European audio markets in 2010
Имаме най-големият спад в продажбите миналата година -65,3%
[img width=800 height=597]http://fullhd.gr/images/stories/2011/April/April-2011-7/gfk-hi-fi.jpg[/img]
European audio markets in 2010
Имаме най-големият спад в продажбите миналата година -65,3%
[img width=800 height=597]http://fullhd.gr/images/stories/2011/April/April-2011-7/gfk-hi-fi.jpg[/img]
Denon - са се осрали с цената
http://www.wired.com/gadgetlab/2008/06/snake-oil-alert/
Сигурно от 10 аудиоманиака 9 ще твърдят, че с този кабел наистина се чува по-добре![]()
разбира се че ДАПървоначално публикувано от yotce
и то 11 от 10.
преди въвеждането на HDMI, имаше проблем с многоканалните записи с висока резолюция DVD-A/SACD multichannel, които не можеха да минават през SPDIF. при липса на многоканални аналогови изходи/входове в DVD/AVR някои производители разработиха собствена (proprietary) връзка за DVD-A/SACD multichannel, и за намаляване на jitter:
Pioneer - iLink (PQLS) базирана на firewire (IEEE 1394);
Denon - DenonLink базирана на RJ45.
ето и еволюцията на последната през четирите и итерации:
http://denon.custhelp.com/app/answer...k-4th-features
на линка на hristoslav2 е именно DenonLink, някои твърдят, че CAT6 екраниран върши същата работа, нямам представа дали ethernet и DenonLink са абсолютно идентични.
с навлизане на HDMI Pioneer, Yamaha изоставиха iLink, а Denon - DenonLink
AudiofooliaПървоначално публикувано от dvdo
High-end home-audio cables are a marketing application of the placebo effect; people want to believe that spending the money yields an improvement, and are then highly motivated to perceive an improvement in order to not feel like fools for having spent the money.
Как пък се получава така че всичките аудиофили са все глупави и не знаят за какво си дават парите.
благодаря. имах предвид кабел който дава възможност за ползване на DenonLink, тъй като разликата между MLP/SACD и DTS/DD/redbook по SPDIF е наистина осезаема, дори за моите далеч не композиторски уши. ако patch кабел върши същата работа, няма проблем, но все пак дори между CAT5 и CAT6 има разлика. за да привършим с proprietary аудио връзките Meridian имат своя - MHR - бакър с DIN куплунзи.Първоначално публикувано от Tommorow
що се отнася до кабели аз ползвам monoprice 24AWG, и van damme които не са шест деветки бакър, но щом са достатъчно добри за професионалисти като PMC, Bryston, са доволно добри и за мен.
езотерики като различните вариации на Atlas, Kimber (по-същество Litzendracht), Nordost оставяме на хората с наистина дебели портмонета. и за тях трябва да има радост![]()
Точно ти ли задаваш този въпрос? Винаги съм си мислил, че знанията водят до трезв поглед и ясно "виждане" в това кога свършват едни реални достойнства и кога започват екзотеричните простотии.Първоначално публикувано от lazarus18
Ами ей на, получава се. Един прекрасен пример е именно този кабел както и другите подобни. Един прекрасен пример е и именно твоята забележка в стил: Тоя какво си въобразява да подлага на съмнение качествата на този кабел, след като той се купува от аудиофили а и е наречен аудиофилски? Взимаме "парацетамол", кръщаваме го "парацетамакс" лепваме му цена 500 долара за 50см и всички започват да чуват "гласове от отвъдното". Моля моля...опитайте със съседа.
Аз лично винаги съм се очудвал на следното: съществуват технологични области като диагностичната медицина, радиоастрономията например където нивата на сигналите и тяхното дистрибутиране са многократно по-критични и важни от тези в аудиото, гледал съм ценови листи за резервни компоненти и модули на апаратури за половин милион евра, но кабели на такива цени нямаше.
Границата между аудиофил и аудиофуул е много тънка. Всеки сам решава къде да застане. От друга страна наличието на много пари и закупуването на скъпа аудиоапаратура или кабели не те прави автоматически аудиофил.
Аз не говорех за този кабел конкретно, а за въпросния цитат. Нямам идея за какво се ползва въпросния DenonLink и с какво този кабел е по-добър от друг "парацетамол".
Просто не приемам отхвърлянето на общо основание на всеки скъп кабел. Обикновено във техническите форуми преобладава мнението, че виждаш ли щом сечението било еднакво значи е все едно. Неща като материал на жицата в кабела, начина на усукване, екранировка, накрайници били някаква езотерика.
Аз лично съм се убедил как няколко кабела с еднакво сечение и материал свирят различно.
Мисълта ми е, че много от хората, купуващи скъпи кабели не купуват на сляпо, разчитайки че високата цена им гарантира нещо. Почти навсякъде по света се дават кабели за проби или може да върнеш вече закупените кабели за да можеш да прецениш на твоята система какво купуваш.
отличен пример за proprietary решение базирано в повечето случаи на преимуществено off the shelf компоненти които са достъпни за множество производители. дали ще си изкарат парите от компоненти и модули или свързващи кабели е повече въпрос на маркетинг.Първоначално публикувано от Tommorow
сигурно има разлика между 99.999 и 99.9999 чистота на медта, колко струва материално шестия знак и колко слухово е осезаем са други неща, зависещи от конкретния потребител. никой не спори, че накрайниците бълвани от китайско текезесе и WBT са едно и също нещо. дали да си закупи пет-шест захранващи кабели Furutech, или да инвестира същата сума в Torus захранване и да си ползва кабелите на производителя също е решение на потребителя.Първоначално публикувано от lazarus18
предполагам не е обект на спор твърдението, че най-слабото звено на веригата определя качеството и. колко производители описват качеството и типа на проводника от DAC до SPDIF/HDMI/аналоговите изходи? или качеството и типа на проводника в/от кросоувърите до говорителите на колоните?
да, знам за практиката в белите страни да заемат включително кабели за тестване у дома с конкретната система на потенциалния купувач. ако тук има таква практика едва ли има по-уместно място от този форум да бъдете по-конкретен относно координатите на такива тукашни самаряни. може и да стане някакъв алъш вериш.
Винаги сам се възхищавал на прекрасното ти чуство за хумор и реализъм.Първоначално публикувано от Tommorow
Наистина винаги ще има хора с пари, готови да ги похарчат за най-скъпите неща от дадена област - тайно надяващи се , че са купили най-доброто.....
Освен по-чистият звук,голямото предимство на DenonLink е в способността на ресивърът да разкодира полученият сигнал и да определи сам най-удачният режим за прослушване.Така,при РСМ стерео,автоматично превключва на директен режим.Подаващото устройство,на практика се превръща в транспорт.Един DenonLink кабел е напълно достатъчен между двете устройства,а ресивърът върши цялата работа.От потребителска гледна точка е по-удобно,тъй като не се налага ръчно превключване между различни/напр. сърраунд,директ и т.н./ режими.
Спор няма в това. Поне за мен. Съществува също така погрешна представа, че кабела ( скъп или евтин ) подобрява качеството на звука на системата. Това просто не е вярно. Кабела ВИНАГИ влошава в различна степен качеството на звука и НИКОГА не го подобрява. Най-добрият кабел е този при който влошаването на звука е минимално или пренебрежимо малко. А идеалния кабел е...липсата на кабел. Имат значение качеството на куплунзите, оплетките, материала, импеданса, капацитета на кабела, капацитета на куплунзите и т.н. онези три неекзотерични "бога" R,C и L. Това са нещата които правят един кабел да "звучи" по добре от друг. Добре направен кабел в който са взети в предвид всичките тези ефекти не струва стотици и хиляди евра и е невероятна глупост да се трошат пари в тази посока. Най-парадоксалното е, че в форуми като сетком и навсякъде в нета информирани хора помагат на всичките други неинформирани как по правилно да си похарчат парите, тоест как да постигнат по добро отношение цена/качество, а когато стане дума за продукти на шарлатанската промишленост мълчим. Срещу глупостта човешка, която ръка за ръка върви с измамата трябва да се борим със всякакви средства и начини. А всичките тези, които не са съгласни с мен нека не пишат тук. Вместо да ни убеждават в религиите си да отидат да убедят James Randi Educational Fondation които още в 2007 са обявили награда от един милион долара за този, който докаже научно и с измервания, че Anjou Ultimate Speaker Cable с цена 2800 долара за метър е по-добър от 80 доларовия Monster. И после да почерпи, наградата стои.Първоначално публикувано от lazarus18
http://www.pearcable.com/sub_products_anjou_sc.htm
http://gizmodo.com/#!305549/james-ra...les-are-better