Точно как и какви доказателства? Защото аз под "доказателства" разбирам такива, които ще се приемат от съда.Първоначално публикувано от Malone
Точно как и какви доказателства? Защото аз под "доказателства" разбирам такива, които ще се приемат от съда.Първоначално публикувано от Malone
Уважавам правото ти на мнение, но това е все едно аз да давам съвети по програмиране, защото разбирам малко от компютри и имам три компютъра.
Това че, около теб хората били юристи, а не адвокати потвърждава това което казах - идея си нямат от наказателно право и процес, а с риск да се повторя и да стана досаден НП няма нищо общо с останалото право и по тази причина се получиха категорични "компетентни мнения" от хора не влизали наказателен съд.
600 заседания, казваш.................хм, няма състав който да има толкова натоварен график за година, това прави 50 на месец, да сигурно твоите са за 10 години, ама звучи интересно. И аз нямам толкова заседания. Това обяснява нивото на твоята осведоменост по наказателни дела. Макар че, в съдебна фаза "обвиняемият" има друго процесуално качество, а именно подсъдим.
Полицията пак погна интернет-операторите
МОНИТОР
Полицията е изпратила разпореждане до интернет-операторите да извършат вътрешна проверка на мрежата. Това съобщи за "Монитор" Вени Марковски, председател на "Интернет общество - България".
В заповедта е записано, че трябва да бъде установено дали в рамките на изградената мрежа се съдържат закриляни обекти на авторското и сродни на авторското права. Освен това, операторите трябва да проверят и дали се предлага достъп без необходимото по закон съгласие на правоносители за това на неограничен брой лица до въпросното авторско произведение.
"С тези си действия, полицията на практика въвежда драконовски и безмислени мерки за цензура и контрол. Ако трябва да се съобразят с разпореждането, доставчиците трябва да почнат да контролират цялото съдържание в целия Интернет", коментира Вени Марковски. Той заяви също, че организацията му е готова да съдейства на засегнатите лица с правна помощ.
http://www.monitor.bg/bulgaria/artic...id=20&eid=1024
Нема лабаво!
Брях тоз Вени как се е активизирал, да не се е кандидатирал за Евродепутат? Нещо не го чухме да плаче на висок глас кога БОЛ-а спря торентите, а като видя колко народ надигна глас - обади се и той.Първоначално публикувано от Lupus
Ми нали беше нещо съветник на Президента, на Калфин и прочее, що не им обади каква е далаверата ами търчи у в-к Монитор?
Изпълненията на Вени Марковски и на мен не са ми по вкуса, но в случая съм съгласен с казаното от него във в. Монитор. Доколкото разбрах (казаха ми хора, гледали репортаж по телевизията) в момента течала акция с/у FTP сървърите. Просто аман от уродливи изпълнения. Хем на протест ходихме, хем по медиите се писа и говори, хем в Интернет се изказаха тонове мнения и въпреки всичко това, милите меверейци пак искат незаконно да се борят с/у технология, а не с/у престъпленията.
"До всички по-извeстни собственици на дворове:
Нареждаме ти да си затвориш двора, защото едни наши благодетели ни казаха, че в него разни неустановени лица съхраняват вещи с неустановен произход, които може и да са крадени. Ако не го направиш до 1 март, ще ти изземем камиона, под предлог да проверим дали с него не са превозвани крадени вещи, с което евентуално да те дадем под съд. Нищо, че едното няма връзка с другото. Ще ти го вземем за няколко месеца, понеже можем и понеже не ни пука, че с него си вадиш хляба."
"Съобщение до медиите:
Задържахме за 72 часа собственика на един от най-големите дворове с отворен достъп. Иззехме му и колата за проверка. (3 пъти УРА!). За съжаление не успяхме да затворим двора, понеже се разбра, че се намирал в САЩ."
"Съдът постанови да пуснем задържания. Деба. Що така. Оня пък каза, че можело да задържим колата - не му трябвала. Баси странното."
"Нареждам да се затворят 4 главни пътни артерии, по които може да се стигне до двора в САЩ, който е собственост на задържания"
"Отменям забраната за затваряне на пътни артерии до САЩ, защото май е прекалена простотия, дори за моя гладък мозък."
"Акцията продължава, понеже Шефът каза, че не сме се осрали изобщо, ами сме си вършили работата пред парламентарния контрол. (3 пъти Ура!) По случая почваме да нареждаме на хората да не си карат джиповете. (Камионите за момента няма да закачаме, че много шум се вдигна)."
Да ви звучи познато? Защото на мен ми звучи - правя асоциация с литературния герой Простетник Вогон Джелтц от едно любимо произведение наречено ,,Пътеводител на галактическия стопаджия'' от Дъглас Адамс.
Първоначално публикувано от Ghost
Най-безсрамно копирано от: http://portal.bg/news.php?cat=main&read=20070104001
ВНИМАНИЕ! Отново полицейски произвол в Интернет (1-4-2007)
Полицията отново действа със съмнителни методи, нарушаващи основни принципи на правото?*
Този път това е под формата на разпореждане до Интернет-операторите (вижте го тук: 1-ва страница, 2-ра страница) да извършат вътрешна проверка на мрежата
===============
Нели Огнянова: “Вътрешна проверка на мрежата”, после външна
Целият текст от Нели Огнянова, ЦЪКНИ ТУКЗащо разпореждането е за FTP сървъри - не е ясно, но темата днес пак е “отговорност за незаконно съдържание онлайн”. Две директиви действат паралелно в този случай относно отговорността - 2000/31/EC за електронната търговия (за отговорността по принцип) и 2000/29/ЕС за авторското право в информационното общество. На сървърите на един доставчик може да има негово собствено съдържание, например програми, и съдържание, предоставено от други лица, например при хостинг. Като всяко лице, доставчикът отговаря за “своето съдържание” на своите сървъри.
Но като доставчик на услуги на информационното общество, юридическото лице няма задължение да осъществява мониторинг, нито може да му се възлага да търси факти и обстоятелства, указващи неправомерна дейност (чл.15.1 Директива 2000/31/EC).
======================
Делян Делчев: Отново полицейски произвол заради Интернет!
Целият текст: Блогът на Делян Делчев, http://delian.blogspot.com/2007/04/blog-post.htmlПолицейския произвол край няма. Това е било винаги, и за всякакви престъпления. Отдавна е време полицаите да бъдат образовани на законите, чието спазване са призвани да контролират. Нека не коментирам това как катаджии не познават закона за движение по пътищата, а да обърна внимание отново на очевидния факт, непознаване на материята Интернет, и продължаващите полицейски издънки в опитите да проконтролират „пиратството” в полза на частни субекти, със спорни права върху контент (нека обърна внимание, че полицията е редно да изисква от „Диема Вижън” и „Амотера” документи, с които те показват, че са заинтересовани лица и представители на правата на Content Owner-ите, защото аз съм виждал подобни договори и имам известни забележки точно по тази част. Ако полицията не е постъпила така, то тя извършва рекет под чуждо влияние. И е редно да го знам, защото отдавна се дразня на едни хора, и се чудя как да им пратя полиция, ще пробвам да кажа, че са наркодилъри...).
... думи нямам - на фона на това заглавие: "Случайни граждани пострадаха при престрелка в Бургас"
http://news.ibox.bg/news/id_1018333394
пак се търси под вола теле че е по лесно ...
Излезте с предложение до МВР (или който и да е болен мозък там) да забранят интернета като в някоя популярна средно източна страна ...
Доклад от Интернет доставчик "Железен кабел" ООД
Във връзка с Протокол No... от 30.03.2007-а година беше извършена проверка на територията на ..........
Беше констатирано наличието и функционирането на FTP на интернет адрес 192.168.1.25 със следното съдържание:
01.02.2006 Ј. 00:43 4 853 035 01 6-kokoshki-sym-zaklala.mp3
01.02.2006 Ј. 00:46 5 789 684 02 na-babami-pitkata-live.mp3
01.02.2006 Ј. 00:49 4 943 936 03 klip-na-kokoshkite.avi
01.02.2006 Ј. 00:57 13 375 644 04 pianski-pesni.mp3
01.02.2006 Ј. 01:00 6 513 795 05 Madona-Music.mp3
01.02.2006 Ј. 01:05 9 333 149 06 Britney.avi
01.02.2006 Ј. 01:09 6 214 113 07 Azis-Kak_boli.mp3
..............
..............
..............
Следва разпечатка на съдържанието на файловете:
6-kokoshki-sym-zaklala.mp3 - 50 страници
na-babami-pitkata-live.mp3 - 30 страници
klip-na-kokoshkite.avi - 92 страници
pianski-pesni.mp3 - 45 страници
Madona-Music.mp3 - 32 страници
Britney.avi - 120 страници
Azis-Kak_boli.mp3 - 60 страници
..............
..............
Тъй като в "Железен кабел" ООД не работят специалисти по авторското право и сродните му права, молим да извършите експертиза на горепосочените обекти, за да установите кои от тях и дали се явяват обекти, закриляни от ЗАПСП.
Настоящият доклад от 78353748593 страници е отпечатан в два екзпемляра - един за Полицейският огран, издал разпореждането и един за Министерството на Халтурата.
Ако живеехме в нормална държава, това би свършило работа...всъщност, ако държавата бе нормална, изобщо нямаше да има такова нареждане. У нас, обаче, подозирам, че такъв отчет би довел до изземане техникат зад ИП адрес 192.168.1.25 за проверка....
Ясно е, че доста има да учи полицията.....ясно е също, че сега е в сесия
То човек само като погледне оформлението на документа, неправилно пренесените редове, двустранното подравняване, с множество интервали и прочее, ще му станат ясно много неща. Първо - за основа на документа е ползван стар, писан още по времето на ДОС /или някой умело е слагал ЕНТЕР след всеки ред). Второ - пишещия няма поне минимална компютърна грамотност, за да приведе документа в човешки вид.
Да не говорим е навсякъде се изискват поне 2 свитедели, за да бъде осъден един човек, ама тук явно и това не важи, един е напълно достатъчен, ако и е сляп и глух - още по-добре
И такива едни люде седнали да определят кое е правилно и кое неправилно в интернет.
Точно според тяхната логика - щом имаш компютър - значи си престъпник. Щом е вързан в мрежа - значи си организиран престъпник. Колко ли съжаляват че не е светлото комунистическо време да почнат да обикалят вечер по улиците и където чуят че се трака на клавиатура, да влизат и да прибират всичко.
To май не само срещу нарушаването на правата на Интернет потребителите трябва да се протестира!
Прочетете това: http://skatebg.com/skate.php?id=126
Май полека-лека някои стари навици на "некои органи" се възраждат.
Ама аз друго не мога да разбера. Какви са тези дето претендират за някакви обекти на авторското право, които не са на български език.
Как може да ми претендират за някви филми или игри, за софтуера да не говорим който са англииски или немски или френски или квото е там. Въобще цялата тази история ми е толкова смешна и пошла, че няма на къде повече. Как може да се опитват някакви да ми искат пари за нещо, което дори не разбирам. Как може цели енциклопедии, романи научни трудове, статии и тн. да се превеждат на български и да си ги купувам. Обаче в същото време Пулсар да ми искат 100 лева за НФС на англииски ! Обаче в закона вече изрично е описано, че всяка стока трябва да се дава и ПРЕВЕДЕНО НА БЪЛГАРСКИ упътване за употреба. Вие да сте видяли игра или софтуер с упътване на български ? А да сте видяли филм (изключвам детските) преведен на български ?? Как може в Италия да гледат на Италиански, в Германия на Немски, а на мен тука да ми ги пробутват на англииски с някви супер куцо преведени субтитри. И да ме карат да плащам за това.
Когато игрите, софтуера и филмите, започнат да се предлагат на родния ми език, преведени. Когато така наречените "притежатели на права" направят нещо, с което да си заслужат парите - тогава аз на драго сърце ще спра да ползвам торенти и ще започна да си купувам това, което ми харесва.
А до тогава - Arena for life !!
Е защо пък баш АРЕНА фор ливе??? забравихте ли кой пръв въведе СМС-ки за регистрация и теглене? А съм чувал че ходел същия 'ощетен' сега човечец, да иска от провайдерите парички. А не бяха ли и Дата.бг така?Първоначално публикувано от Кайсо