Вижте резултатите от анкетата: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу ***** ?

Гласували
42. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

    11 26.19%
  • Не

    30 71.43%
  • Не съм наясно по въпроса

    1 2.38%
  • Не съм мислил по въпроса

    0 0%
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 54
Like Tree37Одобрявам

Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,783
    #16

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky Виж публикацията
    Това не пречеше на г-н Ердоган да заяви открито, че иска да си върне загубените територии у нас и Македония. Плашещо е нали?
    Това е говорене за вътрешна консумация след последните скандали със същия.Турция няма защо да ни завзема в консервативен смисъл.Достатъчни са ни ДПС и турските сериали.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #17

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Цялата тая история около Украйна е като партия шах между гросмайстори. ***** проспа дебюта и се оказа в незавидно положение. И и се наложи да жертва тежка фигура за да застане в печеливша позиция. Сега я има. Да видим как ще изиграе следващите си ходове. Всичко това със санкциите е умряла работа. ***** може да понесе всякакви санкции и ако се наложи - да им отговори с още по-тежки мерки. Икономически тя е мощна и не зависи от чужди ресурси. В голяма степен тя си е самодостатъчна. Крим е вече неин. Остава да видим как ще го изтъргува и срещу какво. Според мен запада ще преглътне загубата, за да не загуби половин Украйна. Ще поджавкат и ще мирясат. Жал ми е обаче за Украйна. Чакат я гладни години ако отвори пазарите си за западните стоки, купувайки ги с парите на МВФ и СБ.
    V_Simeonov одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,783
    #18

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Така е.Ако направя аналогия с липсата на пазарлък относно изтъргуването на геостратегическото положение на България/или липсата на такова изтъргуване/ при приемането ни в ЕС направо ми се плаче.Даваме без пари Нефтохим/160млн.$/ и господстващо положение/леко ви влиза/,мадам Йес затваря 3 и 4 блок/айде и в другата дупка/,не ми се пише повече...честно.

  5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #19

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Какви санкции срещу ***** бе? Това е пълен смех. Да им бойкотираме газа, петрола и ядреното гориво...?

  6. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    984
    #20

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Браво на Местан, който категорично тази вечер заяви цялостта на нашата родина.

  7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #21

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Някой били ми припомнил кога сме печелили когато сме тръгвали срещу *****?
    Аз не крия, че предпочитам тясно сътрудничество с нея, с Турция, Китай , страните от далечния изток и Арабските страни. Това е нашия път независимо дали ни харесва или не. Това ни е отредено и само така бихме просперирали като държава. Защото дали ни харесва или не - ние сме много по-близко до тях като култура, манталитет и начин на мислене.
    Що се отнася за закрила - аз лично бих разчитал много повече на такава от ***** отколкото от коя и да е друга западна държава. Лично аз смятам, че не е далеч времето когато ***** и Китай ще станат доста близки (не че сега не са), и ако направят някакъв техен си съюз, целия останал свят ще го духа много яко.

    Някой задавал ли си е въпроса какво ще отговорят българите ако има референдум на тема " Да излезем ли от Евро Съюза?"
    И колко от вас смятат, че някой от българските управляващи (естествено с подкрепата на "европартньорите" им) би позволил това да се случи? независимо какво е желанието и волята на народа.

    Българските комунисти 50 години се опитваха да "просперират" с СССР и Китай, похарчиха 52 милиарда златни лева пенсионен фонд (събиран с пот и труд 70 години от българските монархо-капиталистически пенсионери), национализираха земята в ТКЗС-та, затвориха границите никой да не избяга и да бачка като роб в Концлагера наречен България, ако някой не иска-в Белене за храна на прасетата и НЕ УСПЯХА да просперират, та ти на нов глас ли "ще ни просперираш" във "втори епизод" сега вече на неокомунизма -"Светло Бъдеще" с *****, Китай, Иран, Сирия, Северна Корея, Куба и Венецуела ...

    Лично аз смятам, че не е далеч времето когато ***** и Китай ще станат доста близки (не че сега не са), и ако направят някакъв техен си съюз, целия останал свят ще го духа много яко.
    Хайде стига с тези мисловни "полюции" ...


    1. България не трябва излишно да се муши между шамарите и да прави изявления без да е питана, защото измежду шамарите може да отнесе и някой .!. , а ние не сме велика или голяма държава за да можем да застанем срещу СССР(такава им е политиката в момента, няма нищо че се наричат *****- управляват ги двама агенти на КГБ). Трябва да изчакваме и решаваме заедно с другите държави членки на ЕС-така няма да се мушим без необходимост между шамарите .
    Не виждам защо трябва все да бързаме "като пърле пред майка си" и да правим изявления преди всички други членки на ЕС-така само ще загубим и няма да спечелим нищо.

    2.Част от суверенитета ни е прехвърлен към ЕС- искаме или не сме част от него ще се съобразяваме с другите. Силни сме всички държави членки на ЕС когато сме заедно-такъв е бил и заветът на Хан Кубрат.


    П.П. fbr- не се връзвай на писаниците.Искаш твърде много от хора които живеят в миналото и не искат да преминат в настоящето и да гледат напред в бъдещето.Остави ги да бъдат там където се чувстват душевно добре
    blue1 одобрява това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #22

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    "Приятелката на ***** след като гледала новините му звъннала по телефона и казала:
    - Володя я хотела только крем нет Крьим."

    Да си седим у хралупата и да не се обаждаме особенно без най-малкото парламента да се е произнесъл какво точно да обадим....не че парламента е стока ама поне няма да е моментна приумица на вагинин...
    Този пост е редактиран от Tommorow; 17-03-14 в 02:46.
    V_Simeonov одобрява това.

  10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #23

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    .....
    Искаш твърде много от хора които живеят в миналото и не искат да преминат в настоящето и да гледат напред в бъдещето.Остави ги да бъдат там където се чувстват душевно добре
    Умните хора винаги гледат в миналото, за да не допускат старите грешки в бъдещето. А като погледнем в бъдещето има и такъв сценарий: Нещата около Крим и Украйна се затягат, сегашното националистическо правителство започва да крещи: "Режат на живо парчета от Украйна. НАТО - помагай да се защитим!" И НАТО решава да прати войски да защитават Украйна. Ние като "правоверен" член на алианса, пак ли ще сме първите дето ще пратят войски срещу *****? Като в Афганистан и в Ирак ли ще действаме?
    hristoslav2 одобрява това.

  11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #24

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Хайде стига де!

    Който е чел договорът за НАТО знае кога може да се приведе в действие чл.5.

    Единствено в Афганистан е била приведен в действие чл.5 от Договорът за НАТО и то след като талибаните и Ал-Кайда разбиха самолети в САЩ и загинаха около 3000 граждани.В Пентагона загиналите бяха по-малко.Примерът е неудачен- имало е нападение от външен агресор към САЩ.Отделно към 2001 година не бяхме член на НАТО.

    Що се отнася до Ирак- отново не си разбрал.За Ирак Договорът за НАТО не е бил привеждан в сила.Тогава САЩ обявиха, че сформират международна коалиция.Който иска се е присъединил.Аз нямам спомен да сме взели участие в която и да е от двете войни-след приключване на военните действия имахме военни контигенти до сформиране на собствени войски, полиция и държавни институции на тези държави.


    След разпадането на Варшавският договор единствената възможност за гарантиране на териториалната ни цялост и единство беше НАТО.Това се налагаше да стане бързо с оглед на това, че имаме доста силен съсед -Турция и че отношенията ни не бяха добри поради провежданите на 2 пъти "побългарявания"-принудителна смяна на имената на българските мюсюлмани.

    Ако виждате по-добра възможност от НАТО за гарантиране на националната ни сигурност към онзи момент посочете я вместо да чешете клавиатурата.Дори към настоящият момент не виждам по-добра възможност от НАТО.

    За ***** имаме и друга възможност- да не участваме във военни действия срещу нея.Така направи Турция когато стана въпрос за Сирия и в други случаи-мисля с Ирак.След като Турция може да реши да не се участва във военни действия когато става въпрос за нейни съседи, не виждам защо и ние да не можем.При нас проблемът в това отношение е че дори да не участваме пряко с жива сила и техника имаме дадени бази по договор със САЩ и също така имаме и използвани летища от военни самолети на САЩ.Международното право третира даването на територия като участие във войната, тоест държавата от чиято територия се извършват атаките също се счита за страна във военният конфликт и е законна цел.

    Не казвам изобщо да си траем и да не си защитаваме интересите, просто трябва това да става при "закрити врати" в рамките на ЕС и там отвътре да натискаме да стане това което искаме и да го "облечем" като позиция на ЕС. Така нито ще се конфронтираме със САЩ нито с *****.
    За съжаление последните няколко години в тази насока българските политици предадоха България за жълти стотинки -сключиха договори за газопроводи с *****, а можеше да упражнят натиск чрез обща позиция на ЕС и да се договорят по-добри условия за цени на газ и за другите ни интереси.За съжаление БСП отново бързаха да подпишат-също като предсрочното подписване на нов договор за доставка на газ на по-високи цени от Р.Овч ...
    Този пост е редактиран от justify; 17-03-14 в 13:16.
    blue1 одобрява това.

  12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #25

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Знам и договорите, знам и хронологията, знам и слагаческата нагласа на политиците ни. Определено в този момент бих искал да ни управлява цар Борис III, а не сегашните управници.
    Не виждаш ли противоречие в написаното от теб:
    За ***** имаме и друга възможност- да не участваме във военни действия срещу нея...........При нас проблемът в това отношение е че дори да не участваме пряко с жива сила и техника имаме дадени бази по договор със САЩ и също така имаме и използвани летища от военни самолети на САЩ.Международното право третира даването на територия като участие във войната, тоест държавата от чиято територия се извършват атаките също се счита за страна във военният конфликт и е законна цел.
    Защото за мен то е нонсенс от гледна точка на международното право. Получава се "Хем туй в онуй, хем душата в рая".
    Еми не става! Нали на базата на сходна ситуация СССР ни обяви война през 1944г и окупира България. И не понесохме още по-големи териториални загуби и репарации само благодарение на силното партизанско движение и незабавното ни включване във войната на страната на антихитлеристката коалиция, което после ни се зачете при подписването на мирния договор.

  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #26

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Ето защо най-добре е да имаме обща позиция в рамките на ЕС.

    Другото е празна гимнастика на езика.

  14.  
     
  15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #27

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    То ако опре ножа до кокала, ЕС няма и не може нищо да направи. Тогава НАТО ще е ключовия фактор.

  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #28

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Ето защо най-добре е да имаме обща позиция в рамките на ЕС.

    Другото е празна гимнастика на езика.
    Това за ЕС е ясно, тук две мнения няма.
    Аз обаче попитах друго: "Какво правим, ако работата опре до намесата на НАТО?"

  17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #29

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Ще духаме супата общо взето...

    Нека американците да си налагат санкции на *****, както и ЕС щом толкова иска (ама по полека да я карат) а ние да си траем най-добре в този случай и да си драпаме в рамките на ЕС за нашите си изгоди! И да не си изказваме позиция без да ни пита някой - само в краен случай!
    Този пост е редактиран от ivodivo; 17-03-14 в 14:50.
    Lupus одобрява това.

  18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #30

    Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу *****?

    Така е!
    От стари бюрократи съм я чувал тая приказка:
    1. Не казвай нищо!
    2. Ако все пак трябва да кажеш нещо, не подписвай!
    3. Ако все пак се налага да подпишеш, подписвай само с "особено мнение" :rolleyes:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 129
    Последно: 29-05-14, 12:22
  2. Три от ЕС внесоха протест срещу България и Румъния
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-07, 16:06
  3. Трябва ми пътна карта за България
    От peterkac във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 07-12-05, 19:37
  4. Отговори: 9
    Последно: 02-11-05, 12:56
  5. Отговори: 54
    Последно: 26-07-04, 21:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе