнение е такова - или рейтинг с основание или без рейтинг.... Броячът за мненията трябав да остане, по-приятно ми е да си купувам нещо от някой със 50 мнения отколкото с 1, влязъл само за да го продаде и после пак така безчезно изчезнал.
Но в края на краищата добавянето на още и още и още екстри за губене на времето, не отдалечава ли форума от първоначалната му идея?
Влизам за миг за да изравня резултата, защото не това дали има рейтинг или не е проблема, а начина по който се използва този инструмент на форума. @carcass - добра идея. @Mr.Techno - адмирации за разсъжденията в другата тема. @FearMe - добра насока за развитие и идеи за промяна.
Гласувах "За" - учили са ме, че система без обратна връзка е нестабилна по определение; все още не съм намерил изключение от това правило. Е да, субективно е - няма как да не е, нали се прави от хора за хора.
Сигурно бих предпочел рейтинг не на потребители, а на мнения (има такива форуми), но не ми изглежда редно да мрънкам някой друг да ми направи нещо безплатно, при положение че аз самият не мога да го направя.
Вече се зададе другият въпрос - по-добре ли е гласуването да е явно? Още не мога да си отговоря и за себе си; има си и предимства и недостатъци.
@carcass: Kaldata не е добър пример - една такава назидателна плутокрация се е настанила там, че чак е смешно. По-нататъшно коментиране на други форуми някак би нарушило добрия тон, според мен.
"За".
Както вече писах - може да не е достоверен, но дава цвят и живинка на форума. Без него ще бъде по-сиво.
Това с калдата беше само пример за да се разбере за какво говоря. А какво се е настанило там не е моя работа, а и не ме интересува. Просто според мен ще е редно, ако остане рейтинга, то той да бъде именно нещо подобно на това, за което писах по-горе.Първоначално публикувано от Avis
Аз съм ЗА - хубаво е да си има рейтинг стига да се оценява както трябва. За съжаление не става точно така (за други не знам понеже не пиша и чета другаде ) понеже в оценяването сме много емоционални ми се струва. Някой изказал мнение някъде а това не се харесало на някой и айде няколко минуса.
Друг е въпроса когато последваш някой съвет и след това то трябва един месец да си оправиш бараката![]()
Все ми е тая дали ще има рейтинг или не. Въобще не го гледам, но не ми и пречи.
... Какъв е смисъла на тази анкета?
ПС - всеки написал мнение след моето в тази тема ще получи бонус - ако до момента на написването на мнението е бил с положителен рейтинг, то рейтингът му ще бъде нулиран. Ако до момента на написването на мнението е бил с отрицателен рейтинг към него ще се добавят -20 точки.
Но това не е всичко. Всяко 5-то мнение, вместо да се ръководи по горните правила ще получи по +5 точки към рейтинга, всяко 10-то +10 точки, а 13-тото + 50 точки.
Всички автори на мнения след 50-о спрямо моето ще бъдат баннати за един ден.