Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 124

Искам да си взема AV Reciever

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Re: Искам да си взема AV Reciever

румене (68), това че ти слушаш само ЕМПЕТРИ при това нарочно ******* от теб с не знам си какви еквалайзери (прекодирано хора, не просто да ги сложи отгоре) ... ами не си мисли, че си Бах и че чуваш повече от всички останали във форума.

Това че на теб ти харесва лепа брена с намалени 200хз и с усилени 80 не означава че и на другите хора им е така. Престани да натрапваш мнението си за вярно, защото ОПРЕДЕЛЕНО не е .... все си мисля че този който е правил записа малко повече ще знае кое как да е .... И понеже явно си се объркал - аудиофил не е обидна дума. А това че ти харесваш да ти се уморява гадулката от гнусните веги .... хората го имат за отрицателно. На теб щом ти харесва - кефи се !

Еди, това че ти пък си слушал от куц кон колони също не е нищо. Предложих ти, но ти си "много зает". Чуй колони от Румен Суванджиев (Rutcho гореспоменат) за ХХХХ лева и ги сравни с които и да е от магазина за същата цена .... ама да не се разочароваш?

То и аз съм чувал за омлет правен от на бай Иван кокошките запартъка ама си мисла че е по-различен от истинските яйца ....

2.  

3. Тук е от
    Jun 2007

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

CrossBlade, ела да те повозя на 333 коньова 7ца, aма да не останеш разочарован от Е34-ката после. Нали се сещаш че човека ако купи хорните за 2500лв, за останалите 500 ще му е малко трудно да вземе читав рисивър, ДВД, център, съраунд и прочие.

Това че съм слушал куц кон го казах с цел колко лесно се лъжe народа. Още повече неслучайно наблегнах че майстора е известен такъв в района. По-добре човека да си вземе едни DALI, отколкото някой да му измъкне парите за някои думкалки...

P.S.

Не мога да се грабна и да хукна на 500 километра в едната посока само за да чуя едни тонколони, при положение че въобще не са ми на дневен ред...

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Eee хора, не израждайте темата с безсмислени нападки и хвалби. Това че Румен си харесва вегите, друг хорните и лампите, трети пък само едикоя си фирма, не е повод да се вадят шпагите.
    Не знам защо, но всички такива теми се развиват по един и същ лош сценарий. Тук беше по едно време добре и аз затова се включих за приятното бъбрене, но не би... Аз редко влизам в онзи форум, но забелязали ли сте, че тези дето най-разбират, например Ручо, са най-толерантни и културни.

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

variec, ти на какво основание реши че си човека, който определя кой разбира и кой не?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нищо не определям, казвам само мое лично мнение, на базата на собствения си опит. Съжалявам ако сте ме разбрали погрешно, търся просто нормална човешка дискусия.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Къде го пратихте човека при хорни бе?
    То вярно, че всяка тема за колони във всеки форум стига до лампи и хорни, но не мисля че тук случая е такъв.
    И аз не подкрепям "правените" колони. Куцо и сакато вече е разбирач и майстори наред.
    Съгласен съм, че по този начин се постигат удивителни резултати за прилични пари, но риска е голям.
    Един истински майстор ще ти направи колони, но ще иска да му се плати за това и сметката обикновено е същата като да си ги купиш. А наче плащаш за нещо без да знаеш какво ще получиш. Кпуваш на сляпо. Дори и да чуеш нещо правено със същите говорители, по същия проект, от същия човек пак нямаш гаранция че ще стане 1:1.
    Виж, ако човек сам си ги прави, има достатъчно опит и знания, време да се занимава, може да стане нещо добро и евтино. Иначе разликата в парите я даваш на някой самодеец.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    variec, ти на какво основание реши че си човека, който определя кой разбира и кой не?
    CrossBlade, влезе силно в темата с шум, нападки и смайлита, явно вече решил, че ти си този, който "определя". От твоите мнения така или иначе нищо не мога да разбера, защото смайлитата ми пречат да прочета дори едно изречение... Виждаш ли, има една такава работа: макар и да не знам какви са ти познанията и/или ухото, определено не мога да асоциирам твоят тон и реторика с някой културен аудиофил...

Аз от темата искам да извлека обем - да си отговоря на въпроси, и по важно, да открия нови въпроси.... Отговорите всъщност са лесни. Въпросите са трудното. Ето, вече например знам, че човека ще трябва доста силно да ме впечатли за да се навия на DIY колони.

Can't we all just get along

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Song-чо, мислиш ли че аз имам някаква файда да помагам на теб, глухия и лаика ? Изтърках си клавиатурата с два поста в които те попитах какво искаш от бъдещата си система, но ти си толкова зле не можеш и това да формулираш. След това ти, твърдящия че не чува и не може да определя на слух (пък било то дори и за себе си) и ти, този който твърди че нищо не разбира, почна да оценяваш определени техники че били Hi-FI. А накрая се мъчиш да се изкараш и властелина на аудиото и техниката.

Нека да ти напомня, че ти си този с проблемите, този който търси помощ и този, който не знае какво иска. Ако вместо да лалаш по форумите беше седнал да почетеш малко и после беше формулирал правилно първите си два поста в темата, отдавна щеше да си получил конкретните отговори, които да ти вършат работа.

Хайде оценката на знанията на другите я остави за тема, в която имаш поне бегла представа ...

12. Тук е от
    May 2006

OFF TOPIC
    CrossBlade, струва ми се, че е добре да си владеем нервите, когато решим да напишем мнение по дадена тема.
    Струва си заради стотиците потребители , които ще прочетат темата и ще почерпят информация, без да участват пряко в нея !
    Горния ти пост, не ти прави чест ! Отдавам го на възрастта ти...

п.п. Не те цитирах, за да можеш да си го редактираш, ако прецениш...

13. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Song-чо, мислиш ли че аз имам някаква файда да помагам на теб, глухия и лаика ?
    Не, не мисля. Не ми и трябва "помоща" ти.

След това ти, твърдящия че не чува и не може да определя на слух (пък било то дори и за себе си) и ти, този който твърди че нищо не разбира, почна да оценяваш определени техники че били Hi-FI. А накрая се мъчиш да се изкараш и властелина на аудиото и техниката.
    Сънувал си. Нито съм определял техники като HI-FI, нито съм се опитвал да се изкарам властелин на "аудиото и техниката".

Нека да ти напомня, че ти си този с проблемите, този който търси помощ и този, който не знае какво иска. Ако вместо да лалаш по форумите беше седнал да почетеш малко и после беше формулирал правилно първите си два поста в темата, отдавна щеше да си получил конкретните отговори, които да ти вършат работа.
    Всъщност аз проблеми нямам. Пиша си и си чета в една дружелюбна(или поне така ми се искаше) тема. Ти изглежда си с проблемите, които те карат да засираш темата с жлъч и флейм - може би като компенсация за някакви личностни неуверености.

Хайде оценката на знанията на другите я остави за тема, в която имаш поне бегла представа ...
    Aко четеше преди да пишеш щеше да забележиш, че не съм правил оценка на познанията ти. Ама чукча писател, чукча не читател. А, за тона ти и културата ти: ти си изписал достатъчно и всеки сам може да си направи извода, и без аз да коментирам.
    Ето, вече се превърнах в тебе

Искам да благодаря на всички, които се включиха в темата. Беше ми изключително приятно и полезно да я чета
    Когато най-сетне се информирам, наканя и напазаря, ще ъпна темата да споделя на какво съм се спрял...

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Имай предвид,че на аудио техниката и трябва време за разсвирване.Минимум 50 часа.Така че като купиш в началото може да не ти хареса много звука-има тази вероятност(а ако ти хареса бъди сигурен ,че като мине време ще стане по-добре).Но 1во да кажеш ,на какво си се спрял и после да купуваш

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    CrossBlade, влезе силно в темата с шум, нападки и смайлита, явно вече решил, че ти си този, който "определя". От твоите мнения така или иначе нищо не мога да разбера, защото смайлитата ми пречат да прочета дори едно изречение...
    Да, така е, съгласен съм.
    Crossblade, ти освен че оплю на всички вкусовете - не каза нищо конкретно, съдържателно. После - не ми допада тона ти на пренебрежение, струва ми се доста неподходящ. Знаеш много добре че в този форум се държи на добрият тон, не ме карай да ти го припомням...
    А ти с какво помогна по тази тема? Не видях никъде да споменаваш модели, цени, параметри. Караш ме да си мисля, че нямаш и елементарни познания по материята. Ако бъркам - докажи че не съм прав. Може и да си спец по въпроса, но с нищо досега не си го показал. И поне кажи какво е твоето аудио, дай го за пример и какви са му предимствата от твоя гледна точка. Сигурен съм че така и на SongBird малко или много ще помогнеш, както и на другите. Щом има нещо различно - човек е добре да го знае какво е, как е. Но с конкретни факти, впечатления, цифри ако трябва. Без оценка на вкусовете на другите, без оплювания и без бля-бля, моля!

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Готови завършени колони от този модел се продават за 800-900 лева. Външен вид безупречен.

Същия усилвател - готов, завършен, марков - 400-500 лева.

до тук - 1400 лева.

Лесно се комбинира с нискочестотна колона (колони) с подходяща чувствителност, така че да се получи full (35-40hz-20khz) система.

максимум общо 2500лв

останалите пари се изпиват с приятели

Изключително добре звучаща средночестотна област. Много добра високочестотна. Много прецизно позициониране на обектите, широка и дълбока сцена. Страхотна детайлност и микродетайлност. Музиката звучи като музика, не като MP3 с набичени корекции.

Отрицателни черти:
    трябва да се слушат хубави записи, иначе звучат лошо
    не стават за студентски купони, заведения, цигански сватби и други такива мероприятия.

За силата на звука - 93дб на колона + 3-4w .... за мен е простатъчно. За тези, които слушат със съседите и "къртят мифки"/"срутват блока" и углушават - не.

Румене, ето ти прост отговор. За познанията по материята ...

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Готови завършени колони от този модел се продават за 800-900 лева....Същия усилвател - готов, завършен, марков - 400-500 лева....до тук - 1400 лева.....[i]максимум общо 2500лв
    Румене, ето ти прост отговор. За познанията по материята ...
    Браво, ето това вече е нещо! Браво и за способностите ти да си сглобиш сам аудиото.
    Но все пак това с цените беше доста свободен полет, така ми се струва. Не съм чувал и виждал еднолентови колони за 900 лв. На кои модели и марки са копия или аналози твоите неща?

Каквито и параметри да ти има техниката - тя е "направи си сам". Или в случая аз все едно да направя тунинг на едно Рено 19, да го набъкам с екстри, да му докарам ускорение 0-100 км/ч за 6,5 сек - колкото е на даден модел BMW и да твърдя, че струва 183 000 лв, защото толкова струва и конкретното BMW в магазина

Така или иначе, твоите неща не стават за SongBird по следните причини:
    - техниката е "направи си сам".
    - малка мошност.
    - лампов усилвател с открити лампи, което изисква специални условия към мястото и съхранението му.
    - двуканална схема.
    - изисква събуфер при всички положения.
    - еднолентови тонколони.
    Та ако ще и на Лепа Брена да и се чуват сливиците докато си поема дъх с това аудио - съмнявам се че някой би платил и 6 пъти по ниска цена от посочената от теб за подобна системка. Нищо лично.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам reciever Yamaha
    От Mugala във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 13-07-11, 09:44
  2. Проблем с DVD Reciever LG HT 303
    От apeiron във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 19-12-10, 02:59
  3. Продавам GPS Reciever
    От Colonelo във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 12-10-09, 13:29
  4. Съвет за AV Reciever
    От get във форум Аудиотехника
    Отговори: 88
    Последно: 26-02-09, 00:02
  5. INFRARED RECIEVER/TRANSMITTER
    От lightmaster във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 09-10-02, 10:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе