Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 43

Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #16

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Не се полъгвай по наградите EISA. Това е адски комерсиален конкурс. Не казвам, че телевизора е лош, но примерно модела 9603:
    http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=5235
    е с 1000 лева по-евтин, а разликата май е само в типа Амбилайт. Идеята ми е да не се хвърляш сляпо на скъпи модели само защото някой е платил да вземе определена награда.
    С два Попкорна няма да имаш проблем с обмена на файлове между тях защото всеки плеър си има вграден стрийминг сървър и може да предава аудио/видео на други устройства по мрежата.
    Наистина при колони/ресийвъри има риск с избора. Идеални условия за избор почти не съществуват. Много малко са магазините, които ще ти дадат да занесеш нещо у вас да го чуеш и да прецениш дали ти допада.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #17

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Значи от това което разгледах и изчетох по нета,ще разгледам и на живо разбира се само да се прибера,и от препоръчаното по горе:

    за ресивърите:Harman Kardon-доста пари за по малко ватове както и за Онкио и Маранц,остава Денон-имат модели,пак с по слаби ватове,но щом практиката показва че са с по добро качество,ще се ориентирам към тази марка.За Пионер-а чух наистина че бил аматьорски,но за цена и екстри бил добре.Lazarus ти не си ли доволен от твойта Ямаха,да не се ли хвърлям на модела който съм писал горе,ами направо да си отивам на Денон и искам да попитам за ресивърите,които имат upscaling на видеото,значи ли това че ако гледам двд от стария ми плейър през такъв ресивър той ще го upscal-ва до HD качество,т.е. няма да е нужно да купувам нов плеър с тази опция за да си гледам колекцията от двд-та.

    за колоните ясно,лутането ще е голямо,но трябва око да види и ухо да чуе и разбира се да се съобразяваме с ресивъра,ако някой от участниците има сглобено нещо от сорта ще се радвам да сподели,идеи също!

    за мултимедията:прочетох всичко във форума,фенове както на HTPC,така и на NMT player-и,първоначално може да се започне с второто,и ако много вече ни се прииска да разцъкваме игри на големия ТВ,може да се мине и на HTPC с по здрава видео карта,а плейърчето ще отиде в спалнята.

    и най-кофти проблема остава ТВ-то.Чета и следя форума вече от години,до скоро всичко се мяташе на ЛСД,съответно и аз се нахъсвах.Сега за цифрова ТВ-зия с нашето качество (българското) по- добре плазма,а чета че вече и филмите от нета,било то двд или HD се гледат по добре на плазмата.Като съм обикалял по наште магазини и минавам покрай някоя плазма,наистина жегата отпред е голяма в сравнение с ЛСД-тата,детето ми е още малко и това ме притеснява донякъде да не му навреди и въобще да създава някъв дискомфорт в помещението,особено през лятото.По-високата консумация ще я преживея.Размера може и да ме изплаши първоначално за помещение 7м на 5м,ще се гледа на късата страна около 4 метра.И ако реша да разцъквам игри по нататък дали качеството ще е като при ЛСД-то,играл съм на голямо ЛСД,върха е,няма да я оставям дълго на статични образи,но все пак да не се прецака нещо.Този Филипс,за който съм писал горе го гледах в Маркета,но уви нямаше кой да ми каже какъв сигнал са му пуснали,Eurosport даваха и доста мажеше.Пионера предполагам ще ми го демонстрират без проблем в Електрон и ще се преценява,но все пак ме притесняват нещата за които писах горе,и наистина ли живота на плазмите е по дълъг от ЛСД или само така пише.Lazarus,твойта 42-ка много ли грее,играеш от време на време на нея?Нека и други да споделят по проблема.

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #18

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Yamaha 863, която си харесал е изключително добър модел за ресийвър. Препоръчвам го горещо.
    Това, че на хартия Harman Kardon са с по-ниски стойности изобщо да не те притеснява. Те са марка, която записва числа близки до реалните. Просто на другите са завишени. Има много тестове, при които уж 50W на канал от HK свирят колкото 100W на друга марка.
    Така или иначе ти едва ли ще намериш техен модел с поддръжка на най-новите HD аудио формати. Поне в ценовата листа на МК Фактор ги няма.
    Иначе правилино си се сетил, че ако имаш ресийвър със 1080p upscale не ти трябва отделен плеър с такава опция.
    Колкото за греенето на плазмата не забравяй, че това си е плюс през зимата
    Майтап де. Греенето не е чак такъв проблем. Абсурд е да застанеш пред телевизора и да ти грее. Усеща се на 5-10 см. от екрана. Проблем там е, че големите Full HD модели са с вентилатори, които не е ясно след 3-4 години колко ще шумят.
    С плазмата нямаш никакъв проблем с игрите - освен ако не смяташ да играеш целодневно. ТОгава вече има риск от прогаряне. Аз съм пускал игри на моята плазма и усещането е велико.
    Пак ти казвам, ако ще гледаш този Philips помисли за модела 9603. Разликата е само във версията на Амбилайт спрямо 9703

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    15
    #19

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Цитат Първоначално публикувано от dimomit
    Здравейте,
    имам да решавам казуса в заглавието, ето повече подробности.

    Искам да си напазарувам и навържа в едно следните неща:
    1. AV Receiver
    2. 5.1 тонколони, които да могат да се пускат и да звучат добре и в режим стерео, когато слушам музика.
    3. DVD Player
    4. PC (от което ще се пускат предимно филми)
    5. LCD телевизор
    6. цифров тунер

    За момента предпочитания за марка и модели нямам. Съвет искам за първите 3 неща.
    Не търся голяма мощност, а просто чист и плътен звук.
    Също така и удобство при използването на всички тези джаджи накуп. Например дистанционното на рисийвъра, ако може да се настрои да управлява всички устройства и да не е нужно да жонглирам с 5 дистанционни постоянно. Отделно се чудя, дали звука от тунера е добре да се изкара и той на колоните или телевизора да се грижи за това.
    Мислех си за конфигурация с 2 хубави/големи предни колони, по-малка за център и някакви за задни, но да не се "пищялки" все пак и хубав суб заради филмите.

    То ясно, че ще почна да ходя и по разни магазини и да прослушвам, но бих искал да знам и за какво да гледам и кое е важно, като технически характеристики и параметри.

    А да, като бюджет мислех да заделя 2000-2500 лв, но ако цената се вдигне до 3000 за нещо, което си заслужава няма да се разсърдя много. Като това е бюджета само за първите 3 точки.

    В случай, че има някакво значение, помещението което ще озвучавам е около 4.5х8 м, но тонколоните ще са разположени в едната половина на това правоъгълно помещение.

    Предварително благодаря за отговорите!
    eto

    http://www.kaldata.com/forums/index....owtopic=106448

    Брата си взе тази просто е чума Аз сега ще си взимам харман карбон
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027440

  6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #20

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Къде пробутваш тоя недодялан боклук на Самсунг. Няма система за домашни кино от тоя род, която да се сравнява по звук и фукнционалност със система от отделни компоненти както е замислил човека. Какво да говорим пък за компютърни колонки с вграден усилвател.
    Просто става дума за различни неща.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #21

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Какво ще споделите за комбинацията Маранц 5003 с Avant 906,905,903 и за суб VELODYNE CHT-R 10.Може да съм пропуснал нещо от толкова разглеждане и за това питам дали за този ценови диапазон може да се вземе нещо друго от музикалните магазини в София?
    Поздрави!

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #22

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    Какво ще споделите за комбинацията Маранц 5003 с Avant 906,905,903 и за суб VELODYNE CHT-R 10.Може да съм пропуснал нещо от толкова разглеждане и за това питам дали за този ценови диапазон може да се вземе нещо друго от музикалните магазини в София?
    Поздрави!
    Абе ти не беше ли харесал едни Икон-и на Дали ?
    Много екзотични въпроси задаваш и трудно някой ще ти отговори компетентно. Моделът на Мараз е нов и още няма наличен в България, при цена от 1600 лева, няма и да има много собственици. във форума вече има и собственик на 4-та серия питай него как свири. За Авастите, трудно е да се каже лоша дума за фирмата, аз лично съм слушал в магазина как звучат. Но ми се струва пресилена цената .

    Ето ти линк към теста на топовия модел:
    http://www.stereo.ru/test.php?articl...=59#model17248

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #23

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Да,бях харесал Ikon 6,но мястото дойде много малко за тях,Avant 906 пасва идеално,но се чудя за ресивъра Маранц 5003 или Денон 2309
    Маранц 5003 го има в България,или ако за момента го няма може да се внесе.Има го в Ebay с 400 долара по-евтин,но незнам дали има някакъв риск такъв вид продукт да се поръча от там.
    Някой има ли опит с купуването от Ebay на такъв вид стоки,гаранция има ли и т.н.

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    531
    #24

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    Да,бях харесал Ikon 6,но мястото дойде много малко за тях,Avant 906 пасва идеално,но се чудя за ресивъра Маранц 5003 или Денон 2309
    Маранц 5003 го има в България,или ако за момента го няма може да се внесе.Има го в Ebay с 400 долара по-евтин,но незнам дали има някакъв риск такъв вид продукт да се поръча от там
    Маранц 5003 е много добър модел , Денон 2309 е с почти същите характеристики като 1909 разликата в цената е 400лв , не си заслужава да се дават тези пари за 2309 .Denon 2809 е много по добре от 1909 и си заслужава парите .

  12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #25

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    Да,бях харесал Ikon 6,но мястото дойде много малко за тях,Avant 906 пасва идеално,но се чудя за ресивъра Маранц 5003 или Денон 2309
    Маранц 5003 го има в България,или ако за момента го няма може да се внесе.Има го в Ebay с 400 долара по-евтин,но незнам дали има някакъв риск такъв вид продукт да се поръча от там.
    Някой има ли опит с купуването от Ebay на такъв вид стоки,гаранция има ли и т.н.
    Захранванията на ресийвърите от Щатите са различни и няма да може да го ползваш. Ще трябва да си сложиш отделен трансформатор за тока или направо да се отвори и преправи захранването.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #26

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Да,прав си за захранването,а и май не си заслужава риска да вземеш нещо без гаранция и да не си го видял!

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #27

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    Да,прав си за захранването,а и май не си заслужава риска да вземеш нещо без гаранция и да не си го видял!
    Не мога да кажа, че не си заслужава, но транспорта на ресийвъра е скъп и тук задължително ще те одрусат с мито и ДДС.
    За 100-150 лева се сменява захранването с по-хубаво от това на този ресийвър.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #28

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Еми мито,ддс,захранване,ще си дойде на парите тук,най-много стотина долара разлика

  17. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #29

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    Да,бях харесал Ikon 6,но мястото дойде много малко за тях,Avant 906 пасва идеално
    Ако е само проблема с мястото виж Klipsch 52 (17 см са широки) свирят като змейове

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #30

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Не съм ги слушал само тях,слушал ли си ги Klipsch 52,как са сравнени с Avant 906,защото вече се пазарих за целия комплект на Avant със суб Velodyne CHT-10Q,който е нов модел на марката,и Marantz 5003.
    Audio arte сега са на Стройко и дават 12 %. Центъра на Klipsch RC-52 не ми влиза в ТВ шкафа,влиза RC-10,който пък малее,съраундите RS-42 пък са прекалено голями,RS-10 стават донякъде като размер,но пък са слаби като центъра,незнам,пощурях вече,в Топ аудио видео също ще взема добра отстъпка!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 6
    Последно: 03-08-13, 23:45
  2. Избор на колони за кино и музика!
    От conrad във форум Тонколони
    Отговори: 4
    Последно: 07-09-12, 22:18
  3. Хола е готов. Идва ред на спалнята. Отново моля за мнения.
    От evgeniy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 24
    Последно: 30-01-12, 16:12
  4. Избор на климатик за хола
    От meo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 14
    Последно: 16-10-09, 20:00
  5. Daikin FTX35GV1B+ RX35GV1B ще ми топли ли хола?
    От nevena666 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 17
    Последно: 02-09-09, 20:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе