Вижте резултатите от анкетата: За или против сте рейтинга на участниците във форума?

Гласували
47. Не можете да гласувате в тази анкета
  • За

24 51.06%
  • Против

19 40.43%
  • Нямам мнение/въздържам се

2 4.26%
  • Друго - моля опиши...

2 4.26%
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 36

За или против .... рейтинга

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Re: За или против .... рейтинга

А, FearMe, ти си ударил шейсетака! ОХРАНАААА!

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ок, аз ще съм на 0 постове и [-] рейтинг
    който ме уважава.... "ти с'я мени у'уажа'аш ли ма?"

4. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Абе, я си кажете честно, някой обръща ли внимание на рейтинга, че си чешете езиците с него? Аз честно казано изобщо не обръщам внимание на рейтига и не мога да я разбера тая разгоряла се напоследък полемика....
    Ако някой ми даде отговор на въпроса, все ми е тая с какъв рейтинг е. Така че нито гледам кой с какъв е, нито гледам аз с какъв съм.
    Почвате да ми напомняте да малките деца, дето си мерят пишките. Само дето вие сте по-големи и си мерите рейтинга :D

5. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Аз съм ЗА рейтинга, но бих предложил да се направи така, както е във форума на kaldata.com. Значи за тези, които не са запознати, при повишаване или намаляване на рейтинга се отваря допълнително поле и там трябва да запишеш, защо намаляваш или повишаваш рейнтига на дадения юзер. Не може просто да дадеш + или - без да си написал защо го правиш. При кликване в/у числото на своят рейтинг, юзера разбира къде е сгрешил или къде е помогнал. А не както е тук. Да се чуди човек, за какво е бил санкциониран или за какво поощрен.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Io
    Аз мога да те насоча и към други неща пораждащи силни чувства... но повярвай ми по-добре е да ги няма
    Вярвам ти , но в случая говорим за рейтинг.

@Little_Alien
    Рейтинг, брой постове и др. подобни "properties" придобиват някакво значение (според мен) за онези хора, които "заживяват" във форума, за тези за които Сетком е повече от една страница в интернет.

7. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от carcass
    Аз съм ЗА рейтинга, но бих предложил да се направи така, както е във форума на kaldata.com. Значи за тези, които не са запознати, при повишаване или намаляване на рейтинга се отваря допълнително поле и там трябва да запишеш, защо намаляваш или повишаваш рейнтига на дадения юзер. Не може просто да дадеш + или - без да си написал защо го правиш. При кликване в/у числото на своят рейтинг, юзера разбира къде е сгрешил или къде е помогнал. А не както е тук. Да се чуди човек, за какво е бил санкциониран или за какво поощрен.

И моето мнение е такова - или рейтинг с основание или без рейтинг.... Броячът за мненията трябав да остане, по-приятно ми е да си купувам нещо от някой със 50 мнения отколкото с 1, влязъл само за да го продаде и после пак така безчезно изчезнал.

Но в края на краищата добавянето на още и още и още екстри за губене на времето, не отдалечава ли форума от първоначалната му идея?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Влизам за миг за да изравня резултата, защото не това дали има рейтинг или не е проблема, а начина по който се използва този инструмент на форума. @carcass - добра идея. @Mr.Techno - адмирации за разсъжденията в другата тема. @FearMe - добра насока за развитие и идеи за промяна.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Гласувах "За" - учили са ме, че система без обратна връзка е нестабилна по определение; все още не съм намерил изключение от това правило. Е да, субективно е - няма как да не е, нали се прави от хора за хора.
    Сигурно бих предпочел рейтинг не на потребители, а на мнения (има такива форуми), но не ми изглежда редно да мрънкам някой друг да ми направи нещо безплатно, при положение че аз самият не мога да го направя.

Вече се зададе другият въпрос - по-добре ли е гласуването да е явно? Още не мога да си отговоря и за себе си; има си и предимства и недостатъци.

@carcass: Kaldata не е добър пример - една такава назидателна плутокрация се е настанила там, че чак е смешно. По-нататъшно коментиране на други форуми някак би нарушило добрия тон, според мен.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

"За".
    Както вече писах - може да не е достоверен, но дава цвят и живинка на форума. Без него ще бъде по-сиво.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Avis
    @carcass: Kaldata не е добър пример - една такава назидателна плутокрация се е настанила там, че чак е смешно. По-нататъшно коментиране на други форуми някак би нарушило добрия тон, според мен.
    Това с калдата беше само пример за да се разбере за какво говоря. А какво се е настанило там не е моя работа, а и не ме интересува. Просто според мен ще е редно, ако остане рейтинга, то той да бъде именно нещо подобно на това, за което писах по-горе.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Аз съм ЗА - хубаво е да си има рейтинг стига да се оценява както трябва. За съжаление не става точно така (за други не знам понеже не пиша и чета другаде ) понеже в оценяването сме много емоционални ми се струва. Някой изказал мнение някъде а това не се харесало на някой и айде няколко минуса.
    Друг е въпроса когато последваш някой съвет и след това то трябва един месец да си оправиш бараката

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Все ми е тая дали ще има рейтинг или не. Въобще не го гледам, но не ми и пречи.

16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

... Какъв е смисъла на тази анкета?

ПС - всеки написал мнение след моето в тази тема ще получи бонус - ако до момента на написването на мнението е бил с положителен рейтинг, то рейтингът му ще бъде нулиран. Ако до момента на написването на мнението е бил с отрицателен рейтинг към него ще се добавят -20 точки.
    Но това не е всичко. Всяко 5-то мнение, вместо да се ръководи по горните правила ще получи по +5 точки към рейтинга, всяко 10-то +10 точки, а 13-тото + 50 точки.
    Всички автори на мнения след 50-о спрямо моето ще бъдат баннати за един ден.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

тествам системата

18. Member
    Тук е от
    Jun 2005

РАБОТИ !!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. За или против евтаназията ?
    От hristoslav2 във форум Анкети
    Отговори: 69
    Последно: 04-07-19, 23:22
  2. За или против хазарта
    От hristoslav2 във форум Анкети
    Отговори: 10
    Последно: 26-06-11, 01:53
  3. gzip - за и против
    От Bibi във форум Програмиране
    Отговори: 8
    Последно: 13-04-07, 11:27
  4. Въпрос за рейтинга.
    От diaflin6 във форум За Форума
    Отговори: 209
    Последно: 05-12-06, 16:20
  5. Barebone pc - за и против?
    От bucho във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 17-07-06, 10:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе