Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 43

Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    10
    #1

    Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Здравейте,
    имам да решавам казуса в заглавието, ето повече подробности.

    Искам да си напазарувам и навържа в едно следните неща:
    1. AV Receiver
    2. 5.1 тонколони, които да могат да се пускат и да звучат добре и в режим стерео, когато слушам музика.
    3. DVD Player
    4. PC (от което ще се пускат предимно филми)
    5. LCD телевизор
    6. цифров тунер

    За момента предпочитания за марка и модели нямам. Съвет искам за първите 3 неща.
    Не търся голяма мощност, а просто чист и плътен звук.
    Също така и удобство при използването на всички тези джаджи накуп. Например дистанционното на рисийвъра, ако може да се настрои да управлява всички устройства и да не е нужно да жонглирам с 5 дистанционни постоянно. Отделно се чудя, дали звука от тунера е добре да се изкара и той на колоните или телевизора да се грижи за това.
    Мислех си за конфигурация с 2 хубави/големи предни колони, по-малка за център и някакви за задни, но да не се "пищялки" все пак и хубав суб заради филмите.

    То ясно, че ще почна да ходя и по разни магазини и да прослушвам, но бих искал да знам и за какво да гледам и кое е важно, като технически характеристики и параметри.

    А да, като бюджет мислех да заделя 2000-2500 лв, но ако цената се вдигне до 3000 за нещо, което си заслужава няма да се разсърдя много. Като това е бюджета само за първите 3 точки.

    В случай, че има някакво значение, помещението което ще озвучавам е около 4.5х8 м, но тонколоните ще са разположени в едната половина на това правоъгълно помещение.

    Предварително благодаря за отговорите!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #2

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Според мен наблегни на предните тонколони и вземи оттделен стерео усилвател. Ако няма такъв вариант, избирането е долу-горе на вкус за цвят . Погледни в подобни теми какво беше препоръчано ..

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #3

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Понеже определението за колони, които звучат добре и в стерео режим, захранвани от ресийвър, е доста индивидуално ще заложа, че сме с подобни разбирания.
    Ако търсиш наистина хубав звук за музика, то това е най-лесно постижимо от хубав стерео усилвател и подходящи колони. Ако все пак приоритета ти е съраунд звука то моя съвет е да заложиш на хубав ресийвър, на който да базираш системата си за дълго време.
    Може би най-евтиното такова решение е Yamaha v663.
    По принцип не обичам да препоръчвам тонколони защото това е може би най-субективната част в една аудио система.
    Това, което трябва да решиш дали за тези пари да избереш 2 сравнително добри колони от средния клас и след време да допълваш с останалите компоненти от този клас или да минеш на цялостно 5.1, но във доста нисък клас.
    При първия вариант мисля за нещо от сорта:
    http://www.audiovideo-bg.com/article...?ArticleID=440

    А при втория вариант нещо от Елтакс или Джамо, но пълен комплект 5 колони + субуфер. Ще ти свърши идеална работа за кино, но при музика ще правиш сериозен компромис. Макар че всичко зависи с какво го сравняваш де.

    За ДВД плеъра зависи колко време смяташ да го ползваш. Ако имаш сериозна колекция двд филми и не мислиш скоро да взимаш Блу-рей може да вземеш един сериозен ъпскелинг модел от сорта на Denon 1940. Иначе може и да вземеш нещо временно, например Sony NS78.


    За да управляваш цялата тази техника може да ползваш дистанционното на ресийвъра. Много често те са с универсални такива. Или пък да вземеш някакво на Logitech или Philips. Те буквално управляват всичко.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    10
    #4

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Според мен наблегни на предните тонколони и вземи оттделен стерео усилвател. Ако няма такъв вариант, избирането е долу-горе на вкус за цвят . Погледни в подобни теми какво беше препоръчано ..
    изчетох всички теми от 2006 насам... събрах полезна информация, но някак не можах да се ориентирам напълно


    lazarus18 благодаря за подробния отговор.

    от рисийвъри не отбирам много, затова тези дни доста рових из нет-а... попаднах на един модел на Pioneer http://www.pioneer.co.uk/uk/products...V-S/index.html
    би ли дал някакво мнение или сравнение с ямахата?

    За Denon съм чувал само хубави неща, а сонито е на доста прилична цена. Но аз пак ще си питам за един друг модел, не че съм фен на Pioneer, май просто съм зациклил. http://www.pioneer.co.uk/uk/products...V-K/index.html
    Това което ми хареса в него е, че има USB вход през, който може да се плейва видео и музика или поне така твърдят.

    Тонколоните които предложи според моите скромни познания са доста прилични, но тъй като искам всичките 5+1 да бъдат от една серия то за да ги окомплектовам ми трябват почти 3000 лв
    Погледнах Eltax колоните, но имат комплекти само от 5 колони, което означава, че трябва да избирам баса отделно, а това вече ме притеснява, тъй като има опасност да не ги напасна. При Jamo ситуацията е аналогична. Но колоните ще трябва да ги избирам на място така или иначе. Би ли ми препоръчал магазин в който имат достатъчно модели от тези 2 марки където биха ми ги пуснали?

  6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #5

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Не трябва да се притесняваш, че ще взимаш субуфера отделно защото това е обикновено практиката. Той си е с отделен усилвател и предвид факта, че възпроизвежда само изключително ниски честоти много малко вероятно е да има някакъв дисбаланс във звука.

    База за сравнение между ресийвърите Yamaha V663 и Pioneer 917 не може да има. Първо, че Пионера вече е неактуален модел и не е ясно дали изобщо ще го намериш, но той първо не поддържа новите HD Audio формати и второ е само HDMI Switch. Това ще рече че каквото влиза през този вход направо излиза през изхода и даже няма да чуваш звука на колоните си, а само на телевизора. За звукатрябва да пускаш отделен кабел. До колкото знам няма и възможност за конвертиране на видео сигнала. ТОва ще рече, че ако примерно вържеш цифровата телевизия през S-Video, DVD плеъра през компонентен няма да можеш всички тези усртойства да отиват към телевизора по един кабел, примерно HDMI. Това осакатява цялата идея на ресийвъра за организания аудио и видеото.

    Иначе двд плеъра на Pioneer - DV600 е доста приличен. Може би и малко по-добър от Сони-то, а и това USB наистина е удобство.

    Колони може да слушаш в следните магазини Jamo в Техномаркет, тези Елтакс в магазина на Електрон.бг в НДК.
    Не знам дали си от София, но има няколко по-малки магазинчета където се продават хубавите фабрични тонколони. Ако ти представляват интерес мога и тях да ти напиша, но там е невъзможно да се купи за 1000-1200 лева пълен комплект за кино. Просто са по-висок клас.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    10
    #6

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    от софия съм, ще обикалям по магазините... това, че в някои само ще гледам без да купувам май ще трябва да го преживея но затова пък ще имам някаква база за сравнение относно качеството... така че, ако не те затруднява дай ми и адресите на тези магазини, благодаря предварително!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    168
    #7

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Музикална къща Фактор - JBL, Infinity
    www.audio-factor.com

    София Аудио Център - Monitor Audio, Focal, Denon
    www.audio-bg.com

    Top Аудио Wideo Център - Polk Audio, Marantz, MORDAUNT SHORT, Opera
    www.audiovideo-bg.com

    Audio Arte - Klipsch, Epos, Highland
    www.audioarte-bg.com

    http://www.homecinema-bg.com/ - KEF, Celestion


  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    58
    #8

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE,JAMO SUB-300 ,

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    10
    #9

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    благодаря, ще ги посетя всички

  12. Novice
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    4
    #10

    Re: Как да си озвуча хола ( музика)?

    sorry че пиша в тая тема но няма сми. да отварям друга. Имам 1 въпрос след като разбираш от тонколони аз се интересувам какви колони да си взема за хола ходих до фактор там си харесах но бяха доста дебели като цена имаше едни ги даваха за около 500лв. на бройка,но пак излизат дебело.интересуват ме големи 4 броя колони и буфер.какво може да ми препоръчате.благодаря ви предварително че сега сам с домашно от samsung и направо ме боли главата като слушам музика.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    58
    #11

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Джамо S-606 HCS 3 комплект 5бр 799лева +суб 250 -329 лева

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #12

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Здрасти на всички,видях че става въпрос за озвучаване на хол и за да неставам банален с нови теми реших да я пиша тук.Скоро приключвам с ремонтите и ми предстои да купувам мултимедиата,след приключване на поредната ми командировка разбира се.Това което съм направил дотук е звукоизолация на целия апартамент с битумна гума и вата дебелина 4мм и отгоре замаска,получава се така наречения плаващ под,непредава ударен шум и непропуска до около 75 децибела,поне така пише на типа изолация,какъв ще е ефекта ще пиша като се нанеса,сложих я за собствено успокоение,не е кой знае колко скъпа,просто колкото може по малко да преча на съседите отдолу.Окабелил съм всички стаи с LAN кабел(даже по два броя),като всички отиват към бъдещия рутер,за нет ще се ползва разбира се и WIFI,пуснал съм и кабели за домашно кино както в хола (33 кв. така и в спалнята 14 кв.).Идеята дето си я мисля откакто почна строежа на сградата е (минаха доста идеи,защото за това време -2 години- излезнаха доста техника и модели): за хола
    TV Philips http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038826 или Sony http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09034176 ,повече ме тегли към Philips-a разстоянието от което ще се гледа централно е около 3,5 до 4 метра,и отстрани е кухненската маса,която е по близко и под ъгъл спрямо TV-то

    Ресивър Пионер http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=2508 или някоя Yamaha http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09037794 ,може и по евтиния модел на Пионера или Yamaha-та ако ми вършат работа разбира се(горе долу се въртя около 150 вата на канал,вие ще дадете препоръки дори и за други модели,а и както за всичките компоненти които изброявам разбира се,за което благодаря още сега!

    Тонколони: първоначално се бях спрял на тези http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1155 с някъв допълнителен суб,но след като попрочетох доста от темите,а и видях колко магазина има вече в софия изборът май стана доста объркващ,мернах ES90 от серията на JBL в магазин Фактор,има и други подобни за които разчитам на вас

    за филми и игри:PC със силна видеокарта с HDMI изход,и sound карта с оптичен изход,голям HDD,има читави кутии вече за PC-та с дистанционно,с преспектива евентуално да се купи BLue ray устройство за PC (като им спаднат малко цените),телевизора ще бъде единствен монитор

    за дистанционно: в момента ползвам Philips SRU9600,евтино и хубаво,препоръчвам го,може и да го сменя,защото неуправлява климатици,за осветление става както и за всички HI FI техники!

    За спалнята мисля пак някоя 32-ка от Е или W серията на Сони с непретенциозни колони с ресивър или направо някоя малка системка за домашно кино,само се чудя как да гледам HD филми,невиждам тея сонита (TV-тата) да имат DLNA ,да им пускам филми по LAN кабел от компа в хола,което не ми се струва удачно,а и незнам дали е възможно,или с Popcorn-а вързан към домашната LAN мрежа,така се оскъпява,но не се сещам друго за филми в спалнята (разбира се имам един стар DVD player ,който може да се ползва за обикновени филми на дискове,иска ми се да мога да гледам и HD филмчета от торентите

    За телевизия съм пуснал кабели за кабелна и за сателитна,в момента съм на ITV,но не се знае бъдешето какво ще покаже!
    Покупките евентуално ще са около нова година,може и през януари,живот и здраве,така че може да се мисли дотогава.
    С нетърпение ще чакам да споделите акъл,опит и помощ за това което съм написал.Мисля че споменах горе долу всичко,може ватовете да са множко за 33 кв ,ама по добре да ги има ,мисля че малко запас от мощност не е излишен,ще се слуша и стерео освен игрите и филмите,жена ми е против за повечето от нещата,ама пита ли я някой ,шегувам се разбира се,просто обожавам техниката!Това е което исках да споделя с вас,все пак не са малко пари и всяко мнение ще е от значение за мен!

    Поздрави и здраве на всички във форума!!!!

  16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #13

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    veszxr, виждам че си се насочил към неща от сравнително висок клас. Така като гледам тези модели на телевизори не мога да не ти предложа Pioneer Kuro 5090. За същата цена получаваш 50 инчов екран със по-добра картина. Това, което донякъде ме притеснява, че искаш да ползваш телевизора и за монитор. Така или иначе си тръгнал сериозно да харчиш пари за техника - вземи си един евтин лаптоп и си го ползвай за компютър, а за мултимедия си ползвай или HTPC или Popcorn. Да ползваш телевизор за монитор за работа е адски досадно и неудобно.
    Струва ми се, че ресийвърите и колоните си ги избирал по картинки и описание. Специално за ресийвъра трябва доста да помислиш. Предвидил си доста техника да навържеш към тях и хубаво си представи кое как ще се ползва с какъв кабел в комбинация с какво и какви функции да има ресийвъра ти. После задължително прослушай на място конкретните модели по възможност с колоните, които си харесал. Ако не си претенциозен откъм звук може да минеш и с по-евтини модели за начало. За ресийвър в този клас задължително виж какво предлагат Harman Kardon и Denon.
    Тези колони нямам представа какво представляват наживо, но като гледам с=е наблегнато на дизайна. Ако искаш сериозен звук трудно ще го получиш от тези малки говорители - не и за тази цена. Все пак обаче ако ги чуеш и харесаш ги взимай, но пообикаляй и послушай и други предложения. Виждам, че се стряскаш от разнообразието, но големия избор е част от тръпката при избора. За бюджет от 2000-2500 лева за 5.1 колони може да се вземат по-добри неща и от ES90 на JBL. Прегледай тук темите в раздела има конкретни предложения.
    Това за DLNA го забрави. Все още е почти неизползваемо и нищо чудно и никога да не стане. Поне не и за това, което мислиш да гледаш, свалено от интернет.

    Иначе това за жена ти важи май за всички жени. И при мен всяка покупка е съпроводена с преговори като за мира в Ивицата Газа, а иначе парите за половин телевизор се похарчват в Мола за половин събота.

    Успех в начинанието!

  17. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    247
    #14

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    veszxr мисля, че концепцията ти е леко объркана!
    Според мен много по-добре ще се получи ако разпределиш бюджета така -

    За около 3000лв можеш да си вземеш чудесна 50` плазма Панасоник - която според мен е пъти по-добро решение от кое да е ЛЦД, особено пък филипса. Но това е мойта субективна гледна точка, по която може да се спори.
    От тук на татък -
    За рисивър със сигурност бих се насочил към моделите на Денон, Онкио, Маранц ... Нива над пайнера са като звук.
    И имат чудесни модели в този ценови диапазон, който си посочил.

    Относно колоните - със сигурност парите, които остават от телевизора, бих вложил там.
    Един нормален комплект колони ... за да си доволен от покупката си ... ще трябва да отделиш минимум 4-5 хиляди лева за 5.1 комплект.
    Варианти като този който си посочил са просто 2000 лв дадени на вятъра.
    А като правиш цялостна система и така и така си решил да даваш пари ... бих се замислил сериозно.

    И последно .. въпреки компютъра като източник, аз бих се замислил за хубав двд или блу рей плеър.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #15

    Re: Как да си озвуча хола (дом. кино + музика)?

    Lazarus18 прав си че колоните и ресийвърите съм ги виждал само на картинка,освен Пионер-а.В Авител ме навиват на колони Dali пак в тоя ценови клас и малко нагоре,на Ангел Кънчев ми пуснаха някаква комбинация,вече не я помня,беше началото на лятото,неостанах много очарован от звука за тези пари,неудобното е че ако харесаш ресивър в един магазин а колони в друг трудно може да ги пробваш заедно,освен може би ако не купиш едното и да го занесеш в другия магазин,сега ще разгледам по подробно ресивърите на Denon.
    Относно компа в хола и аз се чудех дали наистина е необходим,единствено за игри,имам лаптоп с Gforce 6800 Go с DVI изход ама две три от новите игри нещо му идват множко и затова си мислех за нов комп,филмите и снимките ще минат и с другите два варианта: HTPC или Popcorn,за второто прочетох в темата при видеото,за HTPC тепърва ще чета.Ако взема два Попкорна за хола и спалнята дали ще може да си споделят филми по LAN,т.е. от единия да гледам на другия,ако вече съм свалил филм на единия и реша да го гледам на другия в другата стая?
    За ТВ-то наистина вече се обърках,и двамата с Evlampio ме насочвате към плазми,предишния модел на този Филипс 47 инчовия взе EISA за миналата година и останалите глезотии които ги има и това че исках да го ползвам за монитор ме тласнаха към него,за плазма хич не съм и мислил предвид консумацията и жегата пред нея,размера 50 инча също малко ме притеснява,но мога да го преживея,цифрова телевизия също предполагам че ще се гледа по-добре на тоя размер от ЛСД-то,май ще падне голямо мислене!


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 6
    Последно: 03-08-13, 23:45
  2. Избор на колони за кино и музика!
    От conrad във форум Тонколони
    Отговори: 4
    Последно: 07-09-12, 22:18
  3. Хола е готов. Идва ред на спалнята. Отново моля за мнения.
    От evgeniy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 24
    Последно: 30-01-12, 16:12
  4. Избор на климатик за хола
    От meo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 14
    Последно: 16-10-09, 20:00
  5. Daikin FTX35GV1B+ RX35GV1B ще ми топли ли хола?
    От nevena666 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 17
    Последно: 02-09-09, 20:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе