Вижте резултатите от анкетата: Одобрявате ли изплащането на компенсации от държавния бюджет на медиците за престоя им в Либия?

Гласували
102. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, напълно одобрявам

8 7.84%
  • Да, но от виновните за техния престой

18 17.65%
  • Да, но в много по-малък размер

8 7.84%
  • Одобрявам компенсации, но не финансови

11 10.78%
  • Не, напълно не одобрявам

57 55.88%
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 105

Одобрявате ли изплащането на компенсации от държавния бюджет на медиците?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Одобрявате ли изплащането на компенсации от държавния бюджет на медиците?

/Може би off topic, а може би не

Колко от ревностните защитници на държавния бюджет, писали тук, получават заплатите си напълно в съответствие със закона? Т.е. нищо "на ръка", с платени всички данъци и осигуровки?
    Искрено се надявам да са огромното мнозинство. Не защото ми пука за бюджета, а защото това е в наш интерес. И защото обратното е нагла кражба от пенсията на родителите ми. Не само моите.

Понеже има и хора със собствен бизнес, пишещи тук (или поне така си мисля) - колко пък от тях са изрядни към същия този бюджет?

И докато за горните ми въпроси съм умерен оптимист, то за следващия съм 100% песимист.
    Има ли някой, който да си купува чаркове за компютъра с ДДС ако може да мине "метър". И колко от вас НЕ си избират доставчика именно по този критерий?

И ако перифразирам малко светите текстове - ако има някой, един-единствен поне, който може да отговори изцяло положително на тези въпроси, то нека да продължава да прави сметка на СВОИТЕ бюджетни пари, а не на ЧУЖДИ!!!

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Изразходв държавни средства за адвокати, командировки и всички други разходи за целия период на осемгодишното задържане на медицинските сестри възлиза на около 4 млн. лв., съобщи Гергана Грънчарова, министър по европейските въпроси.
    NO COMMENT!
    Това са присъщо необходими разходи за имиджа на държавата.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Edin_Lud
    wiseacre, ако утре някой българин се надруса и разстреля 100 човека на площада в Н-тата държава, трябва ли да го подкрепяме и компенсираме? По милион на човек или как? Завист ли ще ме обземе като му тегля майните и го забравя?
    Аз дори не се опитвам и да го запомням. Почти всеки ден нейде из Европата залавят някой сутеньор, измамник, джебчия и прочее криминален престъпник с българско потекло. Пише по вестниците непрекъснато. И какво от това? Да си чул българската държава да е защитила доказано криминален престъпник?

Случая със сестрите е доста различен и ако не сте го разбрали досега е излишно да се пъна да обяснявам. И не мисля, че някой отрича нарушаването на либийските закони в частта с валутните далавери, алкохола и нерегламентираните сексулни контакти. Аз поне не твърдя, че са светци или герои. Но ако намерите поне един чужденец-гастарбайтер, не само българин, в Либия, който да не прави същото...

Въпросът е дали са заразили децата УМИШЛЕНО. Но според вас, поддръжниците на тази теза, Люк Монтание, Виторио Колици и другите умни глави са балъци. Или са купени от продажното ни правителство.
    Добре, че ги разкрихте!

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Е аз просто чаках 8 години и дочаках - осъдените ги помилва Президентът!!!
    То май вицето трябваше, ама нейсе - по-важно е някак така.
    И какво сега - невинни ли са?? Май са само "помилвани"!!!!!!
    Според нашите закони , а и според чуждите няма такова животно "несправедливо осъдени"..............
    Съжалявам ги - платиха си с лихвите, ама и България натресоха в скандал - скъпо ни седна!
    Да си траят сега - вече са си у нас - по нашенски.......................
    Тук е тъй просто

http://www.president.bg/adm_kom.php?mtype=8&type=100

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

pimpirlit, нямам никакво желание да споря с теб или с когото и да било...споделям личното си мнение.
    На какво се базира това мнение:
    В България през някоя година в някое отделение персоналът иска да вземе коледни премии, но харчат повече пари за една процедура, отколкото отпуска държавата/здравната каса, а премиите зависят от "печалбата" на отделението (изхарченото да бъде по-малко от стойността на клиничната пътека). Решението е просто - ще икономисват от консумативи. Речено-сторено и премиите са налице. Резултатът е, че въпросното отделение има 100% болни от болести на кръвта.
    Да те питам: умишлено ли са заразили част от пациентите си (останалите са болни преди това) с хепатит С? Според мен - да.
    Това е реален случай, с който съм се сблъсквал при предишната ми професия...с реални български лекари и сестри...в реална българска болница...самите те са ми го разказвали като пример какво са принудени да правят, за да си изкарат 13-тата заплата.

Преди време едно от основните доказателства на обвинението на сестрите беше кръвна (или кръвни) банка открита в дона на някоя от сестрите. Основното доказателство на защитата беше, че кръвта в банката не била заразена. Колко хора от коя професия държат кръвни банки в дома си? Само това ми стига да съм убеден, че са виновни без да знам как точно са заразили децата. За мен факт е, че има заразени в болницата деца по време на тяхната работа и този факт ми стига.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2001

@pimpirlit Aми пусни анкета с първите си два въпроса - и на мене ще са ми любопитни резултатите!

@Lupus Съгласен съм, но можеха да бъдат спестени (ако се бяха върнали преди да ги арестуват).Впрочем, не е ясно - може би щяха да се профукат или завлекат от тези, които разполагат с тях.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Бравоо на политиците ни, насраха лайната, накараха друг да им извади горещите картофи от огъня, че и да плати компенсациите вместо тях, и накрая ще платят с парите на народа за да предотвратят бъдещи искове към тях ... учудвам се на търпението на хората

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Edin_Lud
    pimpirlit, нямам никакво желание да споря с теб или с когото и да било...споделям личното си мнение.
    ...
    Аз също! Ако съм прозвучал малко по-остро в предното си мнение, моля да ме извиниш!

И това, което казваш сигурно е вярно. Казвам "сигурно", не защото се съмнявам в думите ти, а просто защото аз лично не съм се сблъсквал с подобна мърлящина. Да не употребявам други думи. Но вярвам ще се съгласиш с мен, че в дори в този случай най-малка е вината на нисшия персонал, т.е. мед. сестри в тази болница. И едва ли те на своя глава са ползвали консумативите многократно. Еле пък с цел да заразят някого умишлено, в сговор с ЦРУ, МОСАД или който се сетиш.

Това е моята теза. И пак казвам - в никакъв случай не смятам медиците за светци или герои. Напротив! Но за нарушаването на либийските закони си платиха с лихвите!
    А истинските виновници за трагедията ще си получат не само милионите, но и магистрали, ядрени реактори и т.н. - виж в днешната преса за съдържанието на меморандума и за резултатите от посещението на най-новия почетен гражданин на София в Либия.

А за М-тел, Батков и другите като тях - не е много на място да цитирам Бай Ганьо, но той го е казал най-точно за случая - "Имали бол пари, дали ги!". Аз лично не бих се включил в някаква подобна инициатива за финансово подпомагане. По принципни съображения.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Не го одобрявам, така гласувах.
    Няма да коментирам защо.

12. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

От здравното ведомство удостоверяват, че периодът, който са прекарали зад решетките в Либия - от 9 февруари 1999 г. до 24 юли т.г., - не се смята за прекъсване на трудовия стаж и те не са загубили правоспособността си.
    http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1077014

А някой дали би искал тези лекари и сестри да се грижат за него? Дали все още могат да поставят верни диагнози и дали методите им не са прекалено остарели след толкова години?

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    /Може би off topic, а може би не

Колко от ревностните защитници на държавния бюджет, писали тук, получават заплатите си напълно в съответствие със закона? Т.е. нищо "на ръка", с платени всички данъци и осигуровки?
    Искрено се надявам да са огромното мнозинство. Не защото ми пука за бюджета, а защото това е в наш интерес. И защото обратното е нагла кражба от пенсията на родителите ми. Не само моите.

Понеже има и хора със собствен бизнес, пишещи тук (или поне така си мисля) - колко пък от тях са изрядни към същия този бюджет?

И докато за горните ми въпроси съм умерен оптимист, то за следващия съм 100% песимист.
    Има ли някой, който да си купува чаркове за компютъра с ДДС ако може да мине "метър". И колко от вас НЕ си избират доставчика именно по този критерий?

И ако перифразирам малко светите текстове - ако има някой, един-единствен поне, който може да отговори изцяло положително на тези въпроси, то нека да продължава да прави сметка на СВОИТЕ бюджетни пари, а не на ЧУЖДИ!!!
    Ами за твое сведение мога да кажа че нямам собствен бизнес, но всеки месец плащам заплатата на 2 чиновника, ако не и повече. Срещу това получавам:
    * Чакане по 2-3 часа в държавната поликлиника, ако реша да отида там. За това ползвам услугите на частните здравеопазващи заведения, но пак съм принуден да си плащам здравните осигуровки.
    * Раждането на сина ми ми излезе към 1500 лева в държавно заведение. Нищо че се води безплатно
    * Троша си колата по пътищата (с новия закон за движение по пътищата още по-голям кеф - ако паднеш в неограден триметров трап ти лепват акт за движение с несъобразена скорост)
    * Ченгетата изобщо нищо не ги е@е - когато на съседния строеж почнаха да леят плоча в 23 часа и оляха половината коли на паркинга с циментов разтвор, жалбата ни беше приета за несъстоятелна.
    * Трябва да си слагам халогенни фарове на колелото за да карам в квартала през нощта - в половината квартал няма грам осветление.
    Мога да изреждам още мноооогоооо неща в този аспект. За това съм твърдо против каквито и да е компенсации. По-добре парите да се дадат за някой от гореописаните проблеми. Въпреки че живеем в толкова популистка държава че със сигурност ще им дадат някоя друга пачка. За да видят простите трудови хорица колко благородна е държавата ни и как се грижи за хората си.
    Айде стига толкова че само се ядосвам и всеки път като се замисля над тези въпроси, все повече и повече ми се ще да хвана жената и детето под мишница и да се изнеса в някоя нормална държава.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2002

Off.
    По-рано вчера семействата на заразените със СПИН деца в Либия осъдиха остро помилването. Те се обявиха срещу "незачитането на българския президент на международното право и кръвта на заразените деца" и поискаха ареста на медиците, за да могат да излежат остатъка от присъдата си. България трябва да следи внимателно действията на Либия, защото там работят над 6000 наши сънародници, коментира днешната преса. - http://dnes.dir.bg/2007/07/26/news1929358.html .
    Не съм много сигурен дали няма да им изпълнят присъдите. Доклокото познаваме (най-вече от пресата , но достатъчно) фанатичния нрав на хората от такива държави и доколкото си знаем гранияния конрол и разкриваемоста на убийства.

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

17. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от d-rRoss
    Е, и ?
    Постни го в "коментирай ..."
    До оня ден се кичехте с лентички, стана като "осанна-разпни го" ...

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Wiseacre, говори само и единствено за себе си. Кой се е кичил, най-общо не знаеш, а и не знаем.
    Това, което е посочил d-r Ross е свързано с темата на анкетата, въздържай се от коментари, ако не са мнение по нея.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 26
    Последно: 08-02-08, 13:42
  2. Лъжекампания в помощ на медиците в Либия
    От Ghost във форум Коментирай новина
    Отговори: 16
    Последно: 18-02-07, 16:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе