Вижте резултатите от анкетата: Ще участвате ли?

Гласували
95. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 23.16%
  • Не

23 24.21%
  • Искам, но нямам възможност

50 52.63%
Страница 17 от 18 ПърваПърва ... 715161718 ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 258

Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Цитат Първоначално публикувано от Кайсо
    Ама аз друго не мога да разбера. Какви са тези дето претендират за някакви обекти на авторското право, които не са на български език.
    ...
    И аз това се чудя! И съм се зарекъл Бритнито Спиърса докато не пропее на български да не я слушам! То не че има нещо за разбиране в песньовките й, де. И пълен бойкот даже съм й наложил - и от торентите не я тегля. Че и на живо да ми падне, пак няма да я опън... Упс! Май се олях! Again... ;-)

PS: Мани другото, ама к'во ще правя ако верно взема та пропее, милата, на български...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Тук и аз съм съгласен. Арената направиха 1 куп глупости. То не бяха регистрации, то не бяха покани, то не бяха смс-и, то не бяха неработещи форми за регистрация, то не бяха липси на поле "забравена парола", то не беше...И аз не съм им фен, но както вече се изясни, надявам се, в тази тема, протестът не е в полза на арена, замунда или някой друг, а срещу произвола на МВР и в защита на Интернет потребителите. Това, че интересите на тракерите съвпадат с тези напотребителите е страничен ефект.

4. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    И аз това се чудя! И съм се зарекъл Бритнито Спиърса докато не пропее на български да не я слушам! То не че има нещо за разбиране в песньовките й, де. И пълен бойкот даже съм й наложил - и от торентите не я тегля. Че и на живо да ми падне, пак няма да я опън... Упс! Май се олях! Again... ;-)

PS: Мани другото, ама к'во ще правя ако верно взема та пропее, милата, на български...

Хмм, кой говори тук за музика изобщо ? Някъде в предия пост да споменах музика.

А колкото до арената - името Арена бе споменато фигуративно с оглед на случилите се събития на последък.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Видях, че не си споменал музиката. Но в случая проблемът е точно с музиката и филмите, не толкова със софтуера и игрите. И в този смисъл аргументът ти не издържа. Може да има известен резон по отношение на филмите, но ако си купиш оригинален диск, субтитрите не са куци в над 90% от случаите (не визирам тези дето ги раздават с някой изпаднал вестник). Аз, а и не само, предпочитам субтитри вместо дублиране на български. Но това си е и въпрос на вкус, все пак. Иначе по твоята логика трябва и колата да не карам, 'щото пише "FUEL", а не "БИНДЗИН".

BTW, точно същото се дъвчеше навремето покрай кампанията за легализиране на MS продуктите. Тогава микромеките казаха, че ако се пооправят нещата ще вложат труд и усилия и ще направят локализирани версии на продуктите. Е, частично си изпълниха обещанието. Друг е въпроса колко са се справили и кой ползва българизираните версии...

6. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Видях, че не си споменал музиката. Но в случая проблемът е точно с музиката и филмите, не толкова със софтуера и игрите. И в този смисъл аргументът ти не издържа. Може да има известен резон по отношение на филмите, но ако си купиш оригинален диск, субтитрите не са куци в над 90% от случаите (не визирам тези дето ги раздават с някой изпаднал вестник). Аз, а и не само, предпочитам субтитри вместо дублиране на български. Но това си е и въпрос на вкус, все пак. Иначе по твоята логика трябва и колата да не карам, 'щото пише "FUEL", а не "БИНДЗИН".

BTW, точно същото се дъвчеше навремето покрай кампанията за легализиране на MS продуктите. Тогава микромеките казаха, че ако се пооправят нещата ще вложат труд и усилия и ще направят локализирани версии на продуктите. Е, частично си изпълниха обещанието. Друг е въпроса колко са се справили и кой ползва българизираните версии...
    Субтитрите са куци, дребни и повече от неудобни при гледане на филм. Гледай един филм без субтитри и после гледай друг филм със субтитри, да видим кой повече ще си спомняш след това. За разлика от теб, аз, баба ми, майка ми и баща ми също, предпочитат филмите да са озвучени на БГ поради простата причина, че по лесно разбираме филма и не се напрягам да чета дребни буквичи в най-интересните сцени и да се опитвам да вникна в смисъла им и да свържа текста със случващото се. Защото ние НЕ знаем англииски и трябва да четем АБСОЛЮТНО всичко написано отдолу с дребния шрифт, за да разберем за какво иде реч. Ае пусни си филм на китайски със субтитри да те видя

Имал съм късмета до сега да си купя два чисто нови автомобила и искам да ти намекна, че по тях лепенки с Фуел няма и отгоре на всичкото ти дават 400 странички книжка преведена на български.

А за преведените версии на софтуера - няма да коментирам, защото твърдението ти е повече от глупаво и необосновано. И пак ще ти кажа, пусни си офис пакета на китайски да те видя до къде ще я докараш. Защото ти може да знаеш англииски но съм сигурен че половината българи, независимо от върастта не го знаят. И преведения уиндоус за тях е възможност за доооста голямо улеснение, не само в къщи ами и в работата!

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Вече казах, че въпросът със субтитрите е на вкус. И никъде не съм казал, че гледам само филми на английски. Или пък, че го разбирам тоя език. Е, наистина китайски филми май не съм гледал, но ако ми попаднат...

Лично аз предпочитам да слушам оригиналната интонация, музиката на езика, ефекти и т.н., а не до болка познатите десетина родни тексточетци. И никак не ми е приятно на немски филм да ми ломотят на английски или пък френски филм без неповторимото им "р" и ударения на последната сричка. Създава ми атмосфера. Не пиша това за да се заяждам, а само показвам моето виждане и предпочитания.

Колкото до размера на субтитрите - и на мен ми бяха малки навремето. После си купих по-голям телевизор.

За колите освен "Честито!" друго нямам какво да ти кажа. Освен, че нямах предвид толкова буквално да приемаш нещата.

Не виждам какво глупаво и необосновано съм казал за преведените версии на софтуера. Казах, че навремето имаше същите като твоите искания към M$ относно локализацията. Съвсем основателни, впрочем. Но проблемът тук е двупосочен - за да се продава нещо, то трябва да съответства на закона (изискванията), т.е. да е преведено на български поне упътването за употреба. Това е ОК. Но и за да се вложат усилия, време и пари в локализацията трябва да има идея за продажби, т.е. за поне частична възвращаемост на инвестициите. А ако 9х% се краде?... Това беше позицията на M$ и колкото да не ми уйдисва, смятам, че има някакъв резон в нея. А точно тези, които ревяха за българска версия, не я ползват. Това имах предвид.

Като цяло - не мисля, че дори и ти да си 100% прав, а аз празен дърдорко, това оправдава кражбата. Или свалянето от Интернет на музика/филми/софтуер/игри за лична употреба, ако предпочиташ евфемизмите.
    И за да не стане грешка - и аз го правя, но съм се примирил с мисълта, че върша нещо нередно и не ми е необходимо да си търся аргументи, че съм в правото си. Най-малкото защото никой не ме кара насила да слушам последните музикални албуми, да гледам филми, които още не са излезли по екраните или пък да играя хитовите игри. Софтуер има и free, и то достатъчно добър вече.

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Кайсия, не си прав.
    И в твърденията си и в обидите.
    Не били на български, няма да ги плащам ...
    Ами не ги ползвай бе Кайсия, бойкотирай използването, а не плащането.
    Някой насила да те кара да играеш която и да е игра? Ама я играеш, нали? Макар, че е на "капиталистическия" английски.
    От тая гледна точка не си прав, принципно. Нищо лично.
    Защото сега излиза: Крада ви софтуера, защото не е на български. Малко ... странно звучи, нали?
    Иначе повечето го го правим, но не за да ги наказваме, а защото имаме възможност.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

"Вестител БГ" вече предлага филми по поръчка[i]
    Компанията търси партньрство с интернет компании и ЛАН-ове
    [i]

ИЗТОЧНИК: ДНЕВНИК-БГ
    Целият текст: http://dnevnik.bg/show/?storyid=328118
    Телекомуникационният оператор "Вестител БГ", дъщерна компания на "Овергаз", обяви в сряда старта на услугата си интерактивна телевизия (IPTV), която ще бъде част от "трипъл плей" пакета й
    --клъц--
    За да разшири пазара на услугите си, компанията ще преговаря с доставчици на съдържание и ЛАН мрежи за съвместно ползване на инфраструктура.
    --клъц--
    Интерактивната телевизия позволява достъп до услугата "филми по поръчка" (video on demand). В момента абонатите могат да избират от 88 български и чуждестранни заглавия.

Всеки филм може да се гледа в рамките на 24 часа след заявката. Цената на българските филми е 1.20 лв. а на чуждестранните - 2 лв. Влизайки в интерактивния портал, абонатът може да избира от списък с категории предавания - спорт, филми, новини и т.н., и да си състави собствена тв програма.
    Чудно ми е дали Явор Колев би се осмелил да им се обади и да каже, че ако до "не-знам-коя-си дата не му докладват за извършената вътрешна проверка за FTP сървъри, ще им изземе техниката, защото има законно право"....

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

http://hardtrance.blogspot.com/2007/...g-post_02.html

Бързият сутрешен коментар на академичен юрист от СУ бе, че това разпореждане е не само пълно безмислие, а е направо повод за започване на съдебно производство срещу този, който е заповядал издаването му. Освен това доставчиците на свързаност не са компетентни да преценяват кое съдържание се предлага в нарушение на правата му за разпространение - те нямат по подразбиране експерти, които са компетентни в охрарактеризиране на съдържание. Доставчиците на свързаност нито имат списък на правоносителите, нито списък на произведенията защитавани от тези правоносители, нито оригинални копия от произведенията, с които да се сравнят тези, които евентуално са споделени в нарушение на лиценза за разпространение. Не само това. Тези доставчици по закон не са длъжни да следят за съдържанието на потребителите си и не може да полицейско решение да им се вменява това.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Защото сега излиза: Крада ви софтуера, защото не е на български. Малко ... странно звучи, нали?
    Иначе повечето го го правим, но не за да ги наказваме, а защото имаме възможност.
    Щеше да е странно, ако не беше смешно...
    Както е и смешно твърдението, че вместо да чуеш гласа, интонацията и вложеното чувство в гласа на актрисата в някой филм, е по-добре да слушаш равномерния брътвеж на третокласна дубльорка, която е забравила сцената, напускайки НАТФИЗ....
    Какво да се прави - свят широк, хора разни....

Чудно ми е дали Явор Колев би се осмелил да им се обади и да каже, че ако до "не-знам-коя-си дата не му докладват за извършената вътрешна проверка за FTP сървъри, ще им изземе техниката, защото има законно право"....
    Тцъ... Няма и да мъцне.... "Газовър" хвърлиха милиони за да опашат София с оптика, при това по един перфектен начин, за да си позволят да са уязвими точно откъм авторски права....

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Тези милиони, не са отишли за лицензи и авторски права, а за заплащане работата на строителните компании. Какво общо имат строителите с Явор Колев? Нека звънне и да им каже да му изпратят доклад за състоянието на вътрешната си мрежа и дали там няма ФТП сървъри с нелицензно съдържание и ако не го направят, да им прати маскираните полицаи да съберат технниката ;-)

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Тези милиони, както ти твърдиш, не са отишли за лицензии авторски права, а за заплащане работата на строителните компании. Какво общо имат строителите с Явор Колев? Нека звънне и да им каже да му изпратят доклад за състоянието на вътрешната си мрежа и дали там няма ФТП сървъри с нелицензно съдържание и ако не го направят, да им прати маскираните полицаи да съберат технниката ;-)
    Ако си платил много пари за кацата с меда, няма ли да внимаваш някое врабче да не свърши нещо в нея?
    А там обаждания не минават - имат си отбор подбрани юристи....
    А и той добре знае къде минава "телефонното право", за да няма после "Отнесени от вихъра"...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Е, точно за това ставаше дума и точно за това беше протеста - против "телефонното право".

17. Member
    Тук е от
    Dec 2004

/off... или пък не?

В цялата дандания май подминаваме факта, че Амотера, т.е. vodbg.com изисква задължително и единствено само Windows Media Player за да се възползваш от възможността да не бъдеш пират. Който пък "върви" само на Windows платформа. Подозирам, че и с Вестителите ще е подобна картинката (няма инфо на постния им сайт).

Алоооо! Г-жо Куневаааа! Потребители за защитаване има и в България! И не само от Apple!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

/off... или пък не?

В цялата дандания май подминаваме факта, че Амотера, т.е. vodbg.com изисква задължително и единствено само Windows Media Player за да се възползваш от възможността да не бъдеш пират. Който пък "върви" само на Windows платформа. Подозирам, че и с Вестителите ще е подобна картинката (няма инфо на постния им сайт).

Алоооо! Г-жо Куневаааа! Потребители за защитаване има и в България! И не само от Apple!
    Хукнал е някой да се възползва от постния им каталог от стари второразредни филми с ниско качество на образа...Хехе...За тъп филм 2лв - да не съм луд!? Ако пък филмът е хубав, защо да се моря с гадното качество, вместо да го изгледам за 5лв на кино!? Смешници.

Когато услугата, която предлагат, стане атрактивна, чак тогава ще мисля как да я ползвам под нормална операционна система, а не под Windows.

Всъщност това е едно допълнително нещо, което ме вбесява покрай измислените "антипиратски" акции - че някои тъпаци се опитват да броят като пропусната печалба всеки филм, който е изгледан, без да се плати за него. Голямо разочарование ги чака, когато осъзнаят истината, че дори един ден да успеят да спрат нелегалното разпространение, което е малко вероятно, никой няма да хукне да гледа тъпотиите на кино, а видеотеките замряха, откакто има кабелна телевизия. На кино масово ще се ходи на 2-3 филма годишно, т.е. както и досега и приходите им ще си останат същите, само дето са се набутали да подкупват разни ченгета да правят глупости...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 18 ПърваПърва ... 715161718 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три от ЕС внесоха протест срещу България и Румъния
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-07, 17:06
  2. Протест срещу строителството във Варна
    От Silviya във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-06, 11:08
  3. Отговори: 8
    Последно: 14-06-05, 14:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе