Проблема е че точно бутона STRAIGHT колкото и да го натискам не ми показва да избера USB. Иначе флашката се вижда и файла в нея. Форматирал съм я във FAT32
Проблема е че точно бутона STRAIGHT колкото и да го натискам не ми показва да избера USB. Иначе флашката се вижда и файла в нея. Форматирал съм я във FAT32
Не, правилно си е форматирал флашката. File Allocation Table (FAT) има 12, 16 и 32 битови версии. Неговата си е тоно каквато е необходимо. Не знам защо не можеш да си ъпдейтнеш фърмуеъра. Или пиши на съпорта, или на твоя отговорност пробвай Recover method using USB thumb drive, описан тук ROM Error messages flashes when doing firmware update - RX-V673 - RX-V - AV Receivers - Audio & Visual
При мен ъпдейта по мрежата беше неуспешен и ми се наложи да ползвам Recovery method, получи се и сега всичко е ok.
Здравейте! Хиляди благодарности за чудесния форум! Сдобих се с ресивер Yamaha RX-V475, свързах го по HDMI с телевизор Samsung LE 40B650 и също по HDMI с мултимедиен плейър PLAYON. Засега (само за тестове) съм свързал тон-колоните от старото си домашно кино. Планирам закупуване на комплект колони Pioneer S-ES3TB или нещо в този ценови диапазон, а по-късно (лятото, като събера пари) и субуфер.
Вероятно телевизора ми не поддържа ARC, поради което се наложи да върна аудиото от телевизора в ресивера с оптичен кабел. Това, което не ми е ясно и моля за разяснение:
- когато пусна филм, или концерт с DTS HD\dolby HD или друг HD (пък и не само HD) формат, следва ли да включвам и съответния декодер на ресивера, или не? Съзнавам, че въпроса ми е вероятно супер тъп, но след като изчетох цялото ръководство не намерих отговор на този въпрос. И ако отговора Ви е - НЕ, НЕ ТРЯБВА - , то в кои случаи е необходимо ръчното включване на тези декодери?
- наистина ли нямам шанс за ARC с наличния телевизор?
-имам ли възможност с така наличната техника да направя така, че при включване на ТВ или мултимедийния плейър да се включва и ресивера към съответното устройство? Не, че това ми е супер важно, ама пуста суета...
Предварително благодаря на отзовалите се и се извинявам, ако въпросите ми са наистина тъпи, но не ме съдете строго - това ми е първият досег до ресивер
Няма такава опция да включваш определен декодер. Той е наличен в ресийвъра ти и при получаване на такъв сигнал се използва за да чуваш звук.
Трябва да подаваш, разбира се, цифров звук от плеъра си /RAW, Bitstream, Passthrought или там както се казва опцията в твоя плеър.
Ако всичко е както трябва като пуснеш филм, примерно с DTS ще ти светва съответната лампичка на дисплея на ресийвъра.
С този телевизор няма как да ползваш ARC просто защото той не го поддържа.
Виж в ръководството на ресийвъра дали дистанционното ти поддържа макроси. В по-високите модели го има.
GEORGO , за да ползваш HD звука рисивъра трябва да е настроен на STRAIGHT , а плеъра да си подава директен звук ,също така връзката трябва да е през HDMI .
Е хубаво на STRAIGHT трябва да е ама на моя RX-v475 ми го вади в път по-тихо отколкото ако не е на STRAIGHT.Нещо ми се струва недомислено!
STRAIGHT е режим без корекции, без вградените "подобрители" на звука. Не е нужно да си на този режим за да имаш HD звук, но на него сигнала се декодира от плейъра, в случая PlayON
Така вече и аз се съгласявам![]()
При мен когато не съм на STRAIGHT не ми изписва на дисплея напр. DTS HD MA , а само DTS . Как се вади според вас HD звука най-правилно от рисивъра , като от плеъра просто се подава без корекция. А и защо е нужна някаква корекция на HD звука ?
Този пост е редактиран от ceco7; 13-01-14 в 00:30.
при мен, на RX-V671, HD звука си остава при смяната на режимите.
Е-ее! Благодаря Ви! Нямате представа колко нерви ми спестихте! Остава само въпроса - не, че е нещо животоспасяващо де - за какво са необходими тогава тези ръчно избираеми декодери??? В кой случай намират приложение, щом ресивера сам си се ориентира съобразно подадения му сигнал, кой точно декодер да използва?
Бъркаш понятията.
Няма ръчно избираеми декодери.
Имаш допълнителни режими на слушане -примерно DTS Neo, Dolby Prologic II и тн.
Това са режими, които при определен тип сигнал разпределят каналите според броя колони.
Имаш и различни DSP режими.
От два дена съм с ресивер ямаха 4065 и имам няколко въпроса.
Свързах го с телевизора (филипс 6008) само с ХДМИ кабел. Като изгася телевизора, ресивера също се гаси. Но като пусна телевизора ресивера не се пуска сам. Това може ли да стане.
УСБ само за айфони ли е, може ли да плейва мп3 от флашка, плеар ...
Като натисна някой от бутоните "scene" на дистанционното (двд, тв, нет, радио) и телевизора изгасва като картина и звук и не мога да го пусна по никакъв начин от дистанционното на ресивера. Не може ли примерно да превключа ресивера на радио а телевизора да си остане работещ ...
Благодаря.
Здравей!Честито за придобивката и дано те радва дълго време.Избери HDMI канала на който ти е закачен ресивъра към телевизора и настисни "setup" на дистанционното, на ресивъра и от там се разрови в настройките и задай на "ARC" да е "on".Виж и на телевизора дали си вкарал кабела на HDMI(Arc) порта(ако има такъв), и също от настройките на телевизора дали си позволил "ARC" функцията.