10000 за среден клас не е ли вече изхвърляне?2-3-4 хилки ok.Първоначално публикувано от Evlampio
Румба,честито,много приятни мигове да си изживееш с новите придобивки!
10000 за среден клас не е ли вече изхвърляне?2-3-4 хилки ok.Първоначално публикувано от Evlampio
Румба,честито,много приятни мигове да си изживееш с новите придобивки!
Ами доста е неразумно да слагаме твърди граници и цифри на нещата ... имайки предвид, че има усилватели за по 50-100-200 хиляди ... мисля, че усилвател към 10 000лв спокойно може да се нарече среден клас.
Но нямам планове да правя класификация и менделеева таблица на усилвателите.
То че има усилватели по 100 и нам колко си хиляди ясно,но дори и за чужбина 1500 евро (примерно)не е малка сума ,т.е средния клас е по-скоро нещо ,което вече не е за всеки, но не е и непостижимо.5000 евро обаче са солидна сума и мога да кажа ,че това си е висок клас и на горе вече няма граница.Един Ротел за 1800 лв примерно не е ентри левъл след като има няколко модела преди това.Както и да е сравнението на ресийвър и стерео усилвател е безсмислено - всеки избира за себе си ,ако може ще си вземе и двете или може да има възможност да го направи ,но да си кара само на стерео.
Довечера може да направя следното: ще пусна някой HD клип с добър звук и ще снимам с DVD камерата ми, която е с 5.1 Dolby Digital запис на звука. След това ще зип-на суровото видео от диска както си е и ще го кача в някой file share сайт, откъдето всеки ще може да го изтегли. Така ще се получи някаква макар и бегла представа какво е звученето на ресивера. Само дето всичко ще зависи от качествата на микрофоните на камерата.
Е, харесва ли се идеята? Да го правя ли?
Хм... Едва ли ще е много точна представа.
Първоначално публикувано от Vanquished
Имам и висок клас микрофон Philips.... с идея да го поставя в точката на слушане. Но моно аудио запис едва ли ще даде по-добра идея за многоканален звук
Със сигурност няма да добием никаква представа за звука при тази постановка. Най-малкото защот може да слушаме на слушалки от 2 лева от ТСМ-а.
Вместо да ни поканиш на една демонстрация всичките сеирджии от темата, ти ще ни качваш разни клипчета.
Взимаш ни един чартър от София до Варна,посрещане,1ви ден слушане,2ри ден на караваната с рускините и после кой от къде е
Никога не бих си прекарал стерео сигнала през ресийвъра!Първоначално публикувано от Evlampio
Нанко пак си се уплел ... кой ти говори за прекарване на стерео сигнал през рисивъра?
Когато се ползват предусилвателните изходи - през тях излиза декодирания Кино звук - от филма и стерео усилвателя в случая е само стъпало
В стерео - усилвателя си се ползва самостоятелно за Стерео ... толко пъти е обяснявано вече това, че чак ти се чудя!
Прочети си поста все едно не си го писал ти и виж как ще го разбереш "Пак съм се оплел" моята surround система е включена точно така но ще се радвам да ми кажеш къде другъде съм се оплел.
Ами в поста ми никъде не пише, че ако човек има стерео усилвател + кино рисивър - стерео сигнала минава през рисивъра!
С други думи коментара ти е неуместен, но щом държиш да пишеш колкото да не скучаеш - дерзай angel
Браво Колега,Първоначално публикувано от roumen68
поздрави за техниката. Да си я слушаш с кеф!
Да , CrossBlade въобще не се е уплел/оплел - точно така, декодирането на звука е от ресивъра, а на някой може да ме се иска друг вид процесинг ;-) ...Първоначално публикувано от Evlampio
Danri хем не си наясно хем държиш да се изкажеш.
Идеята да се съчетаят стерео усилвател и кино рисивър е само в КИНО РЕЖИМ стерео усилвателя да взима сигнал от кино рисивъра!
Отделно към стерео усилвателя си включваш по съвсем обичайния начин Цд плеър, грамофон или каквото ти душа иска.
И когато слушаш стерео работи САМО стерео усилвателя + съответния източник.
А когато гледаш ФИЛМ, работи рисивъра, който праща сигнала за фронт колоните към стерео усилвателя - за който всъшност са вързани тези фронт колони.
Кажи ми сега коя част не ти е ясна ... къде рисивъра декодире СТЕРЕО СИГНАЛА .... и защо се изказваш без реално да разбираш за какво става дума?
Преди 3 дни питаше какво е пре аут ... днес обясняваш на хората как работи !?