Вижте резултатите от анкетата: Ходили ли сте в казармата и за колко време? Трябва ли да има казарма за мъжа или не?

Гласували
419. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Не съм служил

47 11.22%
  • 6 месеца

25 5.97%
  • 1 година

39 9.31%
  • 1,5 години

78 18.62%
  • 2 години

70 16.71%
  • морски - 3 години

2 0.48%
  • Трябва да има казарма - там момчето става мъж

56 13.37%
  • Добре че вече няма - загуба на време и глупости

77 18.38%
  • 9 месеца

25 5.97%
Страница 9 от 11 ПърваПърва ... 7891011 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 159
Like Tree1Одобрявам

Ходили ли сте в казармата?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. ilian_91
    Guest

Re: Ходили ли сте в казармата?

Не съм защото просто още не съм навършил годините,но явно няма и да ходя

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

- Като часови на застава от 4 сутринта в едно зимно утро, вместо да обикалям около нея - се намъкнах в кухнята и съм заспал на топло, прегърнал автомата, сврян между 2 шкафа. Старшината, а старшините по заставите са с ранг на офицер - пообиколил навън, като не ме намерил - влиза в столовата и ми извиква фамилията. И аз в просъница веднага отговарям отвътре с войнишко стегнато и силно "Аз!" За части от секундата се усетих и веднага изхвърчах навън през задният вход и пак почнах да викам "Аз!", все едно и първият път отвън е било. Размина ми се, макар че не успях много да го заблудя

- На километри от заставата, в посока границата имахме едно бунгало в гориста местност, където в района лятно време давахме 24-часов наряд. Вътре само 2 разбити легла (само пружини, нищо друго) а наряда е от 3-ма. Това беше нарочно, за да не спят през нощта и 3-мата, а единият да е часови със смяна на 4 часа. Офицерите от заставата ни устройваха клопки - нощно време идва някой от тях с колата си, изгася я отдалеч и пеш се промъква да ни изненада как всички спим. Имаше изпатили си, но след като една нощ един от старите - нервак и половина - изскочил зад гърба на промъкващият се офицер, много добре знаещ кой е - щракнал затвора на автомата и и грозно му извикал "стой или ще стрелям, твойта мамица!" - спряха проверките.
    На тези наряди си правихме дивни пикници. Задължително шишчета на жар. Дини и пъпеши от бостаните. Но бирата беше проблема... Имахме си скрити празни бутилки, които по нелегален начин се заменяха за пълни в града, на около 6-7 км пеш през гори, нивя и градини.
    Един ден, още с отиването до бунгалото за нов 24 часов наряд - 2-мата стари с които бях в наряд - като новобранец ми връчиха мешката с празните бутилки и ми дадоха 300 заръки да внимавам много да не се издъня, а и без бира да не се връщам. Ако съм се издънел - те ще казват, че не знаели накъде и за какво съм тръгнал. ОК, стигнах аз до града предпазливо и с много оглеждане и тъкмо наближих магазинчето с бирите - чувам бесните спирачки на Москвич-ча на заместник командира на заставата! "Ей сега ще те науча аз тебе!" ми изкряска през прозореца и потегли пак за да може да паркира наблизо. Докато направи тази маневра - бързо хвърлих мешката с бутилките в един контейнер за боклук до мен. Дойде той с пяна на уста и като почнаха едни крясъци - самоотлъчка от бойният пост, военен съд, в дисципа щял да ме вкара и все в този дух. Какво правя в града?? Измънках че не съм успял да си набавя цигари преди наряда и не съм знаел как ще издържа. И той пушач - поомекна малко. Заповяда ми на бегом да се връщам на "бойният пост", щял да се разправя с мен на следващият ден, след изтичането на наряда. Двамата стари и те ми триха сол на главата - голяма издънка било, щял съм да си изпатя много. Но чудо - като се върнахме в заставата на другият ден, аз готов за всякакви разкаяния - зам. командира и дума не обели по въпроса, все едно нищо не се е случило! С това приключи тази издънка.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Браво за този линк! На толкова детайлно описания не бях попадал.
    Ами тръпка.
    Бях намерил и една още по-интересна за първият съборен U2 в Китай оше през 1959 г. но не мога да я намеря. Това е било засекретено.Летец от Тайван - загива./Първите U2 са без катапулт и летеца без парашут поради увереността , че са недостожими на височината. След около 1 г пак в същия район е свалена съпругата му , но тя оцелява.

Разкажете някои смешни издънки от казармата.

1.Неделя . Близкото село е на 3,5 км / колкото да не паднат там БРД тата/ Новобранците са оставени дежурни - старите на кино в селото . Имаше избрани новобранци да дежуряти наблюдават пред киното и да гледат на смени филма. По едно време по средата на филма се казва тревога и кой ка свари се изнася - през затъмнени прозорци, през врати и бегом към поделението. Пътя е черен със завои, но през гората има познати просеки . ОК -то нали е тренирано на леки спринтове се изнесе до бойния район през 2 ната ограда / 1та е Кльон/ и зае позиции преди джипката на командира да се дотътри до КПП то на поделението.
    2. Всеки 2 разчета си имат беседка и горичка. В нея имаше заровени бурета с вино. Въпреки претърсванията на беседки, атомни уж укрития - няма накличност на алкохол . След тежка дейност малко преди обяд има почивка .Ипрез маркуч се сръбва малко освежаваща червена течност /района е до Станимака/. При строяване за обяд старшината души и му мирише на алкохол , но няма дрегери ..

3. Лятно време . Вечерна проверка , след това лягане. По едно време след 24 ч. дежурният страшина влиза в спалното помещение и заварва следната картинка : по средата на помещението растелени 2-3 платнища и на тях наредени - дини, пъпеши и щайгички с ягоди Около тях са наредени огневаците . Ами поради услилна работа трябва народа да си похапне малко свежи плодове.
    Изцъклиха му се очите.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2002

1 години мина и замина
    Простотия до шия, стой за да си изградиш характер и бла бла .... Пълна загуба на време .
    Единственото нещо което ми харесваше беше перфектната храна и условията за живеене който предлагаше Марино Поле до Карлово.
    Единствените хубави спомени бяха като се нажулихме на рожденият ми ден с бутилки пещерска отлежала (беше на мода ) прибирайки се през главните портали с мисълта че ше ни вкарат в ареста (казарма без арест не е казарма) За съжаление ни посрещнаха с добър вечер не е ли малко късничко !
    и на море ни заведоха на бойно обучение прекарахме си супер .
    Срам и позор ,за една година един път не ни вкараха .

6. nikolo
    Guest

Да се възстанови ли отново закона за всеобща военна служба- предложение за нова

Да помислим , трябва ли да се визстанови закона за всеобща военна служба или някаква друга алтернативна форма на казармата.
    Николо

7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re:Ходили ли сте в казармата?

Аз бях телефонист и на радиовъзел. Едно от задълженията ми беше да пускам химна сутрин и вечер когато се вдига и сваля знамето. Една неделя трових мангалите с метъл по радиоуредбата и съм забравил касетата в дек-а (Unitra). Идва момента с сваляне на знамето, аз си мисля, че съм поставил правилната касета, всички застават мирно , командва се "Знамето свали!" и от говорителите започва да се чува як метъл при което всички изпокапват от смях а аз преспах в ареста . Това ми е най-якият спомен от казармата.

8.  

9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@stenly
    да не би да беше, от ония гадни Унитри, дето касетите се слагат, като при касетофон, за кола?

10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

fXOrange, нееееее, тая Унитра за която говориш беше върха на сладоледа за времето си. Това с което пусках музика беше подарък от старият преди мен телефонист, понеже беше счупил вграденият касетофон в радиовъзела и представляваше това.

11. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Аз бях телефонист и на радиовъзел. Едно от задълженията ми беше да пускам химна сутрин и вечер когато се вдига и сваля знамето.
    Връзкар

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

nikolo, не те знам в момента на колко промила си, ама човек с всичкия си няма и за секунда да поиска този кретенизъм да му се случи отново, хеле пък на сина му!
    (no offence)

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Връзкар
    Късмет Vandal, чист късмет. Лошото беше ,че служих чак в ... София.

П.С. Ха , същият сън и аз го бях сънувал.

14.  

15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@FearMe
    хехе, аз си сънувам още, как ме вкарват в казармата на сила, и аз и викам - недейте бе хора, вече съм служил един път!

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    @FearMe
    хехе, аз си сънувам още, как ме вкарват в казармата на сила, и аз и викам - недейте бе хора, вече съм служил един път!
    Ха, ха и аз го сънувах това до преди 5-6 години. И в същото поделение ме вкарваха .

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

На Вас тримцата май Ви липсва службата а ?

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    На Вас тримцата май Ви липсва службата а ?
    Зависи кой каква службица е карал
    Скатавките едва ли са преживяли голям стрес. Но за други служби - където имаше случаи нарочно да се прострелват и осакатяват та дано да ги пишат негодни за служба, или да им дадат по-голяма отпуска? Сънува се и още как. Аз брой няма колко пъти съм сънувал хем че пак влизам в казармата, хем че и в запас ме викат

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 11 ПърваПърва ... 7891011 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отменят казармата!
    От The Mask във форум Коментирай новина
    Отговори: 19
    Последно: 05-07-06, 23:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе