Не, исках да видя да не си спрял звука към колоните.
Според мен мъчи варианта със звук през HDMI. Опитай да го направиш да излиза към телевизора и ако се чува после махни отметките на декодерите и трябва да стане.
Не, исках да видя да не си спрял звука към колоните.
Според мен мъчи варианта със звук през HDMI. Опитай да го направиш да излиза към телевизора и ако се чува после махни отметките на декодерите и трябва да стане.
той няма телевизор ,ами ползва някакъв монитор ,така че няма как да тества звука от ХДМИ ако не занесе карантиите в някой познат
Ще пробвам да ги навържа по някакъв начин, но пак мисля, че нещо софтуер или драйвър от картата е.
Защото всеки път когато сменям сорсовете, когато е на пц свети D (Dolby Digital) и в момента в който се подаде звук, през PowerDVD,KMplayer, winamp....
и веднага става НЕО6
lazarus18:
Ти от София ли си ?
Безкрайни благодароноти на всички, които се включиха
и НАЙ-ВЕЧЕ - lazarus18, който не знам колко време ме търпя
Имам да черпя, който минава през ндк да се обади![]()
@get - би ли споделил мнение за S-V52-W-II колоните. Как свирят? Ако може и да ги снимаш (примерно на фона на ТВ, монитор), искам да добия впечатления за размерите им.
Колоните са супер, стаята ми е 24 квадрата някъде, свирят чисто, това беше и целта ми в началото.
Ако си от София може да се разберем да наминеш да ги чуеш и да си прецениш
Ще се постарая да ти направя снимки довечера, но не обещавам, защото ще пътувам и... да ти кажа чудя се как мога да си взема музиката с мене![]()
Далече съм от София. Благодаря ти за предложението.Първоначално публикувано от get
За снимките - когато можеш.
get последно стана ли работата ,много потайно така "благодаря на всички " .. добре е да споделиш на какви настройни тръгна
Направих три снимки и ги сложих тук: http://get-freaky.net/tmp/sound/S-V52-W-II/
ама са направо трагични, ако някъде прочетете че е51 има камера....
ДА да всичко е окей (не точно сега ще Ви кажа)
Накратко проблема беше в AC3филтъра, спрях го да декодира ац3 и дтс, сега ползвам дтс декодер от ффдшоу ето това -> http://get-freaky.net/tmp/sound/audio-2.jpg
Отделно в ресивъра за режим е избрано Direct и сега каквото се излиза от компа като сигнал ресивъра го разпознава и сам си ги сменя - DD, DTS.. кеф голям.
Проблема обаче, който остана е с резолюцията....
Компютъра не се гаси, спирам монитора и ресивъра, оказва се така че като се върна вечер и пусна ресивъра, няма картина от компа
или по някакъв късмет ако има (много рядко) тя е в резолюция 1900x1080 а не в 1900x1200...
това пък от какво може да е...
Тук сложих малко снимки:
http://get-freaky.net/tmp/sound/ccc/
Балгодаря ти още веднъж. Мисля да правя същата комбинация ресивър и колони.Първоначално публикувано от get
Последно чакаме отзиви и от упскалинга.
За ъпскейла ще ти дам моето мнение.
В магазина първия път ме грабна, някак си имаше голям ефект. После вкъщи пробвах като гледам с ъпскейл и без (сменям м/у скарта и обикновения антенен кабел,
който свърза приемника директно с монитор - не минава през ресивъра) има разлика, но не кой знае каква. Зачетох се в avsforum там пишеше какъв чипа за ъпскейл,
с две думи нищо особено. Там препоръчваха ако се взима ресивър да има еди какъв си чип за ъпскейл или тв с ъпскейл.
Сега реших да не спирам ресивъра, само монитора изключих, като го включа пак беше бутнало резолюцията надолу.
Има ли начин да му кажа да не я променя и изобщо какво го прави това?
Ако се загледате в ати картинките, ще видите че монитора ми е Онкио![]()
то за ъпскейла беше ясно ,едва ли си се надявал да прави чудеса .. то и видеокартата и ТВто ъпскейлват но пак посредствено( плазмичката Панасоник всъщност се справя прилично с аналогов сигнал с ниска резолюция ) моето мнение е че няма как да повишиш разделителната и да стане като ХД ,апсурдно е ... като стана дума за ХД напоследък съм станал много капризен ,ако не е ХД ме дразни ,като болест е .. кабеларката издразва, всякакви ДВДта/рипове дразнят адски много .. друго си е ХД филмче да загледа човек с чаша вино в ръка .