Вижте резултатите от анкетата: Ходили ли сте в казармата и за колко време? Трябва ли да има казарма за мъжа или не?

Гласували
419. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Не съм служил

47 11.22%
  • 6 месеца

25 5.97%
  • 1 година

39 9.31%
  • 1,5 години

78 18.62%
  • 2 години

70 16.71%
  • морски - 3 години

2 0.48%
  • Трябва да има казарма - там момчето става мъж

56 13.37%
  • Добре че вече няма - загуба на време и глупости

77 18.38%
  • 9 месеца

25 5.97%
Страница 10 от 11 ПърваПърва ... 891011 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 159
Like Tree1Одобрявам

Ходили ли сте в казармата?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Re:Ходили ли сте в казармата?

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    На Вас тримцата май Ви липсва службата а ?
    ъъъъъъъ не, няма такова нещо.
    Казармата е един от най големите кошмари, който съм преживял, в живота си.
    Не че не е имало и други, ама тоя е най дългият, от всички.

@stenly
    абе аз ги бех забравил напълно тия Унитри

2.  

3. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Не знам вие какви кошмари сънувате, ама на мен колко пъти не ми се е отварял парашута ,не е истина.
    Най интересното е че си падам на краката и нищо ми няма

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Не знам вие какви кошмари сънувате, ама на мен колко пъти не ми се е отварял парашута ,не е истина.
    Най интересното е че си падам на краката и нищо ми няма
    С тези парашути някой ден ще се пребиеме честно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Compare
    ....(казарма без арест не е казарма) За съжаление ни посрещнаха с добър вечер не е ли малко късничко !
    и на море ни заведоха на бойно обучение прекарахме си супер .
    Срам и позор ,за една година един път не ни вкараха .
    @Compare, за арестите просто не си случил ни на епохата, ни на поделението.
    Пропуснал си да видиш как на сутрешен развод пред цял батальон командира на поделението изкарва пред строя някой си провинил се, със страшен глас съобщава провиненията му и с още по гробовен дава и присъдата. Всичко е толкова строго-официално-тържествено, че очакваш да каже - разстрел! Но не - само 15 денонощия арест
    И тъй като лежането в ареста (лежане е меко казано, защото въоръжен караул по цял ден те охранява докато вършиш най-черната, тежка и мръсна работа в подлението) не се брои за отслужено време - дослужваш съответните дни след като набора ти се е накрещал до пресипване УВО, облякъл си е "цивилките", изнизал се е през портала и се радва вече на бленуваната цивилизация.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

То едно "лежане"
    вечерта се спускат Наровете с верига , сутрин ги заключват за стената - цял ден бач и после седиш на пода , ако не те види часовия.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    То едно "лежане"
    вечерта се спускат Наровете с верига , сутрин ги заключват за стената - цял ден бач и после седиш на пода , ако не те види часовия.
    Чакайте сега .Ама и арести ои е имало в поделенията ?? Ега ти казармата.
    При нас наказанието беше да почистиш сам пусковата . Май- тежките наказания бяха след отбой и забой на поделението / естествено в най-калното време е да се почистят колесарите на пусковата - ама това си беше песен в сравнение с тая на механицит да почистят АТС аи по специално веригите )

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Чакайте сега .Ама и арести ои е имало в поделенията ?? Ега ти казармата.
    Това което написах по-горе беше за щаба на граничният отряд, където си имаше специално помещение за арестантите. Иначе после по заставите няма такива помещения и като сгафиш - пишат ти ареста в книжката и бягаш да се острижеш нула номер и това е.
    Нооо, после идва гадното - при уволнението всички отиваме в щаба и от там ни уволняват. Който е "лежал" арестите - остава да дослужва там излежаните дни. Който обаче не е - лъсват му фенера нула номер дни преди да се уволни и си лежи арестите.
    Тогава приетите за студенти ни уволняваха 3-месеца по-рано от другите. Но студентите-арестанти си отслужваха арестите. И когато във ВУЗ-а почват да пристигат позакъснели нови колеги с едва набола косица - става ясно защо са закъснели
    Лично аз имах един арест за неизпълнение на заповед (да се копаят окопи в дъжд) и после отменен за "отлични резултати по огнева подготовка"

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Стара Загора, 90 година, последен набор служещ 2 години, много поделения - един гарнизонен арест. Издънка, 10 денонощия арест. Един ден подреждане на гарнизонен склад, един ден работа в оранжерия,три дни отработени във Винзавода и дойде 3-ти март та ме хвана амнистия . По същото време другите съарестанти пресяваха въглища, работеха в Бирената или в Пепсито.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    - лъсват му фенера нула номер дни преди да се уволни
    Eй това го изпитах на собствен гръб след преследване с 2 джипки и пеша в Пловдив когато се връщах от отпуска за да се уволня.
    Бяха направи капан на гарата , а аз се връщам от полагаема с 3 см коса. И стана една ..

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Eй това го изпитах на собствен гръб след преследване с 2 джипки и пеша в Пловдив когато се връщах от отпуска за да се уволня.
    Бяха направи капан на гарата , а аз се връщам от полагаема с 3 см коса. И стана една ..
    В Бургас гарнизонните патрули май си имаха норма за изловени отпускари из града. Много бяха настървени, като че ли медал ще получат после за бройката. И се водеше истинска война между морските и "горските" - тоест сухопътните войски. Види ли те морски офицер с червена лента - задължително ще си изкараш вечерта във влажният арест, който е прочут с това, че едно време там са лежали партизани. А сухопътният офицер се прави че не те е забелязал, но горко и тежко на морските които хване.
    Няма нужда да казвам, че причините за ареста бяха изсмукани от пръстите. Същото както ако КАТ-аджия си науми да ти лепне глоба - все ще намери за какво да се хване.

13. ВАЛМАР-68
    Guest

Има ли ГРАНИЧАРИ тука??????????

Ха здравейте и от мен. Случайно попаднах тук ,та викам чакай да влезна да видя какво става . Темата за казармата е хубава, само че трудно се издирват приятелите от войнишките години. В доста сайтове има такива теми и са разпръснати хората . Та да кажа за какво съм тук------------ служил съм 1ГО-Видин 11ГЗ НИСА с.Раковица видинско, период1986-1988г. Ако има някой служил в тоя период по границата с бивша Югославия да се обади. Бях начално обучение в с.Дружба видинско и т.н Поздрави от ефр.Ганев и дано успея да открия някой другар от ония години

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

Аз служих 1 година Вътрешни войски в с. Дебелт. Доста тежка беше службата там - много занятия, гонки и наказания за най малката издънка, само че не със арест, а със мъчения приложени по фашистки устав! Наказваха ни или целия взвод, или цялата рота направо отвънка на плаца строени посред нощ в 02:30 h в пълно бойно снаряжение, с противогазите, плащ-наметалата и марширувахме до сутринта ей така снаряжени, и на другия ден ни чакаха занятия с тактики, и после застъпвахме наряди........ Почти всяка вечер марширувахме цяла нощ тежко снаряжени с противогази, и после не питайте как ходехме на учения на другия ден, и защо имало заспали часови караули по постовете....... Малко преди да се уволним дойдоха от София от ГЕН-щаба една вечер ( явно са имали информация какво става вечер ) и разжалваха нашия ротен командир от капитан на старши лейтенант, и и го командироваха в друго поделение с последно предупреждение, и за малко да го вкарат в дисципа, понеже тези неща които правехме вечер бяха неговите заповеди! Нашият старшина на ротата влезе в дисципа за убийство - застреля един войник. Иначе този фатмак много често посред нощ и той като ротния ни командир ни изкарваше от спалното вънка в студа, само че голи до кръста, и трябваше вместо да маршируваме, трябваше да пълзим по корем по целия плац до сутринта. Повечето офицери и старшини бяха много издухани, и измисляха много коварни наказания с извращения. Там ако някой направи издънка - молеше се да го вкарат в ареста, защото там е скатавка, почивка и рай, но в ареста много рядко вкарваха - обичаха да ни гонят по устав повечето. Все едно че бяхме във фашистки концлагер. Ние просто в един момент свикнахме и не ни правеше впечатление на тези шантави глупости които ни правеха на маймуни, и ги приемахме даже с насмешка. Там се водеше 7-ми Наказателен Батальон за офицери и старшини. Повечето офицерски състав и старшини бяха провинени и командировани за извращения с войници, от други поделения в това в което служих! Имаше един капитан на свръзките - командирован поделение в Кърджали при нас, понеже на вечерна проверка изстрелвал сигнални ракети между строените роти, и като по чудо е нямало пострадали. Командира на поделението пък и той командирован от друго поделение при нас, понеже умишлено застрелял някакъв войник в крака, и разжалван от подполковник на майор. А нашия ротен командир, откомандирован от Нови Пазар при нас, понеже там часовите караули закъснели с няколко минути да правят смяната на постовете, и той счупил прозореца на караулното и го напръскал с туба с бензин след което го подпалил за да събуди заспалите караули и началника на караула, като има обгорени двама войника, но без опасност за живота. За това и ръцете му бяха с белези от изгаряния, като е подпалил караулното в Нови Пазар, и ходеше и зимата и лятото с кожени ръкавици типично като фашистки гестаповец, а зимата слагаше и черен кожен шлифер - все едно фашист от Райхстага. Даже и по физиономия малко приличаше на Хитлер и имаше подобно на неговия мустак, а старшината който вкараха в дисципа, неговия мустак беше копие на Хитлер! Не само по лице ротния к-р и старшината подражаваха на Хитлер, ами и действията им бяха такива. Който е служил там в с. Дебелт Вътрешни войски и чете поста, сам ще се сети за какво става въпрос, и кои са двамата хитлеровци............ Само едно ще загатна: бях в 3-та рота, дето ротния к-р прилича в лице на Хитлер. Двама бетеристи от нашата рота закъсняха да се върнат от отпуската само с два часа по късно дойдоха в поделението, и наказанието им беше цял ден да търкалят гуми на БТР на плаца........ Понеже гумите са много тежки, ротния полудя и ги накара да бягат на плаца с противогази и снаряжени. Ако евентуално вкараха някой в ареста, което беше рядкост, командира на поделението лично изливаше вътре кофа с хлорна вар, за да е гадно на арестанта. Аз така и не влязох в ареста де. Имах други по гадни наказания по устав, но не ми дремеше - бях свикнал. После като се уволних, станах кадрови войник, но не при нашите при които служех, а в сухопътни войски , и ми се видя рай професията войник в сравнение с издуханата казарма. Разликата е огромна - нямаше такива простотии като в казармата. Работих военен от 2001 г. до миналата 2009 г. понеже ни съкратиха и закриха поделението. Имам 2 мисии - едната в Авганистан, а другата в Ирак. Отидох просто от любопитство за да видя какво е. Е не е приятна атмосферата там, но аз бях претръпнал вече. Сега се занимавам с WEB-дизайн. Според мен армията трябва да е незадължителна, понеже не е за всеки. Аз съм авантюрист и ми харесва да има екшън и тръпка, и обичам да рискувам, но знам че не всеки е като мен. Има много момчета които просто не са за там, и някой не издържаха психически. По добре - който иска, става военен и си получава заплата, така хем няма глупости и извращения, така хем тези който не са за армията ще са ОК.

16. Тук е от
    Apr 2012

Имахме едно старо куче , редника Тихомир Дянков , някъде от Великотърновско .Грозно , тъпо ,безформено човече с голяма и изключително празна глава , породи което старите му бяха лепнали прякора "Кашона" .Измисляше си всякакви поводи да тормози новобранците и да се прави на велик .Обаче нали си е тъпо парче , направи няколко издънки и го оставиха да дослужи около 10 дни. Живота му се превърна в ад , а голямата му празна кратуна заприлича на шестоъгълник . Офицерите също не го обичаха и нямаха нищо на против да го тормозим , но изглежда се изплашиха и го уволниха на 5-тия ден. Иначе си беше незабравимо , макар и дълго преживяване 20.09.82-01.11.94

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

12 г. !! ... нещо дълго си лъскал шмайзера....

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    12 г. !! ... нещо дълго си лъскал шмайзера....
    Еми - въпрос на ентусиазъм.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 11 ПърваПърва ... 891011 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отменят казармата!
    От The Mask във форум Коментирай новина
    Отговори: 19
    Последно: 05-07-06, 23:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе