Вижте резултатите от анкетата: Одобрявате ли бунта в Катуница срещу циганските безчинства?

Гласували
81. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, напълно - писна ми!

67 82.72%
  • Не, нещата трябва да се решават на политическо ниво.

5 6.17%
  • Не, това е работа на правоохранителните органи.

7 8.64%
  • Не ме интересува.

2 2.47%
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 109

Бунта в Катуница - началото?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Бунта в Катуница - началото?

Или може би защото и днес се викаше "циганите на сапун, турците под ножа".

2.  

3. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

И какво от това аз през толкова дни не видях ни една фланелка на протестите на някои футболен отбор а още от самото начало новините гръмнаха Футболните фенове и все още продължават това редно ли е ?

4. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Гласуваѝте за мен на предстоящите избори ! Наѝ-тьржествено ви обещавам :
    1. Да премахна от градовете и селата всички каруци теглени от жива сила , защото няма как да се инсталира устроѝство за автоматично набиране на 112.
    2. Ще вьведа специално защитена карта с която ще се удостоверява ,че вие работите. Ако не работите , то подлежите на задьржане и пращане да строите магистрали.
    3. Ще премахна всички гета в населените места . Живущите там ще бьдат евакуирани , обезпаразитени , обучени и пратени на луната с цел изграждане на ново "Бьлгарско" общество на територия различна от земната.
    4. Ще разруша всички затвори , тьѝ-като са нехигиенични и са в сьответствие с Бьлгарското законодателство. При промяна на Бьлгарското законодателство и наличие на полиция ,прокурори и сьдиѝ според Европеѝското такова , то ще бьдат изградени нови затвори сьобразени с това ,че ще се изтьрпява наказание .
    5. При преброяване - коѝто се преброи като неБьлгарин , то ще получава абсолютно безплатно билет за направление след врьщане на БГ документа си за самоличност.
    Надявам се ,че след пьрвите 4 години мое управление ще бьда преизбран ,че има още много работа .
    Гласуваѝте за мен - един от многото льжльовци . Ако все пак се почувствувате прецакан , то на следващите избори ще бьдете пак...............

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Няма да стане само с образование. На теория е ок ама само на теория. Много по-важна е средата и примера на хората с които живееш. А такава там в гетата тотално липсва. Не мога да си представя например 2-3 от децата в средностатистическо циганско семейство да са се заели сериозно с образованието си докато едната кака Айше се връща призори с 50 евра от духане на магистралата, двама от батковците домъкнат в полунощ 20кила медни кабели от които ще вземат 200лв на сутринта, а в същото време бащата прави на майката главата чешма щото купила хляб и кайма ама не взела бира, ракия и мастика или пък просто така - за спорта.

Успоредно с налагането на образованието трябва да има комплексни мерки: нетърпимост към циганските престъпления - гарантиран затвор след 1 условна присъда, лишаване от всякакви детски над 2 деца, както и никакви плащания за майчинство след второто, забрана както е по закон към ранните бракове - откровенна педофилия, каквото всъщност си е, безплатни и задължителни аборти при забременяване под 18 години.Никакъв компромис, атака по всички фронтове. Само така има шанс до 10-20 години нещо да се промени в бита им. И ако само някой от ЕУ нададе вой, че им се нарушават правата - правителствения самолет да започне извозването им към всяка държава, която смята, че ще се справи по-добре.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2005

За малко да утихне работата обаче ... http://www.standartnews.com/krimi/ro...ya-117609.html

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    За малко да утихне работата обаче ... http://www.standartnews.com/krimi/ro...ya-117609.html
    като едното нищо довечера няма да има и дума за този инцидент, за да не избухне цялото общество

което ще е поредното доказателство за дупедавството на властта, медиите и т.н.

дано греша...

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    като едното нищо довечера няма да има и дума за този инцидент, за да не избухне цялото общество

което ще е поредното доказателство за дупедавството на властта, медиите и т.н.

дано греша...
    Ще видим, но като че ли твърде точно на време идва този инцидент....

10. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    мамка им мръсна, циганска

11. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ще видим, но като че ли твърде точно на време идва този инцидент....
    Подобни инциденти има всекидневно, но просто бяхме привикнали. Сега се усещат по-болезнено. Дано политиците се размърдат най-сетне ...

12. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Стига с тези "инциденти" бе... Идват ти пред къщата/блока, пребиват те като куче и "инцидент". Някой знаели такова нещо да се случва в някоя друга нормална държава (или европейска)...

Представяте ли си някои французин да хване циганче, че краде да му шибне 2 шамара. И целия катун да тръгне и да го пребия пред блока му в Франция...

@fXOrange обясни, какво ще стане ако това се случи?!

13. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ти замотвал ли си се из по-крайните парижки квартали...
    Не че имам особено богати наблюдения, ама ако имаш нещастието да живееш близо до сборище на емигранти и си позволиш да шибнеш на някой от тях шамар... не съм убеден, че ще се разминеш само с пребиване.
    Куп народ не си дава сметка, че да, наистина с цигани имаме проблеми, но пък годините комунизъм ни спестиха купища емигранти, които наводниха Западна Европа м/у 60-а и 90-а година.

14.  

15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@glowndark

случвало се е и тук.
    Циганите тука са големи ножари, номади и крадци, но са доста малко, за разлика от България, където в последните петнадесетина години се навъдиха, като хлебарки.

Имам приятелка, която работи в голям хранителен магазин, като отговорничка на касиерките.
    Не далече, до магазина, на времето манговци бяха закупили празен терен, за някаква смешна сума, от държавата, там си бяха направили къмпинг и живееха като първобитни, без баня и тоалетна.

От време на време деца идваха в магазина, пълнейки колички до горе с храна, та редят си се те на опашката, на касата, като всеки човек и като и дойде реда, побягнат с количките към изхода, докато дойде охраната те са вече извън паркинга, на магазина.

Ченгетата дойдат огледат, после идат до парцела, ама като нямат правото да влизат в частна собственост, само си обикалят.
    Та не знам си колко години по ред кметството и предлага суми, за покупка на парцела, ама не та не, са на скоро минавах от там и кво да видя изнесли са ги, на мястото се строи обувен магазин.

Тва няма отърваване от него, само с пръскачката, дето фърля напалм.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    .......
    Куп народ не си дава сметка, че да, наистина с цигани имаме проблеми, но пък годините комунизъм ни спестиха купища емигранти, които наводниха Западна Европа м/у 60-а и 90-а година.
    То през тия години и с циганите нямаше пролеми. Ама се налагаха три простички правила:
    - задължителна работа;
    - задължително образование до 8 клас;
    - никакви гета.
    И се налагаха твърдо и безкомпромисно с всички възможни средства. А който газеше лука - бой в милицията през ноща и работа "в ползу роду болгарскому" в керамичната фабрика или по пътищата през деня. И така седмица или месец според колкото е дал съдията. Между другото същото важеше и за футболните хулигани.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Съгласен съм с Крис... Точно пък в Париж на един европеец виждаш четирима африканци... Бил съм в Истанбул, но забулените булки в Париж са в пъти повече. Когато бях в Париж ми очертаха на картата квартали, в които не е много добре да ме хваща мрака. Вечерта бях свидетел как трима полицаи (единия европеец, другия изглеждаше на арабин, а третия беше по-черен от нощта) разкрачиха тълпа арабски хлапета на витрината на мола и ги обискираха доста безцеремонно от-до без да показват каквито и да е било документи от прокурор или съдия. Накараха ги да си вадят и стелките от обувките. След това дойдоха при мен и моя приятел, понеже бяхме извадили едни големи фотоапарати и ни помолиха учтиво на отвратителен английски да покажем дали не сме ги снимали по време на акция. По не знам каква случайност - не бяхме, макар и да ме сърбяха много ръцете. След това ни обясниха, че било забранено да снимаме полицай по време на работа. Питаха ни дали харесваме Париж и ни предупредиха да си пазим много добре техниката, че там имало много банди крадци... И след това ни пожелаха: "Good... Ъъъъъ.. week!"
    Та не само ние си ги имаме тези проблеми. Въпросът е, че там полицията доста силово действа и на вандалите, биячите и гангстерчетата им излиза солено и през носа бандитстването...

18. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@КрИс

самият проблем не е в гетата, вината не е тяхна ( ае сега моля да не бъда обвинен, че защитавам някого, щото изобщо не е такъв случая ).
    Целият проблем е в правителството, което от години с цел изолира тези хора, като и дава яки помощи, с които живеят по добре, от доста хора, дето бачкат по цял ден, като луди.

@Chertoianov

В сцената, която си участвал е нещо напълно нормално, за голям град.
    Не става въпрос, за расизъм, ( то си го има де, ченгетата много мразят арабите ), а просто, за обикновена проверка.

Никъде във Франция не би видял ченгета да спират групичка французи, или дори българи, ако няма някаква реална причина.
    Във Франция е достатъчно да вървиш до арабин, за да ви спрат, демек арабина подмамил белия човецец, и го води някъде да му продава нещо, я наркотици, я друго...

На времето, когато бях студент имах двама приятели араби, от моя град, хора които нямаха нищо общо с това, дето си го знаем,

През седмицата, докато бяхме заедно по лекции и друго се мъкнехме постоянно заедно, бяхме голяма тълпа, ха на пици, ха на мици, ха на рикар вечер, после на кино, на театър, туй онуй...
    Но един път, доде ли петък вечер и си тръгнем, стигнем ли до гарата и сме тримата, слезем ли от таксито, от там се правим, че не се познаваме.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нещо от началото на XIX век
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 26-07-08, 20:41
  2. Отговори: 2
    Последно: 15-04-07, 12:25
  3. Питон началото
    От homeoflove във форум Програмиране
    Отговори: 2
    Последно: 05-01-07, 12:14
  4. Началото на края
    От gkirev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 26
    Последно: 03-08-03, 22:54
  5. Отговори: 19
    Последно: 05-04-02, 12:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе