Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 124

Искам да си взема AV Reciever

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Искам да си взема AV Reciever

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    - еднолентови тонколони.
    Та ако ще и на Лепа Брена да и се чуват сливиците докато си поема дъх с това аудио - съмнявам се че някой би платил и 6 пъти по ниска цена от посочената от теб за подобна системка. Нищо лично.
    Не виждам защо посочваш еднолентовите колони като недостатък.
    Съгласен съм, че за автора на темата това не е решение, но темата отдавна излезна от простите препоръки към него.
    Липсата на филтри в колоната е голям плюс при слушане на музика.
    Много хора плащат такива суми /че и по-високи/ за системи от тоя род.

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Lazarus18 - Agree.

Не съм чувал и виждал еднолентови колони за 900 лв.
    Горе долу за толкова пари започва да се говори само за 2 full range говорителя на Fostex например. А ако ще правиш чиганска сватба, можеш да ги подкрепиш със съб така

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Aз мисля, че вече съм решил какво ще си взема: Onkyo TX-SR605 + две колони или Infinity Beta 50, или Monitor Audio BR6 (още не съм сигурен). A, по-късно ще взема и останалите колони от същата серия.

Сега засега ще трябава да посъбера малко пари само...

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

SongBird-Не съм слушал Монитораудито и не мога да го сравня с Бети-те(с тях съм си играл в един магазин в Швейцария) ,но които и да вземеш мисля ,че няма да си разочарован.
    Румене,казва се широколентова колона,еднолентови са колонките за компютър с долна граница 150хц.

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Румене, хайде да не ми четеш постовете като Дявола Евангелието

Ще променя в цитата на твоето мнение недостатъците да бъдат изредени като числа (1,2,3 ..) вместо тирета (-), за да е по-прегледен поста ми и отговорите към напатките ти, които са с цел лична обида и по никакъв начин не са технически обосновани.

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Браво, ето това вече е нещо! Браво и за способностите ти да си сглобиш сам аудиото.
    Но все пак това с цените беше доста свободен полет, така ми се струва. Не съм чувал и виждал еднолентови колони за 900 лв. На кои модели и марки са копия или аналози твоите неща?

*8 Каквито и параметри да ти има техниката - тя е "направи си сам". Или в случая аз все едно да направя тунинг на едно Рено 19, да го набъкам с екстри, да му докарам ускорение 0-100 км/ч за 6,5 сек - колкото е на даден модел BMW и да твърдя, че струва 183 000 лв, защото толкова струва и конкретното BMW в магазина

Така или иначе, твоите неща не стават за SongBird по следните причини:
    1. техниката е "направи си сам".
    2. малка мошност.
    3. лампов усилвател с открити лампи, което изисква специални условия към мястото и съхранението му.
    4. двуканална схема.
    5. изисква събуфер при всички положения.
    6. еднолентови тонколони.
    7.Та ако ще и на Лепа Брена да и се чуват сливиците докато си поема дъх с това аудио - съмнявам се че някой би платил и 6 пъти по ниска цена от посочената от теб за подобна системка. Нищо лично.
    1. Цените, които коментирах са за готови завършени маркови компоненти: чифта колони е марка Станислав Димитров, а усилвателя е марка Gogo Audio. Ако има сериозен интерес ще погледна актуалните цени, но са с около 100-200 лева (за комплекта) по-малко отколкото споменах в предния пост. С този отговор обезсмислям двата ти параграфа глупости че това е "направи си сам" техника. Показах моята такава, но предлагам готови комерсиално-произведени екземпляри.
    2. Пише се "мощност". Мощността в случая е необходима само за постигане на звуково налягане. Предложния от мен комплект постига 99 db звуково налягане при слушане от разстояние 2 метра. Направи си справка какво е нормалното ниво на което се слуша музика или филм
    3. не изисква никакви по-специални условия от която и да е техника. Все пак във на много места за сума по-малка от 100 лева ще направят прозрачен "капак" тип "аквариум", който да покрие модула с лампите, за да няма опасност да се опарят деца.
    4. Върни се на първите постове по темата. Прочети ги внимателно.
    5. Написал съм го в горния си пост. Прочети го внимателно.
    6. Това не смятам да го коментирам, има книжки
    7. Ако за теб мерилото за качествена музика е Лепа Брена, за мен не е. Аз пък не се съмнявам че има "хора от народа", които си купуват грозни и несвирещи Сървин Вега и ги слушат във дома си. Не се учудвам и че си мислят че имат нещо което става за слушане. Особено като преобработват (и презаписват) всяка МП3 така че да бъде с еквалайзери, които после няма как да се махнат .... Нищо лично.

П.П. добавям точка 8 преди 1. - Аз мога да направя озвучителни тела, които да конкурират купешки такива за над 1000лв. Ти не можеш да направиш въпросния тунинг (Реното 19). Не съди за другите по себе си

Tommorow: запознай се с цените преди да ги коментираш madisound.com са един от най-големите разпространители на марката.

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Aз мисля, че вече съм решил какво ще си взема: Onkyo TX-SR605 + две колони или Infinity Beta 50, или Monitor Audio BR6 (още не съм сигурен). A, по-късно ще взема и останалите колони от същата серия.

Сега засега ще трябава да посъбера малко пари само...
    Които и да вземеш ще е многократно по-добре от Сватбарските Веги. Инфинитито имат слава на хубави колони в България, така че ще ти е лесно после ако решиш да ги продаваш

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Tommorow: запознай се с цените преди да ги коментираш madisound.com са един от най-големите разпространители на марката.
    @CrossBlade - понякога казваш по нещо свястно, друг пък като този, демонстрираш ЕГН-то, респективно опита си по най-брутален начин.

Искам да си поръчам и внеса два броя Fostex FE168E∑ 6.5" FULL RANGE Sigma Series с единична цена 144 долара...Нищо пари нали?

Гледай сега какво става:

Приемаме че плащам с кредитна карта - no fees.
    Цена: 144 x 2 = 288.00 usd
    Express Mail Service 98.00 usd ( калкулация за тегло на пратката 20lbs до Bulgaria, няма да говоря за Fedex,DHL,UPS че цената поне по три )
    Insurance+Pickup 14.25 usd
    ------------------------
    400.25 х 1.34 = 536.33 лв

Мито за внос от САЩ - 35% съгласно МТ: = 187.71 лв

( - Високоговорители, дори монтирани в кутиите им:
    8518 21 00 0 - - Единичен високоговорител, монтиран в кутия 35
    8518 22 00 0 - - Два или повече високоговорителя,
    монтирани в една и съща кутия 35
    8518 29 95 0 - - Други 35 )

ДДС 20% върху сбора 536.33 + 187.71 = 724.04 лв *20/100 = 144.00 лв

Попълване на митническа декларация = 30.00 лв

Общо разходи по поръчка 724 + 144 + 30 = 898 лв.

т.е. официален внос на два броя говорители FE168E∑ 6.5" FULL RANGE Sigma Series с обща цена там 386лв идва тук за 898лв.

Тук идва момента да си турна някаква печалба, че не мисля да правя това за черните ти очи нали ме разбираш

т.е.(2) не очаквай street цена от мен по ниска от 1200лв за комплекта....вижда ти се скъпо? Хайде с куфарната търговия тогаз...

Сега уважи времето което ти отделих за сметки и друг път не размахвай цени в САЩ....щото това е за демо в махалата колко евтино е зад океана, което си е и така, но зад океана...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

От съвет за ресийвър къде хукнахте да смятате цените на фулрейндж говорители?Моите уважения по познанията ви ,но не е тук мястото.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Давайте на воля. Интересно е

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Няма лошо, когато приказката е в границите на добрия тон и има интересна информация.
    В hwbg има една тема за избор на Hi-Fi колони, която си я нарочихме за hifi раздел, понеже не можахме да си организираме такъв и си пишем всичко. Та може и тука така да стане, е и ако модераторите нямат нищо против.
    Тези широколентови системи ме подсетиха за първата колона, която си спретнах много отдавна, като ученик .
    Беше с един елипсовиден бг говорител с доста широк спектър (май в някакви фабрични радиоточки се слагаше). Но гвоздея беше кутията - във входа на един съученик бях забелязал една огромна пощенска кутия, беше на писателя Слав Караславов, мастит тогава писател. Еми една нощ просто я грабнах и я затътрих към къщи. За другия канал май сложих радиоточката, но тя нямаше същия фин звук.
    Налепих и един лампов усливател без изходящ трансформатор, монтиран в пластмасова кухненска кутия за сирене например. Но бях изтипосал на лицевата страна от едни такива ленти с пистолет, дето си пишеш каквото искаш - някакъв дълъг и засукан фирмен етикет.
    "Системата" звучеше доста приятно, даже един братчед докара един негов приятел да я оценява. Продадох я след време на един мераклия.

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    @CrossBlade - понякога казваш по нещо свястно, друг пък като този, демонстрираш ЕГН-то, респективно опита си по най-брутален начин.

Искам да си поръчам и внеса два броя Fostex FE168E∑ 6.5" FULL RANGE Sigma Series с единична цена 144 долара...Нищо пари нали?

Гледай сега какво става:

....

Стават теоритичните ти сметки.

Цена за чифт 126 (показани в снимките ми) - 144 лева.
    Чифт 166е - 216 лева
    Чифт 206е - 304 лева
    Чифт FE-206 ES-R 936 лева.
    Понеже явно не си запознат (виж по-долу) това всичко е широколентови говорители с марка Fostex (да те цитирам "2 full range говорителя на Fostex").

Това са реални цени, на които мнозина си купиха говорителите, благодарение на Групова Поръчка от Madisound.com. Организираха я двама човека (Румен Суванджиев и Божидар Божанов), а за останалите всичко беше като в нормален магазин - плащаш, (чакаш) и взимаш.

@Lazarus18 - Agree.

Горе долу за толкова пари започва да се говори само за 2 full range говорителя на Fostex например. ...
    Я погледни какво си писал? Коментирахте цените на готов продукт, който показах ... което обезсмисля напълно смятането на цени на говорители и прочие.

...

т.е. официален внос на два броя говорители FE168E∑ 6.5" FULL RANGE Sigma Series с обща цена там 386лв идва тук за 898лв.

Тук идва момента да си турна някаква печалба, че не мисля да правя това за черните ти очи нали ме разбираш

т.е.(2) не очаквай street цена от мен по ниска от 1200лв за комплекта....вижда ти се скъпо? Хайде с куфарната търговия тогаз...

...

Ама пише шарено, защо си мислиш, че ТИ си ми нужен (или на когото и да било) за да се закупи каквато и да е стока от US?

Има мнозина които предлагат "закупуване и транспорт" на стоки, с печалба по-малка от 33+%

ЕГН-то ми може да забъркваш само за да си избиваш комплексите Пич ще си когато покажеш че си по-напред от мен, в темата за която става спора

Поздрави.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Ще променя в цитата на твоето мнение недостатъците да бъдат изредени като числа (1,2,3 ..)...
    Ако щеш и йероглифи им сложи, недостатъците си остават такива.

...Цените, които коментирах са за готови завършени маркови компоненти: чифта колони е марка Станислав Димитров, а усилвателя е марка Gogo Audio....
    По голяма дивотия от това не бях чел! Кое им е марковото, бе човек? Ти знаеш ли какво е марка? Не говоря за пощенска, защото сигурно за такава говориш, а за търговска марка. И то не за каква да е търговска марка, а "марка" - утвърдена, известна, доказала се. Нека да ти кажа нещо за пазара. Всеки иска да прави пари. По един или друг начин, но това е положението - интереса клати феса. Ако някой има достатъчно талант, знания и умения и може да произведе нещо качествено и конкурентно - скъсва си задника, но взима кредити, разширява производството, инвестира в реклама, прониква в търговската мрежа. В България е това, работната ръка - евтина, транспортните разходи - нищожни. Може да бие конкуренцията с немислими за нея ниски цени и да владее пазара....Но...при условие че стоката му наистина си струва. А ако не си струва, както е явно в случая - нещата се прикриват под "ами това ми е хоби, правя си го в свободното време само за отбран кръг ценители и познавачи". Защо ли? Защото с калпавото си изпълнение може да подлъже някой и друг балък с алабалистики за хай-енд, колкото да си закърпва дупките в бюджета. Но не и болшинството от хората. Знае си го вече, опитвал е и е разбрал че няма шанс, не става. Затова и "производството" не излиза от ниво мазе или гараж. Но ще си го има, ще си крета докато има и нахъсани аудио-маниаци с капаци на очите (и най вече на ушите), които така смятат че удрят джакпота и то за жълти стотинки. Блаженни са вярващите...

Аз ще ти кажа, че не можеш да имаш аудиофилско оборудване за жълти стотинки. Преди години по служебен повод в Швейцария бях влязъл в дома на шеф на борда на директорите на една производствена фирма. Явно истински аудиофил. Залата за слушане - съвсем спартански обзаведена - имитация на пещера - каменни стени и под, камина, няколко кресла и малка маса. Явно заради акустиката. Човека подхвърли, че аудио техниката му струвала десетки хиляди CHF. Само помня, че колоните му бяха Piega. Малки, но вдъхващи страхопочитание. Както и всичко останало. А не като твоите смешни недоразумения, които имаш още и нахалството да наричаш "маркови".

...Ако за теб мерилото за качествена музика е Лепа Брена, за мен не е.
    Ало, приятел? Ти вкара в играта Лепа Брена. Ти писа за нея в тази тема. Не си харизвай така лесно любимките си де, дръж ги за себе си.

...поста ми и отговорите към напатките ти...
    Леко излизайки от темата, ще ти припомня, че нападка произлиза от глагола нападам, а не от съществителното патка.

...грозни и несвирещи Сървин Вега...
    Това беше най-големият майтап. Аз чета ревюта на американци, които се кефят на техните CerwinVega. Но пустите американци - нищо не пишат за екстаза, който получават с колони Stan Dimitroff.
    И последно - честно да ти кажа - съжалих че те провокирах така да се изложиш и да си покажеш на снимка хай-енд недоразуменията. Мен щеше много да ме е срам на твое място. На твое място също така щях да си направая edit на поста и да махна снимката. Все пак е форум - влиза кой ли не....

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

да подлъже някой и друг балък с алабалистики за хай-енд
    Балък съм, така ли ? Ало, модератора, я си виж какви ги пишеш. Нали имаше правила на форума, или те не са за великяи. Това че си яко комплексиран с "търговската си марка" не ти дава право да ме обиждаш във форума, а това че го правиш докато си модератор дава лошо име на целия форум. Жалко, защото едно време това беше хубаво място.

Кой ти е дал правото да цитираш нечий пост от друг форум?
    [mod edit roumen68]

16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Стават теоритичните ти сметки.
    Теоретичните ми сметки са и реални. Разбира се, те касаят единични доставки (двойка) и засягат говорители от средния и по-висок ценови клас на Fostex. Като изключа "групата на шаро" дето се сбрала да байне ефтинджосите на Fostex, всеки се оправя горе долу поединично. В уточнението си в по-предния си пост по темата не визирах ниския им ценови клас, цени, които са такива поради редица консепсуални и производствени компромиси от страна на производителя, които приятелите ти предполагам са ти разяснили. Мислех, че когато аудиофили говорят помежду си, те винаги се стремят към ако не най-доброто ( и скъпо ) то поне към това което е в средата и нагоре. Идеята на правенето на къстъм колони не е да са с някакви Fostex от най-ниския ценови клас ( знам ли, може това да целта, просто да са Fostex, там, най-евтините и използвайки името на реномиран производител да подлъжем поредния балък, надъхан по "улавянето на пъшкането на Лепа Брена", че купува марково и качествено и да брои прилична цифра за това ), а да бъдат с говорители от високия клас на производителя. Иначе си няма сми. Затова моля за прошка, че въобще не сметнах онези от 30-на долара за говорители

Апропо: 30% печалба много ли ти се вижда? Ами ти бе пиле шарено - твоите дето били модел 126 - 144лв двойката, що тогава оферира колоните за 800-900лв? Тоя талашит с инкрустирани диаманти ли е бе? Да ви имам аудиофилското ценообразуване.

Ако докарам контейнер от цялата гама на Fostex, на дистрибуторски цени и префактуриран на пристанище от авер в САЩ на по 5 долара парчето, ще ги продавам тук на тайфата ти с добра печалба и то на малко повече от показаните в сайта на мадисаунд цени. Но това е друга тема и не касае "самурая аудиофил"

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

CrossBlade, имаше някъде точно описание на типичното действие на флеймъра. Ходи внимателно по ръба, целенасочено създава напрежение в дадена тема и го подклажда. Лази по нервите на модератора, но по начин, който предизвиква съчувствие в останалите, защото се представя в светлината на онеправдан. И когато модератора накрая не издържи и вдигне пара - това е чудесният повод флеймъра да покаже на света какъв тиранин е този модертор.

Мисля че всеки тук видя ти какво направи - целенасочено създаде напрежение. Без твоето вдигане на пара - темата си течеше спокойно.

Приеми го като предупреждение. При рецидив ще се погрижа да бъдеш наказан.

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Румене, погрижи се да бъда наказан!

Чакам действията ти! И обяснението, или не се изисква такова?

Преди моите постове човека щеше да се набута с нещо, което единствено ти (забележи мненията на останалите в темата ) мислиш че е правилно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам reciever Yamaha
    От Mugala във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 13-07-11, 09:44
  2. Проблем с DVD Reciever LG HT 303
    От apeiron във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 19-12-10, 02:59
  3. Продавам GPS Reciever
    От Colonelo във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 12-10-09, 13:29
  4. Съвет за AV Reciever
    От get във форум Аудиотехника
    Отговори: 88
    Последно: 26-02-09, 00:02
  5. INFRARED RECIEVER/TRANSMITTER
    От lightmaster във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 09-10-02, 10:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе