Вижте резултатите от анкетата: Трябва ли България да участва в хипотетичен Евразийски съюз?

Гласували
21. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да!

    7 33.33%
  • Не!

    10 47.62%
  • Не мога да преценя!

    4 19.05%
Отговори на анкетата
Страница 9 от 9 ПърваПърва ... 789
Резултати от 121 до 130 от общо 130
Like Tree39Одобрявам

Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #121

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    дрънканиците за "най-малкото зло" са равнозначни на избора:

    "Избери си дали предпочиташ да те застреляме (ГЕРБ), удушим (БСП), удавим (ДПС), отровим (АТАКА) или обесим (ББЦ)."

    така ли си представяте задължителността на гласуването?

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #122

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    Без сила и нарушаване на законите които тези хайдуци пишат не става!
    Според закона, трябва да протестираме мирно, че и преди това да искаме и разрешение!
    Е, и каква е файдата от мирните протести!? Едни хора си стоят и кличат от вън, веят си някакви плакати, дерат си гласовете, а другите си пият кафето и чакат да им омръзне!
    Някой тук ще каже, да ама законите трябва да се спазват! Добре де, хайде да погледнем на нещата от времето на историята!
    Имало едно време една империя която 500 години владяла тези земи. Имала си закони, ред, йерархия и всичко останало, но имало и едни разбойници който вървели срещу законите. Един организирал тайни комитети за организиране срещу държавата, друг направо събрал група разбойници, превзел кораб и влезнал да прави възстание! Още доста като тях имало и вече почти век и половина делата им се помнят и почитат. Дали да не вземем да направим нов прочит на историята и да преосмислим делата им!

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #123

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    Ами всеки си има своят начин.

    Разликата е че ние едната част поне се опитваме да променим положението чрез гласуване, докато вие-другата част нищо не правите освен да си проветрявате устата "По мирен начин няма да стане" - аз досега не съм видял никой от вас да протестира по "немирен" начин...

    Едните "гласуващите" бачкаме да променим положението и гласуваме по избори, другите вие- уж протестирате "немирно" но на практика само "друсате клавиатурата" удобно седнали у дома и "остроумничите" ... като няма кой друг да ви слуша/чете умнотиите, ако не в реалният живот поне в някой форум да получите "подобаващо" внимание и "признание" ...

    Е каква е ползата от вас -нито гласувате, нито протестирате мирно или "немирно" ...

    Полза от вас НИКАКВА.

    Окумили сте се и проветрявате си устата и чакате някой да ви направи живота по-добър.

    В същото време обаче "гласувате" в преносен смисъл, тъй като по метода Хеър-Ниймайер мандатите останали непопълнени поради негласуване на избиратели се разпределят между партиите имащи поне 1 мандат и прехвърлили изборната квота.

    Ако не вярвате влезте след изборите в страницата на ЦИК и вижте разпределението на мандатите по метода на най-големият остатък ...


    Да не говорим, Пат колко помия изля върху "немирно" протестиращите с павета и плочки тази пролет и лято ...
    blue1 и ivodivo харесват това.

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #124

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    а ползата от вас "гласуващите" е?

  6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #125

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    Да не гласуваш не е избор! Но след всички тези извращения от политиците и все по ниската им култура може да те депресират направо - явно е, че в политиката отиват хора с користни цели! Честните хорица не искат да се врат там, че то политик е синоним на измамник! И все пак по добре за най-малкото зло от колкото да ти се разпредели гласа за всичките които ще вземат парче от баницата! А и купените гласове ще са с по малка тежест ако се гласува масово...
    blue1 одобрява това.

  7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #126

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    Тая простотия Хеър-Ниймайер е въведена от политиците за да ласкаят собствената си значимост.. Никой не ме е питал искам ли моя НЕ-глас да бъде използван така, затова отказвам да бъда манипулиран толкова елементарно. Всеки избор предполага два полюса на решение: съгласен, избирам, да - несъгласен, не избирам, не. След като политическата клика си е създала правила в които тя винаги пИчели, отказвам да участвам в тоя цирк. Именно това е и първопричината наглостта и безочието в политиката да се самовъзпроизвежда, защото няма коректив. Гласът ти е или Да или Да, грешната бюлетина е пак ДА, негласувал си ДА, не ти пука ДА, пука ти ама всички са боклуци, боклука пак получава твоето ДА....ай сиктир.

    Искам да кажа своето НЕ на всички политически партии и лидерите им, съществували досега на политико-крадливата сцена и както и на новите няколко, които миришат лошо на корупция, пране на пари и обещават пълни лъжи. Имам ли възможност да го направя гласувайки? НЕ. Когато сложат квадратче най-отдолу с текст "свалям доверието си от всички политически проститутки в цялата листа" и това бъде отчетено в последствие както трябва да бъде отчетено, ще ме видиш първа кипра там пред урните.

    Казваш всеки си има своя начин. Окей съм, така трябва да е. Ама хайде не коментирай тогава кой пред какъв комп на какъв диван седял и каква е ползата от него според теб щото си противоречиш с единствената цел в живота да ми дава наклон на моя.

    ....Долнопробна селска кръчма, традиционно празненство на всеки 4 години, поканени са всички селяци, сядаш, носят ти менюто и ти казват избирай какво ще ядеш: знаеш, че в тая супа има косми, в кавърмата има изпражнения, айрана е дефакто 100% вода, ракията е менте, а десерта е с изтекла годност. Разбираш - менюто от преди 4 години: изправяш поглед и заявяваш :" - Няма да Консумирам!!!" Мазния сервитьор те гледа невярващо и крещи "- Алоууу, Избирай кво ша ядеш беее", .настава разправия... от съседната маса се надига нервно Джъст "- Ей, това ти не е у вас, или избирай или айде да те няма: терминал 1/2" Поглеждаш към него,, а после към масата пред него и това което виждаш те кара да се усмихнеш:
    Носи се миризма на недоядена кавърма с изпражнения, полуизпитата ракия менте, съзираш нервен и замъглен поглед от погълнат метилов алкохол....
    Този пост е редактиран от Tommorow; 23-05-14 в 22:03.
    Pat, Karata, boje и 1 други харесват това.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    503
    #127

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    хахахаха, това ми хареса, майна!!! Много добре го каза!


    Утре откриват риболова и съм за риба! Това за мене е по-важно. По-добре да отида да релаксирам за шаран, отколкото да ме хванат за "шаран". Може да се каже, че съм "девствен" в гласуването, само веднъж съм гласувал и то за кмет. Казано най-просто - в най-корумпираната държава, няма партия за която да дам гласа си. Всички до един са едно голямо зло, така ги виждам аз. Предатели и лизачи, който гледат само собствените си интереси и в името на тях са способни на всичко....Като почнеш от президента та стигнеш до кмета....

    А Картинката с Евроизборите е ясна - брюкселските кресла и куфарчетата с евра отива при правилните хора, както си му е реда, а не при стадото избиратели. Няма какво да се самозаблуждаваме…

  10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #128

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    Да не говорим, Пат колко помия изля върху "немирно" протестиращите с павета и плочки тази пролет и лято ...
    Помията беше за конкретните искания и цели, а не за методите.

  11. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #129

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    А на някой прави ли му впечатление, че когато има конкретни искания, те винаги са прекалено много и неизпълними!
    Примерно, все повече стават тези които разбират защо и искат да се въведе минимален ценз за да има право на глас и в следващия момент се поставя като изискване минимум средно образование което е неизпълнимо, защото веднага минималната възраст на 19-20 години, защото няма как на 18 години, както е по-конституция да имаш завършено средно образование, но поне основно е пак не малка бариера която без проблем може да бъде въведена и още повече, че има държави в които има минимален образователен ценз като изискване!
    Тука давам само 1 пример който е фрапиращ, но винаги когато има някакви конкретни изисквания от протестиращите, винаги е имало и неразумни изисквания, които обричат всичко на неуспех.

    - - - - - - - - - -

    justify, аз примерно, не крия, че работя за сивата икономика и по-голямата част от приходите си пак там ги харча!
    Примерно, пуша безбандеролни цигари, пия домашна ракия........ и др.
    Така не се ядосвам като крадат от бюджета, защото не крадат от моите пари, а от такива като теб, дето ей сега ще ме коментират, че заради такива като мен държавата ни е на такова дередже.
    Докато има балами които да внасят данъци, ще има и такива дето да ги крадат и да обвиняват успешно, че проблема идва от такива като мен!

  12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #130

    Отговор: Трябва ли България да участва в евентуален Евразийски съюз?

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Крайно безмислена анкета според мен, от друга страна - всеки има право на мнение, за blue1 явно въпросът е носител на някаква си негова хипотеза.
    Лично за мен, смисълът е колкото в общогалактическото предложение на FearMe.

    ПП - Позволих си да променя някои прилагателни на евентуален и хипотетичен в името на темата и анкетата, така мисля, че е по-близо до реалността.
    Денят на Евразийския съюз


    Споразумението за Евразийски икономически съюз ще бъде подписано днес в казахстанската столица Астана от президентите на ***** Владимир *****, Беларус - Александър Лукашенко и Казахстан - Нурсултан Назърбаев. Договорът ще влезе в сила от 1 януари 2015 г., като желание да се присъедини изрази и Киргизстан.


    Денят на Евразийския съюз | webcafe.bg



    *****, Казахстан и Беларус ще подпишат договор за Евразийски икономически съюз

    На 29 май руският президент Владимир ***** и неговите белоруски и казахстански колеги Александър Лукашено и Нурсултан Назърбаев ще подпишат Договора за Евразийския икономически съюз, съобщи руската агенция "ИТАР-ТАСС". Договорът ще бъде подписан в столицата на Казахстан Астана и ще влезе в сила на 1 януари 2015 г.

    В съобщение на Кремъл се казва, че тримата президенти "ще обсъдят функционирането на митническия съюз и общото икономическо пространство".

    "Ще планират и бъдещето разширение на Евразийския икономически съюз, включването на Армения в него и изготвянето на пътна карта за изменяне на законодателството на Киргизстан, така че да отговаря на правилата на митнически съюз", пише в съобщението. "Създаването на Евразийския икономически съюз ще позволи на страните да постигнат по-високо ниво на интеграция".

    "Трите държави се задължават да гарантират свободното движение на стоки, услуги, капитали и работници и да координират политика си областта на енергетиката, индустрията, земеделието и транспорта. Най-големият общ пазар ще бъде формиран на територията на страни от Общността на независимите държави (ОНД). Това ще бъде нов мощен център на икономическо развитие", казва се в текста на Кремъл.

    Договорът за Евразийския икономически съюз не съдържа клаузи по отношение на политическо, хуманитарно или каквото и да било друго съдействие между другите страни. "Политическото и хуманитарното съдействие между страните от Евразийския съюз ще продължи", заяви заместник- министърът на външните работи на Казахстан Самат Ордабаяев. "Нашите отношения в тези направления ще се развиват по линия на ОНД, ОССЕ и Евразийската икономическа общност", добави той.

    Ордабаяев посочи, че първоначалния вариант на договора се е отнасял не само до икономически въпроси, но и политическо съдействие, общо гражданство, миграционни политики и обща защита на гражданите.

    "Имаше опити да включим клаузи, които регулират всички аспекти на работата на нашит държави", каза той, добавяйки, че тези въпроси вече се регулират от други споразумения. "Изградили сме широка законова база заедно с ***** в множество направления, тук говорим за повече от 500 договора. Няма причина да се страхуваме от липса на регулация", заяви Ордабаяев

    Дейността на митниците в Евразийския икономически съюз няма да бъде регулирано от единен наддържавен орган. Те ще останат част от юрисдикцията на националните правителства, понеже всяка от страните има "своите специфични цели", коментира ръководителят на руските митници.

    На наддържавно ниво ще се определят само основните методи на работа, а смесването на държавни органи в рамките на Евразийския икономически съюз не се обмисля, добави той.

    http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/05/...at_dogovor_za/

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    да, моят отговор и сега е същият, просто защото ако си наясно колко десетилетия планиране, манипулации, социален и геополитически инженеринг е отнело създаването на недоносчето ЕС, ще разбереш безсмислеността на въпроса си относно проект за обединение на Евразия, в който:

    1. биха участвали далеч по-бедни държави
    2. всички вече ще са наясно как се прави "обединение" и надали пак ще се хванат в същия капан

    вероятно не си прочел поста ми за различните видове манипулиране, чрез които се задвижват масите - намирам за невъзможно да се върне манипулирането на масите чрез религия (типично за средновековието), идеология (типично за 20-ти век) и микромениджмънта на ниво отделна личност (типично за сега).

    при положение, че сбъдването на подобен проект е отдалечен поне на 50 години в бъдещето, позволи ми да се усъмня в каквито и да било прогнози, давани сега, още повече чрез анкета във вида от по-горе

    Как само отлетяха 50 години, сякаш беше вчера

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 9 ПърваПърва ... 789

Подобни теми

  1. Отговори: 53
    Последно: 26-03-14, 01:40
  2. Отговори: 31
    Последно: 18-01-13, 10:13
  3. Трябва ми пътна карта за България
    От peterkac във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 07-12-05, 20:37
  4. Отговори: 9
    Последно: 02-11-05, 13:56
  5. Отговори: 54
    Последно: 26-07-04, 22:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе