Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 43 от общо 43

Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    838
    #31

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Да слушал съм го няколко пъти, определено е прекрасна колона.
    На Стройко няма изложени 52-ки, днес минах да ги видя пичовете на щанда. Има Klipsch ICON и 61-ци и от тях може да придобиеш някаква престава. Отстъпката от 12 % е до края на април, така че пали колата и отивай на Семинарията да ги чуеш и .... тогава дори да ти харесат повече Аваст-ите ще си спокоен (че не си се минал)

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    40
    #32

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    относно Marantz 5003 не мога да кажа отзиви - ама шом е по нагоре от 4003 ......Аз си взех 4003 и последните 10 дни като се прибера от работа не гледам ТВ - пускам си музика и се кефя Та много съм доволен от покупката си и не съжалявам , че не взех по ефтин ресивър (както първоначално се бях засилил)
    Аз също се чудих за 1709 и 1909 на Денона или Маранца 4003. Даже едно Онкио 5?? забравих цифрите - ама не ме грабна . Предполагам са подобни и при теб колебанията , но клас нагоре 2309(2809) vs 5003 . Мисля че няма да сбъркаш с нито един от двата все пак. (Denon 2809 или Marantz 5003) Маранца е с много по удобни настройки според мен.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #33

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Еми това е момчета,след толкова четене,писане,слушане,най-накрая си озвучих хола.От два дена съм с комплекта за дом.кино на Avant с ресивър Marantz 5003, плейър Marantz 4003 и суб Velodyne CHT-10Q.Поприключих вече с настройките и сега се радвам на системката.Комбинацията Mordaunt Short с Marantz оправдава писаното по ревютата,звучи наистина прекрасно и на кино и на стерео,фронтовете трябва да се поразсвирят още доста за да поумекнат,центъра и съраундите и сега си свирят добре.Много съм впечатлен от суб-а,поиграх си с настройките и звучи уникално за 33 кв2 хол,според мен може да напълни и два пъти по-голямо помещение,а и звукоизолацията на пода не е напразна,ако имах и отделно помещение за гледане и слушане на музика и филми щях да изолирам и стените.Ресивъра се настройва наистина лесно както каза vas2308,даже за прецизна настройка е по добре да се направи ръчно отколкото с микрофона в комплекта.Абе въобще със тея системки дето ги врътках досега неможе да има и база за сравнение.Даже си изрових и старите аудио CD -та,на старите ми уредбички CD и мр3 звучаха почти еднакво,сега разликата е огромна.
    Благодаря на всички отзовали се на въпросите ми,с което улесниха избора ми на система.
    Наздраве и поздрави!!!

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #34

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Честито!!!
    Чакаме снимки да видим всичко накуп.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    40
    #35

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Честито , да си ги ползваш с удоволствие и здраве. Стереото на Маранца е много добро - вчера пусках на мойте колони едино стерео на Ямаха ??? Буквите ги забравих колегата каза, че ново го е купувал за 400 лева (ами по не ме кефи стереото от това на Марц. може би се заблуждавам или свикнах на определен тип звучене)

    П.П. За колко взе 5003 ? Питам защото забелязах едно странно нещо - цените на ресивърите на маранц за последните 60 дни са нарастнали с 20% (много странно като се има впредвид , че цените на ТВ-тата и другата техника пада) Sr 4003 беше 1000 лева февруари, моя го взех за 1099 лв, а вчера като ходих да си купувам едни кабели (аз щото малко се запалих и си купих чист ЦД плеър DENON само за аудио с мултибитов ДАК ) та както и да е но забелязах, че цената вече е 1199 лв на SR 4003

    Сподели впечатление от CD плеъра 4003

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #36

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Благодаря за пожеланията,да ви се връща тъпкано
    Цените на Marantz от 1 април са нагоре,единствено цената на 5003 се запазва същата,1650 лева,незнам защо.Разбира се ми направиха добра отстъпка за всичките покупки и излезе около 1500 лева.Когато слушам музика неползвам source direct или pure direct,слушам си я на стерео режим от surround меню-то,там може да се пипат ниски и високи,а и ми звучи по добре.Ако пусна компа през него,което досега правих само един път,си го пускам на source direct или pure direct,а корекциите си ги давам от самия компютър,но засега си се кефя на аудио CD-та и някое музикално DVD.
    За DV4003 си възпроизвежда абсолютно всичко без проблем,със супер качество,даже чете DviX от флашка,само субтитрите (на DviX) като на повечето DVD-плейъри са прекалено малки.За CD също свири доста прилично,а ако пускаш звука по аналогов кабел към ресивъра може да ти повишава качеството (за мр3-ки например),нещо като M-DAX на самия ресивър,но несъм пробвал.
    Като недостатък е че няма оптичен изход за звук,но има коаксиален,а и ако си го вържеш с HDMI към ресивъра няма проблем за звука,аз временно съм с коаксиален и върши работа.
    Иначе като дизайн е върха,разглеждал си го предполагам,същите форми като на ресивърите от новата серия,пасват ми идеално в шкафа.Цената му е по-висока в сравнение с другите марки плейъри,но го взех,за да си е комплект с ресивъра.
    Очарован съм от дистанционното на ресивъра,учи и управлява всичко,както и ти каза лампите също,имам Philips SRU9600,който неможе да учи всичко в сравнение с това на ресивъра,може да свети на тъмно,само дето си изглежда като обикновено дистанционно с гумени бутони.
    Колоните ги вързах Bi-wiring,отделни кабели за ниските и високите,на разумна цена разбира се!
    Общо взето съм много доволен от всичко!
    Поздрави!
    P.S. За малкия размер на субтитрите при Dvix филмите писах до Marantz евентуално за някакъв нов софт,с който да се сменя размера,така поне съм го оправял на другите ми плейъри,но засега отговор от Marantz нямам,а май няма и да имам,но DviX-те не са важни.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #37

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Не разваляй системата със тези "корекции".

  10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    40
    #38

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Aз пък стереото от CD -плеъра си го слушам на Пюр директ. От плеъра е по удачно да се слуша на директ (аналогова връзка) за да използваш DAC на плеъра. При Денона ми е 2 x PCM61P – SM5840BP и аз го слушам на директ. А точно от компютъра пробвай без корекции през дигитален изход и използвай корекции от Маранца , защото каквато и звукова карта да е едва ли има по добър ЦАП от Маранца. ( е стига да не е ПЦ аудио карта за 500 лева нагоре) - поне така съм разбрал от многото инфо което изчетох.
    Сподели за буфера впечатления - защото аз взех Wharfedale колони, но още не съм взел буфер. Ако си обърнал внимание колко струва от същата серия като твоя бас но 8 инчовия VELODYNE CHT-8Q,

  11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #39

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    на Елтакс само сериите Монитор и Симфони ,другите не свирят( те и тези серии са със забележки но поне са поносими) .. имаше 5.1 комплект Монитор на доста сносна цена ,промоционален .. ако още го има е доста добро предложение цена/качество .. ресивър свирещ е трудна работа ,там се набляга на наличе на кодеци за звука и ъпскейлинг при по веселите модели ,663 е приличен ,загледай и Пайнер 1017 - малко стар модел - от 2007 но в момента е доста изгоден и има всичко необходимо ..

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #40

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    От плейъра съм го вързал засега с коаксиален,защото гледам и DVD филми и отвреме на време и музикални DVD-та,незнам дали ще може да са вързани едновременно коаксиалния (за филми)и аналоговия стерео чинч (за музика),сега ще пробвам.
    За суба мога да кажа само едно,уникален е,мисля че и 8 инчовия също ще свири здраво,можех да мина и с него,но се презапасих,мислех че ще е малък за 33 квадрата,а се оказа че става и за по-голями помещения.Този модел (Q-серията) на характеристики е еднакъв с стария (R-серията),новото при него е,че има микрофон за автоматична настройка,диспплей,и на дизайн по ми хареса.Като цена CHT-10Q e 980 лева,а стария модел CHT-10R,за който мисля че май нямат бройки е 900 лева,на 8-цата незнам цената,но звънни и питай.Междудругото има един 15 инчов намален модел на WHARFEDALE,защото е драснат отгоре,черен е,и го даваха на 1100 лева,но си е голям сандък и свири зверски предполагам,но ако нямаш място си взимай 8 инчовия на Velodyne и няма да съжаляваш.

    P.S.Вързах стерео чинчове от DV4003 analog out към ресивъра на input CD analog in,за слушане на CD-та,а коаксиалния го оставих на input DVD на ресивъра за филми,но неулавям кой знае каква разлика при слушане на CD,но така го оставям,защото пък плейъра има опция като се слуша CD през аналоговия му изход,може от дистанционното да изключиш видео аналоговия изход,и да остане само като CD плейър,но и там нехващам голяма разлика,ама така ще се слуша,щом хората са го направили

  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #41

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Не е гарантирано, че DAC-a на плеъра ти е по-добър от този на ресийвъра. Щом не чуваш разлика - няма смисъл от два кабела

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    40
    #42

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    От плейъра съм го вързал засега с коаксиален,защото гледам и DVD филми и отвреме на време и музикални DVD-та,незнам дали ще може да са вързани едновременно коаксиалния (за филми)и аналоговия стерео чинч (за музика),сега ще пробвам.
    За суба мога да кажа само едно,уникален е,мисля че и 8 инчовия също ще свири здраво,можех да мина и с него,но се презапасих,мислех че ще е малък за 33 квадрата,а се оказа че става и за по-голями помещения.Този модел (Q-серията) на характеристики е еднакъв с стария (R-серията),новото при него е,че има микрофон за автоматична настройка,диспплей,и на дизайн по ми хареса.Като цена CHT-10Q e 980 лева,а стария модел CHT-10R,за който мисля че май нямат бройки е 900 лева,на 8-цата незнам цената,но звънни и питай.Междудругото има един 15 инчов намален модел на WHARFEDALE,защото е драснат отгоре,черен е,и го даваха на 1100 лева,но си е голям сандък и свири зверски предполагам,но ако нямаш място си взимай 8 инчовия на Velodyne и няма да съжаляваш.

    P.S.Вързах стерео чинчове от DV4003 analog out към ресивъра на input CD analog in,за слушане на CD-та,а коаксиалния го оставих на input DVD на ресивъра за филми,но неулавям кой знае каква разлика при слушане на CD,но така го оставям,защото пък плейъра има опция като се слуша CD през аналоговия му изход,може от дистанционното да изключиш видео аналоговия изход,и да остане само като CD плейър,но и там нехващам голяма разлика,ама така ще се слуша,щом хората са го направили
    Благодаря за отговора - аз ходих скоро вземах кабели Кембридж аудио(че ползвах някакви смотани останали ми от ПЦ системката) взех и сателитните колонки на Whardfedale, та видях този големия бас намаления с одрасканото (пренебрежимо малко е издраскан) .Ама аз озвучавам по малко помещение от твоето и толкова място не мога да прежаля Мисля че 8" или 10" макс, като размери да не ми е повече от 40х40х40 см басчето. В тази връзка Велодайна CHT-8Q пасва - чакам края на месеца заплатка и ще решавам какъв бас ще вземам.......това е много зарибяващо и яко с музиката ...установих, че като я събирам така системата се кефя на всяко ново нещо пък било то и кабелче, после почва едно сравняване, слушане , настройване, търсене на качествена музика ....

  16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    43
    #43

    Re:Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Най-хубавите тонколони, които съм ползвал бяха Tangent. Те са английски, ръчна манифактура от Кембридж, бокса е с облицовка от тиково дърво. Обикновено ги комбинират с говорители от различни марки например Kef, Sonadax.. Звукът на Tangent като цяло е балансиран, с много дълбок бас и чисти високи. Когато ги купувах прези 25 години, прослушах какво ли не, но се спряхна тези. Преди време си поръчах и допълнителни филтри, разбрах, че фирмата има нови собственици, носега разбирам,че ги внасят и у нас.
    Цитат Първоначално публикувано от veszxr
    Здрасти на всички,видях че става въпрос за озвучаване на хол и за да неставам банален с нови теми реших да я пиша тук.Скоро приключвам с ремонтите и ми предстои да купувам мултимедиата,след приключване на поредната ми командировка разбира се.Това което съм направил дотук е звукоизолация на целия апартамент с битумна гума и вата дебелина 4мм и отгоре замаска,получава се така наречения плаващ под,непредава ударен шум и непропуска до около 75 децибела,поне така пише на типа изолация,какъв ще е ефекта ще пиша като се нанеса,сложих я за собствено успокоение,не е кой знае колко скъпа,просто колкото може по малко да преча на съседите отдолу.Окабелил съм всички стаи с LAN кабел(даже по два броя),като всички отиват към бъдещия рутер,за нет ще се ползва разбира се и WIFI,пуснал съм и кабели за домашно кино както в хола (33 кв. така и в спалнята 14 кв.).Идеята дето си я мисля откакто почна строежа на сградата е (минаха доста идеи,защото за това време -2 години- излезнаха доста техника и модели): за хола
    TV Philips http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038826 или Sony http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09034176 ,повече ме тегли към Philips-a разстоянието от което ще се гледа централно е около 3,5 до 4 метра,и отстрани е кухненската маса,която е по близко и под ъгъл спрямо TV-то

    Ресивър Пионер http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=2508 или някоя Yamaha http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09037794 ,може и по евтиния модел на Пионера или Yamaha-та ако ми вършат работа разбира се(горе долу се въртя около 150 вата на канал,вие ще дадете препоръки дори и за други модели,а и както за всичките компоненти които изброявам разбира се,за което благодаря още сега!

    Тонколони: първоначално се бях спрял на тези http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1155 с някъв допълнителен суб,но след като попрочетох доста от темите,а и видях колко магазина има вече в софия изборът май стана доста объркващ,мернах ES90 от серията на JBL в магазин Фактор,има и други подобни за които разчитам на вас

    за филми и игри:PC със силна видеокарта с HDMI изход,и sound карта с оптичен изход,голям HDD,има читави кутии вече за PC-та с дистанционно,с преспектива евентуално да се купи BLue ray устройство за PC (като им спаднат малко цените),телевизора ще бъде единствен монитор

    за дистанционно: в момента ползвам Philips SRU9600,евтино и хубаво,препоръчвам го,може и да го сменя,защото неуправлява климатици,за осветление става както и за всички HI FI техники!

    За спалнята мисля пак някоя 32-ка от Е или W серията на Сони с непретенциозни колони с ресивър или направо някоя малка системка за домашно кино,само се чудя как да гледам HD филми,невиждам тея сонита (TV-тата) да имат DLNA ,да им пускам филми по LAN кабел от компа в хола,което не ми се струва удачно,а и незнам дали е възможно,или с Popcorn-а вързан към домашната LAN мрежа,така се оскъпява,но не се сещам друго за филми в спалнята (разбира се имам един стар DVD player ,който може да се ползва за обикновени филми на дискове,иска ми се да мога да гледам и HD филмчета от торентите

    За телевизия съм пуснал кабели за кабелна и за сателитна,в момента съм на ITV,но не се знае бъдешето какво ще покаже!
    Покупките евентуално ще са около нова година,може и през януари,живот и здраве,така че може да се мисли дотогава.
    С нетърпение ще чакам да споделите акъл,опит и помощ за това което съм написал.Мисля че споменах горе долу всичко,може ватовете да са множко за 33 кв ,ама по добре да ги има ,мисля че малко запас от мощност не е излишен,ще се слуша и стерео освен игрите и филмите,жена ми е против за повечето от нещата,ама пита ли я някой ,шегувам се разбира се,просто обожавам техниката!Това е което исках да споделя с вас,все пак не са малко пари и всяко мнение ще е от значение за мен!

    Поздрави и здраве на всички във форума!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Отговори: 6
    Последно: 03-08-13, 23:45
  2. Избор на колони за кино и музика!
    От conrad във форум Тонколони
    Отговори: 4
    Последно: 07-09-12, 22:18
  3. Хола е готов. Идва ред на спалнята. Отново моля за мнения.
    От evgeniy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 24
    Последно: 30-01-12, 16:12
  4. Избор на климатик за хола
    От meo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 14
    Последно: 16-10-09, 20:00
  5. Daikin FTX35GV1B+ RX35GV1B ще ми топли ли хола?
    От nevena666 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 17
    Последно: 02-09-09, 20:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе