А и да ти напомня, че ***** загуби студената война, но спор с фанатик е безсмислен![]()
А и да ти напомня, че ***** загуби студената война, но спор с фанатик е безсмислен![]()
Този пост е редактиран от blue1; 21-05-14 в 08:11.
Какви войни? Запада няма почне война в буквалния смисъл с ***** никога! Войната която се води е икономическа и не виждам ***** как ще я спечели след като все още търси начини да си гарантира физически границите или тем подобни и се набалбучва с някакви военни разходи при умряла икономика... Запада няма почне война щото има мнооого какво да губи а те обичат живота и благата които си имат! Но икономически както смазаха СССР и сега както се опълчват според мен излишно - ще се сринат пак! Аз не се радвам на това което се случва щото както всички (предполагам) съм възпитаван в братски отношения към руската нация но политиката на ***** - външната не е умерена и не води към добро най-вече *****! Това ще повлече и нас и всички малко или много...
Аха, и каква според теб ще е умерената политика? Да им подари всичко и да гладуват отново? И ти одобряваш такава политика на насилствено отнемане на блага като си на страната на САЩ/ЕС?
Утре, статията е моментен анализ, които не анализира бъдещето, това е и краят и.
Не знам защо пропускаш и скептичното мнение на част от руските икономисти или и ти като оня фанатик смяташ че щом ***** казва значи е вярно.
Такива като теб и блу, които все плашат, че и те щели да заминат и не заминават!
Блу, след 01.06, което е след по-малко и от 2 седмици ще започнат да се случват много работи, чиито резултати ще бъдат видими още първите 2 месеца и ще видим колко са прави разните аналитици.
Интерсна тема.
И какво точно ще изнасят -евтин газ и петрол ли???При слаба рубла спрямо евро и долар?Нали щяха да договарят разплащане в рубли, що пак русите искат $ "зелени гущери" от Китай, а не "златни" рубли???
Ще страдаме всички поради взаимната обвързаност, но по-силните икономически по-леко ще понесат "страданията" ...
Ми то тази политика е доста стар филм(вече съм казвал по-напред, мисля в друга тема) произведен от "Мосфилмь" когато СССР спонсорираше революционни движения в Никарагуа, Хондурас, Колумбия, ФАРК Перу, Мексико Тупак Амару, -все близо до САЩ и на границите му.
Сега "монетата" просто се "обърна" ...
Тъй като не пише много подробности по тази тема и все още само гадаем, моите очаквания са, че принципно ще е като валутен борд на рублата, но спрямо златото, като някога и долара е бил фиксиран към златото в съотношение от 35 долара за тройунция или унция, не си спомням!Първоначално публикувано от FearMe
само да уточним и факта, че по-евтината рубла едно че подобрява конкурентноспособността на износа на готова продукция, друго че при силно ориентирана към износ на суровини икономика вкарва по-силна чужда валута в страната...
И какво точно ще изнасят -евтин газ и петрол ли???При слаба рубла спрямо евро и долар?Нали щяха да договарят разплащане в рубли, що пак русите искат $ "зелени гущери" от Китай, а не "златни" рубли???
Ще страдаме всички поради взаимната обвързаност, но по-силните икономически по-леко ще понесат "страданията" ...
Тук въпроса е колко рубли за долар ще фиксират, но при всички случаи ще доведе до много високо поскъпване на златото спрямо другите валути което, със сигурност ще донесе поевтиняване за тях спрямо рублата която ще е фиксирана, а ***** има особено големи златни резерви и, ако се освободят от доларите за злато, а също да направят и китайците погрома ще е тотален!
Между другото, от години действа ограничение за количеството купувано злато на междубанковия пазар именно за да не лавира в резки граници цената му.
backinblack, ще си позволя да те коригирам, както и да обясня нещо:
***** няма никакви значими златни резерви, има златни залежи
количеството злато на междубанковия не е нормативно ограничаванo pre se, а просто е резултат от процеса за демонетаризирането му - тоест изхвърлянето му като разплащателно средство
като потвърждение на горното можеш да провериш как се отнасят САЩ със златото си - от феноменалните 20 000 тона резерв (които са били някъде около половината злато в света по онова време) , в момента имат около 8000. разпродаването му е пълно безумие от всякаква гледна точка, но не ми се влиза в анализ. ***** имат около 1000 тона, което в общи линии е размерът на годишно добиваното и търгувано физическо злато
ето тук има списък с топ-10 държавите и резервите им
Countries With Largest Gold Reserves - Business Insider