Вижте резултатите от анкетата: Фалшифицирани ли са изборите за Парламент 2013

Гласували
43. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 1. Да

19 44.19%
  • 2. Не

24 55.81%
Страница 5 от 12 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 169
Like Tree50Одобрявам

Фалшифицирани ли са изборните резултати?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Отговор: Фалшифицирани ли са изборните резултати?

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Много е простичко! След направата на белега един подпечатан лист изнесен от изборната секция е достатъчен. Сканиране, малко работа с фотошопа в ателие за печати и след половин час - voilà - нов печат. Следва индианска нишка и работата е готова!
    Индианската нишка не е фалшификация! Въпрос на избор е - един мангал - 1 глас.
    За какво са хилядите бюлетини? Как да ги използвам, ако аз съм ги поръчал?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Преди да се използва печата се прави белег в самата изборна секция - с нещо се наранява и той става специфичен! Как може да се фалшифицира това? Изобщо много шум а малко разум има в този скандал...
    В момента по Дарик тече разговор с някакви дами, които са били наблюдатели в изборите, това с печатите и белязването им също бе коментирано. При проверка на протоколите от комисиите се оказва, че даже и това елементарно правило масово не се е спазвало.

4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Много е простичко! След направата на белега един подпечатан лист изнесен от изборната секция е достатъчен. Сканиране, малко работа с фотошопа в ателие за печати и след половин час - voilà - нов печат. Следва индианска нишка и работата е готова!
    Нали не мислиш сериозно, че такъв сценарии е реален за фалшифициране на избори? На теория изглежда възможно но става дума не за фалшифициране на една диплома а за хиляди секции и печати - би следвало да участват стотици (а може и хиляди) хора за да се получи равномерно подменяне на вота в цялата страна а от там и толкова много ателиета... та това няма как да се опази в тайна... звучи ми абсурдно всичко това!

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

ivodivo виждал ли си как се гласува в секциите в циганските квартали? Изсипват се на тумби десетки цигани и влизат в тъмната стаичка за секунди. Няма как да го докажа, но за мен тези хора влизат в стаичката вече с готов бюлетин.

6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    ivodivo виждал ли си как се гласува в секциите в циганските квартали? Изсипват се на тумби десетки цигани и влизат в тъмната стаичка за секунди. Няма как да го докажа, но за мен тези хора влизат в стаичката вече с готов бюлетин.
    Нямам идея за такива места...
    Обаче протоколите са сканирани от секциите и аз прегледах някой от тях където знам , че има предимно цигани (Предимно около Варна - понеже тук съм на ясно) - и една голяма част от там са гласували за ДПС и по-малко за КБ и още по-малко за ГЕРБ а в друго място например най-много за КБ и по малко за ДПС и ГЕРБ... Всеки може да огледа тези протоколи и сам да си извади поуките циганите за кого са гласували...

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

За мен купуването на цигански гласове или на цели избирателни комисии, или пускане на бюлетини от името на мъртви души и още сигурно десетки знайни и незнайни начини си е все фалшификация. Как са щели да ги използват - те си знаят. Факта на тяхното съществуване е доказан, факта, че макулатурата е била отделно е доказан, факта, че тези годни бюлетини не са унищожени веднага след предаване на необходимите на областните управители също е доказан. Как би трябвало да действа прокуратурата при наличие на сигнал и тези доказани факти? Да стои и да чака за да хване десетки и да изпусне хиляди? Скандала би бил огромен и прокуратурата е действала правилно - да не се допусне тия бюлетини да плъзнат из страната с автомобилите с двойно дъно. Обратното би довело до наистина отрицателни отзиви на международните наблюдатели, касиране на изборите и едно невероятно петно върху имиджа на държавата. Това, че някои са готови да продадат не само държавата, но и майките си, само и само да се докопат отново до властта и сочната цицка на еврофондовете си е за сметка на техния морал. Скоро и те ще бъдат покрити от праха на историята и забравени.
    Този пост е редактиран от Lupus; 17-05-13 в 12:42.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Главният прокурор вече съобщи, че двамата осъдени за купуване на гласове са го правили за ДПС, за мен няма никакво съмнение, че ДПС и БСП са купували гласове, просто ГЕРБ непрестанно доказват, че не са алтернатива на комунистите, а са тяхно еманципирало се производно.
    mitak-tv1 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Оps @bibi - ами трябва да се забрани да се пише в 04:00 сутринта Макулатурата е само грешки в отпечатването т.е. дефекти на офсета, а не на целия процес в който печата е само първата стъпка. Макулатурата е по-голяма при четирицветен печат и минимална при едноцветен каквито са бюлетините, а при високотехнологични безплакови машини е почти пренебрежима и е части от процента и не в това е основанието за такъв надпечат. Съгласен. Проблемът идва от това, че след офсета тези бюлетини не отиват веднага в найлончета и при избирателя ами се режат, сгъват, подлепват и се мотат напрекъснато из помещението и с това могат да се зацапат пострадат и т.н. щото с тях работят хора. Отпечатването на бюлетини мисля е далеч по отговорна работа от рекламните флаери на Евлоги ООД рекламиращ вакум помпи за оголемяване на ..... онуй, където обикновенно е прието 10% макулатураи и ако не излезе бройката или се закъснее голям праз. Никой не трябва да се сърди на отговорните лица, че са се презастраховали. Защо не са иззети надпечата и брака не мога да знам, но все си мисля, че контролния орган какъвто несъмнено е имало до датата на предаването на поръчката е този който трябва да го направи. Четем по договора, че целия брак и надпечат е трябвало да остане в печатницата където е и намерен. За мен до тук и след това има само предположения и никакви преки доказателства.

и апропо: всички тези индиански нишки и прочие евентуални глупости могат спокойно да се неутрализират със отпечатването и на серийни номера върху бюлетините видими при сгънато състояние. Идва мангал, дава се бюлетина с поредния сериен номер от кочана, влиза мангал в тъмна стая, прави избора си, излиза мангал и се проверява бюлетината със съответния номер ли носи. Всичките тия простотии са лесни за неутрализиране при добра воля. Воля обаче няма. Защото достатъчно много разследвания показват, че всички най-големи партии купуват гласове вероятно дори си правят търгове по места.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 17-05-13 в 13:25.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Tommorow, а каква е логиката да изпълниш всички останали книговезки операции на надпечата?
    Ясно е, че при печата няма как да оцелят до бройка колко ще са им нужни като макалатури, надпечат и резерв, но после лепиш, сгъваш и режеш толкова колкото ти трябва - заявка + резерв. Останалото остава я на листа, я само сгънато. Няма никаква логика да направиш до готово изделие останалото количество, особено като говорим за бюлетини и особено в подобни размери - 300-700 хиляди отгоре.
    Това не са споменатите листовки за помпи за оголемяване, че да кажеш на клиента - останаха 5-10% надтираж, искаш ли го на половин цена да ти до направим?

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Tommorow...
    Това не са споменатите листовки за помпи за оголемяване, че да кажеш на клиента - останаха 5-10% надтираж, искаш ли го на половин цена да ти до направим?
    Никой няма да отложи изборите ако не си съумял да приготвиш необходимия брой и то едиколко си дни преди изборите поради изстискване на тиража и по голям брак от очаквания, това исках да кажа. Работата не свършва само с отпечатването и предаването. Какво например ще се случи ако мотокара условно там пред района не хване добре палета и изсипе в калта палета и всичко се разхвърчи...и стане негодно. Абе, ще поживеем и ще видим. Според мен ще бъдат наказани някои длъжностни лица и до там.

13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    всички тези индиански нишки и прочие евентуални глупости могат спокойно да се неутрализират със отпечатването и на серийни номера върху бюлетините видими при сгънато състояние. Идва мангал, дава се бюлетина с поредния сериен номер от кочана, влиза мангал в тъмна стая, прави избора си, излиза мангал и се проверява бюлетината със съответния номер ли носи. Всичките тия простотии са лесни за неутрализиране при добра воля. Воля обаче няма. Защото достатъчно много разследвания показват, че всички най-големи партии купуват гласове вероятно дори си правят търгове по места.
    дори и само с печат номератор
    Печат номератор тродат колоп 4846h

14.  

15. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Да, но преди да бъде пусната в урната, този номер, трябва да бъде премахнат, иначе къде отива тайната на вота.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от fbr Виж публикацията
    Да, но преди да бъде пусната в урната, този номер, трябва да бъде премахнат, иначе къде отива тайната на вота.
    На кино! Е те тогава ще имаме истински контролиран вот!
    Винаги могат да се измислят технически способи срещу фалшификациите и купуването на гласове и винаги ще се намират начини те да бъдат преодолени, ако няма строго законодателство и още по-строго и безкомпромисно прилагане.

17. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Е какво пречи вторият печат да заличава номера? Това е само вариант, разбира се.
    Ако има желание ще се измисли алгоритъм. Но май - желание няма!

18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Защо не се въведе електронното гласуване, както и паралелно референдуми по важни въпроси - така ще стимулират гласуването а от там купените гласове няма да са фактор. За електронното гласуване - най-голямо значение има за чужбина например и за такива като мен дето ги мързи в неделя да ходя из училищата да ми се стъжнява като ги гледам в какво състояния са...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 12 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Резултати от тестове с Prime95
    От InternetZombie във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 11-11-10, 19:42
  2. Резултати: 3DMark 2006
    От Eddie във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 93
    Последно: 13-03-09, 21:23
  3. Резултати: 3D Mark 2005
    От DeathKnight във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 65
    Последно: 23-12-07, 13:39
  4. NFS Underground Demo -> Линк + Резултати
    От Gadget във форум ИГРИ
    Отговори: 57
    Последно: 19-11-03, 21:28
  5. Отговори: 64
    Последно: 30-03-01, 02:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе