Страница 11 от 13 ПърваПърва ... 910111213 ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 183

PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Re:PIONEER SC-LX71 - Първи впечатления.

Не, в случая само подкрепих Нанко ;-) , защото ми стана симпатично неговото решение за съраунд - иначе , разбира се си прав

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Извинявам се на Evlampio ако съм го обидил и на Румен, че му оспамих темата.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Благодаря на всички поздравили ме за ресивъра!
    И също така за търпението да ме изчакате от Април до сега

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Взимаш ни един чартър от София до Варна,посрещане,1ви ден слушане,2ри ден на караваната с рускините и после кой от къде е
    Лятото ще подходим по сериозно по въпроса в тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,39405.0.html , а мястото вече го знаете: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41701.0.html Едно вечерно плажно парти със сериозен саунд - някой сеща ли се за нещо по добро?

Така... сега ще се опитам да дам идея за стереото на ресивера. Има много добра динамика на звука. Също така и отчетливост ли, резолюция ли да го нарека още при ниски нива на усилване.
    В момента слушам "тихичко", защото е след полунощ. Вокала, или средните честоти където е вокала се чува приблизително със силата на средно усилени слушалки (от големите) на половин метър от теб. Или малко джобно радио - едва усилено. В същото време високите са приятно шипящи, ненатрапчиво и не фалшиво. А баса! Баса е тих, но адски плътен. Почти е готов да разтрепери вратите на шкафовете в стаята. Идва сякаш дълбоко из под земята като някакъв наближаващ катаклизъм. На моменти добиваш идея що е то инфразвук. И при това тихо ниво на слушане се чува всеки звук и нюанс в музиката - отчетливо, но ненатрапчиво, по много приятен начин.

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

След това изказване направо ми се прииска да ти дойда на гости и да видя и чуя това чудо ! Няма да ползвам чартъра !

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от civica
    След това изказване направо ми се прииска да ти дойда на гости и да видя и чуя това чудо ! Няма да ползвам чартъра !
    Който иска - да заповяда, добре е дошъл! Още от днес ще започна да увеличавам резервите от бира и пуканки за да съм в готовност

P.S. Ето кратко видео от тази сутрин в DVD формат:
    http://tranz.it/load.php?id=hHRQMbQ7XvyzFF5e459384

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Както се предположи - нищо не се разбира,от баса се чува само едно грухтене - явно е достаааа

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Както се предположи - нищо не се разбира,от баса се чува само едно грухтене - явно е достаааа
    +-30дб не е рядкост в една нормална стая.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

roumen68 много се кефя като слушам как се радваш на уредбата си.даже се чудя дали да не заменя моите yamahi за carvin vega.самo не разбрах едно твое изказване като каза че наи си се кефил като си слушал МНОГОКАНАЛНО СТЕРЕО и отвсякаде те обгръща звука.как така многоканално стерео,чудно ми е моят ресивър yamaha rx-v565 има ли такава опция.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Може го и твоя ресийвър. Като знам какво очакваш като звук и аз ти казах, че веги-те са твоя избор.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от venci79
    roumen68 много се кефя като слушам как се радваш на уредбата си.даже се чудя дали да не заменя моите yamahi за carvin vega.самo не разбрах едно твое изказване като каза че наи си се кефил като си слушал МНОГОКАНАЛНО СТЕРЕО и отвсякаде те обгръща звука.как така многоканално стерео,чудно ми е моят ресивър yamaha rx-v565 има ли такава опция.
    При мен това е Extended Stereo - стерео на всички колони. Има и много други режими за многоканален звук от стерео източник, но този е най близо до чистото стерео.
    Относно Cerwin Vega: аудиофилите сбръчкват гнусливо носове от тях както аристократ би направил при среща с окъсан клошар
    Но ако ти харесва звученето в една хубава дискотека или клуб - то точно това са колоните. Мощен и плътен бас, динамичен звук, отлични високи. Въпрос на вкус, аз не бих се вдъхновил от колонките - монитори на аудиофилите например.

При мен се появи следният проблем: явно от компютъра ми излиза само стерео независимо че пускам филм с 6 канален DTS звук. PCM на 48 KHz и ресивъра го разпознава автоматично само като стерео. Това въпреки настройките на плеър и звукова карта.
    Утешението ми е, че ресивъра има повече от богат набор от режими за съраунд озвучаване от стерео източници. Много са. Нооо... това не е оригинала.
    Какво ще ме посъветвате? DVD плеъра отпада като вариант, макар че гарантирано решава въпроса със звука. Още при старият ресивър си играех да конвертирам филми от XviD в DVD за да имам DTS или Dolby Digital, защото той пък нямаше ProLogic II и стереото си беше само стерео.

Замислям се за 2 варианта за външни плеъри, които ще плейват 1080р филми:
    1. Тъй като съм абонат на ITV, но със стар приемник - мисля за нов приемник с висока резолюция, който има HDMI изход, вграден плеър за всички видове файлове, връзка с интернет и компютъра. Примерно Azbox Elite HD.
    2. Новата пуканка Popcorn Hour C-200.

Или мога да реша въпроса по друг начин?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Прочети моята тема (с Денон 2310)...в крайните постове...най-вече отметките SPDIF на медийния ти плеар (при мен КМПлеар)
    Нещата при теб са само до правилни настройки. Малко е смешно точно аз (до вчера задавах подобни въпроси на запознатите във форума) да давам акъл...но наистина си само до коректни настройки. Пусни си някой концерт на ДТС или ДД, ако успееш на новите ХД...и буквално ще заспиш от кеф. 5.1 или 7.1 стерео (както и да го наричат при различните марки) звучи прилично, както и сумата предлагани виртуални режими, но ...няма нищо общо с това, за което говорим.
    Комбинацията от режими може да се ползва успешно в случаите, когато примерно филма, който е гледаш е с 5.1 звук (в преобладаващите случаи), а ти имаш изградено 7.1 - тогава даваш буквално DTS/DD(основно) + Prologic II cinema(да речем) и така вече от закодираното 5.1, за да не ти идва звука само отпред и по средата на стаята...вече имаш 7.1 Но най-напред си подкарай DTS/DD
    Успех!
    Иначе за слушането при +30 дб...не знам какво да кажа. У нас при -25 дб сина ми се плаши, а при преминаването на -10...буквално треса 2 етажа под и над апартамента ми.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Вече опитах всичко в PC-то относно звука - плеър, карта, аудиото в контрол панела. Където може и не може съм задал, че говорителите са 7.1.

В случая показанието за dB на ресивъра нищо не значи, защото преди това се усилва и намалява от звуковата карта. Ако там звука е намален - няма значение колко е врътнато волумето на ресивъра.

P.S. Оправих нещата.

Просто AC3 и DTS декодерите бяха доста замаскирани като място за настройка Не в Options, а във файл инфо на плеъра. Чекнах SPDIF и ресивъра го разпозна като съраунд формат. Вече при пускане на филма се появява за кратко и тази иконка на монитора:

Но странното е, че звуковата карта се прескача по този начин. Нито усилване, нито други настройки действат докато е чекнато SPDIF.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Точно това му е хубавото, че я прескачаш

17. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Оправих нещата.
    Просто AC3 и DTS декодерите бяха доста замаскирани като място за настройка Не в Options, а във файл инфо на плеъра. Чекнах SPDIF и ресивъра го разпозна като съраунд формат.
    Румене, минах точно по тоя път...ако беше чел точно поста ми, щеше да видиш, че съм ти написал да бъзикнеш именно настройките на плеара SPDIF. По-важното обаче е, че си се оправил :-)

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Божидар, прочетох ти поста, а преди това разбира се бях правил настройките в плеъра. Но както писах вече това за SPDIF не беше в аудио секцията на настройките...

... а във File Info, та там последно проверявах за нещо касаещо аудиото.

Lazarus18, ама защо?
    Това е може би най-добрата карта на Creative, THX сертифицирана и т.н. Но като се замисля - педполагам че това се отнася за идващият с нея плеър, който иначе много удобно се командва с дистанционно, но не поддържа субтитри и затова и не го ползвам.
    Защо тогава ще има по нея толкова настройки за DTS, AC3, Dolby Digital, щом всичко това не се ползва и се прескача ако филма се пусне с друг плеър.
    Иначе идеята ти ми е ясна - колкото по-директно - толкова по добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 13 ПърваПърва ... 910111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Първи впечатления от Windows Phone 8 смартфон
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 13
    Последно: 04-09-13, 11:11
  2. HiMedia HD600A - първи впечатления
    От stalimirov във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 35
    Последно: 19-10-11, 16:01
  3. Тонколони за ресивър PIONEER SC-LX71
    От Gondoland във форум Тонколони
    Отговори: 16
    Последно: 13-08-09, 07:13
  4. Daikin FTXG25E - първи впечатления
    От roussinov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 7
    Последно: 14-04-09, 22:56
  5. Gigabyte 7N400 първи впечатления?
    От janko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 15-06-03, 15:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе