Що си мислиш че ще го купувам?
Що си мислиш че ще го купувам?
Ако не та фанат, "купи" и за мен
Да преместим разговора в правилната тема
Явно не си боледувал сериозно или бъркам?
Понятието всички, не се ограничава до родата ти какви са тия разделяния на кланове и родове...
Не е задължително при диагностиката да се използват ЯМР, томограф, а после в лечението оперативна намеса...за да е скъпо.
Колко струва хемодиализата на един човек за една година? А колко са на хемодиализа?
Колко струва на НЗОК лечението на рак? Колко са болните от рак в момента и с колко се увеличават всяка година? Каква част от лекарствата плащани от НЗОК ЛЕКУВАТ и каква само ПОДДЪРЖАТ?
Добави диабетно болните - инсулин и инсулинови помпи. Кохлеарни импланти...
Някои кръвни изследвания, рентген са достатъчно скъпи. Добави лекарствата плащани от здравната каса...при това голяма част от тях НЕ ЛЕКУВАТ, А ПРОСТО ПОДДЪРЖАТ човека жив - а това не е лечение и според мен не е работа за НЗОК..
Митак, отиди пред който и да кабинет на личен лекар и огледай добре чакащите пред него. Най-добре постой няколко часа за да видиш целият човекопоток.
70% са пенсионери(някои хипохондрици) и почти всички искат направления за специалист, а ти като отидеш за теб няма....направление - свършили.. Сред възрастовите групи, лечението на пенсионерите излиза най-скъпо...а въпреки конституцията всички са освободени от плащането на здравни осигуровки. В някои страни по света пенсионерите си плащат...А нашите дори не плащат пълната такса за личен лекар...
Като казвам най-скъпо имам предвид
- операции на сърцето, ставите, бъбреците, простатата.....корема.
- след операционното лечение със скъпи препарати, което при пенсионерите и по-продължително заради възрастовите промени при функционирането на организма...
- 65% от повикванията за бърза помощ са от пенсионери...При това 20% от тях НЕ СА ЗА БЪРЗА ПОМОЩ, а са за личният лекар или фалшиви тревоги, защото дъртите изпадат в паника...било заради кръвно, болки в корема, главоболие, настинка...
Другата група са цигани(300 000), безработни(-) и работниците в селското стопанство(120 000) - трите групи не се осигуряват, но ползват....
Друга група са държавните служители(650-740 000)...държавата плаща само частично осигуровките при това нередовно. Правилният подход е да им се удържат от заплатите.
Не знам как изглежда работното ти място и колко колеги имаш...
В доста случаи...хората гледат как да си вземат болнични, за да си удължат празниците или отпуската, или просто защото работата им идва нанагорно. Казвам го от опит в работа с големи колективи - 100-120 човека. Няма кой-знае каква разлика...дори след промените в заплащането на болничните в последните години.
Друга голяма част прибягват до самолечение, което в някои случаи само усложнява нещата и накрая тяхното лечение струва в пъти по-скъпо от това ако бяха отишли на момента при лекар.
За инвалидизираните от услужливи лекари виж
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D0...tml#post746667
Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-11-15 в 20:04.