Вижте резултатите от анкетата: Ходили ли сте в казармата и за колко време? Трябва ли да има казарма за мъжа или не?

Гласували
419. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Не съм служил

47 11.22%
  • 6 месеца

25 5.97%
  • 1 година

39 9.31%
  • 1,5 години

78 18.62%
  • 2 години

70 16.71%
  • морски - 3 години

2 0.48%
  • Трябва да има казарма - там момчето става мъж

56 13.37%
  • Добре че вече няма - загуба на време и глупости

77 18.38%
  • 9 месеца

25 5.97%
Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 159
Like Tree1Одобрявам

Ходили ли сте в казармата?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Ходили ли сте в казармата?

Служба: 729 дни
    Отпуски: 120+ дни (имах много отпуски-награди, щото бях отличник; градска и *пълна - горе-долу по равно)
    Наряди: 150+ дни (До 130 ги броях, после им обърках бройката кое кое е: дневален, дежурен по рота, караул, разводач на караул, н-к караул и т.н. На всички празници бях в някакъв наряд – падах си и малко черна овца. В двата есенни дни когато времето става +1 час пак бях някакъв на пост.)
    Арести:
    - локален: 25+ дни
    - гарнизонен: 12 дни (дадени 7, още 5 забравен в гарнизонния арест)
    Остригван: 5-6 пъти, но се уволних с коса
    Стрелби: 1 на брой от 4-5, награден за точна стрелба, наряд в поделението на всички останали срелби
    Изстреляни патрони: (!!!)на стрелба 8 на брой от общо 9 (1 патрон засече) + 2 изстреляни патрона в пясъчника на караулното
    Минимална температура: -30 по Целзий. Над 50 последователни денонощия беше под нулата (зимата 1984-1985)
    Макс. температура: лятото 60+ в металния фургон
    Зарязан от ученическата любов по време на службата : да
    Изпито пиене: много
    Повишаван (в чин): ефрейтор и мл.сержант
    Повишаван (в длъжност): п-к взводен

*пълна отпуска – забравил съм вече как се казваше тая отпуска, при която се спи извън поделението

ПП. Не съм горд с тази работа. Дори сега след 20+ години, предпочитам да не ми се беше случвало.

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от izwerga
    Изправи се гора от стомана , насочете се бойни дула , насочете се в гневна закана , към врага , който носи война , вооойна ...
    Артилерия и ракетни? къде? Само не ми казвай в Пловдив противотанковите 100мм-ви гладкостволни...

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    *пълна отпуска – забравил съм вече как се казваше тая отпуска, при която се спи извън поделението
    Е, хубава работа - ами ГеСеПе се казва. Гарнизон С Преспиване
    За един ГСП мой съсед се прибра от Сливница в Сливен, колкото да закуси, и се върна обратно. За 6 м., дето ги изкара там, това му беше...

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@Kris11 - национална обида ша праиш а ?
    стингъра видя от нас

Вярно до 3км е макс. примерно разстояние , но ходи поне на 17 км.
    Все пак е малка
    а за храната- аз мога да кажа , тъй като бях и "кухненски паткан" - БЪЛВОЧ !
    Еееех след 10г , какво ще си говорят малдежите кат седнат да пият ! само за жени ще говорят- баси досадното

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ей ма и мен.2 години и 3 месеца - годините 87-89.Служба и по време на екскурзията, близо до местата, където се преминаваха КПП-тата..6 месеца школа в под 22290 в гр. Х за това време 2 гарнизона на клетвата и на производството.Първа домашна отпуска на 1 година служба, втората - полагаемата на 1 година и 9 месеца.Длъжност стрелец СПГ-9, сиреч станочен противотанков гранатомет.Туй чудо се носи от двама дълго е към 2 метра и тежи към...40 кила мисля, че беше.С него на гръб се бягаше марш на скок от 16-20 километра всяка седмица.След това по граничните части.Определено имаше простотии, но и неща, които могат да се видят, усетят и преживеят само там и никъде другаде.За жалост сегашните келеши няма да разберат за какво става дума.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Еееех след 10г , какво ще си говорят малдежите кат седнат да пият ! само за жени ще говорят- баси досадното
    Ти мани, ами както е тръгнало, може и само за мъже да си говорят

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Браво за този линк! На толкова детайлно описания не бях попадал.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Разкажете някои смешни издънки от казармата.
    Темата е благодатна и може да надхвърли по обем "Климатици" и "Избор на плазма и LCD"

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Разкажете някои смешни издънки от казармата.
    Темата е благодатна и може да надхвърли по обем "Климатици" и "Избор на плазма и LCD"
    ами тя темата така започна... първата страница-две са с глупости от време оно

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Веднъж реших да се "скатая" от караул и баш тогава дойде проверка ама не пеша , а с джип
    И по закона на мърфи тръгнаха от към моята вишка първо - ами обиколих полосата ( 4км ) преди джипа да стигне моята зона . Едвам отървах кожата. А старшината ме усети де и после ме скъсваше от Бъзик - "Летящия холандец къде е - че да отиде на бегом да ми купи нещо от близкото село ,че умирам от жажда "

И до преди два три месеца са ме разправяли в поделението !
    лошото е че и други са опитвали номера , ама не са успявали и са си го отнасяли.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ами тя темата така започна... първата страница-две са с глупости от време оно
    А @FearMe не е ходил у казарма - скатавката !

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

'99, ШЗО "В.Левски", В.Търново, тиловак
    с ViK сме били по едно и също време, но той е бил пехотинец в съседната рота

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цели 2 г. загубих в Инженерни войски в Белене. Е, с изключение на първите 6 месеца школа за Младши Сержант бях в Щаба на Правец16 и играех във футболния отбор. Имах и 5-6 месеца отпуск от награди и заради счупване на глезен при един мач. Но 2 от най-хубавите години от живота ми 18-20г. се загубиха. Бях от последните набори приети висшисти служили преди образованието си. Според мен 3-6 месеца са напълно достатъчни. Може и да звучи изтъркано и клише, но сякаш наистина станах по-сериозен и възмъжал след казармата в сравнение след гимназията. Да не говорим за отличната физическа форма, с която излязох, нищо че и преди това тренирах 7г. футбол. Сериозна школовка за духа и тялото бе все пак.
    Най-голямата издънка бе, как си тръгнах един петък за Плевен нелегално с мноооого трудно измъкната уговорка с дежурния в събота вечер офицер - градски, но доста гаден. Всяко дежурство лимита му бе 3 остригани войника и 3 в арест. Човекът използваше непрогледните мъгли в Белене (1-2 метра видимост) и заварваше доста често спещи дежурни и караул. В събота през нощта става късо съединение на луминесцентната лампа на тавана на стаята ми щаба. Прогаря гредоредът и таванът с дървена ламперия се срутва. Караулът на първи пост влиза и спасява безценния за времето си Правец-16 с всички данни за гориво и резервни части, мобилизационен резерв на техника за строеж на понтонен мост на Дунава при война. Получава 5 дни отпуск награда. Всички началници са алармирани да дойдат, защото инфото е секретно. Добре, че имам приятел в АТЦ-то, който ми звъни в Плевен в 3ч. през нощта и бащата ме докарва с Ладата на пожар за отрицателно време и изпреварвания през 2 разминаващи се коли. После 2 дни коване на ламперии, пране и чистене на килими, мокети, тапицерии, шуби на ЗКТЧ-то и т.н. Но ме заплашваше голямо разследване заради важността на информацията и липсата ми.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

На всички настроени носталгично по казармата, им пожелавам 30 дена запас от соц тип.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 11 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отменят казармата!
    От The Mask във форум Коментирай новина
    Отговори: 19
    Последно: 05-07-06, 23:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе