Страница 32 от 37 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 544
Like Tree75Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2016

Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Да, и аз смятам не си подхождат - усилвателят иска тонколони 8 ома, а в тези и трите говорителя са 4 омови и само с елементите по филтъра се получава някакъв импеданс 4-8 ома, Не съм специалист, инженерите казват че импедансът на тонколона е нещо различно от съпротивлението на отделния високоговорител в нея, но и аз имам подобни тонколони с три говорителя с имапеданс по табелката 4-8 ома, но като пъхна омметъра и показва 4 ома съпротивление на клемите им.

Ако имаш усилвател 8 ома - свързвай му само тонколони 8 или повече ома, иначе като усилиш и може да изгори усилвателя, ако тонколоните са 4 или 6 ома.
    Ако усилвателя е за 4 ома токолони - свързвай му тонколони 4, 6, 8 или повече ома
    tek одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Благодаря. Две тонколони Infinity SM 215, усилвател Marantz PM68, еквалайзер Marantz EQ351. Докарано и свързано от роднина, по указание на продавача. Звука е от компютъра 3.5 жак на 2 чинч към еквалайзера и от него в усилвателя в CD вход. Колоните бяха свързани на една линия/ред. Първа. Усилван е до половината на копчето, само за проба! Не се трае звукът! Не знам за какво са Ви тези подробности? Сега какво Аз очаквам!
    Усилвател стар/надежден търговец/ или нов съвместим с колоните ми. Данни за тях подробни не можах да намеря! Съжалявам. Ресийвър, ако става и е по евтин пък. До 2 000лв

4. Member
    Тук е от
    Sep 2016

Данни за тях подробни

Примерно този усилвател пише, че се свързва и с 4 ома тонколони
    Прикачени файлове Прикачени файлове
    Този пост е редактиран от morandis; 04-06-24 в 13:39.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

[QUOTE=morandis;1070757]Данни за тях подробни

Примерно този усилвател пише, че се свързва и с 4 ома тонколони

Благодаря. Жив и Здрав и Всички около теб. Особено за характеристиките на тонколоните ми които сте намерил и качил! Само последно уточнение. Купувам усилвател 4-8 ома независимо от изходната му мощност на канал или има някаква граница от W която да не преминавам? Примерно две по 200W на 8 ома и две по 300W на 4 ома.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Препоръката е усилвателят да е по-мощен от колоните.
    При по-мощен усилвател, горят колоните след безобразно кривене(усеща се), при по-мощни колони, усилвателят заминава, а понякога и някой говорител(обикновено ВЧ)(може и да не го усетиш).
    Гледай в твоя случай ампа да е поне 100вата на 8ома, ако обичаш високите децибели.
    Колоните са ти 8ома номинал. Всяка колона с 8ома номинал има падове до към 4 ома при някои честоти.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

1."Подробностите" са важни, защото поне аз не съм ясновидец!
    2.По характеристики няма никакъв проблем да се свържат усилвателят и само тези колони:
    Marantz PM-68 | Hifi-Wiki
    3.Проблемите са два:
    3.1.Пенсионната възраст на компонентите - около 26 години всеки (1998)
    Към това добавям и "ремонтите" от последния "майстор" и тези преди шпермюл-а в Германия. Които са с неизвестен резултат.
    Има огромна вероятност да са сменяни компоненти с тип "каквото имам в шкафа", да са премахнати защити и т.н.
    3.2. Неправилното свързване между EQ и усилвателя. От какъв зор е включен в CD input?
    Усилвателят трябва да има два AUX Input. Включва се в единия от двата - без значение в кой.
    Стига да са изправни, разбира се.
    4.Най-важната "подробност", която спести в първия пост.
    Имаш кабелна връзка между PC и EQ/Amp.
    Сега, ако напишеш, че са захранени от различни контакти и ще те призная за търсач на силни усещания!
    5.Какво друго има включено към EQ/Amp?
    6.Случайно да си разкачал някоя от кабелните връзки, когато компонентите и PC са били включени?
    Преди да се чуе "канонадата" от тонколоните.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 04-06-24 в 21:59.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    1."Подробностите" са важни, защото поне аз не съм ясновидец!
    2.По характеристики няма никакъв проблем да се свържат усилвателят и само тези колони:
    Marantz PM-68 | Hifi-Wiki
    3.Проблемите са два:
    3.1.Пенсионната възраст на компонентите - около 26 години всеки (1998)
    Към това добавям и "ремонтите" от последния "майстор" и тези преди шпермюл-а в Германия. Които са с неизвестен резултат.
    Има огромна вероятност да са сменяни компоненти с тип "каквото имам в шкафа", да са премахнати защити и т.н.
    3.2. Неправилното свързване между EQ и усилвателя. От какъв зор е включен в CD input?
    Усилвателят трябва да има два AUX Input. Включва се в единия от двата - без значение в кой.
    Стига да са изправни, разбира се.
    4.Най-важната "подробност", която спести в първия пост.
    Имаш кабелна връзка между PC и EQ/Amp.
    Сега, ако напишеш, че са захранени от различни контакти и ще те призная за търсач на силни усещания!
    5.Какво друго има включено към EQ/Amp?
    6.Случайно да си разкачал някоя от кабелните връзки, когато компонентите и PC са били включени?
    Преди да се чуе "канонадата" от тонколоните.
    Благодаря за изчерпателният отговор.
    3.2 Не знам защо го свързаха двамата DG уж. Продавачът инструктираше по телефона мой роднина, как да свързва! Но ясно си спомням че ми казаха че нямало значение къде!
    4. В един разклонител са уж против грамотевици. В него е и ТВ, рутера, еон смарт бокс и усилватела и зареждане на телефона. Другият контакт е на една верига с климатика. От тук знам че трябва да си е сам. Третият ми контакт заедно с един в спалнята изгоряли по-веригата някъде си!
    5. Преди два месеца беше включен ТВ към него пак 3.5 жак. Но не знам защо от този ТВ имаша шум и го махнах.
    6. По инструкции от тук, никога не махам кабели без да съм изключил уреда. Обикновени са. И на доста време. Ще купя нови. То беше зеди единствен вук като от бомбичка. Вторият път и не разбрах че при мен е бил този звук/гръм, защото бях на терасата, а вън гърмяха и викаха завършващите. Сега е при друг майстор усилвателя, та ще видим какво ще стане. Но съм за нов/стар да си взема.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Препоръката е усилвателят да е по-мощен от колоните.
    При по-мощен усилвател, горят колоните след безобразно кривене(усеща се), при по-мощни колони, усилвателят заминава, а понякога и някой говорител(обикновено ВЧ)(може и да не го усетиш).
    Гледай в твоя случай ампа да е поне 100вата на 8ома, ако обичаш високите децибели.
    Колоните са ти 8ома номинал. Всяка колона с 8ома номинал има падове до към 4 ома при някои честоти.
    Благодаря и на Вас. По-мощен на обща мощност ли, тази която пише отзад? А това "ампа да е поне 100вата на 8ома, ако обичаш високите децибели' за басът ли се отнася който не обичам, а обожавам? Съжалявам. Технически съм 500 назад 45 настрани, а останалите в безтегловност.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Такъв звук има при пробив на мощен кондензатор. Примерно филтрите на захранването. Или на изхода на усилвателя - не знам каква е схемата на крайното му стъпало.
    Брум обикновено се получава от лоша маса (екранировка) на кабелите или неизправност в захранването на някой от уредите.

Добре е, по-скоро задължително, да разбереш какво точно е изгоряло и каква е причината за това.
    Иначе money for nothing за безсмислени ремонти.

За всеки случай провери си мрежовото захранване и самата инсталация. Особено, ако си в сравнително нова кооперация или пък жилището е с много стара инсталация.
    Успех!

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Такъв звук има при пробив на мощен кондензатор. Примерно филтрите на захранването. Или на изхода на усилвателя - не знам каква е схемата на крайното му стъпало.
    Брум обикновено се получава от лоша маса (екранировка) на кабелите или неизправност в захранването на някой от уредите.

Добре е, по-скоро задължително, да разбереш какво точно е изгоряло и каква е причината за това.
    Иначе money for nothing за безсмислени ремонти.

За всеки случай провери си мрежовото захранване и самата инсталация. Особено, ако си в сравнително нова кооперация или пък жилището е с много стара инсталация.
    Успех!
    Благодаря. Апартамента е стар. На 40г. със сигурност. И сега се сещам че като изгасях усилвателя, ТВ губеше картина за секунда! Но това не почна веднага и е от време на време и затова сега се сетих. Усилвателя преместих в другият контакт. Еквалайзера и климатика не работят. Вече ТВ не губи картина. Новият майстор ще кажел дали ще стане усилвателя. Аз и да знам, какво да правя? Нещо крайно му е изгоряло? Но два пъти не успях да пусна музика дори!
    Този стар модел струва ли си да му дам 2 499лв.

https://hifi-wiki.com/index.php/Sony_TA-N_80_ES
    Този пост е редактиран от skaiuokar; 05-06-24 в 13:25.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Когато знаеш резултата и ако специалистът е кадърен, може да те насочи към реалната причина за повредата.
    Ако е инсталация, контакт, удължител 230V, то те задължително трябва да се възстановят до напълно изправно състояние!
    За да няма по-тежки поражения в/у здравето и живота на живите същества, обитаващи жилището.

Това е крайно стъпало (мощен усилвател), който не може да работи без предусилвател. "Братчето" му е TA-E80ES.
    Видя ли цената в ebay само на крайното стъпало? Над 1400€!!!
    Все едно е не електроника, а някакво бижу на Faberge...

И не те съветвам да купуваш изхвърлени боклуци от немско. Особено над 20 години от датата на производство!
    Задължително искат пълна качествена профилактика и настройка от специалист с апаратура. Която никак не е евтина.
    Не от бай Еди-Кой си в гаража.

Купи си нещо ново в бюджета, с който разполагаш и параметрите на колоните. Поне ще имаш 2-3 години гаранция.
    tek одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

извинете , какво слушате през компютъра си ? Имам предвид тубата , спотифай , записи от харда ? Защото за сумата която можете да отделите, може да се купи нов ресивър с интернет радио, спотифай , тидал и какво ли още не, ще е нов с гаранция и звука ще е на друго ниво, при връзка с тв можете да слушате каквото си искате. 2500 лв за 20+ годишна машина е лоша идея според мен
    tek одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Smile Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Здравейте отново! Ами... Значи... Включвам се и в тази тема, за да попитам няколко неща, а и ако може да ми дадете някакви съвети и мнения относно едни аудио техники!?... Та... В момента в нас имам два типа аудио системи!... Първата, която е вече на няколко години се състои от - Ресивър/Мини Аудио Система Marantz M-CR 412, към която съм свързал един субуфер и две сателитки, които са - Bose Acoustimass 3 Series 3 и съответно съм свързал ресивъра към Тв - то ми по оптичен кабел! Другата аудио система я взех наскоро и тя е Саундбар Система, която е - JBL BAR 500! Та нея съм я свързал към същото Тв, но с HDMI кабел на порта, който е HDMI ARC/EARC! Ами, не знам дали така ми се струва, но поне според мен звука на по - старата аудио система е много по - добър в сравнение със този на Саундбар Системата! Та, защо се получава така според вас и това нормално ли е!? Иначе, тези дни си играх доста с всякакви настройки на саундбар системата, за да се опитам, да подобря евентуално звука му, но без резултат!... Е, като цяло и саундбара не е лош, но почвам, да си мисля, че толкова си може!... Ами... Ако все пак реша, да сменя саундбара, какво бихте ми препоръчали, отново Саундбар Система, която обаче да е по - висок клас и съответно по - скъпа или друга Аудио Система, която отново да сглобявам, като Ресивър и тонколони плюс Субуфер или нещо подобно!? Мхм... Иначе, трябва да спомена и, че стаята в която се ползват тези неща е хол с размери някъде около 20 - 25 кв. м... А и, да кажа, че тези аудио системи се ползват за всякакъв тип съдържание, като - Телевизия, Филми, Игри, Ютуб и т.н... А бюджета, който мога да отделя за целта е някъде около 2000 лева максимум!... И така... Еми... Ще съм ви много благодарен, ако ми препоръчате оптималните и не само варианти на аудио системи, които ще са най - подходящи за мен и в моя случай!... Ок. Добре. Ще чакам, да се отзовете! Благодаря предварително на всички! Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...

16. tek
    tek е на линия
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

В повечето, почти винаги hi-fi стерео аудиосистема звучи по добре от саундбар. Саунбар-а е удобство за лесно използване и интегриране Защото, не трябва да се разпъват кабели навсякъде. И ще се одобри от WAF фактора.
    Разумно решение за гледане на ТВ и донякъде за филми.

Bose Acoustimass 3 Series
    , са малки сателити на които липсват доста честоти, "подпряни" със "псевдо" субуфе.. Ако добавиш едни букшелф ОТ със 6.5 инчови или по-големи говорители, Marantz M-CR 412, ще "свирне" още по-добре.
    Това, ако искаш да минеш по "тънко" например на половината на бюджета.
    До 2000 лв. може да вземеш добри Hi-Fi букшелф ОТ и стерео усилвател.
    Другият вариант е да продадеш всичко, ако не го използваш и да замениш всичко с изцяло нова аудио система:
    2.0 система : (интегриран стерео усилвател със оптика + букшелф ОТ +активен субуфер или подови ОТ)
    Недостатъка на оптиката свързан към ТВ, че volume-то се контролира е само през дистанцията на усилвателя.
    5.1 система : (AVR многоканален ресийвър + букшелф ОТ) ако ще се гледат много филми. Но, при този вариант бюджета е възможно рязко да се увеличи ако решиш да вземаш и Atmos OT , по-добри компоненти в последствие.

Както при всяко хоби, като влезеш в "заешката" дупка няма излизане.
    Има и друг вариант hi-fi тонколони с вградени усилватели (с оптика или HDMI) или активни тонколони, например Edifier - S2000MKIII
    Наскоро един колега от форума писа ,че е доволен от Samsung Q990D саундбар.
    STILL THE BEST Home Theater Soundbar • Samsung Q990D Review

Според предпочитанията, реши кой вариант е подходящ
    П.П. Важно е да се знае колко голяма е стаята. Защото, ако е малка и или липсва място, няма как да "набуташ: там 5.1.2 конфигурация, например.
    Този пост е редактиран от tek; 04-08-24 в 16:08.
    npb и Bobsano харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Оп!... Ами... Първо... Благодаря ти много, че се включваш и отзоваваш по темата, Човек! Иначе... Стаята не е малка, но не е и голяма, а е по - скоро средна! Има обаче един друг проблем, който е свързан със самата секция, на която слагам техниките! И той е, че самата секция е такава, че не позволява, да се сложат самите тонколони отстрани до телевизора, а може да се сложат или отгоре на секцията, за което също не съм много сигурен, че ще стане или някакси отстрани до нея, но трябва самите колони, да са със по - малък размер, но и тук не съм много убеден, че ще може да се поберат самите колони!?... Е... Все пак, дали ще имаш възможност, да ми направиш няколко примерни конфигурации и съответно, да ги постнеш тук в темата под формата на линкове!? Също така и аз четох много добри отзиви, както за тези активни тонколони на Edifier, така и за саундбара на Самсунг, които препоръча!... Но, дали наистина са толкова добри не знам и затова, ще трябва, да ги видя и чуя някъде на живо!... И така... Ок. Добре. Още веднъж съм ти много благодарен, че се отзоваваш и че помагаш!... Очаквам и други хора, да се включат в темата!... Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...

18. tek
    tek е на линия
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от Bobsano Виж публикацията
    Оп!... Ами... Първо... Благодаря ти много, че се включваш и отзоваваш по темата, Човек! Иначе... Стаята не е малка, но не е и голяма, а е по - скоро средна! Има обаче един друг проблем, който е свързан със самата секция, на която слагам техниките! И той е, че самата секция е такава, че не позволява, да се сложат самите тонколони отстрани до телевизора, а може да се сложат или отгоре на секцията, за което също не съм много сигурен, че ще стане или някакси отстрани до нея, но трябва самите колони, да са със по - малък размер, но и тук не съм много убеден, че ще може да се поберат самите колони!?... Е... Все пак, дали ще имаш възможност, да ми направиш няколко примерни конфигурации и съответно, да ги постнеш тук в темата под формата на линкове!? Също така и аз четох много добри отзиви, както за тези активни тонколони на Edifier, така и за саундбара на Самсунг, които препоръча!... Но, дали наистина са толкова добри не знам и затова, ще трябва, да ги видя и чуя някъде на живо!... И така... Ок. Добре. Още веднъж съм ти много благодарен, че се отзоваваш и че помагаш!... Очаквам и други хора, да се включат в темата!... Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...
    Стаята колко м2?
    Също не изясни предпочиташ 2.0 стерео система (наблягаш на музиката) или многоканална 5.1/или повече (с HDM-еARC свъзване към ТВ) за филмите.
    За второто, няма да стигнат средствата от бюджета ( трябва да продадеш нещата които няма да използваш) или да вземеш само AVR ресийвър начален клас плюс 2 букшеф тонколни като за начало.
    Все пак, ако в действителност, нямаш място от двете страни на секцията (използване на стойки) или за подостоящи ОТ, по добре се насочи към саундбар.
    Bobsano одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 37 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе