Вижте резултатите от анкетата: Фалшифицирани ли са изборите за Парламент 2013

Гласували
43. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 1. Да

19 44.19%
  • 2. Не

24 55.81%
Страница 4 от 12 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 169
Like Tree50Одобрявам

Фалшифицирани ли са изборните резултати?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Отговор: Фалшифицирани ли са изборните резултати?

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Аз пък не разбрах защо Цацаров твърди, че са предотвратили използването на надпечатаните бюлетини? Споменава го като хипотеза или факт?!? Защото ако е като хипотеза то значи, че и той пуска компромат.... А ако е факт не ни е показал доказателства за това твърдение... Според мен прокуратурата опасно се намеси в политиката!
    Ти очевидно не си гледал пресконференцията на прокуратурата, има сигнал, извършва се проверка от ДАНС и се установяват десет палета с бюлетини,опаковани и с етикети за градовете за където са предназначени, съхраняват се в помещение което е без охрана и е напълно в противоречи със закона. Собственика на печатницата първо обяснява едно, отрича напълно да има годни бюлетини, оказва се обаче друго.......и т.н. да не изброявам. Ти си главен прокурор, к`во прайш?

2.  

3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Гледах пресконференцията. Гледах и изказването на Кокинов и днес и пак повтори: "Хайде да го наречем така че предотвратихме изнасяне на бюлетини".
    Всичко това добре но къде са доказателствата, че ще се изнасят бюлетини? Фактите които изнесоха са, че има бюлетини и годни и с табелки за къде са и че не са обезопасени и т.н. Споменаването, че са предотвратили изнасяне на бюлетини ми прозвуча като предположение - което от устата на прокурор в тази нажежена обстановка си е компромат - освен ако има някакви доказателства които не ни са известни!

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Гледах пресконференцията. Гледах и изказването на Кокинов и днес и пак повтори: "Хайде да го наречем така че предотвратихме изнасяне на бюлетини".
    Всичко това добре но къде са доказателствата, че ще се изнасят бюлетини? Фактите които изнесоха са, че има бюлетини и годни и с табелки за къде са и че не са обезопасени и т.н. Споменаването, че са предотвратили изнасяне на бюлетини ми прозвуча като предположение - което от устата на прокурор в тази нажежена обстановка си е компромат - освен ако има някакви доказателства които не ни са известни!
    Нали не искаш да ни убедиш, че подготвените по този начин бюлетини са били предназначени за завиване на банички и мекици по тия региони?

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Колега, нито съм герберист нито комунист, опитай се да разсъждаваш непредубедено. Ще ти дам пример, ти си прокурор, получаваш информация, че Иванов от София улица еди коя си, се готви да убие Петров от еди къде си, ти изпращаш полицията да провери и те ти докладват, че в дома на Иванов са намерили незаконно оръжие и лист със снимката и адреса на Петров.....ти какво ще направиш, какво ще предположиш? П.П. Кокинов изгоря!

6. PSL
    PSL е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Варна

Христослав2, този път надмина себе си.Ценя труда ти за определени теми във форума.Това изречение :
    "С тези 2 милиарда храним 2.300.000 хрантутници...и като капак получаваме дефицит в бюджета.", за
    кого се отнася?Това : "А трябваше да ги остави да си мизерстват с 150 лева, като наказание че са
    проспали живота си и са чакали някой друг да им свърши работата!!"Според мен : "Друг е въпросът,
    че с мръсната си кампания БСП отцепиха едни 7-8% от електората на ГЕРБ.." , по-скоро му прибавиха.
    Не ти ли се струва, че много от нас са продукт на времето от преди преврата от 10 XI 1989.
    Много патос има в написаното от теб, но да попитам ти какво направи за Родината си досега.
    Най-лесно се мрази.Лично мнение.Ако не Ви харесва го изтрийте.
    Дали са фалшифицирани изборите ? На кой му пука ?

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Имам усещането, че това с тези бюлетини ще се окаже партенката на века От много медии, че и от прокуратура умишлено не се споменава, че всъщност става въпрос за 32 вида бюлетини ( 32 избирателни района ) и ако приемем факта за общия им брой е 350000 се оказва, че от вид бюлетина са надпечатани по около 1200 броя. Само че 350 хиляди звучи охоо къде къде по ужасяващо от това - 1200 бюлетини от вид. Имам усещането, че печатницата просто си е пуснала повече с неатрактивната идея гарантирано да изпълни договора си и да се презастрахова срещу проблеми с техниката и всички последващи операции - рязане, сгъване, лепене, пакетиране. Макалатурата си е макалатура. Смачканите по невнимание пачки са си смачкани пачки. Никой не може да бъде на 100% сигурен, че един цял такъв многооперационен процес ще протече безпроблемно и никой не може да ме съди ако си пусна в повече с цел да гарантирам договора си. Във всяка от операциите участва и човек и там е слабото място. Работи се със високоскоростни машини и невнимание дори за минута може да коства стотици бюлетини брак, например сгъвачката - ако объркаш програмата понеже бюлетините са с различна дължина респективно брой сгъвания докато бай Стамат се опули при 5 сгъвки в секунда всеки може да стопли лесно за какво иде реч. Гилотините режат топчета дебели колкото ръката ми. Процесът обаче вероятно е минал с по-малко проблеми и като в резултат се е произвел излишък от бюлетини, които са складирани и понеже сгънати са неразпознаваеми отвън коя купчина за кой район е на палетата, нищо малоумно или престъпно няма в това някой да подпъхне листче с наименованието на района. Като човек работещ в рекламата от 1993 съм наясно с всеки подпроцес в една печатница....така че да не ме сапунисват прокурорчетата, които като ги питаш кое е комоютъра ти показват монитора....Съвсем друга бира щеше да е ако бяха недвусмислено заловили палетите в момент на транспорт или вече прибрани от организацията поръчала ги....Тогава щях да ги адмирирам.

Сега по скоро си мисля, че някой трябва да разследва най-вече това защо една шибана телевизия заради скапания си рейтинг проваля операция на ДАНС, прокуратура и полиция. Коя къртица е изпяла за това и дали това също не е сценарии с цел да се вдигне врява, но и в същото време да провалят с това евентуални действия на органите по проследяване на така подготвените бюлетини до крайната им цел и установяване на най-важното: за кого евентуално са подготвени. Ами ако тези бюлетини си си стояха там и ден по-късно ( на 12-ти )???!!! На всеки май му е по атрактивно да допуска всякакви схеми, но не и най-простичкото щото то не е скандално....
    Този пост е редактиран от Tommorow; 17-05-13 в 11:13.
    Vesper и hristoslav2 харесват това.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Абе,що не ги зае...е тези бюлетини вече?.....Минали неща!Четири партии са вътре,Боко иска касиране...от тук на сетне....

10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Нали не искаш да ни убедиш, че подготвените по този начин бюлетини са били предназначени за завиване на банички и мекици по тия региони?
    Има една поговорка, че за да стигне трябва да остане - не искам да гадая защо са останали но докато не се докаже нещо всичко останало са предположения!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    Колега, нито съм герберист нито комунист, опитай се да разсъждаваш непредубедено. Ще ти дам пример, ти си прокурор, получаваш информация, че Иванов от София улица еди коя си, се готви да убие Петров от еди къде си, ти изпращаш полицията да провери и те ти докладват, че в дома на Иванов са намерили незаконно оръжие и лист със снимката и адреса на Петров.....ти какво ще направиш, какво ще предположиш? П.П. Кокинов изгоря!
    Примера ти е неуместен! Конкретно за случая няма "снимка" - това е предположение! Аз ще ти дам друг пример: Имам си незаконно оръжие и и ме хващат с него и какво следва? Фактите ще са, че притежавам незаконно оръжие или опит за убийство?!? Ако ние можем да предполагаме то прокурор не бива да изказва предположения без доказателства.

11. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

@Tommorow,
    Пак сметни колко са от вид.
    Винаги се пуска надтираж, но не в такива количества. А когато се печатат такива неща, има специална подробно описана процедура по унищожаването на макулатурите и плаките. Преди години ползвахме печатницата на Филателията и го знам със сигурност.
    Ако не беше така, щях да започна да колекционирам дефектни банкноти от по 50 лв.
    Това не е доказателство, но не е и нещо, за което прокуратурата може да си затвори очите, след като е сезирана.

Относно момчето от ВМРО, дето не бил гласувал за себе си, нито пък близките му.
    Истината е, че за него има, най-вероятно, 11 гласа. С толкова не отговаря общата сума от действителните бюлетини. РИК е проспала факта, че тази контрола не им излиза. Повече прилича на грешка, отколкото да е умишлено, според мен. Това всеки може да го провери - протоколите са публикувани вече.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Някой от тук коментиращите проблема с бюлетините, участвал ли е досега под някаква форма в организацията на някакви избори в изминалите години? Знаете ли досега как, къде, кой печаташе бюлетините? Знаете ли как се разнасяха, охраняваха и ползваха бюлетините?
    Много теория, но за съжаление никакво познаване на практиката водят до напълно погрешни изводи относно фалшифицирането на избори и по точно, относно възможността за фалшифициране. За съжаление, същото се отнася и за прокуратурата.
    Дебата в медиите е обсолютно профанизиран, но това не е нещо ново за нашите медии.

Един въпрос: Ако една печатница напечата 20 млн. бюлетини, какво означава това?
    Този пост е редактиран от tony34al; 17-05-13 в 09:23.

13. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Следизборната вакханалия затвърди чувството на удовлетворение, което изпитвам че не съм участвал в тях. Не мога да дам грам доверие на нито една партия, която е в парламента. Въобще не ми се участва в безсмислени спорове относно бюлетини, печатници, мукулатури и не знам си какво още. За да е чиста играта, според мен президента (като пряко избран от народа) трябва да си назначава правителството, а парламента да има само законодателни функции, и бих подкрепил всяка партия, която покаже пътя по който може да стане това.
    Не мога да разбера апломба на победители, с който се изявяват представителите на БСП, и ако Б.Б има мъъничко акъл, би ги оставил да направят правителство, и да им гледа сеира, който ще спретнат, като се хванат за гушите при първото делене на пари.

14.  

15. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Някой може ли да ме "открехне" как мога с 1 пакет бюлетини от моя избирателен район да "пробутам" няколко гласа?
    Изключвам подкупване на цяла изборна секционна комисия. Аз гласувах около 19 часа и в помещението имаше поне 20 наблюдатели или застъпници, извън комисията! На масата бяха подготвени разкъсани от кочана бюлетини - а не би трябвало.
    И какво от това? Няма как да пусна 2 бюлетини, нито да мина за втори път! Вярно, че ако имам 1 бюлетина с печат мога да контролирам "индианската нишка" как е гласувала. Но пак си е техен избор - платен или - не! Но за какво ми са хиляди бюлетини?

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

А ако имаш печати от много изборни секции?

17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от blue1 Виж публикацията
    А ако имаш печати от много изборни секции?
    Преди да се използва печата се прави белег в самата изборна секция - с нещо се наранява и той става специфичен! Как може да се фалшифицира това? Изобщо много шум а малко разум има в този скандал...

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Много е простичко! След направата на белега един подпечатан лист изнесен от изборната секция е достатъчен. Сканиране, малко работа с фотошопа в ателие за печати и след половин час - voilà - нов печат. Следва индианска нишка и работата е готова!
    justify одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 12 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Резултати от тестове с Prime95
    От InternetZombie във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 11-11-10, 19:42
  2. Резултати: 3DMark 2006
    От Eddie във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 93
    Последно: 13-03-09, 21:23
  3. Резултати: 3D Mark 2005
    От DeathKnight във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 65
    Последно: 23-12-07, 13:39
  4. NFS Underground Demo -> Линк + Резултати
    От Gadget във форум ИГРИ
    Отговори: 57
    Последно: 19-11-03, 21:28
  5. Отговори: 64
    Последно: 30-03-01, 02:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе