Страница 13 от 37 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 544
Like Tree75Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Помощ за избор на AUDIO техника

Добре направените неща,всъщност струват пари,а често и много пари.Друг е въпросът,кой-колко е склонен да похарчи.Колкото по-скъпа е една система,толкова повече пари се харчат,за да постигнеш съвсем малки /а понякога и едва доловими/ разлики,които на някои се харесват,на други - не.Дали е оправдано,всеки сам си решава.Удоволствията струват пари,а всички знаят , че понякога/да не кажа често/ и много пари.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не трябва да се гледа единствено научно на нещата. Никой не е длъжен да доказва научно нищо. Все пак вече не горят хората на клада защото твърдят неща, различни от "доказаните" в дебелите книги.
    Ако собственика може да усети разликата между два кабела и тази разлика му допада му е все едно каква е формулата, чрез която се е получило.
    Иначе си прав, че не е мястото тук на подобни дебати. Във форуми като този с техническа насоченост, 99% от потребителите смятат, че Z-5500 е върха на аудиото и едва ли биха се заинтересували от кабел дори и за 80$ метъра.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Сигурно има разлика между кабел за пет или петстотин долара, по който се пренася аналогов сигнал.
    Но разликата между Cat5 patch кабел за $5 и $500 долара си е чисто психологическа.
    Може би Денон попълват пазарната ниша за купувачи, които до вчера са давали маса пари за хубави аудио кабели и не могат да се примирят, че кабел за пет лева ще свърши същата работа, щом по него се пренася цифров сигнал.

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Това важи не само за цифровия сигнал. Ето тук може да се видят резултатите от 32 - ABX, blind and double blind слушателски тестове на различни high-end vs low-end апаратура и кабели:

http://www.head-fi.org/forum/thread/...aims-and-myths

Резултатите са красноречиви. Повечето тествани аудиофилски claims преминават в графата myths.
    Изводите са прости: слушаш, чуваш разлика и можеш вярно и безпрекословно да я посочиш, поглеждаш в джоба и ако онова което видиш там е достатъчно и с него можеш да се разделиш - действаш. Но ако не чуваш осезаема разлика или останал само по уши имаш успеваемост 30-40-50% да я посочиш, такава няма да чуеш дори да удвоиш парите. Можеш да хвърлиш ези-тура - там също имаш 50% шанс.

6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

Какво ще кажете за тази система
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...KYO-HT-S5405/B

Нямам големи претенции относно звука, ще се използва главно за гледане на филми от DIVA мултимедиън плейър. В този ценови диапазон има нещо по-добро?

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Става , за твоите нужди е перфектна ! Но не очаквай чудеса от колонки с такъв размер , но все пак е Onkyo !

8.  

9. Тук е от
    Jul 2011

Здравейте, имам малко нужда от помощ на избор на аудио система. Прочетох доста из нета, но ако трябва да бъде 100% честен просто темата ми е малко далечна, а от магазините за аудио техника не ми помогнаха много в избора: Ето за какво става въпрос:

-Бюджет - 2000 лв.
    -Помещението е 20 кв/м.
    -Ще се слуша предимно музика
    -Предпочитам да е 5.1... но ако има по-добри варианти съм отворен и за тях.
    -Основно системата ще бъде свързана с лаптоп (висок клас, мултимедиен).

Това което за сега са ми предложили е следното: Колони http://www.technopolis.bg/b2c/detail...RDON-HKTS-30BQ за 1000 лв + 7 канален усилвател на Harmon/Kardon за още 1000 лв.

На другото място където бях, оплюха набързо малките колони и ми предложиха 4 средни колони на Dali +1 предна + субувфер за около 1400 лв + усилвател за още 700.

Ще съм много благодарен ако може да ми дадете някаква идея за тези пари какво мога да очаквам и за нуждите ми какъв вид система би бил най добър.

Благодаря предварително.

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Добре дошъл в форума !

Кажи бюджет за ресивър ! И отделно за колони !
    Ако е предимно за стерео , може да почнеш да купуваш колоните на парче и накрая да имаш добра 5.1 озвучителна система !

11. Тук е от
    Jul 2011

Общо 2000 лв. Може и маалко повече ако наистина си заслужава.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Примерно -ресивър Денон 1612/1912, Ямаха 471/571 , Онкио 509 , Пайнер 520/521 - 700-1000лв !
    И останалото за тонколони - за отделни компоненти няма да ти стигнат , остава да е готова система 5.1 , но при всяко положение първо трябва да се чуе и тогава да се купува ! Избора на колони винаги е бил сложен , поради много строго индивидуални фактори !

Незнам откъде си , но има и други магазини за аудио-видео техника освен Техно ... веригите , а и може спокойно да се пазарува и по интернет !
    Примерно моя ресивър + 5.1 колони са купувани от Германия по интернет , на доста по-ниски цени от предлаганите в БГ , но за гаранцията има проблеми !

13. Тук е от
    Jul 2011

Мерси за отговора! А все пак за това което са ми предложили какво мислиш?

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

За това помещение като квадратура колоните са подходящи , но аз лично не бих си купил точно този ресивър !

16. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте ,
    след морето дойде време за покупка на ресивър. След многото ,което изчетох се спрях на два модела от ниския клас:
    "Ямаха" 471 от наш магазин с гаранция или "Онкио" 509 от Ebay.de без валидна за България гаранция .
    Ще се ползва в панелен хол 25кв.м..
    Като функции (DLNA, Lossless, FLAC ,Internet-Radio) Онкиото ми допада повече , но с гаранцията Ямаха му взема едни гърди(за мен големият и минус е отсъствието на Dolby Pro Logic IIx).
    Кажете вашето мнение за двата модела ?

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Какви колони ще захранва ресийвъра?
    Иначе ти прецени доколко са ти нужни въпросните функции. Ако ще имаш вързан директно към него подходящ източник, това "DLNA, Lossless, FLAC ,Internet-Radio" ти остава напълно излишно.

За Dolby Pro Logic IIx може да се напънеш за 571, който може да купиш от тук за около 800 лв.

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

В този клас и двата са добри и от всичките фукции , коити имат едва ли ще се възползваш на 100% , но нека да има ! Ако искаш да си по-спокоен - вземи си с гаранция , валидна в БГ ! Не че Онкиото ще му стане нещо , но си има риск при транспорта , а и може да ти пратят мостра , ако не е опоменато друго ! А за сервиза му в БГ ще си плащаш , ако се наложи или го пращаш в Германия за ремонт , но си е хамалогия ! Аз съм по тази схема , но засега нямам никакви проблеми !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 37 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе