Страница 33 от 37 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 544
Like Tree75Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Качи една снимка на секцията да се види каква е хавата, тъй като разположението е ключово.
    Щом ти харесва сегашния звук на Маранца с босетата, аз бих ти предложил да си запазиш усилвателя и да вземеш чифт букшелфи, примерно Клипсич р-50, които са с много висока чувствителност и ще си паснат добре с Маранца, който не блести с мощ и да добавиш един суб, примерно пак на Клипсич, да си в тон, пък и после лесно се продават.
    https://www.avstore.bg/klipsch-reference-r-50m.html
    https://avelectronics.bg/%D0%B3%D0%B...rice&order=ASC
    Bobsano и tek харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Ами... Значи... Стаята, в която се намират тези аудио техники е с размери около 18 квадратни метра! Иначе... Благодаря ви много и на двамата, че се отзовавате! Но... Поне засега мисля, да оставя старата аудио система с Маранца и Босетата!... Все пак, трябва да спомена и, че преди малко реших, да направя така! Та, понеже имам още един тв в една друга стая, на който ползвам настолния ми компютър и андроид тв бокс, но понеже там няма никаква аудио система и реших, ако може да си взема нещо за там, но тази стая е по - малка и е 12 квадратни метра и следователно мисля, че и не трябва да взимам много мощни аудио техники! А и самото разположение на тази стая е такова, че и при нея трудно, ще мога, да сложа голями колони! Все пак място за субуфер има, но колоните или трябва, да са отново сателитки или някакви други с по - малки размери!... Та така... Еми... Ако можете, да ми препоръчате няколко аудио системи за по - малката стая с линкове към съответните сайтове, ще ви бъда още по - благодарен! Ок. Добре. Благодаря много отново за всичко от ваша страна! Чао засега. Лека вечер. Поздрави! И до скоро!...

4. tek
    tek е на линия
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

По скоро остави Marantz-a за по малката стая. Съответно по-подходящ аудио десктоп сетъп е.
    Колегата, по-горе беше споменал да снимаш мястото с което разполагаш за да се разбере дали имаш място за букшелф/рафтови ОТ от двете страни на мебелировката.
    Bobsano одобрява това.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Те препоръчаните по-горе Клипш са 35х23см, сиреч с по 5см повече от примерно доста разпространените (с които съм и аз на компютъра) Edifier R1280.
    Надграждаш в качество на звука с малко увеличение на размера, но просто трябва да се види какво е разположението и колко място за поставянето може да се отдели
    Bobsano одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Здравейте! Ами... Ок! Добре! Преди малко успях, да направя няколко снимки на самите стаи и ги прикачих!... Та... Сега вече предполагам, че ще добиете някаква представа за какво иде реч!... Еми... След като видите снимките, дали ще можете вече, да ми препоръчате няколко аудио конфигурации с линкове, които ще са най - подходящи в моя случай!?... Мхм... И така... Ок. Добре. Благодаря ви много отново за всичко от ваша страна!... Отново, ще чакам да се отзовете!... Чао засега. Лек ден. Поздрави! И до скоро!...

Мхм... Не знам защо, но сега видях, че снимките са се извъртяли след като написах и постнах!? Е... Надявам се, че и така, ще се разбере за кзкво иде реч!... Ако ли не, ще се опитам наново, да ги кача снимките, ако може без да се извъртат!...
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Bobsano; 05-08-24 в 17:04.

7. tek
    tek е на линия
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Ще бъде добре, да беше написал снимките е за коя стая се отнасят. Освен това са обърнати.
    Както и колко е резстоянието от двете страни на шкафа (по ширина) на снимки (IMG_20240805_153417 , IMG_20240805_153459.jpg‎ )за евентуално място за тонколони.
    Не е най подходящото, но е по добре от нищо.
    П.П. Предполагам прикачваш от телефона.
    Bobsano одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Няма да е идеално, но има място за стойки със споменатите Клипш или някои Q Aqustics - те обикновено са тесни и дълбоки (примерно 3030i)
    Bobsano одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Здравейте отново! Ами... Да! Забравих, да напиша кои снимки за коя стая се отнасят!... Значи... Та, само третата и четъртата снимки се отнасят за малката стая, а докато другите четири снимки се отнасят за голямата стая!... Иначе, да... И аз това написах в предния си пост, че се обърнаха самите снимки, но и аз не знам защо така стана!?... Еми... Не съм мерил какво е разстоянието по ширина от секцията, но и това, ще направя! И да, снимките ги прикачих от телефона!... Е... И аз знам, че не са точно идеалните места за разполагане на аудио техника, но това е... А все пак тези дни гледах и четох доста в нета относно тези Активните Букшелф Тонколони на марки, като - KEF, Klipsch, Edifier, Bose и други, които могат да се свържат директно към телевизор без да е нужно, да се свързват към ресивър/усилвател, но понеже има много варианти и не знам, дали са толкова добри тези тонколони в сравнение със аудио система, която се състои от ресивър/усилвател плюс тонколони и субуфер!?... А и видях, че има няколко варианта на така наречените аудио десктоп системи, които се състоят от две активни букшелф тонколони и един субуфър, но за съжаление повочето от тях няма и къде, да ги чуя! Е, знам че може да се поръчат онлайн и съответно, ако не ми харесат, да ги върна до 14 дни, но мисля, че и това си е голяма разправия!... Също така, поне според мен, всеки Човек си има различен слух и така без да съм ги чул въпросните аудио техники, не е добре!... Та, така че е малко сложно положението в моя случай!... И така... Ами... Ок. Добре. Благодаря ви много отново за всичко от ваша страна! Отново, ще чакам за още отзиви, съвети и мнения от ваша страна! Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Съвсем добронамерено - защо ги вмъкваш постоянно във всеки твой пост тези многобройни паразитни "ами, ама, еми, ок, добре, значи, така и многоточията". Това е писмена реч. Пиши си стегнато, конкретно какво искаш и по същество. Просто няма смисъл от усилията да ги набираш на клавиатурата.... Вече ако държиш да си "оригинален" си е твоя работа.
    Този пост е редактиран от VanDan; 08-08-24 в 10:08.
    Rumb@ta и Bobsano харесват това.

12. tek
    tek е на линия
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Примерно, ако искаш да минеш по "тънко"
    Вземаш EDIFIER S350DB (който свири много добре от стандартен саундбар) за малката стая ( и не заема много място така,че все ще му намериш място).
    Или 1000pro, 2000pro на Edifer.
    За голямата (при условие че не искаш съраунд и AV ресийвър) оставаш със Marantz-a и избираш два букшелф-а (като предварително измери разстоянието, с което разполагаш).
    Но, при тях трябва да вземеш задължително и стойки. Пример за бюджетни стойки:
    Стойки за тонколони Norstone Stylum 1

Все, пак ако решиш да минеш на друго ниво: Marantz-a да го запазиш за по-малката стая и използваш bose токнколоните там
    За голямата стая избираш, стерео интегриран усилвател с оптика
    Примери:
    YAMAHA A-S301
    Cambridge Audio AXR100D
    и чифт подови ОТ.(дали ще стигне бюджета) или букшелф.
    Погледни следното видео демо, за избор на hi-fi тонколони.
    Battle Of The Best: 11 Small Bookshelf Speakers Sound Showdown!
    Подовите им модели (по-големи братя ще звучат приблизително със същата тоналност ,но ще имат по добре изразени ниски честоти.

Или направо сравнявай модели ОТ от тук. (като имаш избор на слушалките с които слушаш за препоръчване мониторни или hi-fi)
    Compare Sound (бутона ,като скролнеш надолу на страницата)
    Този пост е редактиран от tek; 08-08-24 в 18:45.
    Bobsano одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Здравейте! Ами... Просто така съм свикнал, да пиша! А и мисля, че всеки си избира и решава как и по какъв начин, да пише и да се изразява!... Та така... Иначе... Благодаря ви много отново, че се отзовавате! Ами, поне засега мисля, че по - скоро, ще оставя сегашната система в голямата стая и най - вероятно, ще взимам нещо за малката стая! Но... Понеже видях предложенията, които ми дадохте като линкове и като цяло изглеждат добре, но и аз разгледах няколко други аудио техники и ако може, да ми кажете, дали са добри и подходящи в моя случай, ще е най - добре!?... Ето ги и тях!...

1. https://avelectronics.bg/index.php?_...anufacturer=26
    2. https://avelectronics.bg/index.php?_...anufacturer=26
    3. https://avelectronics.bg/index.php?_...anufacturer=31
    4. https://www.emag.bg/tonkoloni-edifie.../pd/DMMY9WBBM/
    5. https://www.ozone.bg/product/edifier-a300-airpulse/

Та, общо взето това са аудио системите, които ми грабнаха окото, но наистина не знам, дали са добри и най - вече, дали са подходящи за мен!? И така... Еми... Ще съм ви много благодарен, ако ми напишете отзиви за тези аудио системи!... Благодаря ви отново за пореден път за всичко от ваша страна! Отново, ще чакам включвания! Чао засега. Лека вечер. Поздрави! И до скоро!...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Щом си се насочил към активни колони, това https://www.muziker.bg/adam-audio-t8v-set
    https://www.audiosciencereview.com/f...-review.17118/
    Бият всичко отгоре и имат доста сериозен бас за монитори.
    Bobsano одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Оп! Ами... Ок! Добре! Ноо... На тези активни тонколони не виждам, да имат цифрови портове, като оптичен порт или HDMI ARC порт, за да мога да ги свържа към телевизора?! Мхм... Иначе изглеждат много добре, но знаеш ли по какъв начин се свързват към тв или...!? И все пак, имаш впредвид, че тези активни тонколони са много по - добри от предходните ми предложения ли!? И така... Благодаря отново за всичко! Отново, ще чакам за включвания! Чао засега. Лека вечер и до скоро!...

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Ще ти трябва дак, но нали знаеш, че няма как да очакваш звук, дак и усилвател за 1000лв., все от нещо трябва да се спести, та в случая вградения дак е най-адекватната жертва.
    Пък и като цяло вградените дак-ове са тотална боза.
    Към какво смяташ да ги свържеш като източник на звук?

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Smile Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Ахам! Ясно! Ок! Добре, но... Този последния ти въпрос не го разбрах!? В какъв смисъл към какво смятам, да ги свържа!? Мхм... Значи... Нали вече написах, че ако взимам такъв тип активни тонколони, те трябва да имат оптичен или HDMI порт, за да мога да ги свържа директно към тв - то ми и оттам вече, да се разпределя звука към компютъра и андроид тв бокса!... Е... Стига, да може да се свържат нещата по този начин и да сработят!? Та, ако може да се ползват нещата по този начин то, ще е много добре! Ако пък не става по този начин по, който си го мисля, тогава вече, че търсим други варианти!... Та така... Благодаря много, все пак за всичко за енти път! Ок. Добре. Чао засега. Лека вечер. Поздрави! И до скоро!...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 37 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе