Първоначално публикувано от
roumen68 Отговарям подред
Riptor, с тази функция Crystalizer (настройка 0...100%) се изменя начина на звучене, което на мен ми наподобява на функцията Loudness при някои усилватели. Така някое MP3 с неособено добро качество започва да звучи доста сносно. Без нея се чува някак си по-глухо и по "далечно".
D.Kolev, благодаря за мнението ти, което го уважавам, защото явно идва от специалист.
Ще се опитам да обясня моят звуков вкус: в началото на 80-те, когато се слушаха касетки с глухи записи - признак за добро качество бяха добре изразените ниски и високи честоти. Може би оттогава имам някакъв изкривен, не-хайфистки музикален вкус, но харесвам звука да бъде "оцветен" - подчертани баси, но не и бумтящи, както и леко пресилени високи честоти.
CD плеъра паралелно си е свързан и с RCA стерео кабел, но така не ми допада звука - не е динамичен, глух е.
Относно новата карта - по принцип не слушам джаз, но за проба си пуснах "The man I love" - просто настръхнах от дълбокият бас и от мекото и на места ярко звучене на тромпета. Много силен ефект на присъствие.
Може вкусът ми да не е точно хайфистки, но аз съм си във възторг от саунда.
Далеч не мисля да се засягам - напротив - нов съм във форума, а и за първи път общувам със "сродни души" на тема аудио, така че ми е много интересно